PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar birbirimize destek olalım

lavinya21
21-08-2009, 05:37 AM
öncelikle herkese merhabalar yeni üye oldum.depersonalizasyon ve derealizasyonu ağır yaşayanlardan birisiyim 1 seneyi geçti ve bir tek gün bile gerçekten iyi olmadım.önceleri ben kimim,bu dünya gerçekmi yoksa rüyadamıyız gibi sorular başladı.aslında bu hastalık öyle birşeyki heran birşey üretiyorsunuz tuhaf tuhaf.bulanık görmelerim oldu,rüya mı gerçekmi ayırt edemiyorum,aynaya bakamıyorum,bakarsam eğer suratımdan korkuyorum bu ben değilim diye,insanları robot gibi görüyorum,insani herşey bana çok garip geliyor,yutkunurken bile zorlanıyorum,her an boğazımda bir düğüm,nefes alamıyorum sanki,bazen kalbim sıkışıyor,vücudum bana ait değil ya da tuhaf geliyor sanki yeni doğan bir bebekmişimde ilk kez görüyormuşum gibi,gördüklerime inanmıyorum çoğu zaman,vs....bunlar sıklıkla olanlar daha neler neler var ama anlatsam bitmezhergün beynime oturmuş bir fille başlıyorum güne ve artık gerçekten çok sıkıldım,hayat benim için bir eziyet oldu bu salak hastalık yüzünden.yaşamayan bunun ne olduğunu anlayamaz ,ne çalışabilirsiniz ne de başka bişey.ve bu hastalıkla ilgili çok fazla çalışma tedavi yöntemi yok,elele verirsek belki de hep beraber üstesinden geliriz...herkese geçmiş olsun...

gülfidan
21-08-2009, 11:36 AM
sevgili Lavinya merhaba
bende yeni üyeyim buraya aynı duygu ve sorunlardayız senle bende yıllardır aynı durumdayım doktor takibinde ve ilaçla ayakta duruyorum
bize haketen yardımcı olmak isteyen birileri umarım vardır özellikle uzmanlarımız

sofistt
21-08-2009, 12:26 PM
bu sitede maalesef uzman yok ancak üyeler kendi aralarında paylaşımda bulunabiliyor

lavinya21
21-08-2009, 12:33 PM
ank. ve ist. gitmediğim doktor kalmadı ama doktorlarda birşey yapamıyor sadece ilaçla ayakta durabiliyoruz .

sofistt
21-08-2009, 05:24 PM
ank. ve ist. gitmediğim doktor kalmadı ama doktorlarda birşey yapamıyor sadece ilaçla ayakta durabiliyoruz .

bu kadar umutsuz olmamalısın.doktor değiştirmek gerekmedikçe pek iyi değildir.ama doğru doktoru bulmakda önemli.hastahanede yatışı denemdinmi.birde onu dene.ama sabırlı olman lazım bu tür hastalıklar çok zor iyileşir.çoğu kezde tamamen iyileşmez

lavinya21
22-08-2009, 12:14 AM
umutsuz olmamalısın diyosun da sonra çoğu zaman tamamen iyileşmez diyosun :):):) umutsuz değilim olsaydım yaşayamazdım zaten .valla hiçbi doktor ben iyileştiririm demiyo ,gerçi böyle şeylerde doktor ve ilaç yardımcıdır .gerçi şimdi de herşey beyinde biter gibi abuk subuk şeyler söylemek istemiyorum ama belki de zaman ilaçtır.

Wissenschaftler
22-08-2009, 12:54 AM
Yaşadığın herşeyi hiç ilgilenmediğin bir videoymuş gibi izlediğin ve de heşeyi bilgisayar algoritması gibi gördüğün oluyor mu...

lavinya21
22-08-2009, 02:49 PM
nasıl yani biraz daha açarmısın

Wissenschaftler
22-08-2009, 05:41 PM
duyarlı birçok insan bu duyguyu yaşamıştır. Kendini yabancı gibi görmek, gözlerinin gördüğü görüntüler alakasız video görüntüleriymiş gibi. Veyahut herşeyin boş olduğu, etrafta gerçekleşen olayları elektronik bir sistem gibi hissetmek.
O an sana neden diye sorulsa tek söyleyebileceğin...."nedeni yok...sadece öyle..."

lavinya21
24-08-2009, 08:10 PM
keşke duyarsız olsaydım da bu hastalığa yakalanmasaydım :)

sofistt
25-08-2009, 12:06 AM

önerim o ki duyarsız olmayı da öğrenmek lazım.her şeyi duymak ruh sağlığına iyi gelmiyor

gülfidan
25-08-2009, 03:02 PM

bencede keşke duyarlı olmasaydık ve bu hastalığa yakalanmasaydık.......

lavinya21
25-08-2009, 04:20 PM
önerim o ki duyarsız olmayı da öğrenmek lazım.her şeyi duymak ruh sağlığına iyi gelmiyor

bazı şeyleri sonradan öğrenmek epey zaman alıyor zaten o zamana kadar da olan bize olmuş oluyor.

cekicgu
11-08-2011, 03:25 AM
slm,
bende depersonalizosyon ve derealizasyonu çok ağır yaşadım 2.çocuğumu doğurduktan sonra.ve evet çok haklısın yaşamayan anlayamaz inanılmaz zor bi durum ama %90 atlattım.1,5 yıl ilaç tedavisi gördüm.ilk 4 ay paxil+zanax sonrasında sadece paxil.ama zaman zaman yine o duygular geliyor aklıma.şimdi de obsesif -kompulsif bozukluğun üstesinden ilaçsız-davranışçı terapiyle gelmeye çalışıyorum son 6 aydır.davranışçı terapi işe yarıyor kesinlikle.doktorun da çok önemli tabii.ben b.köyde bi pskiatra gidiyorum,memnunum.iyi bir doktor bulman şart.acil şifalar dilerim

goals
20-11-2011, 11:38 PM
bende evlendikten belki de panik atağı atlattıktan sonra başladı.

elifnur
22-11-2011, 12:09 AM
ben bu hastalığı atlatmış insanlar bılıyorum.
bencede umutsuzluğa kapılmayın.
Doğru doktoru bulub tedavı alırsanız keçer diye düşünüyorum.
sadece sabrla ve ınanarak tedavı almaya başlamak lazımdı.

leflau42
08-07-2012, 02:15 AM
merhaba arkadaslar ben 19 yasındayım bu hastalıgı 10 yasındada hıssedıyordum ama bı turlu cozemıyordum sonra yersız korkularım vardı bır gece saat 12 sularında gene eve dönerken korku yasıyordum ve bı anda hastalık tam falıyetıne gecmıstı anlattıgınız olayların tumu banada olmustu ılk defa bu kadar kotu olmustum tabıkıde 2 gun sonra doktora gıttım bana panık atak oldugumu soyledı fulsac yazdı kullandıgım bu ılac hastalıgımı tadavı etmıyordu fakat bıraz olsun nesenlendırıyordu yanı nasıl desem yasayan bılır bılgısayar basında oturup yazı otururken bıle kendımı bı pencereden ızlıyor gıbı oluyodum bırının suratına odaklansam aynı duygu korkuyodum neyse anlattıgım bu olay surecınde bı cok doktor ve ılac degıstırdım nafıle hatta gun gun kotu oluyordum takı o 3 berbat yılı gerıde bıraktım artık rahatımm bunu nasılmı basardım dersınız dogal bır yontemle gercekten suan soyluceklerımı uygulayın demıyorum gıdıp ama oykumu anlatıyım belkı sızede yararı olur her neyse vel hasıl gene bı gun kotu oluyorum fenalasıyorum fln gectıgımız 6 ay once yakın bı arkadasım benı evıne davet ettı sadece alkol ıcıp derlescektık eskıyı yaad etcektık takı arkadasım cebımden paket ıcınde hazırlanmısh yesıl bı kuru bıtkı cıkardı bu ne dedım adının esrar oldugunu cok farklı bısey oldugunu soyledı hayatımda ılk kez esrar goruyodum ve ılk kez 2 fırt cekıp denemıs olucaktım neyse arkadasım ustalıkla sardıgı esrarı bana uzattı once sen yak dedı yaktım bı fırt o bı fırt ben derken sardıgımız esrar bıttı ben ılk defa esrar kafası yasıycaktım ve kafası geldıgınde kendımı ayakta gezerken buldum ılk defa ıctıgınız ıcın bu trıpler halıyle normaldır neyse sadete gelelım ertesı gunden sonra 1 hafta boyunca ıctıgım bıtkı benı cok neselendırdı dunyanın en mutlu yasamayı seven daha olgun duyarlı aklını kullanabılen canı sıkılmayan yaptıgı herseyden zevk alan bır ınsan halıne getırmıstı artık kendımı kontrol edebılıyor ve normal ınsanlar gıbıydı hıc bı hastalık hıssetmıyor korkmuyor panık atak olmuyordum ve depersonalizasyon krızlerı gecırmıyordum ve boyle boyle derken her hafta takılıyoduk arkadasımla haftada bır kere ıcıyodum ve hayat boyle akıp gıdıyodu bu arada gene fulsac kullanmaya devam edıyordum fakat doktora esrar kullandıgımı ve fulsac ıle kullanırsam bı zararı olurmu dıye cekınıyodum her neysekı sormadım ve artık duzenlı bır hayatım vardı yavas yavas ılacımı duzenlı bır sekılde bıraktım kendımı sorguluyodum acaba bagımlılıgı varmıydı bu esrarın esrar cash dedıklerı ınsanlar varmıydı korkmaya baslamıstım ya bagımlı kalırsam takı 2 ay once esrarıda bıraktım suanda hıc bır sıkıntım kalmadı depresyon dısında oda esrarın yan etkısı ve oda sadece esrarı anıden bırakırsanız oluyor onuda gene 2 ay fulsac kullanırak gun gun asıyorum nasıl dusununkı xanax kullanan bırı anıden xanax bırakınca depresıf sendrom yasar oyle kesınlıkle dedıklerımı yapcaksanız 2 aydan fazla esrar ıcmeyın ve 2 ay boyunca haftada 1 ıcınız kafanızı yasamayı ogrenınce bırakınız ben tavsıye etmıyorum ama ben esrar kullanarak ıyılestım zaten bı cok yerdede tartısma konusu esrarın ansıkyıte hastalarının tedavısınde kullanılması neyse benden bukadar ha ufak bı not esrarın kafasıda aynı bızım yasadıgımız hastalık gıbıdır dusununkı eglencelı bır sekılde muhabbet ederek dahı fıkırler uretecek depersonalızasyon krıze gırıyonuz denemenız tavsıye olunur ılla yapıcam dıye bısey yok ama benı esrar ıyılestırdıgını adım gıbı bılıyorum saygılar

