Orijinalini görmek için tıklayınız : okb hastalığı ve askerlik
mina2006
02-01-2010, 12:41 AM
Herkese merhaba..şuan eşim askere gitti ve bir okb hastası.ilaçlarını gitmeden 2hfta önce azaltarak bıraktı,ama askerde bir boşluk hissi gibi başdönmeleri başladı.takıntılarıda hafiften başlamış heralde.Sizlere sorum acaba doktara gitse ilaçlara tekrar başlarlar mı.yada hava değişimi verip eve mi yollarlar yada askerliğe elverişsiz raporumu verirler .ben askerliğini yapmasını istiyorum tabii.kısa dönem yapıyor ve 6ay sonra gelince tekrar sıfırdan mı başlar yada 6ayda durumu çok ilerler mi.gerçekten bu sorularımın tümüne yanıt verecek deneyimli ve bilgili arkaşların yardımını bekliyorum.acildir.Teşekkürler.
seratonin
02-01-2010, 12:59 AM
anlıyorum ama siz okb sinin yani takıntısının derecesini ve niteliğini yani neye karşı olduğunu söylerseniz daha kesin bilgi verebilirim. ama şunu söyleyebilirim okb yüzünden askerliğe elverişsiz raporu verilmez bu bir ikincisi hava değişimi bulaşıcı hastalıklar ve ileri derecede psikolojik hastalıklar vb. için verilir ama hem hastane hastane koşuşturmaktan yorulur hemde heyete girmesi gerekir ki heyete girene kadar zaten askerliği biter, ayrıca kısa dönem için elverişsiz raporu çok daha zordur. kanaatimce yani çok büyük ihtimalle askerliğini bitirir okb si ona rahatsızlık verici düzeyde ise ihtiyaçlı okb lilerden ise yani sürekli o şeye ihtiyaç duyar bağımlı gibi ise geri hizmete verilir ve dış nöbetlere ve olaylara ihtiyaç olmadıkça gönderilmez
Teferruat
28-10-2010, 06:29 PM
Ben 2006'da OKb ile tanıştım ve hala OKB ile iç içe yaşıyorum.Yaklaşık 3,5 sene ilaç tedavisi gördüm.Bazen iyi olduğum dönemlerde olmadı değil.Ama tam olarak gitmedi düzenli ilaç kullandığımda kendimce düzelme oldu.İçmediğim ilaç kalmadı . Örneğin; Senegual , Anafranil, Lustral, Favarin, Risperdal Paxel, Paxera, Xetanor, Solian bunları hatırlıyorum kullandıklarımdan. 2010 mart ayında muane için gittim.Bakırköy 'den aldığım raporla. Beni askeri hastaneye sevk ettiler psikiyatriste . Sadece üç kelime söyledim, git karşıda pskolok var ona ayrıntıları yazdır dedi.Bende gittim anlattım . İlaçları bir bucuk sene önce bıraktığımı şimdi kullanmadığımı söyledim. Anlattım'da anlattım . Sonra Dedi bu dosyayı al götür doktoruna... Dosyada aynen şöyle yazıyordu ''ŞİKAYETİ: sıkıntı, bunaltı, sık sık ve uzun sürei el yıkama, banyo yapma, şüphecilik, ÇALIŞAMAMA, takıntılar.Ruhsal muane ayakta: özbakımı vasat, etrafına ilgili, mizacı sıkıntılı, mimik ve jestleri mizacına uygun, sosyabelitesi sınırlı nitelikte, konuşma normal, uyku aalmış, bilinç açık dikkat , bellek normal, algı taı, yönelim tam,yargılama tam,düşünce akışı hızlı ve ritmi normal amaca varııyordavranıslarında klinik obsedan mevcut...'' Heyete girdim bir yıl gecikme sevki aldım. Şimdi ben ilaç içmiyorum . Tedavide görmüyorum . 