Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım Edin
YalnızKurt
14-09-2009, 08:06 PM
Selam arkadaşlar bu nasıl bir şey ya bakkaldan su almaya bile çekiniyorum
bunun tedavisi varmıdır?
power
14-09-2009, 10:57 PM
elbette tedavisi vardır. umutlu ol. zamanla iyileşeceksin.
öncelikle imkanın varsa bir psikiyatriste ya da psikoloğa git ve yardım ara. sana hem yol gösterecekler hem de tedavi olmana yardım edeceklerdir.
imkanın yoksa sosyal fobi ve tedavilerini araştır. bu forunda gerekli bilgileri bulabilirsin.
ayrıca şu sitelerde aradığın cevapları bulabilirsin. ve seni yönlendirebilirler.
http://www.fobi.org.uk/
Sosyal fobi (http://www.sosyalfobi.com/)
Sosyal Fobi Forumu :: Sosyal Fobi (http://www.sosyal-fobi.net/forum/)
http://www.sosyalfobinet.com/
Wissenschaftler
14-09-2009, 11:01 PM
tedavisini bilmem ama önerisini söyleyebilirim, ara sıra bağırmaya çalış,tribün gibi yerlere git... mesela birşeyleri yumrukla ne bileyim. Açılmanı sağlar :) Zevkini bile alırsın...
olvido
15-09-2009, 12:13 PM
bencede bi psikiyatriste veya bir psikoloğa gitmeni öneririm.
çekingen kişilik bozukluğu istenildiği sürece geçme ihtimali en yüksek olan bi rahatsızlık ama şöle düşünmemek lazım tamam hadi yarın hemen geçsin bitsin bi anda tedavide en önemlisi adım adım ilerlemek sen eğer istekli olursan gerçekten bundan kurtulmak istersen ilk önce bakkaldan su almaya başlarsın sonra markete gidip alışveriş yaparsın yaparken bi kişiyle ayak üstü sohbet edersin daha sonra bu süre 1 saate çıkar yeterki sen kararlı ol unutma her küçük gelişme senin hayatın için çok büyük bir rahatlık
böle anlatırken çok kolay gözüküyo yapması zor biliyorum ama bu zorluk her geçen gün kolaylaşacak ve şunu düşün böle yaşamak daha zor değil mi?
_ZeuS
15-09-2009, 12:32 PM
başka nelerden çekiniyorsun biraz daha açarmısın ,
YalnızKurt
16-09-2009, 04:31 PM
İnsanlarla konuşmaktan sosyal hayattan
sorunlugenc
17-09-2009, 03:09 AM
YalnızKurt az önce senin yorumda bulunduğun bir konuya senin okuman için birşeyler yazdım ve birden senin bu çeğingenliğinin sebebi olabilicek bir şey buldum yazdığın yorumda ''insanın bilgisayardan başka dostu yoktur!'' demişssin sanırım bilgisayardan biraz uzak kalsan çekingenliğinide üzerinden atabilir insanlarala daha yakın ilişkilerde bulunabilirsin ben bu konuda profsyonel deyilim tabiki sadece olasılık olarak yazıyorum bir uzmanla görüşmen çok daha iyi olucaktır sevgilerimle iyi geceler:)
power
17-09-2009, 03:48 PM
bence yanlış olur. yani aslında yanlış olmaz aşırı derecede bilgisayar başında durmanın verdiği olumsuz durumlardan kurtulursun. ama çekingen durumuna bir müdahalesi olmaz. zaten sen bilgisayar başında durduğun için çekingen değilsin çekingen olduğun için bilgisayar başındasın. bence temelinde bu konuyu hallet zaten sonra bilgisayardan uzaklaşırsın. arkadaşlar edinirsin. önce sorunu gerçekçi çözelim.
senin sen de mevcut olan o özgünvenini yerine getirelim (tabi bizim de). sonra sorunlarımızı iredeleyip saçmalıkları bir kenara atalım ve hayata dalalım.
Minnie
11-10-2009, 07:27 PM
Selam arkadaşlar bu nasıl bir şey ya bakkaldan su almaya bile çekiniyorum
bunun tedavisi varmıdır?
yardımcı oluruz, dilediğiniz zaman gelebilirsiniz
Ottoman
11-10-2009, 08:57 PM
yardımcı oluruz, dilediğiniz zaman gelebilirsiniz
Nereye gelecek?
Yalnız kurt,çık sokaklarda,caddelerde dolaş,sonra susayınca bir bakkal veya büfeden 1 şişe su iste;ayran,meyve suyu falan da olur.Dene bak,çok kolay.
gökoo
29-04-2012, 05:49 AM
kardeşim hiç önemli değil kimseyi kafana takma sonucta hayat senn saygını hakedecek kadar değerli değildir
Kızıl Kurt
19-08-2012, 11:13 AM
selam ben eskiden çok çekingendim şimdi normal bir hayatım var.nedni ise kendime güvenmeme başta olmak üzere herkesi bana saldırı halinde yada beni ezecek diye korktugum içindi.en hızlı ve kesin yolu insanlar içinde kafana gelen bir şeyi yapmaktır.git birine laf at .o da bir şeyler söyner .adını falan sorarsın.ama herşen kafanda bitiyor kendine onların senden üstün bir tarafının olmadıgına inandırman gerekiyor.bak şu an bizle konuşuyorsun ben böyle böyeyim diyorsun.buu yakınındaki birine anlatmayı denedin mi.ben yaptım hemde birkaç kişiyle.onlara söyledim ve onlarda bana yardım etti.yakın bir arkadaş olması önemli degil.önemli olan samimi olan birisidir ki fazla takılmadıgım kişiler bana karşı daha ilgili davrandılar.beni yanlarından ayırmadılar bi ihtiyacım var mı sıkıntın olursa biri çatarsa gel diye desteklediler.hem bu onların egosunuda tatmin ediyordu büyle böyle düzeldim işte. istedigim kişige istedigim lafı söyler oldum.bunu denemediysen kesinlikle denemeni öneriyorum.ve bunu sadece yaşıtlarımla yapmakla kalmadım abla abilerimlede konuştugum oldu.onların daha farklı bakış açıları olabiliyo tamam hadi bakem bunu yapmalısın.kimseylekonuşamam diyorsan anne ve babanla başla onlarlada konuş.bu hem seni daha iyi anlamalarını saglar:)