güven01
08-07-2012, 12:17 PM
merhaba arkadaslar ben 19 yasındayım bu hastalıgı 10 yasındada hıssedıyordum ama bı turlu cozemıyordum sonra yersız korkularım vardı bır gece saat 12 sularında gene eve dönerken korku yasıyordum ve bı anda hastalık tam falıyetıne gecmıstı anlattıgınız olayların tumu banada olmustu ılk defa bu kadar kotu olmustum tabıkıde 2 gun sonra doktora gıttım bana panık atak oldugumu soyledı fulsac yazdı kullandıgım bu ılac hastalıgımı tadavı etmıyordu fakat bıraz olsun nesenlendırıyordu yanı nasıl desem yasayan bılır bılgısayar basında oturup yazı otururken bıle kendımı bı pencereden ızlıyor gıbı oluyodum bırının suratına odaklansam aynı duygu korkuyodum neyse anlattıgım bu olay surecınde bı cok doktor ve ılac degıstırdım nafıle hatta gun gun kotu oluyordum takı o 3 berbat yılı gerıde bıraktım artık rahatımm bunu nasılmı basardım dersınız dogal bır yontemle gercekten suan soyluceklerımı uygulayın demıyorum gıdıp ama oykumu anlatıyım belkı sızede yararı olur her neyse vel hasıl gene bı gun kotu oluyorum fenalasıyorum fln gectıgımız 6 ay once yakın bı arkadasım benı evıne davet ettı sadece alkol ıcıp derlescektık eskıyı yaad etcektık takı arkadasım cebımden paket ıcınde hazırlanmısh yesıl bı kuru bıtkı cıkardı bu ne dedım adının esrar oldugunu cok farklı bısey oldugunu soyledı hayatımda ılk kez esrar goruyodum ve ılk kez 2 fırt cekıp denemıs olucaktım neyse arkadasım ustalıkla sardıgı esrarı bana uzattı once sen yak dedı yaktım bı fırt o bı fırt ben derken sardıgımız esrar bıttı ben ılk defa esrar kafası yasıycaktım ve kafası geldıgınde kendımı ayakta gezerken buldum ılk defa ıctıgınız ıcın bu trıpler halıyle normaldır neyse sadete gelelım ertesı gunden sonra 1 hafta boyunca ıctıgım bıtkı benı cok neselendırdı dunyanın en mutlu yasamayı seven daha olgun duyarlı aklını kullanabılen canı sıkılmayan yaptıgı herseyden zevk alan bır ınsan halıne getırmıstı artık kendımı kontrol edebılıyor ve normal ınsanlar gıbıydı hıc bı hastalık hıssetmıyor korkmuyor panık atak olmuyordum ve depersonalizasyon krızlerı gecırmıyordum ve boyle boyle derken her hafta takılıyoduk arkadasımla haftada bır kere ıcıyodum ve hayat boyle akıp gıdıyodu bu arada gene fulsac kullanmaya devam edıyordum fakat doktora esrar kullandıgımı ve fulsac ıle kullanırsam bı zararı olurmu dıye cekınıyodum her neysekı sormadım ve artık duzenlı bır hayatım vardı yavas yavas ılacımı duzenlı bır sekılde bıraktım kendımı sorguluyodum acaba bagımlılıgı varmıydı bu esrarın esrar cash dedıklerı ınsanlar varmıydı korkmaya baslamıstım ya bagımlı kalırsam takı 2 ay once esrarıda bıraktım suanda hıc bır sıkıntım kalmadı depresyon dısında oda esrarın yan etkısı ve oda sadece esrarı anıden bırakırsanız oluyor onuda gene 2 ay fulsac kullanırak gun gun asıyorum nasıl dusununkı xanax kullanan bırı anıden xanax bırakınca depresıf sendrom yasar oyle kesınlıkle dedıklerımı yapcaksanız 2 aydan fazla esrar ıcmeyın ve 2 ay boyunca haftada 1 ıcınız kafanızı yasamayı ogrenınce bırakınız ben tavsıye etmıyorum ama ben esrar kullanarak ıyılestım zaten bı cok yerdede tartısma konusu esrarın ansıkyıte hastalarının tedavısınde kullanılması neyse benden bukadar ha ufak bı not esrarın kafasıda aynı bızım yasadıgımız hastalık gıbıdır dusununkı eglencelı bır sekılde muhabbet ederek dahı fıkırler uretecek depersonalızasyon krıze gırıyonuz denemenız tavsıye olunur ılla yapıcam dıye bısey yok ama benı esrar ıyılestırdıgını adım gıbı bılıyorum saygılar

Dostum çok güzel örnek oluyorsun, beni esrar depersonalizasyon hastası yaptı ve bir çok kişide esrar kullanımından bu hale geldi, senin düzeleceğin varmış.Esrarla alakası yok hatta şanslısın ki esrar daha kötü yapmamış seni.

beyazsiyah
13-01-2013, 01:17 AM
ACİL ACİL ACİL! arkadaşlar şuan çok kötü oldum ve çok acil sizlere ihtiyacım var yeni bi hastalığımı keşfetmiş bulunuyorum ve üzüntüden ölücem nerdeyse sitede gezinirken DEPERSONALİZASYON diye bir hastalık duydum bi baktım bendeki herşey var gibi geldi bazıları yabancılaşma demiş öyle değil ama kendimden delircem diye korkuyorum bazen ayağımda uyuşma oluo gibi oluo sanki o an o ayak orda yokmuş gibi ama geri geçio yerini panik atağa bırakıo ben bunları LUSTRALin yan etkisi sanıodum bazen bir koku gelio burnuma onun gerçek olduundan emin olmak istiyorum acaba bi tek mi ben mi duyuyorum diye korkuyorum :S ya kafayı yediysem diye bunun gibi bi ton şey bayılmaktanda korkuyorum ben bunları anksiyete sanıyorum doktorda öle teşhis koymuştu :S peki ama bu ne peki yani Depersonalizasyon ne yani sizce bendede var mı???Lütfen yardım edin ben hastalığımın aksiyete panikatak az birazda agorafobi olduunu sanarken bide bu çıktı çok kötü şeyler yazmışlar hakkında bilgisi olan varsa versin ben naaapmalıyım gene mi doktora gitcem offfff!!! yaşım 24 ve yeni bi işe yeni bir evliliğe hazırlanıyorum bunlarla nasıl başa çıkıcam YARDIM !!!

