Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyon için önerileriniz...

FatihveMavis
10-09-2009, 08:59 AM
Arkadaşlar ben de uzun zamandır OKB'liyim.Fakat şu son bir aydır doktor bana depresyon tanısı da koydu.Sürekli, bitmek bilmeyen sıkıntı, bunalım, huzursuzluk ve hiçbirşeyden zevk alamama hali gibi semptomlar var.Doktor bir sonraki görüşmeye kadar 10mg'lık Cipralex verdi.Uzun zamandır da 10 mg'lik Abilify kullanıyordum, OKB için.Bu konuda bir öneriniz var mı?

denizsu
11-09-2009, 04:56 PM
merhaba,
sana yardımcı olmak isterim.fakat öncelikle okb tanısı almana sebep olan takıntı ve davranışlarından biraz bahsedersen daha iyi olucaktır.
ilaçlara bağımlı kalarak bu davranışlar kendiliğinden ortadan kalmayacaktır.düşüncelerinde değişiklik ve davranışlarında kontrole gidersen başedebilirsin.

distimik
29-10-2009, 12:21 AM
Arkadaşlar ben de uzun zamandır OKB'liyim.Fakat şu son bir aydır doktor bana depresyon tanısı da koydu.Sürekli, bitmek bilmeyen sıkıntı, bunalım, huzursuzluk ve hiçbirşeyden zevk alamama hali gibi semptomlar var.Doktor bir sonraki görüşmeye kadar 10mg'lık Cipralex verdi.Uzun zamandır da 10 mg'lik Abilify kullanıyordum, OKB için.Bu konuda bir öneriniz var mı?

Önce depresyonu yeneceksin ona odaklan okbyi daha sonra yeneceksin sırayla.İlaçlarını düzenli kullan bi de.

paradox
08-11-2009, 01:08 AM
ilaçllarını kullanmaktan başka,
çikolata ye,
sana iyi gelen olayları hatırlamaya çalış,
yaşamak istiyorsan bunun geçici olduğunu düşün
istemiyorsan bunu aklına gelen ilk anda eyleme geçir(çok insafsızca belki ama bunu yapmazsan sonradan pişman olabiliyorsun)
bi kız arkadaş bulabilirsin(erkeksen tabii)

Bu nasil bir cevap simdi.Hangi ruh haliyle yazdiniz inanin merak etim? Bu gidisle bu forumun civisi cikicak.Hadi hayirlisi....

DeĞeRSiZ
08-11-2009, 01:24 AM
İlaçla tedavi ne derece doğru ki paradox

paradox
08-11-2009, 05:11 PM
valla içimden geçeni yazdım,ne varki bunda.bunlar kendini bi süre iyi hissetmesini sağlayabilir.illa kız arkadaş değil nrmal arkadaş da bulabilir.ben o an aklımdan geçenleri yazdım ister beğenin ister beğenmeyin napiim

Elbette ne bana ne baskasina bir seyleri begendirmek gibi zorunlulugunuz yok.Ben sizin kiz arkadas onerinize degil,eyleme gecme adina yazdiklariniza takilmistim.Belki biraz daha acarsaniz o konuyu sizi daha iyi anlamis olacagim sahsim adina..
Saygilar...

paradox
08-11-2009, 05:16 PM
İlaçla tedavi ne derece doğru ki paradox

Bu sorunun muhatabi olma gerekcemi anlamamakla birlikte, fikrimi yazayim.
Depresyonda ilaclarin tedavinin basarisinda ki yuzde, 50 dersek, geri kalani terapilerle birlikte kisinin sosyal hayata adaptasyonuyla mumkun olacagi kanatindeyim...

Minnie
08-11-2009, 07:02 PM
terapistinize güvenin ve söylediklerini uygulayın lütfen. Psikoterapi ve ilaç tedavisi birlikte yürümelidir.

paradox
10-11-2009, 06:58 PM
intihar düşüncen varsa et demek istemiştim

Evet, demekki dogru anlamisim.Bu motive edici, sozlerinizden dolayi demistim bende tam olarak ''Bu forumun civisi cikti, hadi hayirlisi''sozunu...Elbette karar merci ben degilim, yonetim degerlendirsin bu guzel tavsiyelerinizin uyeler uzerinde ki etkisini....

Minnie
11-11-2009, 08:20 AM
kimse benim sözümle ölecek değil ya.herkes gene kendi kafasındakini yapıyor.ve ben de kendi kafamdakini söyledim.hasta değil doktor olsam farklı şeyler söylerdim

bilemezsiniz bir sözünüzle kimi nasıl etkilediğinizi...hasta da olsanız bu birini intihara teşvik etme hakkını vermiyor size ...

maymun
11-11-2009, 07:32 PM
evet ağızdan çıkan bir söz kolayca söylenir de bunun etkisi nasıl olur bilinmez. senin umursamadan söylediğin bir söz bazı kimselerin hayatını karartabilir veya onlara hayat katar. bu yüzden sözün sorumluluğu ağırdır. konuşacak kişi ya hayırlı bir şey desin veya sussun buyrulur. boşuna değil bu uyarılar.

maymun
21-11-2009, 09:01 PM
benim yeni tavsiyelerim de şunlar artık :

bundan sonra depresif yaşa. kurtulmaya çalışma. kendiliğinden gelmiş giderse de kendiliğinden gitsin. biraz misafirperver ol. madem öyle işte böyle de. canın istediği gibi yaşa.

dövmek istediklerini döv (yani kavganı et dövebilirsen döv olmadı dayak yersin salla gitsin)
sövmek istediklerine söv
gülmek istediklerine gül
ağlamak istediklerine ağla
bağırmak istediklerine bağır
istediğin filmi izle istediğin şarkıyı söyle
istediğin karıyı mik
istediğin hayvanı da mik istersen ( neeey olmadı)
istediği kadar pasta börek çörek ye
yanında doyasıya çay kola gazoz iç
dumanaltı olacak kadar sigara iç

kendini bir odaya kapa istersen iki odaya
ya da at dışarıya kendini dünya hapsin olsun
veya gidebilirsen git başka diyarlara

hayat senin yaşam senin sen seninsin
depresyondayım de okb liyim de
ama kendini sev
kendini bil

ha illaki kendini iptal mi etmek istiyorsun et
et ama öncelikle git
uyuşturucu satıcılarını
teröristleri
mafyayı öldür
onlara saldır
depresyonu öfkeye çevir
ve bu öfkeyi bunlara yönlendir

sonra git biraz uyu
istediğin kadar uyu
uyanıncaya kadar uyu
bilgisayarda takıl
televizyon izle
salakça şeylerle ilgilen
mallıklar yap
fikirlerini coştur
dünyanın dertlerine derman bul

hangi manken nerede firikik vermiş bunu araştır
kim hangi mankeni mikiyor bunu takip et
behlül bihter i nerede ne zaman nasıl mikmiş bunu netten defalarca izle

salaklaş
aptallaş
mallaş
angutlaş

çivisi çıktı yazının.

(talep halinde silinebilir yazıdır)

ararat
22-11-2009, 12:41 AM
depresifkredi depresyon ciddi bir hastalık ,seni bilmem ama yaşayanlar beni anlayacaktır.

maymun
22-11-2009, 07:00 PM
kim bilir belki ben de anlarım biraz uzaktan :)