PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de bu tür psikolojik sotunlar için kurulmuş bir dernek var mı?

normal
20-09-2009, 08:37 PM
Herkese merhaba. Sorum şu, Türkiye'de aktif olarak çalışan, Anksiyete Bozuklukları Derneği ya da Obsesif Kompulsif Bozukluk Derneği gibi bir dernek var mı? Şayet yoksa kurulmasının hastaların ya da yakınlarının bilinçledirilmesi konusunda güzel bir atılım olacağını düşünüyorum. Hele de internet ya da benzeri bir kaynaktan hastalığının teşhisini koyamamış, psikoloğa gidemeyen(gerek maddi durumu el vermeyen gerek de hasta olduğunu düşünmeyen ya da hasta olma düşüncesini kabullenemeyen) insanlar için güzel bir fırsat olacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi böyle bir derneğin olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. Varsa ya da kurulması için çeşitli çalışmalar yürütüyorlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

power
23-09-2009, 03:37 PM
Herkese merhaba. Sorum şu, Türkiye'de aktif olarak çalışan, Anksiyete Bozuklukları Derneği ya da Obsesif Kompulsif Bozukluk Derneği gibi bir dernek var mı? Şayet yoksa kurulmasının hastaların ya da yakınlarının bilinçledirilmesi konusunda güzel bir atılım olacağını düşünüyorum. Hele de internet ya da benzeri bir kaynaktan hastalığının teşhisini koyamamış, psikoloğa gidemeyen(gerek maddi durumu el vermeyen gerek de hasta olduğunu düşünmeyen ya da hasta olma düşüncesini kabullenemeyen) insanlar için güzel bir fırsat olacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi böyle bir derneğin olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. Varsa ya da kurulması için çeşitli çalışmalar yürütüyorlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

normal in dediğine yüzde yüz katılıyorum. böyle bir dernek veya kuruluuş kurulması gerekiryor. sadece netten takip ettiğim kadarıyla bu hastalıktan müstarip olan o kadar insan var. nete takılmayan veya açıklamayan onca insanı düşünürsek mutlaka kurumsal bir yaklaşıma ihtiyaç var diye düşünüyorum. böyle bir kuruluş yoksa bizler bir araya gelerek imkanlarımız dahilinde en azından bir dernek kurulması çalışması yapabiliriz. gerekirse bu konuda uzmanlardan da destek alabiliriz. bu konuda site yönetimi ve site üyelerini çalışmaya davet ediyorum.

paradox
27-09-2009, 11:50 PM

Burada bir hastaliktan bahsediliyor.Bir uzman tarafindan teshis konulmadan, medikal bir tedaviye ihtiyac olup olmadigi bilinmeden cok faydali oluna bilecegi kanisinda degilim.
Ancak uzman bir doktor teshisi koyar, tedaviye destek olarak ayni rahatsizligi yasan kisilerle bir cesit gurup tedavisi seklinde boylesi bir calisma yurutule bilir inancindayim..

inciş
02-11-2009, 03:21 PM
bunu anacak hep birlikte yapabiliriz herkes biribirinin derdini görerek belki biraz olsun moral bulur nasıl yapabiri bilmiyorum n-ma bilen biriler,i varsa yol göstersinler ön ayak olsunlar bir dernek kuralım va yasal olsun mutlaka

pelindeniz
02-11-2009, 06:04 PM
evet bencede bir dernek olmalı, insanların buna gerçekten ihtiyacı var bence..
özellikle de benim, bu derneklerde iyi olan insanları dinlemek bile insana umut verir kanımca...var mı arkadaşlar biliyomusunuz?
ya da bir gün bir araya gelip biz mi bir şeyler yapsak?

han84
04-11-2009, 09:43 AM
Merhabalar Allah hepimize şifalar versin.Bu hastalık çok zor bir hastalık ben de 8 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum çeşitli ilaçlar kullanıyorum benim dokunmayla ve tekrarlamayla başladı hastalığım ama beni en çok rahatsız eden düşünceler yani dokunmaya tekrara razıyım benim MESLEK SEÇİMİ konusunda takıntılarım ve kararsızlıklarım var hal böyle olunca da hayatım bir çıkmazın içine girdi ve girmeye de devam ediyor şuan smmm stajı yapıyorum ama burada da pek kalıcı değilim galiba çünkü onu mu yapsam bunu muy yapsam diye gidip geliyorum ve elimdeki herşeyi kaybediyorum BU KONUDA OBSESYON YAŞAYAN VE TEDAVİ OLAN VAR MI LÜTFEN YARDIM EDİN ÖLÜYORUM BİR EL UZATAN YOK MU???????