a2tec
13-01-2013, 06:33 PM
oncelıkle gecmıs olsun bu yabancılaşmayı bende yasıyorum doktorum en son panik ataga bagladı verdıgı ılacların ve dktorun bı faydasını görmedım zamana bıraktım geçer dıye beklıyorum.yabancılaşmayı gercekten yasıyorsan cok kötu bır hıs ne yasadıgını nede gerceklık zaman kavramın kalıyor doktoruna danıs bence

beyazsiyah
13-01-2013, 09:08 PM
bende teşekkür ediyorum fakat benimki tam yabancılaşmada değil işte yani sadece delirmekten korkuyorum yani duyduğum kokuyu işittiğim sesi fln acaba sadece ben mi duyuyorum diye ödüm kopuyor işte her nedense ve bi kere bile öyle bişey gerçekleşmedi aslında ama o korku beni yiyo bitirio daralıorum bu düşünce gülsemde sevgilimle olsamda alışverişde olsamda hep bnmle...ilk zamanlar kollarımda saç diplerimde bacaklarımda uyuşma oluodu doktor yan etki olduunu demişti bende hala ara ara olan bu şeyi ona bağlıodum ama burada okuyunca depersonalizasyon bozukluğunu o an bacağım orda yokmuş geliodu artık bunu ona bağlarım ben ödleklikten mesela... aklıma böyle şeyler gelmesin bu aptal korkulardan endişelerden sıyrılmak istiyorum artık eğer bu başımdaki şeyin adı gerçekten bu rahatsızlıksa söyleyin değilse bide bunun için tedavi görmek istemiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim :S

dr_umutsuz
06-02-2013, 07:28 PM
Forumdaki tüm arkadaşlara selam hürmet ve iyilik dileklerimi iletiyorum..bu foruma yeni üye oldum. öncelikle herkese acil şifalar diliyorum..şunu herşeyden önce belirtmek isterim ki ben meslek olarak bir hekimim..hem de uzman bir hekim..psikiyatrik rahatsizliklarda semtom ve belirtiler genetik ve ruh yapisi itibariyla bireyden bireye farkliliklar gösterir..o yüzden sizin yaşadiklarinizi ve hissettiklerinizi organik bulgular olmadiği sürece birakin normal insanlari bu işin uzmani olduğunu söyleyen lerin bile anlamasi ve algilamasi zordur..hissetmeyen ve yaşamayan bunu bilemez..ben 1999 yilinda gece uykuya dalma esnasinda göğsümün içinde bir patlama hissiyle yataktan firladim..sanki içimde bir bomba patlamiş gibi tüm vucudumu bir ateş kapladi.. 2 dk içinde geçti..gün içerisinde başka hiçbir bulgu olmadan sadece geceleri uykuya dalma esnasdinda olan bu durum tam 1 hafta devam etti. Tip fakültesinin 6. Sinifindaydim ve bunun bir hastalik belirtisi değil de yaşadiğim strese bağli olduğunu düşündüm..fakat bir gece ayni şekilde yattiğimda tam uykuya dalarklen ayni patlama hissiyle müthiş bir korku hali twerleme çarpinti boğulma hissi ve sanki caniniz çikiyormuş gibi bir his peydah oldu.. Ha geçti ha geçer derken tam bir saat boğuştum bu halle..ama olmadi ölüyorum artik..fakültenin aciline başvuruyorum..yapilan tetkikler tamamen normal..nöbetçi psikiyatristle konuşuyoruum..dediği şey bu tipik bir panik atak. çeyrek xanax alip uyu geçer diyerek bizi yurda geri yolladi.tam 4 saat sonra tamamen düzeldim.. Gece 3 te gelip yattim..sabah kalktiğimda turp gibiyim ta ki dişari çikana kadar..dişari çiktiğimda sanki dünya üzerime geliyor..ben yokmuşum vucudum yok sanki ruhum sokakta yürüyor..müthiş derecede bir korku..otobüs durağinda bekleyemiyorum..vücudum o kadar hafiflemiş ki kollarimin ağirliğin i hissedemiyorum..sanki ellerim yok..müthiş bir panik hali..durakta beklerken sanki burda öleceğim ve bana kimse yardim edemeyecek..yerimde duramiyorum..okula gittim ders dinleyemiyorum.sanki biri elini göğsümün içine sokmuş canimi çikaracak..kendi kendime oğlum manyaklaşma bişey yok korkma sakin ol diyorum olacaği yok..tekrar psikiyatriste..hem de öğretim üyesi doçent beyefendi..anlattik..zirt diye sana zyprexa başlicam demesinmi..antipsikotik şizofreni ilaci..lan olum gittibn dedim kendi kendime..ne alaka tip okuyoruz az çok şizofreni nedir belirtileri nedir biliyoruz...bu da nerden çikti..kaçtim yanindan adamin.. Bi uzman psikiyatriste anlattim..bu tipik bir panik atak ve eşlkik eden depersonalizasyo ve derealizasyon durumu dedi ve bana anafranil başladi..ama tam bir hafta ne okula gidebildim ne yurttan çikabildim..agorafobi denen açik alan korkusu müthiş derecede..olmadi..okulu brakip memlekete gittim..son siniftayim ama yapamiyorum...memlekette eve kapadim kendimi..tam 6 ay ne evden çikamadim.sürwekli yatiyorum..ellerimi hissetmiyorum..kollarim sanki yokmuş ruhum bedenimde değilmiş gibi acayip haller..tabi ki geceleri o içimdeki patlama hisleri devam ediyor..ama dendiği gibi çwevreye ve kendine yabancilaşma hali yok..yani depersonalizasyon ve derealizasyona uymuyor bu durum..hiçbiryere oturtamiyorumm..yatarken bile süzrekli ayklarimi veya omuzlarimi sallamam gerwekiyor ki orda olduğumu hissedebileyimm..nefret ötesi iğrenç bir durum yani..karar verdim benşim hayatim bitti okuldan da geri kaldim ben de umut yok ölücem veya çildiracağim..tam 6 ay sonra korku panik ve içimdeki patlama hisleri kayboldu..bir yil sonra tekrar okula döndüm ama bende olan şey ellerimi ve kollarimi çok hafif hissediyorum yokmuşlar gibi geliyor..ama 1 yil sonra nispeten panik halim kayboluyor ama dediğim şu hissetmeme dorunu devam ediyor..zar zor zorlayarak iki yilda okulu bitiriyorumm.okul bittiğinde anafranil tedavisi altinda panik bozukluğum tamamen düzelmiş ama vucudumu hissetmeme ellerimin olmamasi düşüncesi ve bekleyiş anksiyetem devam ediyor..hastaliğin tam 5 yil sonrasinda uzmanliğa başladim. Bu arasa anafranili kesip seraoxata başladim..evlendim çocuklarim oldu ama hala tekrar eskisi gibi olurmuyum o berbat günlere dönermiyim endişesi ile yaşiyorum..ve ara sira da olsa anksiyete ataklari ve bu illet kendini hissetmeme durumuyla karşilaşiyorum..özwellikle stresli dönemlerde ve ilaç almama rağmen..tam 12 yil oldu..ve artik aliştim bu duruma..tamamen iyi olduğum dönemler çoğunlukta olmakla beraber yilsda en az iki defa bu durum beni yakaliyor..ilaci bilerek brakmadim..brakmayi da düşünmüyorumm..benim belirttiğim şeyleri yaşayan arkadaşlar varsa paylaşabilirler..herkese allahtan acil şifalar diliyorum....

nulgun
17-02-2013, 03:39 AM
bende yıllardır anksiyete panik son 3 yıldır depersonalizasyon deralizasyonla yaşıyorum tam olarak geçmiyor ne yazıkki sanki bende düşünce bozukluğuda oluyor çok iyi bi prof gidiyorum 3 yıldır ilaç kullanıyorum ama tam olarak düzelemedim eski iyi halime dönemedim bende sizin gibi zxpre anafranil kullandım.

vendetta
07-03-2013, 06:57 PM
Sanırım bende de bu hastalık var,bendede askerden sonra oldu,askerde zaten robot gibiydik bu durumu ruh halim kanıksadı ve iyice dibe vurdu,burda ve çevreye baktığımda bu hastalıkta olanların hemen hemen hepsinin evvelinde panik-atak ve anksiyete var,heralde ilk önce kişiliğimizi değiştirip şu kalabalık insanın üzerine üzerine gelen şehir hayatından kurtulup nezih bir hayata başlamamız icap etmektedir.Sonuçta duyarlı insanlarız genel olarak.

faith111
03-04-2013, 05:32 PM
Herkese selam arkadaslar;

Bu hastalagı 7/24 yasayan biriyim ve sanırım ilkokuldan itibaren bu yasıma kadar (29) bununla birlikte yasadım.Taki 3-4 sene once farkındalıgıma ulasana kadar anlayamamıstım bu hissettiklerim bu psikolojimin nedeninin ne oldugunu .

