PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : obsesif kompulsifim galiba:( yardım eder misiniz?

_Joel_
18-12-2009, 06:09 PM
bişey sorucam.. şu belirtiler OKB'ye işaret midir?
-ben merdivenleri çıkarken daima en son basamağı sol ayağımla çıkma zorunluluğu hissediyorum. inerken de en son basamağı sol ayağımla inmeliiyim gibi geliyo bana. sırf bunun için okuldaki ve evdeki basamak sayılarını ezberledim. bilmediğim merdivenlerle de karşılaşınca, önce basamakları sayıyorum, sonra çıkıyorum. mesela merdiven sayısı tek sayıysa, solla başlıyorum. çift sayıysa da sağla başlıyorum merdivenleri çıkmaya. bunu yapmayınca aklımı kemiriyo bu düşünce. olmazsa merdivenleri geri geri inip tekrar çıkıyorum.
-sol bacağıma bişey değince, aynı hissi sağ bacağımdan almak için sağ bacağıma bişey deydiriyorum. iki bacak/ayak/kol daki hisleri dengelemem gerekio gibi hissediorum. ikisi dengelenene kadar uğraşıyorum.
-evimizin kapısını açtığım zaman, kapıyı bırakıyorum ve kapı kapanmadan, benim hemen kapının eşiğindeki ışığa basmam gerekiyomuş gibi hissediyorum. ve bunu her akşam eve gelince yapıyorum. yapmayınca rahatsız hissediyorum.
-dinle ilgili çok fazla düşünüyorum. çok fazla kafa yoruyorum. bu özellikle geçen yıl çok fenaydı. ama bu yıl pek yok.
-evde birsürü ıvır zıvır biriktiriyorum. hiçbirini çöpe atmak içimden gelmiyo.

okb_magduru
18-12-2009, 06:50 PM
kardeşim bu senin OKB belirtilerin gibime gelio ama ben yinede şunu söliyim önce bir doktora görün tanıyı onun koyması daha uygun olur çünkü bunun yanında değişik hastalıklarında olma olasılığıda olabilir mesela okb ye eşlik eden depresyon gibi ben bi çocuk tanıyorum 7 çeşit hastalıktan tedavi görüyodu neyse bu sorun benedede vardı ama ben kendi kendime yendim 3 sene çektim bunu ben mesela ağırlık kaldırınca eklemlerim iç içe geçiyomuş gibi hissediyodum boy uzatmak içinde basket bol oynanır ee tabi vakit yok o yüzden ne zama ağırlık kaldırsam hemen zıplıyordum lambaları açınca aklıma kötü düşünceler geliyodu ve taki o kötü düşünce gelmiyene kadar açmam gereken lambayı defalarca açıp kapatıyordum ve benimde dinle ve cinsellikle ilgili çok sıkıntım vardı ÇEŞMEYE SOLLA AÇTISAM İLLA SAĞDA ELLEMEM GEREKİYO MERDİVENLERİ DEFALARCA İN BİN YAPMAKTAN YORGUN DÜŞÜP UYKUMUN GELDİĞİNİDE HATIRLIYORUM

goffee
18-12-2009, 07:49 PM
daha ilk satırları okur okumaz bunun dini inançlarla alakalı oldugunu düşünüyorum dedim.
sonraki satırları okuyunca dini konularla ilgili çok fazla düşündügünü kendin söylemişsin.
Joel dini konularda aldıgın yanlış bilgilerden dolayı saplantı oluşturmuşsun.
bizlere o kadar çok yanlış dini bilgiler veriliyorki.
sağ ayagınla başla solla bitr vs.
ya oturup bunu hesaplamakmıdır din?
bir insan en ince ayrıntısına kadar yaşamını planlayabilrmi?
bu kadar gereksiz ayrıntılara takılırsa saplantılar yapıp çevremizdeki insanları zorlamış olmazmıyız?
o zaman asıl günah olan şeyleri yapmaya başlamazmıyız?
bunu bize anlatanlarda bizi seven insanlar.
ancak yanlış yaptıklarının farkında değiller.
bu yüzden ailelerimizi yada çevrelerimizdekileri suçlamıyorum çünkü onlarda bildikleri kadar eğitim veriyorlar.
yani elde yanlışbilgi varsa onlarında bize verebilcegi dogru bilgi yoktur.
bu yüzden alakasız saçma şeyler yapıyoruz.
sana bir konu verecegim lütfen yorumumu oku. http://e-psikoloji.com/forum/obsesif-kompulsif-bozukluk-okb-saplanti-zorlanti/5621-hayatimi-degistiren-takintim-5.html#post75174