2 hafta önce askeri şubeye gittim .Sevk ettiler askerri hastaneye.Bu sefer başka biri vardı .Hiç dinlemedi bişey de demedi.Geçen sene tecil eden doktora sitem etti. Dedi askere elverişlidir.Ben okb hastalarını yolluyorum durumu nasıl olursa olsun askere dedi. DİNLEMEDİ BENİ. O an bayılıcaktım neredeyse. Askerliğe elverişlidir komando olamaz.Tanı : Geçirilmiş ankisiyete bozuklugu. Dedim ben çok kötüyüm şuan.Dediği tek laf '' askere gittiğinde sana sorarlar sende söylersin''.Ya ben oraya gittiğimde bir problem olursa ne olucak?Benim takıntılarım üst seviyede . Ttitzlikten, kuşkudan, ölüm korkusundan, cinsel düşünceler,uyku problemı,i Sinir, Allah kitap kufur etme, yanımda biri kufur edince bana ediyorlarmısgıbı gelıyor biri yanımda kavga etse aıleme zarar gelır gıbısınden, sorumluluk alamam calısamam vs... Bunlar sadece bazıları. Ben ne yapacagım orada?İlaç içecek olsam spor vs...Ben ya intihar ya firar ederim heralde... Çevrem çok zarar görür benden . Hayırlısı olsun ... İnşallah iyileşir vatanı görevimi orada düzgün bi şekilde yapar gelirim ... Şimdi ben tedaviyi yarıda keseli 1,5 sene oldu . Askere gitmeme 15 20 gun var e ben askere giderken Devlet hastanesinden tedavi gördüğüme dair rapor mu alayım İlaç vs yazdırıp gidince oraada tedaviye baştan mı başlayım ? Şimdi ilaç alsam askeryeye sokabilirmiyim ?Yada onlarmı yazsıun _ Cvp yazarsanız sevinirim .Saygılar .
Heraclius
28-10-2010, 08:10 PM
bence bi devlet hastanesine git, eğer doktor askere elverişli olmadığını söylerse bi rapor al ve askeriyeye bildir (sanırım devlet hastanesinden alırsan raporu dikkate alırlar anca) ve askeriyedeki doktorun seni dinlemediğini anlat, hastanedeki doktorun anlattıklarını anlat, gerekirse hastane doktorunun telefonunu verip (bu durumda hastane doktorunun telefonunu istemen gerekli) onunla konuşabileceklerini söyle, tabi bu söylediklerim eğer hastane doktoru senin askere elverişsiz olduğunu söylemesi durumunda olacak olan şeyler.
sonucu bizimlede paylaşırsan seviniriz.
isa84
01-11-2010, 09:56 AM
bende takıntı hastasıyım , 2 ay kadar sonra askere gitcem , çok korkuyorum bu yuzden
Teferruat
02-11-2010, 12:16 AM
bugun gıttım baska bı devlet hastanesınee doç.doktor vardı psıkıyatrı. ona anlattım durumu.yasadıklarımıda.normalde alıyorlar dedı oda askere.o tedavıye bastan basladı.faverın 100 mg yazdı. dedı bunu askere gıderken recetesıyle gotur. bu senın hasta olduguna kanıttır dedı. rapor vs gerek yok dedı. kagıt vsss... sadece recetenın fotokopısını yada orjınalını gotur dedi.bnde gıderım yaparım pasa pasa... merak ediyorum bu haldeee ne gorev verırler bana.....ne yapıcam ben oradaaa:)
Hydra
02-11-2010, 12:26 AM
Askerlik şubesine gittiniz mi?
Teferruat
02-11-2010, 12:40 AM
Hayır, askerı hastane raporları elımde teslım edıcem bu hafta.
Hydra
02-11-2010, 12:41 AM
Hastahane askere elverişlidir raporu mu verdi?
Teferruat
02-11-2010, 12:45 AM
Devlet hastanesıne gıttım . Doktora anlattım. OKB hastalarnı alıyorlar dedı. Bende anlattım durumu ılac yazdı gıderken gotur receteyle onlarr askerı hastaney sevk ederler dedı . askerdeyken .