Oyle bir raddeye gelmistiki ,sadece yabancılık hissi değil aynı zamanda anksiyete tekrarlamamaları , ve kisilik ,vesvese tum psikolojik problemlerin kendini hissetirmeden yada benim icin artık sanki tum diğer insanlarında benim gibi yasadıgını dusundugum icinmidir bilmiyorum farkettirmeden birke birike cıg gibi okadar cok problem bu zamana kadar sarkmıs.Ve yasadıgım bir kac vesile ile allah sükürler olsun .Sonunda farkındalıgı tamamen arttırdım.

Beynimin ve kafamın icinde her tepki icin ayrı bir his olusmustu ,ne demek istedigimi nasıl anlatıcagımı bilmiyorum burada.Yani oyle bir hal almıstıki ,neseli ,uzgun ,mutlu ,mutsuz,heyecanlı oldugumda sadece basımın icinde bir basınc ve inanılmaz hislerle bu duyguları yasamaya calısıyordum .Her hisin ayrı bı anlamı olmustu ve basımın icinde okadar cok agrılar vardıkı kafayı yemek uzere oldugumu sanıyordum. Artık yabancılık hisleri bile her insan icin ayrı ayrı olusmustu size anlatabilcegimi sanmıyorum , her ortam her mekan her sey icin ayrı bi his ve susmayan bir beyin kendi sorup kendi cevaplayan devamlı bir kimyasal etkilisimö icinde olan bir beyin devamlı her anımda farklı hisler devamlı ataklar.

İnsallah devamını daha sonra sizlere anlatırım, tedavi icinde yardımcı olmaya calısacagım..

paloalto
12-05-2013, 12:30 PM
arkadaşlar elinize bir kalem kagıt alıp hatırladıgınız ilk anınızdan itibaren bügüne kadar olan bütün hayatınızı hayal ederek yorumlar yaparak yazın taki o yazdıgınız ana gelene kadar faydasını göreceksiniz bunu bir haftaya yayın günde 1 saat yazın.

Anxiety
28-06-2013, 09:24 PM
Herkese selam arkadaslar;

Bu hastalagı 7/24 yasayan biriyim ve sanırım ilkokuldan itibaren bu yasıma kadar (29) bununla birlikte yasadım.Taki 3-4 sene once farkındalıgıma ulasana kadar anlayamamıstım bu hissettiklerim bu psikolojimin nedeninin ne oldugunu .

Oyle bir raddeye gelmistiki ,sadece yabancılık hissi değil aynı zamanda anksiyete tekrarlamamaları , ve kisilik ,vesvese tum psikolojik problemlerin kendini hissetirmeden yada benim icin artık sanki tum diğer insanlarında benim gibi yasadıgını dusundugum icinmidir bilmiyorum farkettirmeden birke birike cıg gibi okadar cok problem bu zamana kadar sarkmıs.Ve yasadıgım bir kac vesile ile allah sükürler olsun .Sonunda farkındalıgı tamamen arttırdım.

Beynimin ve kafamın icinde her tepki icin ayrı bir his olusmustu ,ne demek istedigimi nasıl anlatıcagımı bilmiyorum burada.Yani oyle bir hal almıstıki ,neseli ,uzgun ,mutlu ,mutsuz,heyecanlı oldugumda sadece basımın icinde bir basınc ve inanılmaz hislerle bu duyguları yasamaya calısıyordum .Her hisin ayrı bı anlamı olmustu ve basımın icinde okadar cok agrılar vardıkı kafayı yemek uzere oldugumu sanıyordum. Artık yabancılık hisleri bile her insan icin ayrı ayrı olusmustu size anlatabilcegimi sanmıyorum , her ortam her mekan her sey icin ayrı bi his ve susmayan bir beyin kendi sorup kendi cevaplayan devamlı bir kimyasal etkilisimö icinde olan bir beyin devamlı her anımda farklı hisler devamlı ataklar.

İnsallah devamını daha sonra sizlere anlatırım, tedavi icinde yardımcı olmaya calısacagım..

Devamini yazacagim demissin gitmissin.. Olmaz ki boyle tam bir umut basladim yazini okumaya pat hem kisacik yazi hem devami yok. Haftalardir ingilizce forumlari alt ust ediyorum ingilizce gordugum an midem bulaniyor artik. Niye boyle yapiyorsunuz ? Yazinin devamini kesinlikle bekliyorum Fatih, bugunlerde intihar takintim basladi eger olur da sen yazmadan ben olmus olursam bunu okuyunca vicdan azabi cekersin..

Anxiety
28-06-2013, 09:29 PM
arkadaşlar elinize bir kalem kagıt alıp hatırladıgınız ilk anınızdan itibaren bügüne kadar olan bütün hayatınızı hayal ederek yorumlar yaparak yazın taki o yazdıgınız ana gelene kadar faydasını göreceksiniz bunu bir haftaya yayın günde 1 saat yazın.

Biliyorum.. 1 ay olmus ve senin sadece 1 mesajin var, yani bu siteye artik girmedigin anlamina geliyor.. Olur da bu yazimi okursan bana bir yolla ulas ne olur..

Bu lanet olasi yabancilasma (depersonalizasyon) dan muzdarip her kim varsa ulassin bana. Biliyorum gunumuzun KAPITALIST VE GOZUNU PARA BURUMUS doktorlarindan karsiliksiz yardim beklemek sacma ve aptalca olur ama ben doktorlarimizdan da yardim bekliyorum.

Ve biliyorum bu rahatsizligin bir kilit noktasi var. OLMALI !! Hala insan olarak kalabilmis doktorlarimizdan da beni duyan varsa lutfen suraya birkac cumle birsey yazsin..

Edebiyat26
29-06-2013, 12:55 AM
Biliyorum.. 1 ay olmus ve senin sadece 1 mesajin var, yani bu siteye artik girmedigin anlamina geliyor.. Olur da bu yazimi okursan bana bir yolla ulas ne olur..

Bu lanet olasi yabancilasma (depersonalizasyon) dan muzdarip her kim varsa ulassin bana. Biliyorum gunumuzun KAPITALIST VE GOZUNU PARA BURUMUS doktorlarindan karsiliksiz yardim beklemek sacma ve aptalca olur ama ben doktorlarimizdan da yardim bekliyorum.

Ve biliyorum bu rahatsizligin bir kilit noktasi var. OLMALI !! Hala insan olarak kalabilmis doktorlarimizdan da beni duyan varsa lutfen suraya birkac cumle birsey yazsin..

Sendeki hastalik berlirtileri nelerdir yazarmisin ,bir site daha var psikoloji.gen.tr diye orada asperger isimli bir kullanici kardesimiz bu konuyla ilgili bayagi bi yazmisti.Fakat ben sana hepsini bulup yollayamam sen en iyisi oraya üye ol o kisinin konularini bul oradan takip et.Burayada yazmayi ihmal etme.

Anxiety
29-06-2013, 01:16 AM
Sendeki hastalik berlirtileri nelerdir yazarmisin ,bir site daha var psikoloji.gen.tr diye orada asperger isimli bir kullanici kardesimiz bu konuyla ilgili bayagi bi yazmisti.Fakat ben sana hepsini bulup yollayamam sen en iyisi oraya üye ol o kisinin konularini bul oradan takip et.Burayada yazmayi ihmal etme.

Belirtiler tipik her yerde yazan hissedememe, anksiyete, boslukta olma, duygularin kaybi gibi seyler.. Boyle basit yazdigima bakmayin bunlari yasayan bilir cidden hicbir rahatsizliga benzemiyor.. Depresyonda olsan mutsz olur aci cekersin, veya baska bir rahatsizligin olsa o rahatsizliga ait ozellikleri yasarsin.. Ama bu oyle degisik birsey ki hicbirsey yasamiyosun, hicbir sey hissetmiyosun ve hicbirsey hissedememenin verdigi aciyi cekiyosun.. Cok garip birsey.. Ne mutluluk var ne uzuntu.. Yok olmuslugu tatmanin acisi.. Butun evrenle butunlesip kainatla tek bir butun olmak gibi birsey.. Oznel ve kisisel olarak elinizde hicbirsey kalmiyor..
Bu konuyla ilgili internette, kitaplarda ne bulduysam okudum. O siteyi de hatirliyorum orada da birsuru konu acilmisti, hepsini tek tek okudum.. Ama ben cozum ariyorum, benim gibi orada yazan arkadaslar da hep cozum istemisler.. Ama asperger`in yazdikalrini tekrar okuycam belki gozumden kacan bir cikis yolu bulabilirim.. Tesekkur ederim dusunup yardim etmek istemissin.. Boyle insanlari cok seviyorum..

Edebiyat26
29-06-2013, 01:33 AM
Butun evrenle butunlesip kainatla tek bir butun olmak gibi birsey.