_Joel_
23-12-2009, 05:32 PM
goffee, benim merdivenlerin son basamağını sol ayakla çıkmamın dinle bi alakası yok. bu takıntım tamamen dinden alakasız gerçekleşiyo. dinle ilgili takıntılarım, senin düşündüğünün aksine dinlerin olmadığı görüşünde. ben dinlere inanmıyorum, deistim.

badee
23-12-2009, 05:40 PM
Sana en güzel teşhisi doktor koyar elbet.Muhetemelen obsesif sin.Ama bunun yanında belki başka sorunlarında olabilir.Atesit olduğun meselesine gelince, bu çok farklı bir alandır.Bunu burda konuşmak ve tartışmak yersiz olur.Acil şifalar diliyorum..

_Joel_
23-12-2009, 05:42 PM
aklıma başka şeyler de geldi şimdi..

birisi bi şey anlatıyo, ben anlatılanı anlıyorum. ama yine de cevabını bildiğim halde aynı şeyi tekrar tekrar soruyorum. bundan çevrem bıkmaya başladı.
bi de bazen bi film izleyince ya da bi şey görünce, ki bunlar özellikle korktuğum şeyler oluyo, onlar aklımdan bi türlü çıkmıyo. haftalarca aylarca aklımdan atamıyorum. bazen test çözerken soruyu okuyorum, sonra sanki bişey kaçırmışım gibi geliyo ve geri dönüp soruyu tekrar tekrar okuyorum. ayrıca çok basit bi soruyu okuduğumda veya bi soru duyduğumda bütün her şey birbirine karışıyo ve hiçbi şey anlamıyorum. çoğu zaman da sanki hep bi mikrop kapmış gibi hissediyorum ve o mikrobun belirtilerine yakalanmış hissediyorum.
bu tür şeyler için doktora gitmeye değer mi? :S

badee
23-12-2009, 05:46 PM
Zamanla daha çok ilerliyor bence gitmelisin.Mesela o kişiye soru sorduğunu bildiğin halde tekrar sorma ihtiyacı duyman,aynı şeyin üstünden tekrardan defalarca kontrol etmen obsesif kompülsüf belirtileri.Bunun yanında titizliğinde var galiba.Ben bir dönem eşyaları hep aynı yere koyardım,sanki koymazsam uğursuzluk olacak,o gün sevgilim aramayacak gibi saçma sapan şeyler düşünürdüm.Zamanla farklı yönlerde obsesyonların artıyor,bence görünmedende fayda var..

What is Ocd
23-12-2009, 06:29 PM
bi psikiyatra git ve mümkünse bide psikoloğa git İnşaALLAH ilaç terapi kombinasyonuyla hastalığını yenebilirsin

goffee
25-12-2009, 01:20 AM
goffee, benim merdivenlerin son basamağını sol ayakla çıkmamın dinle bi alakası yok. bu takıntım tamamen dinden alakasız gerçekleşiyo. dinle ilgili takıntılarım, senin düşündüğünün aksine dinlerin olmadığı görüşünde. ben dinlere inanmıyorum, deistim.

ben bu konuda obsesifler olduğunu bildigim için ve bizzat kendim yaşadıgım için burdan yola çıkarak cevap verdim.
peki sen neyden şüphe ediyorsun?
yani hastalıgın konusunda bişeye inanmış olmalısınki sağ sol diye ayırmışsın.
bu nedir?
bir takıntı saplantı yaptıgına göre yanlış birşeyler düşünüyor yanlış birşeye inanıyor olmalısın.
bu sorularının cevapları sorunun çözümü için gerekli.
öyle yada böyle belirtilerin ve sözünü ettiğin takıntıların okb rahatsızlıgı oldugu düşündürüyor.
tekrarlar yaptıgından söz ediyorsun.
dikkatinde dagılıyormu?
sürekli hata yaptım mı acaba diye geriye dönüp kontrol ediyormusun?

