PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilaçları bırakıyorum

birfobik
10-12-2009, 05:30 PM
meraba arkadaşlar . ben birfobik. 1 aydır sosyal fobi için ilaç kullanıyorum. ilaçlar uykusuzluktan başka hiçbi işe yaramadı . gece 3 ten önce uyuyamıyorum. bugün cesaretimi toplayıp hocaya dönem ödevimi bile soramadım. yüzüm kızardı . kızlarla konuşurken kasılıyorum. kızarıyorum , terliyorum . ilaç nasıl etki gösterir ben onu merak ediyorum. ben evde terlemem okulda hep terliyorum. terlemem yüzünden haftada 3 kez banyo yapmak zorunda kalıyorum.ilaç etkisini göösterirse sosyal ortamlarda terlemem yada kaygı duymazmıyım . hem sf liyim hemde doğal olarak antisosyalim. hiçbir spor dalında başarılı değilim. hiçbir hoca okulda benden söz etmiyor . 1 hafta daha sabrediyim işe yaramazsa gidiyim ilacı değiştiriyim o zaman ne dersiniz?

MRWBKR
10-12-2009, 05:32 PM
Sakın bırakma ilacı. Doktorunla konuş ilacın etkilerini. Sana azaltır artırır ya da değiştirir. Ama kendi kendine bırakman hiçbir işe yaramaz daha da kötü olursun Allah korusun...

birfobik
10-12-2009, 05:35 PM
bende doktor tavsiyesiyle bırakmayı düşünüyorum. paxil i yazması için ona rapor yazdıracağım. 18 yaş altına olmuyomuşya

9 ŞUBAT
10-12-2009, 05:38 PM
meraba arkadaşlar . ben birfobik. 1 aydır sosyal fobi için ilaç kullanıyorum. ilaçlar uykusuzluktan başka hiçbi işe yaramadı . gece 3 ten önce uyuyamıyorum. bugün cesaretimi toplayıp hocaya dönem ödevimi bile soramadım. yüzüm kızardı . kızlarla konuşurken kasılıyorum. kızarıyorum , terliyorum . ilaç nasıl etki gösterir ben onu merak ediyorum. ben evde terlemem okulda hep terliyorum. terlemem yüzünden haftada 3 kez banyo yapmak zorunda kalıyorum.ilaç etkisini göösterirse sosyal ortamlarda terlemem yada kaygı duymazmıyım . hem sf liyim hemde doğal olarak antisosyalim. hiçbir spor dalında başarılı değilim. hiçbir hoca okulda benden söz etmiyor . 1 hafta daha sabrediyim işe yaramazsa gidiyim ilacı değiştiriyim o zaman ne dersiniz?

ilaçların bunyede etki etmesi biraz zaman alıyor ,o yuzden pek acele etmesen iyi olur .
ancak yinede için rahat etmiyorsa sana ilacı veren dr a durumu anlatıp ondan fikir al ,o gerekirse ilaç degişikligi yapar .

spor dalında başarı gostermeye gelince mutlaka her insanın bir yetenegi vardır yeterki o yetenegin nedir onu bulmaya çalış boylece o tarafını geliştirebilirsin .
illa bir sporda başarılı olucam diye bir şart yok ,onemli olan senin mutlulugun .

mesela benim hiçbir muzik aleti çalma , resim yapma gibi yetenegim yoktur yada okul yıllarında pek ugraşmayınca uzerinede duşmedim hiç .

bir resim yap deseniz insanları ancak çopten adamlar gibi çizerim herhalde yapacagım resim bir ilkokul çocugununkinden farklı olmaz .

ama teknik resimde oldukça becerikliyim ,hiç bir egitim gormeme ragmen çok rahat mimari çizimler yaparım veya mobilya tasarımı (dolap ,hazır mutfak gibi ),

dedigim gibi hepimizin mutlaka başarılı oldugu bir şeyler vardır yeterki onu ortaya çıkarıp geliştirelim .

MRWBKR
10-12-2009, 05:40 PM
bende doktor tavsiyesiyle bırakmayı düşünüyorum. paxil i yazması için ona rapor yazdıracağım. 18 yaş altına olmuyomuşya

Bak etraftan ilaç isimleri duyup da bunlara kendini bağlama bence. Doktorunun en dğrusunu bildiğini de unutma. Anlık iyileşmeler ilerde daha büyük sorun oluşturmasın. Bu tarz hastalıkların en büyük ilacı inanmak ve sabır bence.

birfobik
10-12-2009, 05:43 PM
bana çok güçlü bir antidepresan lazım . bana hükmedecek bir ilaç . yoksa ben bana hükmedemiyorum

MRWBKR
10-12-2009, 05:46 PM
bana çok güçlü bir antidepresan lazım . bana hükmedecek bir ilaç . yoksa ben bana hükmedemiyorum

Sen sana hükmedemezsen, hiçkimse yardım edemez sana.

birfobik
10-12-2009, 05:54 PM
sosyal fobili bir insandan bu sözün çıkması normal

devhis
10-12-2009, 07:58 PM
ilaçlarını kafana göre bırakma
git doktora söyle kafa tut
ilacımı değiştirin iyileştirmedi ben deni daha ağır birşeyler verin de.

mektebi-hayat
10-12-2009, 08:17 PM
sosyal fobi tedavisi hemen etkisini görtermez.ben iki ay sonra bişeyler hissetmiştim.yani bence aceleci olma.hem sadece ilaç kullanmak ta çözüm değil.unutma bunu.sorunu kafanda bitirmen lazım.