PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB Rekorunuz..

okb_magduru
27-11-2009, 02:50 PM
Arkadaşlar okb hastası olupta bu güne kadar ki rekorunuz nedir??
Bunları paylaşmak istiyorum ki yaptıklarımızın ne kadar gereksiz olduğunu zaman ve neleri kaybettirdiğini anlatmak için..

okb_magduru
27-11-2009, 02:52 PM
Mesela benim rekorum hiç unutmuyorum odamdayken belki bi takıntıdan sonra oluşan bir takıntı veyatta sadece onla başlayan bir takıntıydı tam olarak emin değilim ama hiç durmadan 8 saat 15 dk boyunca ağzımdan kelime tekrarlamıştım arad sadece tuvalet ve yemek için mola vermiştim 4 defa 15 dklik mola vermiştim yuvarlama tabiki belki toplasan 1 saat bile etmez.

deli_yaban
27-11-2009, 10:26 PM
konu saçma nolmuş. olimpiyatlarda mı yarışıyoruz uleeen. sporu severim ama rekor peşinde koşmak beni deli ediyor ulleeenn.

psikoloji1234
06-03-2010, 10:53 AM
bence konu gayet anlamlı... yaptığımız işlerin dışardan nası gözüktüğü konusunda.... ama rekorum aklıma gelmiyor benim de :)

HarryHaller
06-03-2010, 05:02 PM
banyoda duşakabinin içinde geçen 4 saat

rockkk
08-03-2010, 01:59 AM
hangi birin sayaymki..özellikle banyoda çk durduğum için,banyo çatladı onu söyleyebilirm:) ..onun harici bu ara bende bşylere vurma takıntısı, kelimeleri içimden tekrarlama takıntısı ve etraftaki nesnelere tekrar tekrar bakma takıntısı yoğunlaştı..tv de bi yazı görüyim beynim onu tekrarlamaya başlıyor..en baştan en baştan..kitap okurken paragrafın başındaki kelimeyi dakiklarca tekrarlayıp,bi türlü sonuna ulaşamıyorm..sınavlarda oluyor bu kendine gel diyorum kendime:(

okbli
09-03-2010, 02:01 PM
bence böyle bir konu açılması iyi olmuş,benim en fazla el yıkamam 30 dk sürmüştü:D

dearmay
13-03-2010, 11:31 PM
Benim de tuvalet ve banyoda geçirdiğim saatler çok olmuştur ama hiç saat tutmamıştım :)

Defalarca abdest aldığımı hatırlıyorum ama onun da sayısını hatırlamıyorum:)

Bu başlığı bir yarışma gibi algılamadım. Diğer okb hastalarının yaşadıklarını okumak yalnız olmadığımı anlayabilmemi sağlamış ve çoğu zaman iyi gelmiştir bana. Beynimize sürekli bizi zorlayan saplantıların aslında çok önemsiz olduklarını, onları kolayca yenebileceğimizi anlamam adında yardımcı olmuştur.

Çoğu zaman kendimize o kadar yakından bakıyoruz ki tablonun bütününü göremiyoruz malesef. Kendimize (beynimiz bizi zorlarken) azıcık uzaktan baksak bu saplantıların ne kadar önemsiz olduğunu anlayabileceğiz sanırım.

Yani kaşıklıktaki kullanılmayan kaşıklara haksızlık olmasın diye yeni yıkanmış kaşıkları en alta, kullanılmayanları en üste koymamın ne kadar saçma olduğunu biraz uzaktan bakınca anlayabilmem gibi :)))

okb_magduru
24-03-2010, 08:29 PM
vallahi o kaşıktan sonra aklıma gelmişti ama o zamanlar küçüktüm okb tanısı konmamıştı yere cips düşerdi üzülüp ağlamasın yanlız kalmasın diye yanına bitane daha koyardım ehehehhe

sssert
08-04-2011, 04:30 AM
rekor = ) bu konu iyiymiş yaklaşık 3,5 saat boyunca evde daire cizrek yürüdüm sürekli dönüyordum sabah ezanına kadar bittiginde ise ne halim kalmıştı ne kafam yerindeydi = )

sssert
08-04-2011, 04:33 AM
kelime tekrarlamalar oluyordu tabiki en son dedim ki kelime tekrarlayacagıma ALLAH DİYE ZİKİR EDERİM VE ÇOK İŞE YARADI.

innocent
13-04-2011, 01:00 PM
Bende OKB olduğumu bu sene öğrendim. O yzüden yürüyormuşum demek evin içinde anlamsızca. Ne kadar yürüdüğümü hatırlamıyorum ama bi Ankara git gel yapmışımdır:))

szerA
18-04-2011, 09:27 PM
Herhalde telefonunun çalar saatini kurduktan sonra 30-40 kere tekrar tekrar girip kontrol etmemdir.

iflayev
20-05-2011, 01:13 AM
rekor mu istiyorsunuz? yaklasik 3 ay boyunca her gun 10 15 saat durmadan yuru, kendi kendine konus, uyuma, uyuyama, kelime tekrari, tikler, el kol haraketleri, bas-vucut-el kol ritmik haraketler, kasilan vucut, bitkin ve olgun saatlerce kasilmaktan uyusmus beden, bir deri bir kemik kalis... ve uykuyu ozlemek... uyku.. uyku.. uyku... ama bir dakka rahat yok ki uyuyasin... basini koy bi yere yastik mi ne, ama durmadan salla-sallan dur.... uyku.... uyku.. ne guzel bir seymis... kim demisti rekor diye.. alin size rekor...

yenisey
21-05-2011, 06:01 PM
Üniversite öğrencisi olup da 2 sene okula gidememek var mı bunun daha ötesi ?

p.i.n.k
08-06-2011, 08:00 PM
Arkadaşlar, yazılarınızı hem gülerek hem üzülerek okudum. Yaptıklarımız gerçekten bu hastalığı yaşamayanlar için çok gülünç. Bende de yaklaşık 5 senedir obsesif kompulsif bozukluk var. Rekorlar asıl bende :) Güldüğüme bakmayın, hayatımı inanılmaz zorlaştırıyor ve hatta ölmeyi bile düşündürüyor çoğu zaman. Kendimi 3 hafta eve kapatıp, temizlik yaptığımı biliyorum. İnsanoğlunun aklına gelmiycek yerlere kadar temizledim. Yemek yemedim, uyumadım.. Şimdiyse kendimi 1-1 buçuk ay kapatıcam eve. Herşeyin temiz olduğuna inanmadan başka birşeye odaklanamaz, düşünemez oldum. İnsanlar hata yaparlar ve gün geçtikçe unutmaya başlarlar diymi? Ben sürekli tekrarlıyorum yaptığım hataları beynimde. Ve artık düşünemez, konuşamaz olmaktan korkuyorum. Beynim o kadar meşgul ki.. Kendinize iyi bakın arkadaşlar.