PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşimle Çok Mutlu Olmak İstiyorum

asi_26
07-10-2009, 03:55 AM
5 yıllık evli bir erkeğim. Eşimi çok ama çok seviyorum ve onunda beni çok sevdiğini hissediyorum ama nedense hayatımızda bu geçen 5 yılda mutlu olduğumuz gün sayısı mutsuz olduğumuz gün sayısından çok fazla.

Eşimle kısa bir flört döneminin ardından ( 6 ay ) evlendik. İlk zamanlar eşim kendi ailesi ile sorunları olduğu için çok mutlu değildi. Bu sorunlar tamamen kendisi ve ailesi ile ilgili. Beni tanımadan önceki sorunları. Ben bu sorunlar ne ise beraber aşabileceğimizi hayatta üstesinden gelinmeyecek hiç bir sorun olmadığını. Ayrıca artık kendisinin benimle bir hayatı olduğunu ve bu hayatı biz beraber mutlu olmak için kurduğumuzu defalarca anlattım ve anlatmayada devam ediyorum. Bundan sonrada devam edeceğim.

Eşimle ailelerimizden ayrı İstanbulda yaşıyoruz.

Ben ilk yıl eşimin eskiden kendi ailesi ile yaşadığı sorunlar yüzünden pisikolojisinin bozulduğunu ve bunun ileride zamanla düzeleceğini düşünerek evliliğimiz için eşimin mutlu olması için ne istedi ise yaptım. Bunlara örnek vercek olursak kendi babasından nefret ediyor görüşmek konuşmak istemiyor. Bende ona bu konuda destek oldum. Ailesi ile onun arasında bir duvar gibi durarak ailesinin onu üzmesini engellemeye çalıştım. Tabi bu arada sorunlarının ne olduğunu hala tam olarak anlamış değilim. ben o dönemlerde sadece bir insanın pisikolojisini bukadar bozabilecek bir anne baba nasıl olabilir diye düşündüm. İleride problemin ne olduğunu anlarız dedim.

İş döndü benim aileme tamam dedim sadece ikimiz varız kabul sen yeterki mutlu ol. benim ailemlede sorunu ablan bana çok karışıyor. vesaire gibi konular. Bu konuda haklıda ben kendi aileme gereken uyarıları yapıp. Hatta çok mecbur kalmadıkça görüşmedim ve görüştürmedimde.

Bu 5 yıllık sürede ailelerimizin yanına sadece 1 bayram olmak üzere toplam 3 kez gittik. Bayramdaki ziyaretimizdede babasının kendisine soğuk davranmasını neden göstererek daha o gün geri döndük.

Neyse bunlar beni çokta mutsuz etmedi benim amacım eşimle mutlu bir hayatımız olamsı idi ve bunun için ne gerekiyorsa yapcaktım ve yaptımda.

Bunun üzerine eşim bir çok saçmalıklar yapmaya başladı mesela :

"Neden sen bana bu kadar iyi davranıyorsun. Yoksa sen beni aldatıyormusun ve onun için bana bu kadar iyi davranıyorsun her istediğimi yapıyorsun"

Ben tabi öyle olmadığını onu çok sevdiğimi ve mutlu olmamız için negerekiyorsa sadece onu yaptığımı anlatınca bana inanıyordu ve ardından ikinci saçmalığı türetirdi

"Ozaman ben sana layık biri değilim. Ben seni mutlu edemiyorum." Vesaire

Neyse ben bunların düşündüğü gibi olmadığını ve bizim beraber çok güzel bir hayatımız olacağını anlata anlata devam ettik. Daha sonra eşimin zaman zaman tutuğu günlükler vardı ve bunları bir süre sonra yırtardı zaten ben bitanesini çoktırmadan okudum. Eşimi daha mutlu edebilmek hayatımızı daha mutlu bir hale getirebilmek için yapabileceğim birşey bulabilirmiyim diye. Eşim günlükte çocuğu olmasının onu dahada mutlu edeceğini yazmış. Bende düşündüm ben çocuk istiyormuyum elbette kim istemezki. Baba olacaktım güzel bir dugu ve eşimi hayata bağlar çocukla uğraşırken bizim bi hayatımız olduğunu. Artık yeni bir ailesi olduğunu anlar ve oda mutlu bir hayat kurmak için çaba sarfeder diye eşime çocuk istediğimi kendisinin ne düşündüğünü sorduğumda çok mutlu oldu.