Bu sözünü cok sevdim bu durumu anlamaya calisiyorum.Eski zaman alimleri bunu yasamis 33 pencere yi bilirmisin bazen olaylarin icine girmeden o pencerelerden olup biteni seyredebilmek.Sizin durumunuz bumu bilemiyorum,bazen sahsen banada oluyor ama uzun sürmüyor.Cünkü sizde durgunluk söz konusu ,ama bizdeki ise devamli ic alemindeki kafandaki durdurulamayan hareket hali.Arasinda cok fark var saniyorum.

Anxiety
29-06-2013, 01:59 AM
Bu sözünü cok sevdim bu durumu anlamaya calisiyorum.Eski zaman alimleri bunu yasamis 33 pencere yi bilirmisin bazen olaylarin icine girmeden o pencerelerden olup biteni seyredebilmek.Sizin durumunuz bumu bilemiyorum,bazen sahsen banada oluyor ama uzun sürmüyor.Cünkü sizde durgunluk söz konusu ,ama bizdeki ise devamli ic alemindeki kafandaki durdurulamayan hareket hali.Arasinda cok fark var saniyorum.

Aslinda bu rahatsizligi yasayanlar yasamayanlardan birkac sir saklar.. Bu sorular sirlara giriyo, bilmiyorum ben anlatirsam ozelliginin kacacagini dusunuyorum.. Belki de zir delinin tekiyim bilemem:)) Ama soyle anlatiyim, bu rahatsizligi yasayanlar gunun buyuk kismini 33 pencere olayi gibi cesitli parapsikolojik (baska ne denilir bilmiyorum..) olaylar yasayarak geciriyo.. O evrenle butunlesme olayi bazi zamanalrda gercekten meydana gelebiliyo.. Mesela anksiyetenin atak zamanlarinda yabancilasma ve o atak zamani birlesince insan cevresindeki kalabalik kitleyle bir butun olmus gibi hissediyo.. Evet aynen dedigin gibi asiri durgunluk olur genelde.. Hatta ben bunu ustumden atabilmek icin gozlerimi surekli oynatarak reklesklerini kaybetmesin diye sacma seyler yaptigimi hatirlarim:)) Bu rahatsizligi yasayanin cektigi en buyuk aci ise insanlik ile yuzlesmesi bana gore.. Once kendisiyle, sonra ailesiyle, sonra butun insanlikla.. Bence bunu yasamayan insanlarin -beynindeki surekli hareketlilik halinden dolayi- fark etmedigi bazi aci gercekleri farketmek en zor getirisi bu rahatsizligin..

Edebiyat26
29-06-2013, 02:13 AM
Aslinda bu rahatsizligi yasayanlar yasamayanlardan birkac sir saklar.. Bu sorular sirlara giriyo, bilmiyorum ben anlatirsam ozelliginin kacacagini dusunuyorum.. Belki de zir delinin tekiyim bilemem:)) Ama soyle anlatiyim, bu rahatsizligi yasayanlar gunun buyuk kismini 33 pencere olayi gibi cesitli parapsikolojik (baska ne denilir bilmiyorum..) olaylar yasayarak geciriyo.. O evrenle butunlesme olayi bazi zamanalrda gercekten meydana gelebiliyo.. Mesela anksiyetenin atak zamanlarinda yabancilasma ve o atak zamani birlesince insan cevresindeki kalabalik kitleyle bir butun olmus gibi hissediyo.. Evet aynen dedigin gibi asiri durgunluk olur genelde.. Hatta ben bunu ustumden atabilmek icin gozlerimi surekli oynatarak reklesklerini kaybetmesin diye sacma seyler yaptigimi hatirlarim:)) Bu rahatsizligi yasayanin cektigi en buyuk aci ise insanlik ile yuzlesmesi bana gore.. Once kendisiyle, sonra ailesiyle, sonra butun insanlikla.. Bence bunu yasamayan insanlarin -beynindeki surekli hareketlilik halinden dolayi- fark etmedigi bazi aci gercekleri farketmek en zor getirisi bu rahatsizligin..

Sacmalik yapmiyorsundur mutlaka,bu hastaliklari yasayan insanlarin büyük bölümü zeki akilli kisiler ,ama denge sorunu var .Evreni,olup biteni inceleme, asiri düsünce herseyi didik didik etme sorunu.

Olaylarin üzerinden yüzeysel olarak gecemiyorsun.Neyse sen sirlari yazmiycan anlasildi.Iyi geceler :)

Anxiety
29-06-2013, 02:15 AM
Sacmalik yapmiyorsundur mutlaka,bu hastaliklari yasayan insanlarin büyük bölümü zeki akilli kisiler ,ama denge sorunu var .Evreni,olup biteni inceleme, asiri düsünce herseyi didik didik etme sorunu.

Olaylarin üzerinden yüzeysel olarak gecemiyorsun.Neyse sen sirlari yazmiycan anlasildi.Iyi geceler :)

Dengesiz dedin simdi de kaciyosun :D Lafi at kac, boyle iyi:))

Bir gun kitap cikarirsam oradan okursun insallah..

Anxiety
29-06-2013, 07:40 PM
faith111 ve paloalto arkadaslarim.. Yazimi gorurseniz bana ulasabilirmisiniz.. Durumun aciliyeti var aklimi kacirmak uzereyim..

paloalto
11-07-2013, 08:04 PM
Çok zor bir durum anxiety farkındayım.Dibine kadar yaşıyoruz bu durumu aklımızı yitirdikmi bilmem ama geçecek diyolarlar bizde sabrediyoruz.Sabretmeye devam

Vodkalıbaklava
21-08-2013, 07:06 PM
Selamlar, bende bu durumlardan şikayetçiyim, sizdenim. Benimkisi 1 ay önce esrar kullanımı sonrası gelen pa ve depresyondan sonra oluştu. Hafif ama sanırım; kendimi rüyada gibi hissediyorum, gözüm flu görüyor. Algılarım kapanmış gibi. Kör ve sağır gibiyim. Ruhum bedenimden ayrılacakmış gibi.. Nedir bu ya? Yok mudur çaresi? 6 ay lustral ve rexapin kullanacakmışım. Nedir bu, depersonalizasyon muu başka bir şey mii? Teşekkürler şimdiden:)

Anxiety
24-08-2013, 08:53 PM
Selamlar, bende bu durumlardan şikayetçiyim, sizdenim. Benimkisi 1 ay önce esrar kullanımı sonrası gelen pa ve depresyondan sonra oluştu. Hafif ama sanırım; kendimi rüyada gibi hissediyorum, gözüm flu görüyor. Algılarım kapanmış gibi. Kör ve sağır gibiyim. Ruhum bedenimden ayrılacakmış gibi.. Nedir bu ya? Yok mudur çaresi? 6 ay lustral ve rexapin kullanacakmışım. Nedir bu, depersonalizasyon muu başka bir şey mii? Teşekkürler şimdiden:)

Bana da lustral+rexapin vermişlerdi. Rexapin easytab dil altıydı. İlk kullandığım zaman dilimin altını uyuşturup esrar kafası yaşatmıştı bana o günden sonra kullanmadım. Anlattığın şeylere gelirsek depersonalizasyon/derealizasyon yaşıyorsun büyük ihtimal. Arkadaşlar yazmamış ama flu görme, rüyada hissetme, farkındalıkta azalma, düşünceler aleminde yaşamaya başlama gibi etkileri oluyor. Hatta ben şizofrenmiyim diye şüpheleniyordum.
Aklıma pek birşey gelmiyor ama bir iki tavsiyede bulunabilirim. Beynini yoracak şeylerle uğraşma, durumunu kabullen, umudunu kaybetme..
İyi günler :)

karasu441
13-09-2013, 01:15 AM
merhaba arkadaşlar önceklikle herkeze geçmişolsun.ben 30 yaşındayım çok fazla doktora gittim her gittiğim doktor anksiyete için farklı farklı ilaçlar denedi tam umudumu kaybetmişken kendime 2 şans verdimbirincisi dr. değiştirecektim ikinciside herşeyi ama herşeyi anlatacaktım ...yani herşeyi anlatacaktım derken hastalığın üzerine koyduğu diğer olgularıda anlatmaya kararverdim çünkü git gide halisülasyon gibi ama gerçek olan şeyler yaşamaya başlamıştım ama bunlar gerçek olan şeylerdi.baştan alırsak iyi bir psikolok şart,sanada rahatlık ve güven vermeli seni analiz etmeli yani.ben lise yıllarından beri belalı bir tip olarak yaşadım hep dobra ve cesur çok kavga çok olay falan filan .liseyi zor bitirdim lise sonda artık hocalar benden bıktığı için haftada 2 gün 2 şer saat terapi için pisikolağa gönderdiler bende gittim tabi pek yapacağım bişe olamadığından dr hocayla görüşüyordu yani yatılı okullarda böyleşeyler yapılıyo bilen bilir.dr bana sende dehep yani hiperaktif dikkat eksikliği var diyip ilaç yacdılar tedavimi aksatmadan kullandığım ilaçlarla devam ediyorum tabi ergenlik sonrası sadece isteğe bağlı kullanıyorum.ritalin concerta gibi ilaçlar kullanıyorum.fakat 2010 yılında kendimde bi uyanış hissettim ve ben neyapiyorum dedim gittim doktora yaptığım gariplikleri ve yukardada yazdığım şeylerdende korktuğum için anlattım .fakat dr bana anfranil ve modüodal gibi ilaçlar verdi bisüre kullandım fakat dr. beni ikna edemedi ilaçlar işe yaramıyordu başka bi doktora gittim.
.onada yaşadıklarımdan ve daha kötüye gittiğinden bahsettim yaşadıklarım özetle şöyle sıralaya bilirim

