Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne yapmalıyım?

Lilith80
04-09-2009, 07:42 PM
Merhaba Arkadaşlar,

Buraya biraz fikir edinmek için geldim. 10 yıl önce Borderline başlangıç teşhisi konmuş, ancak tedaviyi reddetmiş bir adama aşık oldum. Bir aydır önce tanıştık ve bu süreçte çok garip davranışlar sergiledi. İlk başlarda muhteşem başlayan şeyler bir süre sonra yerini garipliklere bıraktı.Daha sonra ise 15 gün görüşmedik, bu süreçte ben görüşmek istesem de o hep bahaneler buldu. Son olarak görüştüğmüzde ise neredeyse benden nefret edermişçesine beni terk etti. :eek: Tam anlamıyla göçtüm. Aynen bir Issız Adam tavrı gösterdi. Ben bir şekilde karşı koydum ve yeniden haberleştik. Bunun üzerine bütün bunları hak edecek bir insan olmadığımı, beni kendinden uzaklaştırmak için bütün bunları yaptığını açıkladı ve bu borderline meselesini anlattı. Çok korktuğunu, ve herkesin en sonunda kendisini terk ettiğini...Benim de er geç gideceğimi söyledi.
Bu hastalığı bir kere yendiğini ve yeniden yeneceğini ancak ilaç ve terapiye başvurmak istemediğini de açık açık söylüyor. Bir kişinin bunu kendi kendine yenmesi mümkün mü?
Başarablilir miyim bilmiyorum... Bir de saldırgan oluyorlar mı? Ben şu ana kadar öyle şiddleti bir tavır görmedim ama yani bunu bilecek kadar da çok görüşmedik zaten.
Bu arada köpeğini ölürcesine seviyor. Yani abartı bir sevgi ve onu asla terk etmeyecek bir canlı olarak görüyor. İşinde iyi ama iş arkadaşlarıyla da kavgalar ediyor. Ailesiyle ilişkileri biraz garip. annesini çok görümyor ve annenin alkolik olduğundan şüpheleniyorum.
Hani ben de dünyanın en sağlıklı insanı değilim...Anlayış böceği falan sayılmam. Kaprsilerim, dengesizlkilerim falan vardır. Bu insanlarla beraberlik mümkün değil mi?? Bir yolu yok mu yaa? Haksızlık yani, böyle bir adamın böyle bir hastalığı olamaz, olmamalı..İsyan ettim yani. :confused:

paradox
04-09-2009, 09:01 PM
Merhaba..Oncelikle hos geldiniz demek isterim size.
Partneriniz size karsi acik olmus ve durumunu sizinle paylasmis.Artik karar sizin ya benim derdim bana yeter diyip cekiliceksiniz veya destek vererek iyilesme surecinde yardimci olacaksiniz..Bu kadar isyankarda olmayiniz.Partneriniz gibi bu tip ruhsal sorunlar yasayan ve aci ceken onca insan varken, neden o gibi bir isyan sizi bir yere goturmez...
Sagliklar dilerim...

Lilith80
05-09-2009, 01:36 AM
Çok teşekkür ederim, evet sanırım bir karar vermem gerekiyor. Ancak gerçekten çok zor bir durum. Kalbim zaten kararını vermiş durumda gibi görünüyor. Beni uzaklaştırmadığı sürece yanında kalmak ve destek vermek istiyorum. Ama bu destekte ona acıma anlamına gelmemeli tabii herhalde. Neyse sanırım yaşayı göreceğiz. Teşekkür ederim cevabınıza.

sofistt
05-09-2009, 12:34 PM
bu hastalıkda kişi genelde dengesiz davranışlar gösterebilir.sosyal kurallara bazen uymaz.saldırganlık azdır.diğer insanlardan çok farklı değil.bazen beklenmedik davranışlar gösterebilirler.ilaçsız iyileşmesi çok zor.ilaç ve terapi alırsa iyi ve çabuk sonuç alınır.insanların onu terk etmesininsebebi ani ve dengesiz hareketleridir

Apocado
18-10-2009, 12:20 AM
bn yni üyeyim bu konu açılanı baya olmuş ama blki bir daha girersin die yazıyorum,Bn de aynı hastalıktan müzdaripim aslında böyle yapmasının sebebi korkmasından çünkü yarın bir gün bişey olup ayrıldınızda ikinizde üzülceksiniz blki ama inan o senden kat be kat daha fazla yoğun yaşayacak nasıl olsa bi gün biticek die ,ztn böyle olucağını bildiği için kendini bırakmak istemedi sanırım.Kendimi onun yerine koyuyorum aynılarını bende yaptım çünkü , ve unutma hayatına birçok insan girip çıkmış, ama hayla yanında olan tek canlı onu karşılıksızca seven hep ynında olan köpeği =o) ( ve bnmde ;p )

opinionn
18-10-2009, 05:02 AM
Bende şöyle düşünüyorum. Eğer böyle bir sorun var ise karşınızda ki insanla, eğer herşeye rağmen ciddiyseniz beraber olun,yolun sonunun herşeye rağmen evlilikle biteceğini düşünüyorsanız. Genelde evet seviyorum bitmez,2 ay,5 ay,1 sene sonra. Hobbala,neymiş efendim bağırmış,çağırmış,sıkıyormuş. İnsanlar neden bitirmek için başlasınkı herşeye... Evet yada hayır. Eğer bu yükü gögüsleyip sevginizle harmanlıcaksanız, devam edin. Ama o masum sevgiler bitti,çoğu insanın karsındakinin kara gözüne,kaşına değil maddi durumuna bakıyor.