Çocuk yapma çalışmaları esnasında eşim benim çocuğum olmuyor. çocuğum olmıyacak. Gibi birçok sorun yarattı kendine tabi bu sorunlar daha çalışmaların il 5 günü yani 5 günde hamile kalmadım falan diye. neyse çok şükür ki uzun sürmedi allah bize o ay bir çocuk verdi. Artık eşim hamileydi. Ama sorunlarımız tabiki bitmedi. yabu çocuk sakat olursa. ya bu çocuğa biz iyi gelecek sağlıyamazsak. bunun gibi bir çok derdi vardı eşimin. Yani kısacası oturup acaba ne gibi sorun bulsamda üzülsem diye düşünüp duruyordu.

Düşünse sadece yinede sorun olmayacak ama sanki bu sorunlar olmuş gibi oturup saatlerce üzülmesi ve hatta ağlaması tabiki bu arada benim onun bu düşüncelerinin yanlış olduğunu anlatmaya çalışmam devam etti.

Neyse bu şekilde anlatarak çok uzun olacak ben kısaca bunadan sonrasını özetleyim sanırım sorunlarımın şekillerini anladınız.

Zamanla benim sabrım tabiki bitti. Ama hala mutlu olamamız için çaba sarfediyorum. Eşim artık kendi ailesi olduğunu anladı fakat doğumdan sonra aldığı kilolar busefer hayatında sorun oldu.

Şuanda cinsel yöndende benden kaçıyor. Kilolarını bahane ediyor. Bazen 1 aydan fazla beraber olmadan geçiriyoruz.

Eşime herzaman bir uzmandan yardım almamızı teklif ettim. Hiç bir zaman kabul etmedi. Halada etmiyor.

İnsanlardan kilo problemi yüzünden kaçıyor. Ama kilo vermek içinde bi çabası yok. Eşime bu kilo konusunda yardımcı olmak için birçok spor aleti aldım ( Koşu bandı , Eliptik bisiklet Yatay bisiklet , Step tahtası , Masaj Aleti , Zayıflama kemeri, bunun gibi ibrçok şey) Ama malesef evde spor salonu olmasına rağmen eşim kendine sorun ettiği kiloları hala vermek için bir çaba sarfetmedi. Sarfetmiyorda. ve bunları sorun ederek benden uzaklaşıyor. insanlardan kaçıyor. Eşimle hiç bir akraba arkadaş kısacası hiç kimseyle görüşmüyoruz.

bana lütfen bundan sonra nasıl davranmalıyım. Eşimi nasıl normale döndürmeliyim yardımcı olun. Daha soracaklarınız olursa detaylı anlatırım şimdi çok uzamaması için kısa kesmeye çalıştım ama yinede uzun oldu Umarım sizleri sıkmamışımdır.

kardelen99
07-10-2009, 10:47 AM
merhaba şu anda pek iyi olmadığım için detayla bilgi veremicem yanlış bilgide vermek istemediğim için kısaca şöyle özetleyim. ve tebrik ederim eşinize bu kadar yardım etmeye çalıştığınız için

28 yaşındayım bayanım 3 senelik evliyim aşağı yukarı eşinle yaşadığım problemler aynı hatta benzer yanları çok. benin taktığım şeyleri takıyo. ben evlilik terapisti aynı zamanda psikiyatrist ile beraber
destek alıyorum obsesif kompulsif yani takıntı ve kişilik bozukluğu tedavisi görüyorum. çok acı çekiyorum dünyalar iyisi eşime de çektiriyorum

LÜTFEN BİR AN ÖNCE EŞİNİZİ YARDIM ALMAYA İKNA EDİN.