-kafamın içinde sürekli konuşan birileri var ve bu benim konuşmamı etkiliyo bazen dinlememi etkiliyo bazen uyumamı engelliyo bazende sinir krizine sokuyo beni.ben yüksek sesle konuştuğumda onlarında sesi artıyo ama bunlar benimle konuşmuyolar kendi aralarında konuşuyolar.şöylede denebilir futbolmaçından çıktıktan sonra kafanda bir süre kalabalığın sesi olurya öle bişey ama sürekli.
-unutkanlık,elimde bişeyle çarşıya gitmek kumanda vs.terlikle yolaçıkma gibi.
-uykusuzluk gece birtürlü uyuyamıyorum
-uykuda huzursuzluk.
-uykudayken herşeyin farkında olmak
-yatarken kalp atışlarımın hızlanması,nefessiz kalma korkusu
-anlamsız yere bi yerimin ağrıması okadarki beni kıvrandırıyor.bazen parmağımın ucu ağrıyo akadar anlamsız 1-2 saat sürüyo
-biriyle konuşurken veya bir yere giderken ben 3 kişi oluyorum biri dinleyen biri düşünen biriside geziniyo :)
-duygularım hep dağınık
-yaşadığımın farkında değilim.
-boşa geçen zaman ama ortamdaki bütün işler bitmiş oluyor sonradan yaptığım işleri anımsıyorum
-sinirlendiğim zaman kendimi kaybediyorum ve herşeyi yapabilirim gibi geliyo bir cinnet anı.
-arada sırada kendime zarar vermekten hoşlanır oluyorum.duvarları yumrukluyom saçlarımı çekiyom bazende parmaklarımı kanatıyorum.
-bazen dünya bana dar geliyor beni kilitliyolarmış gibi oluyor.
-gece kendimi dışarda buluyorum ne için dişarda olduğumu ve nereye gittiğimi bilmiyorum .bazen mutfakta neiçin geldim neyapacaktım soruları soruyorum kendime
-bazen takıntılı oluyorum,bazende çok umursamaz
-kendi kendime konuşuyorum
daha birçok şey var fakat çoğu aklıma gelmiyor bile ama bu durumlar benim deli olduğuma kendi kendime inandırdı çıldırmış gibi hissediyodum .
neyseki doktora bu yazdıklarımın sadece birazını anlattım ama dr. bana derealizasyondan biraz öteye gitmişsin dedi.yani depersonizasyon yani deli gibi bişe gerçektende aklım bi gidiyo bi geliyo gibi.yeni ilaçlar ve yeni bir hayat olmaya başladı tabi .arkadaşlara tavsiyem iyi bir hekime gitmeleri.

hastalığın diyeti bazen pahalıya malolabiliyor.kaç defa çinayetin ucundan döndüm kaç defa kendimi öldürmenin. ama şunu açıkça söyleye bilirimki benim hep iyi olmak bazen işe yaramaya biliyor,kontrol mekanizması bazen bozuluyor ve bunu hissettiğiniz zaman mutlaka hekime gidin.
-

faith111
13-09-2013, 09:28 AM
Merhaba arkadasım oncelikle gecmis olsun ,

Yasadıklarını tahmin edebiliyorum gercekten cok zor olmalı senin icin , birilerininde seni anlamasını bekliyorsun.Su an icin bu forumda bir kac kisi haricinde senin su anlattıklarına delirmis gozuyle bakıcaklardır ama ben hic oyle tahmin etmiyorum.

Ilk olarak yasadıkların derealizasyonla uyusuyor ,bu hastalık nedir bilincin kendini dunyaya kapatması gibi bir cumle kurabiliriz veyahut dedigin gibi kafa icinde bir ugultu enerji kulaklarda basınc vs.... bu boyle surup gider..

Arkadasım bu hastalıgın icin bir tedavi bir cıkıs yolu arıyorsan , inancını hic kaybetmiceksin bunu kendine sartla ..Vazgecmiceksin , dinle aran nasıldır bilmiyorum ama Allah rızası icin sabahları namazını kılmaya gayret et , sık sık Allah c.c muracat ta bulun niyaz et dua et.,yol iste ,insallah en kısa zamanda sifa bulursun.

Algılama ve idrak etmeyle ilgili sorunların da var gibi geliyor buyuzden ozellikle bos zamanlarında kafayı sıyırıp dusunmeye calısma,dusunmekten hep kac faydalı kitaplar oku, kur'an ı oku turkcesiyle arapcasıyla ,,acık havada dolas ne biliyim kendini cok fazla sıkmıcak derecede hobiler edin ,

karasu441
19-09-2013, 11:12 PM
Sağolun algi bozukluğu var zaten iş yerinde huzursuzdum istifa etmek istedim fakat beni idare ettiler sağolsunlar.bazen elimi kolumu hissetmiyorum beton laşmiş gibi kalip gibi oluyo bazen ayağim bazen yüzümün bi tarafi metalleşmiş gibi oluyo cok garip ağri ve paniklemeler yaşiyorum.pazartesi tekrar dr.gidicam belki ilacin dozunu arttira bilir.saygilar.

hekimdensorma
14-12-2013, 12:20 AM
merhabalar herkese ...
arkadaslar ben de maalesef depersonalizasyon-derealizasyon arası bisey yasıyorum yuksek doz ilac kullanımına baglı olark yasadım bu sorunu ,Allah o psikiyatristin belasını versin o tuccarın diyelim daha dogrusu yatacak yeri yok onun para icin bana yuksek doz yukledi o gun bugundur kendimi hissetmiyorum tam bir uyusturucu etkisi yani
ARKADASLAR HEPİNİZE TAVSİYEM HEKİMDEN SORMA CEKENDEN SOR DEMİSLER SU DİPLOMALI TORBACILARA LUTFEN PRİM VERMEYELİM

hekimdensorma
14-12-2013, 12:24 AM
Kardesim sana tavsiyem hemen ilacı bırak zaten o yasadıgın ilac kaynaklıdır yasadıgımız bu sorun tam bir uyusturucu etkisi ne kadar cabuk ilacı terkedersen o kadar kurtulma ihtimalin var..diplomalı torbacılara prim verme!!

montevo
14-12-2013, 08:27 AM
şu foruma girdikçe benim gibi bi süür insan varmış diyorum.rahatlasam mı endişelensem mi çözemedim.

hekimdensorma
15-12-2013, 02:28 PM
arkadaslar bence birbirimize dua edelim gercekten cunku bu depersonalizasyon denen illettten baska turlu kurtulus cok zor.. bence bizler cok zor durumdayız inanın suistimale kandırılmaya cok acık durumdayız bir kere once zor durumda oldugumuzu ve kendimizi savunamayacak halde oldugumuzu kabullenmeliyiz yasadıgımız gercek degilmis gibi hissetme durumu yuzunden irademizi kullanamıyoruz bunu da kabul edip ona gore davranmalıyız Allah hepimizi butun depersonalizasyon yasayanları bu sıkıntıdan kurtarsın

