PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : canım cigerim gülüm balım çiçeğim

IDDQD
05-01-2010, 06:07 PM
Merhaba. Bir iddqd kafa ütüleme konusuna daha hoşgeldiniz :)

Konuşurken "canım" kelimesini çok kullanırım. Eskiden aile içinde söylerdim. Sonra rahat hissettiğim insanlara da söylemeye başladım. Ama artık iyice abarrtığımı düşünüyorum. Yani bunu başkalarına da söylüyorum. Eskiden severek kullandığım bir sözdü ama şimdi kötü bir alışkanlıktan farksız. Bunu nasıl anladım. Geçen günün hiç tanımadığım kadının birisi konuşurken "canım" dedi. Yani ben de sık kullanırım "yok canıım ...", "hadi canım sende...", "hayır canım hiç olur mu..." gibi. Ben söylerken hiç yadırgamıyor hatta çoğu zaman söylediğimi bile farketmiyordum. Ne biçim yapışmış ağzıma. Ama aynı sözü hiç tanımadığım birisinden duyduğumda garip oldum. "Sen kimsin yaa" diyesim geldi. Demek ki ben söylediğimde de insanlar böyle düşünebiliyor. Aslında forumda, msnde orada burada da çok kullanıyorum. Takacak başka bişey yokmuş gibi buna taktım son bir kaçgündür. Ama eskiden beri bana "gülüm" diye hitap edilmesinden de nefret ederim. Hani bunu söylenin kızı falan olsam tamamda ne kızım ne akrabası. Ben de "gülüm" diyene "gülüm" diyorum. Ya ne gıcık iştir. Buna sinir olduğum halde aynı sinir şeyi ben de yapıyormuşum. off acaba insanlar mı aşırı rahat yoksa ben mi aşırı rahatsızım?

Bu insanları anlamıyorum neden konuşurken düşünmezler ki ve ben niye düşünmedim ki. sanırım biraz daha rahat olmak için, diğerlerini taklit ettim dersem, kendimi kandırabilirim.

Merak ettim sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizce çok mu hastalıklı düşünüyorum?

goffee
05-01-2010, 07:22 PM
IDDQD bencede takmamalısın.
belkide sendede okb sorunu vardır?

bu arada canım dese nolur gülüm dese nolur?
sonucta sana kötü bişi söylememiş.
kendini üzme boşuna.
belki onaylamayarak söyledi ama onaylamadıgı için de söylese ne olur?
sonuçta önemli olan senin ne düşündüğündür.
ve önemli bişi daha: bunların basit şeyler oldugu takmamamız gerektiğidir.
şimdi sırf ters bi şekilde canım dedi diye bişi diyecek değilsin ya.
dememişsinde zaten.

ona bakacak olursan bende eskisi gibi insanlara canım diyemiyorum.
helede sanal alemde tanıstıgım insanlara hiç diyemiyorum.
hiçbir zaman reeldeki arkadaşlarıma canım demedim.
eskiden sanaldaki arkadaşlarımla konuşurken sürekli canım diye hitap ediyordum.
zamanla bana canım diyen insanların arkamdan oynadıgını gördüm.
bu yüzden canım kelimesinden uzaklaştım.
bana artık inandırıcı gelmiyor bu yü,zden kendimde söylemiyorum.
söylemiyor olmam karşımdakini sevmediğim anlamınada gelmiyor.
karşımdakini seviyor olmam onunla sürekli ilgilenecegim anlamına gelmiyor.
ama önemli olan bunları takmamalıyız.
söylersem söylerim söylemezsem söylemem bu karar benmdir diyorum ve söylememeyi seçtim.
işte hepsi bundan ibaret. :D

mektebi-hayat bu arada sanada koptum güzel anlatmışsın :)

NAR_K
05-01-2010, 08:16 PM
bence okb sorunu olucak birsey yok burda.. basit birkac kelimenin takinti haline gelmesinden kaynaklanan bir olay.. onun icin bende fazla takmamaya calis diyorum :)
benimde bir arkadasim var, omzuna dokunulmasindan nefret eder.. kiz deli oluyor birisi omzuna elini koyunca veya carpinca hemen bir garip olur ve acikca da dile getirir :) ama bunda buyutulucek birsey oldugunu dusunmuyorum.. eger ileri derecede rahatsiz oluyorsan bir saka haline getirip bunu karsindakine belli edebilrsin.. ;)

IDDQD
05-01-2010, 08:21 PM
...sildim.

goffee
05-01-2010, 08:26 PM
kaşla göz arasında nerden buldunda yaptın o gifi koptum emi :D

chenn
05-01-2010, 10:00 PM
nar k ya katılıyorum bencede önemli değil gibi ama oluyo böyle şeyler hele msn de falan insanlar bi anda samimi oluveriyo.amaç kötü değil rahatlıktan kaynaklanıyor aslında.bana canım diyene de derim demeyenede alışkanlık olmuş yapışmış bence yanlış anlamaya sebebiyet vermedikçe no problem:) yaaa ayrıca o resim hoş diil bence şiddet içerikli sevmem hiççç...yinede sen bilirsin tabi..

IDDQD
07-01-2010, 09:15 PM
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Peki tanımadığınız birisi böyle dese, hiç rahatsız olmazmısınız?

goffee
07-01-2010, 11:52 PM
abartılı hale getrmediği sürece sorun yok.
açıkcası bir kez çok abartı yapan birinden şüphe ettim şüphemde yanılmadıgımı görmek 1 saatimi aldı.
sonucta bişi demem tepki göstermem gidebildigi yere kadar abartsın derim.
nereye kadar içindeki gerçek duygularını saklayabilrki?