HakanS
07-10-2009, 01:08 PM
eşin sorunlu bir çocukluğu olmuş, hiçbir şeye ve kişiye güvenemiyor. ve yalnızlığı sevmek zorunda kalmış. mutlu olmaktan cok mutsuz olmak icin calisiyor.
nasıl mutlu olabilecegini anlatın ona. yada uzman birileri anlatsın. bardagin dolu tarafını görmeyi gösterin

hülya79
07-10-2009, 04:49 PM
Merhaba,
Eşinize davranışınız,yaklaşımınız çok doğru ve yerinde tebrik ediyorum.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşinizin sizinle bir problemi yok.Hakan bey'in dediği gibi çocukluğunda yaşadığı her neyse onu derinden etkilemiş.Anne babasıyla görüşmek istemiyor olması mutsuz bir evlilik ortamında yetiştiğini gösteriyor. Hayatının bundan sonraki döneminde onlarla görüşmeyerek sorunları görmezden gelmeye hatırlamamak için böyle bir yol seçmiş olabilir.Bu konuda kendi fikrim görüşmemesi daha doğru en azından psikolojik olarak kendisini iyi hissedene kadar uzak durmasında fayda var.
Eşinizin kilo vermesi şu durumda ona iyi gelecektir.Kilo depresyon belirtisidir.Bir diyetisyenede gitmenizde yarar var.Eşinize destek olmaya devam edin aşılamayacak bir sorun değil bu konuda psikolojik destekte alabilirsiniz.
Eminim eşinizde durumun farkında bir çıkış yolu arıyor olabilir onun elinden tutun çok şanslıki sizin gibi bir eş'e sahip.Cinsellik konusuna gelice depresif bir insan hayatta hiç bir şeyden zevk almaz olumlu düşünmeye başladığında hayatındaki herşey olması gerektiği gibi devam edecektir biraz daha sabır diyorum.

Bakın bu makale kilo ve depresyon hakkında ;)

Bu tür şikâyetler artık günümüzün neredeyse klasik sayılacak sorunları haline gelmiştir. Ne kadar önüne geçmeye çalışsakta, özellikle bayanlarda, kilo birçok olumsuz duygunun ve belki ruhsal bunalımların nedenlerinden biri olarak yerini aldı.

Çaresiz hissetmek, kilosuyla başetmeye çalışan bir bayanın zorlukları arasında en önemli nedenlerdendir. Sağlıklı yemek, az yağlı yiyecekler yemek ve egzersizler yapmak sağlıklı kiloya erişmek için gereklidir fakat depresyon halinde olduğumuz zaman bazılarımız için bunları gerçekleştirmek oldukça zordur. Kilo almak depresyonun yaygın nedenlerindendir. Egzersiz yapmaktan artık hoşlanmayan ve kilo almaya başlayan bir kadın mutlaka kendini sorgulamalıdır. Kilo alma muhtemelen artan stresin veya duygusal olarak bir aksaklığın doğal sonucu olarak ortaya çıkacaktır. Pek çok kadın için yemek, bir anda, hem rahatlama hem de kızgınlık kaynağı olmaktadır. Bu kadının içine düştüğü hain bir döngü halini alır ve kilolu olduğu gerçeğine daha fazla yemek yiyerek karşılık verir veya spor yapmaktan kaçınır.

Çocukluğunda cinsel istimara maruz kalmış kadınlar yetişkinliğinde ciddi şekilde depresyon yaşamaktadır. Temelinde cinsel istismar olan bir kadında düşük özgüven, depresyon, kaygı, kasti olarak kendine zarar verme gibi unsurlar daha sık görülmektedir. Aynı şekilde bu tür bir istismarın yeme bozuklukları ve obeziteye de sebebiyet verdiği tesğit edilmiştir. Obezite geçmişinde istismarı yaşayan kadınlarda bir koruma duygusu olarak başgösterir. Bu şekilde çekiciliklerinin azaldığı ve cinsel anlamda arzulanmayacakları fikriyle kendilerini rahatlatırlar. Fakat bütün bu durumlar için pek çok tedavi yöntemi vardır. en yaygın olanları ilaç kullanımı ve psikoterapidir.