hekimdensorma
15-12-2013, 05:43 PM
Merhabalar Cok zor durumdayım,gercekten yardıma ihtiyacım var.
Nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum Ailem kendi arasında sorunluydu sonra annem beni psikiyatriste goturdu ve ısrarla bana ilac vermesini istedi o doktor insaflı bir adammıs bu kızın ilaclık birseyi yok,ilaclar bu kızı mahveder diyerek bizi gonderdi.Aradan zaman gecti annem babamla olan kavgamı fırsat bilerek beni baska bir psikiyatriste goturdu verdigi ilacları kullandım ama sonra cok uyku yaptıgı icin bıraktım o zaman liseye gidiyordum ve cok basarılı ve cok sosyal bir insandım sonra annem dayımı alarak beni tehd,t ederk beni baska bir psikiyatriste goturdu ve bana cok yuksek doz ilacı zorla icirdiler ilac da risperdal ..ilacı yuttugum anda hemen uykuya gectim ve zorla bu ilacı bana kullandırdılar okul hayatım tamamen bu ilac yuzunden bitti ailem beni resmen tecrie etti cok kilo almısıtım yemek yemekten ve uyumaktan ibaret bir hayat yasıyordum ve yuksek doz ilac yuzunden deperseonalizasyon hissettim bunu o tuccar o kurt pkk lı doktora soyledigim hald eyine de dozu dusurmedi ailem zaten zorla iciriyor o sekilde 1.5 yıl ilac ictim sonra baska doktora ve baska ilaca ailemi ikna ettim onu da yine uzun zaman kullnadım ama ilac ve doktor degisikligi depersonalizasyonu gecirmedi sadece duruma alısmıstım sonra ilacı bıraktım liseyi acıktan bitirdim ve cok iyi bir universite ve cok iyi bir bolum kazandım ama ailem bana o okulu da okutmadı bana siddet uyguladılar okula gitmemi engellediler ..bu arada universiteyi, kazandıgım da un. giderken de depersonalizasyon yasıyordum ama ne yapıp ne edip okulu bitirip ailemden intikamımı alacaktım maalesef tek tesellim olan un. hayatımı da ailem sonlandırdı..simdi yine ailemle yasıyorum ve gercek degilmis gibi hissediyorum hayat benim icin gercekten cekilmez bir halde bana neler onerirsiniz bu gercek degilmis hissinden nasıl kurtulurum bu hissi yasayan kader arkadaslarımdan mesajlar bekliyorum bu sorunu asabileniniz var mı onerebileceginiz bitkisel caylar,kurler var mı gercekten birbirimize desek olalım herkese sevgiler

yorum
15-12-2013, 06:52 PM
hekimdensorma suan kaç yaşındasiniz ? kaç yıl ilaç kullandiniz. bu arada çok öfkelisiniz bu biraz dindirmek istemez misiniz ? stres sıkıntı hastalığa tuz biber olur daha fazla artar. zihninize biraz durgunluk katmaya çalışın. bu durumu en çok ne zamanlarda görüyorsunuz.
çok uzun zaman bende de mevcuttu 8 yıl önce oda bir kaç sefer ama geçti. nasıl geçti desek sıkıntı faktörü azalmıştı ve kendin den gecmisti.

hekimdensorma
15-12-2013, 11:29 PM
tekrar merhaba ofkeli oldugumu yazmısınız inanın degilim bu konuda haklı olmanın verdigi rahatlıkla konusuyorum bu arada halusinasyon gormuyorum yasadıgım sey ilac kaynaklı hissizlik risperdalı 2 yıl kullanmısımdır aslında tam olarak yasadıgım sey uyusturucu etkisi gercek degilmis gibi hissetme zaten cok durgunum inanınız ofkelenemiyorum bazen insanın sinirlenmesi gerekir kendini savunması da gerekir ama ben sinirlenmem gerekse de sinirlenemiyorum sizin adınıza sevindim kurtulmussunuz insallah ben de kurtulurum

yorum
15-12-2013, 11:46 PM
yok şunu sormak istiyorum toplam bu ilaçları kaç yıldır kullanıyorsunuz. mesela suan kullanıyor musunuz.
kaç yaşında verdiler ki size o ilaçlari. 2 yıl kullandiniz sorununuz o zamandan bu yana hiç azalma falan olmadi mi,

beni bilen biri olan dusunmeyin sadece fikirlerim ve düşüncelerimi belirtiyorum. çünkü eğer kısa bir süre ise bence ilaçların etkisi vücuttan silinınce tekrar eski halinize dönersiniz.

yorum
16-12-2013, 12:26 AM
yok sizi anlıyoruz. nedir sizinle alıp veremedikleri, size karşı bir nefret mi besliyorlar. yaptıkları çok vicdansızlik. ki şiddet de uyguluyorlar mis. şimdi bu sorunun yani hissisiz duygusu geçer. buna eğer inanirsaniz beyin bunu onarmak için uğraşır. sonra bitkisel çaylar içip telkinlerle tedavi olmaya çalışabilirsiniz. zaten doktorlara gitmiyorsunuz. bu konuda da araştırma yapacağım. bu ilaçların kalıcı etkileri olur mu diye.

yorum
16-12-2013, 12:58 AM
olabildiğince anlamaya çalışıyorum. hepimizin burda canını yakan bir şey var. biz birlerimizi anlayamayacaksak kim anlayacak. ama sizde umutsuzluga kaptırmayın asla. hatta bir konu acin oraya birşeyler yazın, duygularınız canlanır birşeyler daha farklı gelebilir. mesela kitap okuyor musunuz.

yorum
16-12-2013, 11:34 AM
evet okuyorum,daha cok kisisel gelisim kitapları okuyorum kendimi maneviyata verdim ,sık sık dua ediyorum icimdeki hissizligi doldurmaya calısıyorum.siz terapist vs degilsiniz di mi?

yok terapist değilim. uyuya kaldım cevap atamadım :)

alevvela
16-12-2013, 01:20 PM
yok terapist değilim. uyuya kaldım cevap atamadım :)

Senden iyi terapistmi olur yorumum :))

yorum
16-12-2013, 03:37 PM
Senden iyi terapistmi olur yorumum :))

:)) terapist kim ben kim. hem terapistler samimi gelmiyorlar sevmiyorum :) bence bir dost bir arkadaş terapistten çok daha faydalı olabilir bazen.

hekimdensorma
16-12-2013, 04:23 PM
sevindim terapist olmadıgınıza..

hekimdensorma
16-12-2013, 04:39 PM
arkadaslar degisik fikirleri olan var mı bu depersonalizasyonla ilgili olarak ? mesela ben bir yerde okumustum o hissi hissettiginiz ana kadarki yasadıklarınızı 1 hafta boyunca yazın diyordu,ben bir gun yazdım yazarken de sinirlendim bıraktım bir de uyurken icinizden Ya Allah diyerek uykuya dalın , uyuandıgım zaman kendimi 2 saniyeligine hissetmistim sizin de boyle degisik onerileriniz var mı?

yorum
16-12-2013, 04:47 PM
sevindim terapist olmadıgınıza..

hekim den sorma, bütün doktorlar kötü mu sence. ben doktorkarı savunmuyorum ama iyiler de kötü işini yapan da var. ve malesef ki sana iyi olan gelmemis. ben de psikojik tedavi görüyorum konuştum doktor yarım saat oturup sohbet etmiş. ve ilaç hakkında bilgiler vermiş yan etkileri. bunları da doktor arkadaşıma teyit ettirdim ve doğru bilgiler vermiş. bazıları işini gerçekten iyi yapıyor hepsi parayı düşünmüyor emin ol. bu içimizdeki öfkeyi atmazsaniz hep içinizi kavuracak. artık geçmişi geçmişte bırakmaya çalış.

hekimdensorma
16-12-2013, 05:14 PM
Ben de sizin iyi doktora denk geldiginizi dusunuyorum.Bu bransta fazla para oldugu icin bu bransı tercih ediyorlar Hepsi ama hepsi My cep diyor,2000 snesinde 500 dolar istiyor,dusunun sonra muayanehane ucretleri korkunc ayrıca ben sorunlu olmadıgım halde ilac kullandım ama sorunların ilacla uyuyarak cozulecegine inanmıyorum bu ilaclar bu sorunları cozmuyor sizce uyuyarak sorunlar cozulebilir mi?

yorum
16-12-2013, 05:23 PM
hak veriyorum size, yanlış tedavi ve kaç yılında yapılmış bir tedavi, benim babamın bir böbreğini alındı sırf para için. yıllar sonra doktorlar alınması gerekmezdi diyorlardi. hastahaneye gittim zaman "annesi çorapları çıkar, annesi kazagi çıkar." böyle soğuk emri vaki tavirlari okadar nefret ettirmişlerdi. ben doktorların içinde büyüdüm ve inanılmaz sorunlar yaşadım öfke duydum ama sonunda orta şeker buldum. doktorun iyiside kötüsüde var. ablamin yakın arkadaşı psikolokiyatr hastalara olan duyarlıligi görseniz, maddi durumu iyi olmamayana çıkarıp para verecek o düzeyde. çünkü hayatında oda acı çekmiş ve sorunun acının ne demek oluyor. ben bir doktorun sözü yüzünde 6yılımi kaybettim. suan yürüyemiyorum. ama nefret etmek sadece yük. bende de nefret var ama durgun olduğum zamanlarim da var. ve birde yüzleşmek için yazmak çok iyi gerçekten. yıllardir yaziyorum çok faydasi var. ve bu yüzden de bu forumdayim.