baskabiseydusun
24-08-2011, 04:46 PM
kardesım kendıme gore;
okb bir hastalık degıldır,her ınsanda az veya cok bulunan dusuncelerın kontrolunu ele gecırememedır,buınu bır hastalık mıs gıbı kabullenmemelısın bu senın beynının senı zor durumda kalmaya brakmak yada senın cok fazla zekı olmandan hatta baska ugrasacak bır ısının olmamasından bıle kaynaklanır,beyın oyle bır yapıdır kı sen hukmetmeye calısmak yerıne,hanı hıc sevmedıgın kaale almadıgın bır arkadasının sana bıse anlatırken heye heye,dedıgın gıbı bır davranıs sergılesen ıcındekı bu dusuncelere belkı baslarda bıras acı cekersın ama sonra alısırsın bu senınkı bır oyunla baslayan alıskanlık gıbı,hanı her gun dıs fırcalamak gıbı,tek farkı fırcalamassan yanı yapmassan dıslernın curumesı gıbı bır zarar vermıcek sna hıc bır zararı kalmıcak,bılıyorum zor ama bunu yapabılırsın kı yaparsan dedıgım gıbı baslarda zor olur ama ondan sonra cok rahatlarsın ınan bana bende yasadım bılıyorm...mesela bugun sag ayagınla cıkmayı dene :)

Hera_
30-08-2011, 09:33 PM
evt obsesıf kompulsıf bozukluk. bence hemen yardım almalısın cunku basta onemsız gıbı gorunen ufak tefek takıntılar bıle hıc anlamadan kontrolden cıkıp korkunc bır hale gelebılıyor. ben basta onemsememıstım yanı ıdare edıyordum. yasamımı cok fazla etkılemedıgı zamanlarda. hatta arkadaslarımla geyıgını falan yapıyorduk guluyorduk. sonra zamanla arttı ve ne oldugunu anlayamadan kontrolden cıktı. butun sosyal hayatımı bıtırdı. tabı bu duruma geldıkten sonra kurtulmak cok zor. sen gecıkmeden gıt bır doktora.

Jangbogo
03-09-2011, 05:47 AM
Bencede obssesif bozukluk çeken bilir aynı davranışları yapmadım ama benzer duyguları hissettim zamanında ama ben kurtuldum OKB den. 2 hastalığım vardı OKB ve tik. Şu an sadece tiklerim var malesef:(

hardmete
11-12-2011, 05:43 PM
Merhaba,

okb li olmak önemsenmeyecek bir durum değil malesef, ben de 3 sene kadar önce başladı. Ben de Kontrol hastalığı var. Özellikle geçmişteki bir olay kafamda canlanır ve burada ne yapmıştım diye düşünür dururum. zihnimden haftalarca çıkmayan örnekler var. Bir başka olay kafamda canlandığında bir önceki hiç aklıma gelmez. İş yaşamımı da olumsuz etkiliyor. Yaptığım işleri tekrar tekrar kontrol etmek zorundayım, (yaptığım iş hataya gelmeyen, hata olduğunda çalışanı maddi açıdan etkileyebilecek bir iş, bu nedenle okb li kişilerin ne tür işte çalışacaklarını iyi belirlemeleri gerekir).

özellikle son bahar ve kış aylarında daha da artmakta. Ve ben de tedavi olmaya karar verdim. bir kliniğe başvurdum.

Bu cuma tedaviye başlıyoruz. İlk önce bir takım psikolojik testler yapacaklarını ve sonuçlara göre Psikoterapi ve ilaçla tedavime başlanacağını söylediler. Zorlu bir süreç olduğunu, sabredersem iyileşme oranının çok yüksek olduğunu öğrendim.

Artık hayatımda yeni bir dönem başladığını düşünüyorum.

İnşallah ben de takıntısız bir hayat yaşarım,

TozLu
11-12-2011, 08:17 PM
TABİKİDE DKTARA GİTMELİSİN VE en kısa zamanda gitmelisin yarın hemen git mesela geciktirdin mi dahada içinden çıkılmaz bir hal alır ..