Depresyonun sonucu olarak kilo olan bayanların anti-depresan konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü böyle bir tedavinin sonucu yine kilo almak olabilir. Bu anti-depresanlardan kaçmak için bir neden değildir fakat fazla kilolarla başetmek için kullanılacak bir yöntem de değildir. Doğru ve sağlıklı yeme alışkanlıkları edinme, egzersizlere başlanması veya arttırılması kadının kilo problemlerine yardımcı olabileceği gibi kendine güven, kontrol ve varlığını anlamlandırma yönünde büyük katkılar sağlar.

asi_26
07-10-2009, 09:00 PM
Öncelikle yazdıklarınız için teşekkürler.

Bir uzamndan destek konusuna malesef 5 yıldır ikna edemedim. Ona nasıl mutlu olabileceğimizi anlatıyorum o gün bana hak veriyor ama kısa bir süre sonra tekrar üzülecek bişey buluyor.

Benden önce yaşadıkları onu derinden etkilediği kesin. Hatta intihar girişimi dahi olmuş. Ama ben bunları unutması ve normale dönmesi için ne yapmam gerekiyor.

Ailesi ile görüşmemeye karar veriyor bende destekliyorum tabiki bu kez ailesi ile bir süre görüşmedikten sonra görüşmediği için kendini üzüyor.

Anne ve babasının mutsuz bir evliliği olduğu doğru.

Bende bunu kendisine örnek göstererk bizim oğlumuzunda mutsuz bir evlilik ortamında büyümemesi için mutlu olmaya çalış. seni hiçbirşeyin mutsuz etmesine izin verme diyorum ama. Bu telkinlerim kısa zaman sonra unutulup farklı bir sorun doğuyor.

Benim sabrımda giderek azalıyor. Lütfen bana destek olun bundan sonra nasıl davranacağım konusunda artık kendimde bir yol çizmekte zorlanıyom. Sanki şimdiye kadar herşeyi denedim ama olmuyor diyecem. herşeyi kendi haline bırakacam ama daha kötüye gidecek bu sefer bunun için pes etme niyetim yok. Ayakta durmaya çalışıyorum. Desteklerinizide bekliyorum.

Tekrar herkese teşekkür ederim.

ikikızım var
06-12-2009, 02:13 AM
meraba öncelikle size ve kendi eşime büyük bir sabır diliyorum..benimde eşinizle benzer problemlerim var.iki kızım var büyük kızm 3 yaş kçk 5 aylık beni rahatszlğm byk kızm 7 aylıkken uyku düzeninin bozulmsıyla başladı.yani 3,4aygündüz uyuyorduk ve gece sabaha kdr uyanık kalıyrdk bu ne 1 ay nede 2 ay sürdü tabi ben artık sinir stres küpü oldum çıktım ve ben bambaşka bir insan oldum...resmen evde terör estiriyordm en ufak şeyleri büyütme, kilo problemi,eşimle tartışmalar ya insan çocuğundan nefret edermi ben ettim.aynalara küstüm kendime çok çirkin geldim.o dönem eşim bana en ufak birşey sölese olay oluyrdu..ve bunun gibi daha birçok şey.bigün yine tartıştık böyle benim yine ağlama nöbetim tuttu ve ben yenik düştüm eşimden beni bi doktora götürmsni istedim hemen ertesi gün eşim araştırıyo.ve sonrasında pisikiytra çıktım iyiki gitmişim hemen ilaç yardımı aldım...ve bütün bu saydıklarım hayal oldu...taki 5 ay öncesine kdr çok mantksz bişeye kalkıştm eşime ben iyiym dedim ikinci bi çocuk istedm, buna nasıl karar verdm şehir dışına çıkmştm ve ilaçlarımı evde unutmştm baktm iyiym ilaçszda gayet iyi duruyrm.. neyse bebeğmze hamile kaldm daha doğmdn sonrasını bırakın hamileykn başladı sıkıntılarm ve kıyamam bu dönemde büyk kızımıda çok üzdm eşimin çok uyarmasna rağmen. eşim haklı çıktı daha erken dedi tam iyilşmdn ilaç kullnyrsn tekrar başa dönmeyelim dedi ve olduda şu an okadar kötymki.ama hiç olmzsa bunda zaman geçmeden önlemni aldk.şimdide bir pskoloğa gidyrm ilaç alamyrm çünkü emziriyrm artk başka yöntmlrle iyi olmya çlşyrm..şimdi çok uzun oldu yazdklrm farkndym ama şunu blin istyrm eşinz ylnz değl bizim gibi daha bçk insn var benzr problemle ama kasinlkle bir uzmandn yardm alması lazm bu dönm onun artk yaşadklrnın kendsnde patlak verdiği an kesinlikle bir yardm almalı gerekirse bu yazdklarımı eşinizde okusn.yalnız olmadğnı bilsn bakın ben 3 yıldr tedavi gryrm bi yardm almadan olmyo.sizede büyk bir sabır düşüyo.allah yardmcnz olsn benim eşimde çok anlayışlı ztn onun desteği olmasaydı ve olmasydı şimdi delirmş yatyrdm bilemem yani onu çok seviyrm. okadar kaprismi çektiki saymakla bitmez şimdi yine öyle bizde 2004 te evlndk.bu hastlk öyle sinsi bişeyki insanı en zayıf anında patlak veriyo genelide doğmdn sonra.benimde oldğu gbi yani doğm sonrası sendromu ya mutlaka bi uzman yardımı alması lazm umarm ikna edeblrsnz.çünkü çocuklar çok etkilenyr benim kızımın oldğu gibi..umarm herşy yolunda gider geçmiş olsn hemen konuşup ikna etmelisnz bence kolay gelsn.allah size ve eşime sabr versn bu dönemde sizi çok üzüyrz çünkü.............. :)

