Orijinalini görmek için tıklayınız : tırnak yeme
ataferda
03-11-2009, 11:08 AM
8 yaşında bir oğlum var.Yaklaşık 3 yıldır tırnaklarını yemekte.El ve ayak tırnakları dışında etlerinide yiyor.Çocuk psi. risperdal başladı fakat ilacı çocukla 20 dakikalık bir görüşme yaparak yazmış olması beni tatmin etmedi...ltf yardımcı olun....
IDDQD
15-11-2009, 09:34 PM
Bunu ben de yapardım. Bu yüzden sürekli ağzımda yara çıkardı. Şimdi dişleri yerine tırnak makası kullanıyorum ama daha kötü oluyor. Parmaklarımda daha derin yaralar oluşuyor. Eğer tedavi olumlu sonuç verirse haber verebilirmisin?
NAR_K
15-11-2009, 09:55 PM
bende 10 yaslarinda bunu huy edinmistim. ama sonra kendiliginden gecti, etrafimdaki kizlarin tirnaklarini gorunce heveslendim belkide:) simdi de herkez ellerin ve tirnaklarin cok guzel diyor hatta bazen takma oldugunu dusunuyor arkadaslarim :)
ama siz 3 yildan bahsediyorsunuz ve bir erkek cocugu.. biraz zaman verin derim ben, ilac etkisini gosterebilir.. doktorlara birazdaha olumlu gozle bakmakta yarar var sanirim, cunku bastan olumsuz baktigimizda kendimizi kandirma durumumuz daha yuksek diye dusunuyorum. ilacin az da olsa etkisini gordugunuzde bundan yine $ikayetci olabilirsiniz, buyuk bir etki gostermedigi icin.. bana kalirsa biraz zaman verin, ilacin ustunde yazar ne kadar sure icinde bir etki saglayacagi.. eger hicbir fark gormezseniz baska bir doktora danisabilirsiniz veya ayni doktorla konusup, ilac yerine daha kisisel bir terapi ve bu davranisin nedenlerini sorgulama uzerine goruslerini alabilrsiniz belki?
noname140286
03-12-2009, 01:51 PM
23 yaşındayım ve yılalrdır tırnak yiyorum. eğer tırnak makası kullanıyorsam değişen bişey yok çok derinden kesiyor. hatta yediğim zaman parmaklarım çok acıyor ama vazgeçemiyorum. arada bir oje sürünce pişman oluyorum bir bayan tırnağı böylemi olur diyorum uzatmaya karar veriyorum 1 hafta geçmeden tekrar yiyorum. sürekli olmamakla birlikte ayak tırnaklarımıda kemiriyorum :(
dertliigenç
03-12-2009, 03:41 PM
ne pis insanlarsınızz yaww.tırnak kemirmek ahmaklık belirtisiymişşşşş.bende öle duydumm
ararat
03-12-2009, 04:23 PM
tırnak yemek bazı ilaçlarla geçiyor
devhis
04-12-2009, 02:22 AM
23 yaşındayım ve yılalrdır tırnak yiyorum. eğer tırnak makası kullanıyorsam değişen bişey yok çok derinden kesiyor. hatta yediğim zaman parmaklarım çok acıyor ama vazgeçemiyorum. arada bir oje sürünce pişman oluyorum bir bayan tırnağı böylemi olur diyorum uzatmaya karar veriyorum 1 hafta geçmeden tekrar yiyorum. sürekli olmamakla birlikte ayak tırnaklarımıda kemiriyorum :(
:eek: ayağını ağzına nasıl sokuyorsun?
IDDQD
04-12-2009, 02:41 AM
http://img.donanimhaber.com/image.aspx/upfiles/smiley/s17.gif
goffee
04-12-2009, 03:55 AM
ben doktor değilim bilmeden birşey söylemeyim ama kanımca doktor işini biliyodur emin değilseniz ikinci bir doktora gösterin.
bu forumda doktor varmı bilmiyorum?
noname140286
04-12-2009, 08:23 AM
çok kolay oluyo:D
power
04-12-2009, 05:21 PM
saçmalamalar....
maymun
04-12-2009, 05:48 PM
super ya. çok komiksin devhis.
noname140286
04-12-2009, 05:50 PM
yani şimdi sorunu bırakıp benim ayağımı nasıl ağzıma soktuğumumu tartışıyoruz. evet bu gerçekten çok saçma.
devhis
04-12-2009, 06:51 PM
şimdi ne desem,yapma desem,hastalık kaparsın desem ay ben birşey diyemeyeceğim.geçmiş olsun sizede.:mad:
yani şimdi sorunu bırakıp benim ayağımı nasıl ağzıma soktuğumumu tartışıyoruz. evet bu gerçekten çok saçma.
sorunun içinde sorun görünce insan ister istemez soruyor.
IDDQD
04-12-2009, 06:53 PM
yok canım, o kadar da merak ettiklerini zannetmiyorum. Ama forumda, bu huya geçmişte sahip olan ve kurtulabilen birisi varsa, nasıl kurtulduğunu öğrenmek istiyorum. Çünkü tırnak makasının çözüm olmadığını çok iyi biliyorum. Bazen o kadar dibinden kesiyorum ki parmaklarımı kullanamayorum. Klavyeye bastıkça, bir nesneyi kavradıkça sızlyorlar. Bir de iş tırnakların tükenmesiyle de bitmiyor maalesef. Tırnak kenarlarındaki etler de paramparça.
Tırnak yiyenleri ayıplayan eleman da kendi cahilliğini ayıplasın. Bunun kötü olduğunun ben de farkındayım ama engel olamıyorum. Ama kendisine de hak vermek lazım; psikolojik sorunu olmayan insanlar, olanı anlayamaz. Belki de zevk için takılıyordur bu forumda, onca sosyal forum varken. :mad:
Minnie
17-12-2009, 02:51 PM
8 yaşında bir oğlum var.Yaklaşık 3 yıldır tırnaklarını yemekte.El ve ayak tırnakları dışında etlerinide yiyor.Çocuk psi. risperdal başladı fakat ilacı çocukla 20 dakikalık bir görüşme yaparak yazmış olması beni tatmin etmedi...ltf yardımcı olun....
Merhaba,
Öncelikle psikiyatriye mi yoksa çocuk ve ergen psikiyatriye mi gittiğinizi belirtirtmemişsiniz. Gitmediyseniz çocuk ve ergen psikiyatrisine gitmenizi öneririm.Tanısı ne konulmuş olursa olsun sadece ilaç tedavisi yeterli gelmez, terapisinede devam etmelidir. Bu davranışı yapmasının bir çok nedeni olabilir, öncelikle bunların belirlenip ortaya konması gerekir.
e_melis
10-04-2011, 11:38 AM
mrblar psikologa götürmek yapacağınız en akıllıca fikir olmuş fakat o ilacı kullanmaktan çekiniyorsanız kendinizde çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz örneğin bu tırnak yemesini önlemek için acı oje dedikleri bir ürün var şeffaf renkte onu çocuğunuzun ellerine sürebilirsiniz böylece ağzına götürdüğünde o kötü tad bunu bırakmasını sağlayabilir yada çocuğunuzla uygun birşekilde konuşup ne biliyim arkadaşlarından etrafından örnekler vererek yada çok sevdiği birşeyi elinden alırım gibi cezalandırma yöntemlerine başvurmanızda bir fayda olabilir