PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Ağır Obsesif KompulSif Bozukluk -



RaLLy
02-11-2009, 09:14 PM
Merhaba Arkadaşlar..
Çokmu El Yıkıyorsunuz?
Dini Takıntılar mı geliyor?
Hatta, Antidepresan İlaç Kullanıyorsunuz, İlaçları İçip İçmediğinizden bilemi emin olamıyor sunuz... Gel vatandaş Gel :D En kötü Okb li burda..

Bundan 4-5 Ay Önceydi, Uyumak için yatağa geçtim..Aklıma bitakım Düşünceler geldi..Sevgilime kimsenin umrunda olmayan saçma bir yalan atmıştım...ve söyleyip geçmiştim sadece, zaten bu kimsenin umrunda değildi..neyse uyuyup gittim.. diğer gün yatağa geçtim..Ya Duyulursa Diye Korkuyummu diye düşündüm..Hatta 2 yalanmı atmıştım?(ilk yalan attım ama 2. yalanı söylememiştim, sadece söyledimmi diye düşündüm).
ve 3. gece, aklımdan bir yalan daha çıkardım, buda duyulurmuydu?
- yok canım ya,duyulmazdı, ve zorda olsa biraz uyuyabildim..ve diğer gece, aklıma sevgilime attığım 15-20 tane yalan geliyor, düşiündükçe geliyor,düşündükçe geliyordu..Çıkar Yol bulamıyordum.. yok olmuştum.. artık bu yalanlarla hayatımı devam ettiriyor gibiydim.. nereye dönsem ordaydılar.. hatta o kadar hayatıma girmişlerdiki, söylemediğim yalanları bile söylemiş gibi kabul edip,aklımdan atamıyordum..ve bu Lanet Olası şey Hayatımın hepsi üzerindeydi.. Nasıl diyeceksiniz.. Mesela İçim Çok Sıkılıyordu,Namaz Kılmak için abdest alıyordum, bu seferde abdesti doğru aldımmı diye tekrar elimi yıkıyordum..tekrar tekrar tekrar..Ailemde işin farkına vardı, sonra go to the Psikiyatrist :D

Tak Okb Teşhisi Konuldu.. ama Doktor beni anlamamıştı, benim durumum yataklıktı,yaw yerimde duramıyordum,krizler geçiriyordum yaa..neyse ilk başta Lustral Verdi gönderdi..sonra o gece bi yerinde duramama,kırıp dökme krizi daha..yarın yine doktordayız...bu sefer bide Risperdal Yazdı,neyse geçtik..2 hafta sonra düzelme yok.. ve ben bu yalanların o kadar etkisindeydim ki,bunların doğru olduuna kendimi o kadar inandırmıştım ki,neyse anlattık kriz felan diyince adam anladı biraz dediki Lustrali kesiyoruz Yerine Efexor xr 75 mg dedi.. kullandık 1 ay, çok az bi düzelme oldu ama arada kriz yine oluyordu..Doktora gittik dedik ki, doğru dürüst bi düzelme yok, krizler geliyor arada, bakın dedi ya yatılı servise gidicek bu hasta yada Faverin ilacı kullancaksınız..Neyse Faverini deneyelim dedik.. oda biraz düzeltti, şimdi doktorun bana verdiği ilaçları fırlatıp attım. Arkadaş Tavsiyesi Dideral ve depreks Kullanıyorum.. ne günlerden bugünlere geldik arkadaş..krizlerden dönüyorduk, nah bişeyimiz Kalmadı :D Ama Hayatımda bazı şeyleri düzeltti okb, mesela artık zorunlu olmadıkça yalan atmıyorum.. arkadaşlar, hepiniz okb lisiniz, başım gözüm üstüme.. Ama Benden Daha Ağır Okb'lı olduğunu sanmıyorum.. benim yetiştiğim son Nokta, kriz Anında Evi Kırıp dökmek,Kafamı Duvarlara Vurmak..Sizde daha ağırımı Oldu?
he birde İlk Başta majör depresyon denen bi haltta Vardı bende he, geçio lan, bende geçtiyse,sizdede geçer,
Düşün ki Sen Evdesin..Odanda Ders Çalışıyorsun,Komşunun Oğlu geliyo Durmadan Seni Rahatsız Ediyo, sen o çocukla uğraşırsan, ilgi o çocuğun hoşuna gider. ve hep gelip kapıyı açıp sizi rahatsız etmeye Başlar,Ama Siz umursamazsanız, bi Zaman Sonra o Sıkılır ve bi daha gelmez..Bundan bişiler Çıkarttınız mı?