goffee
06-12-2009, 12:37 PM
eşinize baktıgım zaman kendimi görüyorum.
sevgilimde bana ne yapsamda mutsuz olsam diye uğraşıyorsun diyor.
ben kendimi üzdükce cok üzülüyor.
haklı kendimizi boşuna üzüyoruz.
ama ben üzüldükce onunda üzüldügünü anlayınca üzülmekten vazgectim.
içimdeki sıkıntılarımı artık cok depreşmedikce ona aktarmıyorum.
zaten uzun bir süre aktarmayınca üzüntümde gecebiliyor.
bence eşinizle konusun.
onun üzgün oldugunu görmenin sizi üzdüğünü anlatın.
yardım etmeye çalışıp yardım edemedikce dahada üzülüyorum deyin.
kilo konusunda sorun etmeyin.
o haliyle sevmeye çalışın.
o haliyle sevildiginide anlayınca rahatlar.
rahatlayınca bir süre sonra kendine güveni gelir.
kendine güveni gelince kilo verme çabasıda kendiliğinden olacaktır.

deli_yaban
06-12-2009, 08:23 PM
eşini şımartmış olabilirsin biraz döv biraz söv biraz aşağıla. işe yarar.

goffee
06-12-2009, 11:22 PM
yabani hırrr http://demokratikforum.com/images/smilies/36912594tk1.gif

deli_yaban
06-12-2009, 11:43 PM
deli yaban cok şakacısın ,

Bir uzmandan yardım alsın,kendine güveni geldikce ,hergecen gün sizin için daha iyi olacaktır.

şaka mı? ne şakası uleen. ciddi söyledim. kadınını hem sevecek hem dövecek.

goffee
07-12-2009, 12:21 AM
sen ciddi deyince nedense ben daha cok güldüm :D

paflagon
13-12-2009, 03:01 AM
sen ciddi deyince nedense ben daha cok güldüm :D

walla aslında ben de bazen öyle düşünüyorum
ben evli değilim ama kadınlar sanki biraz sert tavırlardan hoşlanıyorlar. ..mış gibi geliyo en azından.
herneyse konumuz bu değil siz tabii ki eşinize destek olmaya dewam edin

aydemir
13-12-2009, 11:25 AM
Eşinizde kendimden özelliikler gördüm biraz. Ben de çocukluğumda benzer şeyler yaşadım. Anne-babasının evliliği pek iyi değil demişsiniz. Bunu da okuyunca ve kendimi de düşününce bunun etkisi olduğu düşüncesi aklımda daha çok yer etti.