Teferruat
02-11-2010, 12:48 AM
Askerı hastanedekı albay ; okb hastaları gıder askere dedı ... dırekt gecmstır dedı dınlemeden. devlet hastanesındekıde dedı gıdıyor dıe .
Hydra
02-11-2010, 12:50 AM
Askeri hastahane yaptığı kurul sonrası bu raporu vermişse yapacak birşey yok.Karşılaştığım durumları göz önüne alırsam askeri hastahaneler fizyolojik problemler haricinde ki diğer sıkıntılara daha farklı gözle ya da daha fazla töleransla bakıyorlar.Bunu yıllarca eleştirdim ama yapacak birşey yok.
Askerde bunu dile getirirseniz size verecekleri görevlerde daha az yorucu işler olabilir.Bu da oradaki rütbelerin bakış açısıyla doğru orantılı olacaktır.Keşke böyle olmasa
Teferruat
02-11-2010, 12:51 AM
Onların raporu ıse yarar m kı devlet hastane raporu ? gıt tedavını gor der . gotururler orada tedavı ederler.
Teferruat
02-11-2010, 12:52 AM
BN IYI OLMAYA GIDIYORUM ... IYILESIYIM BASKA BISEY ISTEMIYORUM. Ama ben ne yapacagım orada_ ne gıbı sorumluluk verırler kı banaaa
Teferruat
02-11-2010, 12:59 AM
cvp yoooooooooookmuuuuuu
Hydra
02-11-2010, 01:00 AM
Zaten tedaviniz devam edeceği için işe yarar.Tabi tedaviyi sadece ilaca bağlarsak bu yanlış olur.Normalde ilaç tedavisinin yanı sıra terapide görülmeli yani OKB sadece ilaçlar düzene girmez.Askerde buna ne kadar müsade ederler inanın bende bilmiyorum.İşte kurum raporu hazırlarken bunu dikkate almıyor.Sanki fizyolojik bir sorun gibi ilaç verip gönderiyorlar.
Sorumluluk olarak bahsettiğiniz durumları paylaştığınızda o durumları kapsamayan görevler söz konusu olabilir.Bunu buradan söylemek zor çünkü yine oradaki rütbelilerin insiyatifi ile doğru orantılıdır.
Teferruat
02-11-2010, 01:10 AM
Ben daha once heyete gırdım...Tecıl edıldı demıstım....Ama benı en azından dınlemıslerdı.Heyet tecıl kararı vermıstı.Peki bu adam nıe dınlemeden dırekt gıt dedı....Ve gecmıstır komando olamaz dıe yazdı..Dedım ne dıonnn dedı gıt orada anlattt soararlar dedı...Yada gıt dılekce yaz baska askerı hastaneyeee sevk etsınlerr...Ben ugrasamam... En ıyısı recetemlee gıdım..Acaba sımdı ılacı alsam mı onbesgun sonra gıdıyorum....Yoksa oraya gıdıneee onlar mı verse... ıcerı sokmak zor olur mu?
Hydra
02-11-2010, 01:16 AM
Böyle bir tavır sergilemeleri tabi ki çok kötü bir durum.Siz ilacı alma hakkına sahip olduğunuz için içeri almada problem yaşamazsınız.Yaşarsanızda tekrar yazdırırsınız.
Sizi çok fazla etkileyeceğini düşünüyosanız bence başka bir askeri hastahane için dilekçe verebilirsiniz.
Teferruat
02-11-2010, 01:18 AM
tekrar tecıl olursaaaaa
Hydra
02-11-2010, 01:26 AM
Şimdi bakınız;
Eğer askeri hastahane askere elverişlidir raporu verdiyse ve başka bir mazeret yoksa ( okul gibi ) askere alım işlemi başlar.Askeri hastahane eğer sağlıklı değildir raporu verirse ertesi yıla kalırsınız ve tekrar muyane için zaman dilimi tanınır.
Askere gittikten sonra yaşayacağınız durumlara bağlı olarak askerliğinize son verilebilir ya da sağlık istirahati verilebilir.Bu tamamen o anki duruma göre değişir.