IDDQD
10-01-2010, 01:52 AM
Buraya yazdıkça ve yanıtları okudukça gerçekten bir şeylerin değiştiğini hissediyorum. Böyle şeylere gereğinden fazla taktığımın farkındayım. İnsanların hangi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini hâlâ öğrenemedim. Sanki bunun için yazılmış bir kural var ama ben yazıldığı yeri bilmiyorum. İnsanların en azından tanımadıkları arasında bir resmiyet olması gerektiğine inanıyorum. Ama bir yandan da sizli bizli konuşmayı sevmiyorum hatta anlamsız buluyorum. Ama bu kez de resmiyet bozuluyor. Tanımadığım insanlarla öncelikli olarak hanım, bey diye hitap etmeyi tercih ediyorum veya akrabam olmayan benden büyük kimselere de. Çünkü akrabam olmayanlara abla, abi , amca, teyze demek son derece garip geliyor bana. Bazıları anne, baba bile diyor onlara çok hayret ediyorum. Biraz daha tanıdığım ve benden büyükse doğrudan isimle hitap ediyorum. Zaten isimlerde bunun için değil mi yani seslenmek için. Ama bu kez de karşımdaki insan rahatsız oluyor gibi geliyor, hani 3-5 neyse de kendisinden bilmem kaç yaş küçük birisinin akranıymış gibi seslenmesinden rahatsız olur mu insan? Ben tanıştığım ve benden küçük olanlara adımla seslenmesini söylerim genelde. Ama benden küçük akrabalarıma ağabey demelerini isterim. Sonuçta onların ağabeyi sayılırım ama diğerlerinin değil. Neyse benim gece gece yine beynim yandı.

Ne diyecektim...
Bugün yine kadının birisi gülüm dedi ben bu sözü hiç sevmiyorum gerçekten. Ne sevimsiz bir sözdür bu. Ama canımı kullanıyorum. Bugün habam sınıfında da canım lafının kullanıldığını gördüm yani kelime olarak düşünmemek gerekli bu aslında bir ifade değil mi? Zaten ben de ondan farketmeden kullanıyor olmalıyım. :rolleyes:

balık
10-01-2010, 08:38 PM
yazdım ve sildim..

plüton
11-01-2010, 01:00 AM
Tuhaf bir durum:) Dersanede bir abide bana canım bitanem ağzına ne gelirse diyordu bende küfrediyordum maksadı eğlneceydi ama çok sinir oluyordum sonuçta bir erkeğin erkeğe söyleyeceği şeyler değil bunlar sanırım sende erkeksin ve umarım erkeklere canım demiyorsun :)
Canım yerine daha masum bir kelimeyi ağzına sakız yaparsan bence kurtulursun bu sorundan mesela erkekler olum kızlra kızım demeye başla :) bu konuy çokta kafana takma yani gece gündüz bunu düşünüpte durduk yere okb li olma :)

Selina
11-01-2010, 12:27 PM
ben sadece bayan arkadaslara söylerim,ama samimiysem.yoksa söylemem .
bana yabanci birisi söyledimi hemen sorarim "nerden canin oluyorum" diye,öyle hemen sammimiligide hic sevmem.
yoksa genc yasli sen veya siz , ben biraz distansliyimdir.
ve Nar K nin dedigi gibi bendede var,
birisi yolda veya yakinimmda farketmez, yanima yaklastirmiyorum ..ve dokunuldugunda cilgina dönüyorum,gecen alisveriste arkadaki dokundu bendeki reflex hemen tokat atma veya irikilme yada sinirli konusurum.
ve esimle sürekli tartistigimiz bir konu daha var,onun kendi isi oldugundan insanlar eksik olmuyor ve merhaba yenge diyip tokalasmak istiyorlar ama ben ellerini bos birakiyorum yani vermiyorum ellimi.
esimde cok kziyor bana ve cok saygisizlik diyor.
bence mecbur degilim herkese ellimi vermeye , ve nerden biliyimki wc ye gitti ellini yikamadi yada burnunu karistirdi ihhhh...
onun icinde karsiyim bazilarin disarda tanimadigi bebegi yada kücük cocugun yüzünü ellemesi öpmesi.

biraz distansli kalmak herzaman icin iyidir ve sagliklidir (bence)

aLoneaqLe
11-01-2010, 12:59 PM
Birisi sana gülüm, canım demiş ve bundan hoşlanmamışsın ama daha önce de dediler niye şimdi farkettin? Demek ki çok itici geldi sana söyleyen ve söyleyiş tarzı. Olabilir, bana göre enteresan birşey yok bu konuda senin düşünce tarzın dışında.. Evet bazen sen de aynı derecede itici olmuşsundur birilerine karşı. Hadi canım derken bikere özellikle canım demiyorsun, o haliyle kalıplaşmış bir ünlem.. Gülüm konusuna gelince evet erkekler arasında pek olmuyor ama ben söylerim arada.. Karşıdakine olduğundan farklı anlam katmak için değil ama hani.. Bana o amaçla söylense bile takılmam çünkü öyle hitab edebiliyorsa samimiyimdir..

Şu 2 mesaj üstteki elemana cigerim dedim, öyle kalacak diye ödü koptu mesela :) Kimisi takılır işte, halbuki cigerim desem ne yazar gülüm desem ne yazar. Küfür etmiyoruz ya ? Gülüm demekten incinen gülden narindir inceden..