han84
03-11-2009, 04:35 PM
Merhabalar Allah hepimize şifalar versin.Bu hastalık çok zor bir hastalık ben de 8 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum çeşitli ilaçlar kullanıyorum benim dokunmayla ve tekrarlamayla başladı hastalığım ama beni en çok rahatsız eden düşünceler yani dokunmaya tekrara razıyım benim MESLEK SEÇİMİ konusunda takıntılarım ve kararsızlıklarım var hal böyle olunca da hayatım bir çıkmazın içine girdi ve girmeye de devam ediyor şuan smmm stajı yapıyorum ama burada da pek kalıcı değilim galiba çünkü onu mu yapsam bunu muy yapsam diye gidip geliyorum ve elimdeki herşeyi kaybediyorum BU KONUDA OBSESYON YAŞAYAN VE TEDAVİ OLAN VAR MI LÜTFEN YARDIM EDİN ÖLÜYORUM BİR EL UZATAN YOK MU???????

koldüğmeleri
04-11-2009, 12:48 PM
Bendeee çok çok ağır okb liyim hemde dini okb ve erenköy senin bakırköy benim dolaşıp durdummm ah ahhhhhhhhhhh ne ne acı şeyler...........bende kurtulurmuyummmm hiç zannetmiyorum

osman33
10-11-2009, 10:25 AM
:D güzel şeyler yazmışın helal olsun harbi insan bi an umutlanıyo ama 4-5 aylık bişeymiş galiba senin... ben şuanda 16 yaşımı bitirdim sayılır. 6 yaşından beri sürünüyoz doktor doktor :D zaten çok ufak yaşlarda başladı benim okb. 2 sene falan gitmiyodum işe yaramıyo falan diyodum ama yarın hayırlısıyla yine başlıcam .

senin dediğin gibi bendede sanırım majörlük bişey var. durum onu gösteriyo ama neyse bakıcaz yarın

maymun
11-11-2009, 04:18 AM
bende de var.

RaLLy
11-11-2009, 08:54 PM
Hayırlısı Kardeşim..İnşallah hayırlısı..

kumralim
12-11-2009, 05:02 PM
aman bıktım bu okbden. okb olanlar eklesin beni. gokcegrafik@hotmail.com

isa84
29-11-2009, 02:01 PM
arkadaşım bendede okb var ama vala senin gibi olmadım hiç :) benim en büyükm derdim depresyon , o olmasın takmıcam okb yi ama sen 2 sinide yenmişin helal sana :) bide sana şu konuda katılıyorum doktorlar nedendir bilmem hafife alıyolar hastalığı , banada dedi senin bişeyin yok geçer geçer dedi geçmedi , bende bıraktım tedaviyi ...

RaLLy
05-12-2009, 11:52 PM
Haklısın isa, yaşamayan Anlamıyo..

isa84
06-12-2009, 11:23 AM
rally samimiyetle söylüyorum yaşıyanlar bile anlamıyo bazen . . .

isa84
06-12-2009, 01:55 PM
ama bişey sorcam sana bu depresyonla nasıl mücadele edicem ...

deli_yaban
06-12-2009, 08:32 PM
depresyona okb neden oluyorsa okb yi tedavi edecen deprasyon bitecek. yok başka bir şeyden ise deprasyona çare arayacaksın. yine napacaksın antidepreasan kullanacaksın hayata olumlu bakacaksın bir de terapi alacaksın veya kendin yapacaksın.

panikli
07-12-2009, 12:31 AM
Ben bazen çıldıracak duruma geliyorum.ne yapacağımı bilemez hale geldim.

goffee
07-12-2009, 12:33 AM
panikli sorunun ne :S

psikoloji1234
06-03-2010, 10:48 AM
benim kafama takılan nokta şu doktorun verdiği ilaçları atıp arkadaş tavsiyesiyle ilaçlara başlamışsın.. ben de doktorun verdiği ilaçların bi faydası olduğunu düşünmüyorum ama gel de bunu aileme anlat... en küçük bir antidepresan ilacı bile doktor yazmadan kullanılmazmış... ne yapacam bilmiyorum..

ramazanc
04-03-2014, 12:50 PM
bende okb liyim panik atak tanısıyla başladı şimdi okb tanısı koydular. Biliyor musunuz arkadaşlar ben 1 hafta çok iyi oluyorum tamam geçti diyorum sonra tekrar saçma sapan düşünceler bunların farkındayım ama bir türlü engel olamıyorum.Küçüklükten beri var bu rahatsızlık daha yeni farkına vardım.Küçükkken her insanı böyle zannederdim.Hayatı böyle sanırdım.Ne acı. Herkes hafife alıyo geçer geçer diyolar.aslında tamda zamanında oldu aslında okulum bitti tam atanacağım sıra.Bu rahatsızlıktan kurtulup biran önce atanmak ve diğer insanlar gibi mesleğimi yapmak istiyorum bnede