Tabi ki siz pozitif fikirlerle gidiniz yani başında böyle olur şöyle olur diye kurgulamayınız.Güzel bir şekilde yapar gelirsiniz.
IDDQD
02-11-2010, 09:47 PM
Kötü haber vermiş olamayayım ama şizofreni dışında eli ayağı tutan kim varsa alıyorlar. Bir de gıcıklığına en boktan yerlere gönderiyorlar. Askerliğimi, katillerle, hırsızlarla yaptım ben. Benim gibi bir iki deli daha vardı. Ama askerliğim iyi geçti. Hatta şu anki hayatımdan daha iyiydi belki de. Ama berbat zamanlarım da çok oldu. Arkadaşım olmasaydı intihar ederdim orada. (erkekliğe bok sürmüyorum korkaklık ayrı bir dert tabi.)
Ha! bir de majör depresyon hastalarını, birlikten ya hava değişimi ya da eve postalıyorlar. Ama yine dediğim gibi birlikten oluyor. Yani depresyon yüzünden almamazlık etmiyorlar. Oradaki gerzek doktorlara gösteriyorlar. Canları isterse oluyor bir şeyler.
Teferruat
03-11-2010, 04:54 PM
Bende okb hastasıyım . Askeri hastane heyete sokmustu . Bır yıl gecıktırme sevkı vermıslerdı . Gecen gıttım . Baska bır dangalak albay vardı o muane bıle etmeıd .Sadece tanıya baktı hemen raporun arkadasına elverıslıdır komando olamaz yazdı . bende ıkı gun once gıttım devlet hastanesıne doc.doktor psıkıyatrı var ondan randevu aldım . 2 yıl olmustu ben tedavıyı keselı ılaclrı bırakalı . twdavıye yenıden basladık . faverın 100 mg yazdı bu sefer. Aldım bı kutu ıcmeye basladım . Ama daha oncede faverın 100 mg ıcmıstım yarar gorememıstım . anksiyolotik ve anitfeprasan ilaçları kullanmıstım daha once . Sımdı orada bana ılac yazarlarsa ben nasıl kullancam ve ne gıbı gorevler bana verılıcek . Spor , nobet vss... gorevım ne olur gerı hızmet vss.
Teferruat
09-11-2010, 04:22 PM
OKß Nın yanıdna Depresyonda var . Ben orada ne yapacagım yaaa . Onlara sıkaRım yada onlar bana sıkar . Kısaca biter : ) Bunada kısa dönem askerlik derler. İyice bunaldım . Bundan sonra yaşasamda farketmez zaten . Orada ölmek daha iyi olur .
hayatt
17-11-2010, 10:02 PM
Herkese merhabalar yeni üye oldum özellikle askerlikle ilgili bu yazıyı okuduktan sonra üye oldum ve böyle zamanlarda bu tarz forumlarda moral bulmaya ne kadar ihtiyacı olduğunu insanların en iyi bilenlerden biriyim.. Panik Atak+OKB+Anksyte rahatsızlıklarından müzdarip olarak 2009 ağustos celbinde askere başladım öncelikle OKB için askerlik tam anlamıyla bir terapi yurdu şöyle söyliyim okb tedavi yöntemlerinden en iyilerinden birisi okb üzerine gitmektir askerde bunu oldukça cok defalar yapıcaksınız yapmak zorunda kalıcaksınız belki zorlanıcaksınız belki ağlıycaksınız ama emin olun askerlikten sonra bu illeti neredeyse tamamen atlatmış olucaksınız size tavsiyem ilaçlarınızı askerde sakın aksatmayın revire mutlaka danışın gerekirse sizi hastaneye sevk ediceklerdir ama sakın ha sakın özel doktorlarda gördüğünüz ilgiyi beklemeyin moral bozmayın okb den ölen yok kafayı yiyende yok geçiyor hemde öyle bi geçiyorki bu illetide beraberinde alıp götürüyor. sorularınız olursa mümkün olduğu kadar burdan bu konuyla ilgili cevaplar vermeye çalışırım.