Kendim eşinize benzer yaşadığım şeyleri biraz anlatayım. Yeterince sevgi görerek büyümediyse eşiniz, kavgaların içinde, pek ilgi görmeden, nasılsa büyüyor denilip maddi ihtiyaçları karşılanıp duygusal-zihinsel vb gelişimi pek desteklenmeden, düşünülmeden, önemsenmeden büyümüşse şu davranışları olağan. Siz her türlü destek oluyorsunuz gibi okuduğum kadarıyla. -Ayrıca şunu da yazmak istiyorum ne mutlu, böyle bir eşsiniz. Allah bozmasın..- Peki o neden böyle davranıyor olabilir? (Bana çok benzer yanlar ıolduğundan kendimi de düşünerek doğru olma ihtimaline inandıklarımı yazıyorum):
Şimdiye kadar; hele ki çocukluğun en önemli yıllarında sizden gördüğü gibi bir ilgi, sevgi görmediyse, arkadaşların da dediği gibi insanlara şüphe ile yaklaşıyor ve sizin bu kadar ilgi göstermeniz onun aklında soru işaretleri oluşturuyor olabilir. Zaten yazmışsınız, evet düşündüğü ya "Niye bu kadar iyi davranoyor; yoksa bilmediklerim mi var?" , ya da "Ben bu kadar iyi birine layık değilm." İlk düşüncenin nedenleri yukarıya da yazdığım insanlardan şimdiye kadr görmediği ilgi, kaybolmuş güven. "Ben bu kadar iyi birine layık değilm." düşüncesinin nedeni ise; özellikle çocukluğunda kavgalı vb bir ortamda, önemsenmeden büyümüş olmanın ona verdiği "Sen değersizsin, sevilmeye layık değilsin." vb mesajlar. Bunlar çocuğun aklına işleniyor. Eşiniz yıllarca bu mesajları alarak yaşamışsa, sizin bu davranışlarınız da ona tam tersi alışkın olmadığı mesajlar veriyor, aklının karışması olağan.

Siz siz olun çocukların ynaınada "Amaan, anlamaz ki. " ya da "Unutur gider ya küçücük çocuk." diyerek hiç bir yanlış davranışta bulunmayın. Aslında hiç öyle değil. Asıl çocukken yaşanılanlar akla kazınıyor, zaten kişiliğin yüzde 80i ilk 6 yılda oluşuyor.

Ben de bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim. Olmazsa önce siz gidin, anlatın, eşinizin gelmemekte ısrar ettiğini vb söyleyin, sonra onun da önerileriyle hallolur inşallah.

goffee
14-12-2009, 03:25 AM
ben evli değilim ama kadınlar sanki biraz sert tavırlardan hoşlanıyorlar. ..mış gibi geliyo en azından.

sertliğin boyutuna baglı bir durum.
dövmek sertlikten öte bişidir.
sonunun ne olacagını bilinmeyecegi için denenmesi tavsiye edilmez.
bazısı sertlikten hoşlanmaz bir tokata evlilik bitirir benm gibi.
helede başkasının kışkırtması ile üzerine gelindiginden haberi varsa.
ve bazısı tatlı söz sever yumuşaklık sever hoşlanmadıgı halde sevdiceği için çok şeyi severek özene bezene yapar benm gibi.

MRWBKR
14-12-2009, 10:32 AM

Dövmek, aşağılamak değil de, hep huyuna gidilen kadınlar gerçekten şımarıyor. Bir bayan olarak söylüyorum bunu. Sanırım genlerimizde var. Yetmiyor bize hiçbir şey. Ayrıca kadın için de erkek için de geçerli olan bir şey daha var. Eğer bir fedakarlık hergün her an yapılıp rutinleşiyorsa, değerini kaybediyor. Fedakarlık, fedakarlık olarak kalsın, özel olsun ki değerini kaybetmesin. Taviz vermeden, gerektiği kadar yapabilsek herşeyi. Ben yapamıyorum ama olsa keşke...