hekimdensorma
16-12-2013, 05:55 PM
sakın yanlıs anlamayın kendi adıma yazıyorum ben bu hayatta demogaji yapmayı bir turlu ogrenemedim inanınız zaten soylediklerimde tamaene gercek demogaji sayılmaz.hos bu depersonalizasyonla nasıl olacaksa hasbelkader cok zengin olsam,hayatımda cok asık oldugum insan bana gelip askını ilan da etse kariyerim olsa,hicbiri ama hicbiri bana teselli olamaz ben kendimi hissetmiyorum,onları yasayacak olan ben degilim bana kotuluk yapmıs bana bu depersonalizasyonu yasatan o doktora Allah oyle acılar oyle acılar versin ki ben nasıl ne yasarsam yasayaım hissetmiyorsam o hissede hissede acı ceksin insaallah..

yorum
16-12-2013, 06:33 PM
size vermek katmak istediğim bu nefret atabilmeniz bu duygu size zarar veriyor. tedavi şevkinizi kiriyor. hem inancli birisiniz sizce bu onların yanında kalir mi ? demogoji yapmıyoruz. konuşuyoruz sadece. ama kötü hissettiriyorsam yazmam yani :)

hekimdensorma
16-12-2013, 06:37 PM
aslında nefrette bir his..hissetmemekten iyidir..ben kendi duygusal durumumdan bahsettim ama yazmak istemiyorsanız siz bilirsiniz

yorum
16-12-2013, 06:45 PM
aslında nefrette bir his..hissetmemekten iyidir..ben kendi duygusal durumumdan bahsettim ama yazmak istemiyorsanız siz bilirsiniz

nefret duygunuz varsa diğer hislerde gelebilir. oluşabilir öyle değil mi
en sevdiğiniz insan kim mesela.

yorum
16-12-2013, 07:15 PM
siz su anda tam olarak nasıl bir problem yasıyorsunuz ?

çok şey ve hepsi büyük sorunlar :) ama suan daha çok fiziksel, psikolojik sorunlar yan ürün. fiziki sorunlardan doğan bunalim. :)

yorum
16-12-2013, 08:00 PM
aslında yaşadığım zaman dilimi çok kısaydı. 2,3 haftalık belki. evli falan değilim. ;) anne babamla yaşıyorum. bir ara bir aracın içindeyim ama aracı süren ben değilim gibi bedenim den ayrı yaşadım. yemek yiyorum farkında değilim, gitmemem gereken yere gidiyorum. sadece sanki kendimi izliyordum gibi tam şeye hipnotize olur ya biri aynen öyle. daha sonra nasıl geçti bilmiyorum ınan. ama belki beni okadar sarsmamasinin sebebi kısa süreli olması ve daha başka sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığım içindir.
yıllar psikiyatra gidiyorum 4 tane psikiyatr ve 9 psikolog bir sonuca varamadim. en son bir ay önce gittim depresyon dedi bir asistan ilaç yazdı suan alıyorum. sorunum nedir diyeceksin. bu topluluk insanlar içinde boguluyorum imkanim olsa mecbur olmasam gün boyu evde olmak istiyorum. disarda olan dramlar bana ağır geliyor. herkes gibi yaratıcıya mal edemiyorum. hep bir neden sorusu içim de. niye bu dünyadayiz ne işimiz var burda, sorunum bu sorular.

hekimdensorma
16-12-2013, 08:23 PM
bu son hissettiklerin bence normal sonradan fiziksel sorun yasadıgını yazmıstın insanlarr.. bazen gercekten cok cekilmezler..ama sakın Allaha isyan etme,aksine daha da yakınlas ... doktor hatası yuzunden demistin anlatmak istersen dinlerim,zorlamıyorum istersen...

yorum
16-12-2013, 10:41 PM
konularim vardı kendi mi anlattim. belki daha ilerde daha fazla anlatirim.
bu arada ilaç dahi hiç almadım onu yaşarken. yıllar sonra böyle bir isim oldunu okuyunca o dur dedim.

hekimdensorma
17-12-2013, 01:19 PM
kendini psikiyatrist olarak adlandıran bir sürü insan düşünün, bunlar birleşip psikiyatri diye bir tıbbi dal kurmuşlar. kabul ettirmişler kendilerini, hayvan gibi ilaçlar filan yazıyorlar. buraya kadar her şey güzel. ama şöyle bir şey var,gercek delilik haric tedavi edilmesi gereken bir hastalık yok. zaten 'hastalık' yok.

ama size bir sır vereyim mi dostlar?

psikiyatri diye bir şey yok! evet, kral çıplak diyorum. adamlar olmayan bir şeyi var gibi göstermek yerine çok daha akıllı bir metod seçmişler: "ortada görünmez bir takım şeyler var ve bu bir takım şeyler hasta olabiliyor. biz bunları tedavi edebiliyoruz"

ve insanlar buna inanmış! kimse çıkıp bir şey demiyor, adamlar her gün tonla hastaya bakıyor, köpeğe bile içirilmeyecek ilaçlar veriyorlar. bir insanın 'ruhunu' ilaçla tedavi ettiğini iddia eden bu kurum, afyonu legalize etmekten başka bir boka yaramıyor afedersin.

hekimdensorma
17-12-2013, 01:57 PM
"PSIKIYATRI DİYE BİR BİLİM YOK"
kendini psikiyatrist olarak adlandıran bir sürü insan düşünün, bunlar birleşip psikiyatri diye bir tıbbi dal kurmuşlar. kabul ettirmişler kendilerini, hayvan gibi ilaçlar filan yazıyorlar. buraya kadar her şey güzel. ama şöyle bir şey var,gercek delilik haric tedavi edilmesi gereken bir hastalık yok. zaten 'hastalık' yok.

psikiyatri diye bir şey yok! evet, kral çıplak diyorum. adamlar olmayan bir şeyi var gibi göstermek yerine çok daha akıllı bir metod seçmişler: "ortada görünmez bir takım şeyler var ve bu bir takım şeyler hasta olabiliyor. biz bunları tedavi edebiliyoruz"

ve insanlar buna inanmış! kimse çıkıp bir şey demiyor, adamlar her gün tonla hastaya bakıyor, köpeğe bile içirilmeyecek ilaçlar veriyorlar. bir insanın 'ruhunu' ilaçla tedavi ettiğini iddia eden bu kurum, afyonu legalize etmekten başka bir boka yaramıyor afedersin.

montevo
17-12-2013, 03:57 PM

aynı mesjaı iki kere yazınca ne oluyor?şu ana akdar incelediğime göre türk gençleri belden yukarısı ile uğraşmıyor.ordaki organların görevini görebilecek 2 organ bulmuşlar.sürekli bunları kullanıyorlar.onalrla duuyp düşünüp karar verip görüyorlar.bu mantığın belli çizgisi olmadığı için herkes kendisine göre olayları yorumluyor.bunu hayvan sürülerinin sosyal hayatları ile birleştirisen olayı daha iyi anlayabilrisin.burda kendimden örnek veiryorum çünkü en çok kendimi tanıyorum.geçen haftalarda hayatımın tamamen boş,allahın beni boşa yarattığını öğrendim.bunları ben değil karşımdaki adam söylüyor.eve kız atıp cinsel ilişkiye girmediğim için gereksiz bir insan oldum.işin daha üzücü yanı böyle düşünen insanların çokluğu.duurmu anlatıyorsun,bunlar senin minik dünyandakinden daha karmaşık diyorsun ancak adamın zaten bildğimiz bir beyni yok.anlamıyor.bu durumu açıklamak zaten bir paradoks.çokda önemnli olmayan bir sebep yüüznden dünyan kararıyor ki dünyanın kararması eve kız atman değil seni ezik görmeleri sonucu oluyor.eee balatalar sıyrılıyor.ortada bi sıkıntıo var.ister hastalık de ister başka bişey ancak amerikalıların bi sözü var money talks diye.gerçekten bizim için söylenmiş.hem tedavi hemde tedaviye neden olacak sıkıntının olmaması için bir araç.

bunları neden mi yazdım?daha bir kaç hafta öncesine akdar normal halim neşeli iken bi anda intiharın eşine geldim.kendime bi şekilde zarar vemrem gerekiyordu.önceden kollarımı yollardım ama bunu uzun süre önce büyük ölçüde azalttım.kendime zarar vermedim ancak durumu biraz aştım.şuan senin mesjaını gördüm okudum hiçbişey olmadı.ne sıkıntıya çare nede bahsettiğine bir cevap içeriyor.ülkemizde insnaların yapısı gereği maalesef orman koşullarında yaşıyoruz.bana en çok kız meselelerinden dem vurualr.iyi vurun ancak çözüm üretemiyorsunuz ki.neiyt nasıl nedne yaptığınızı düşünmekten aciz insanarasınız.ilk intiba denen bieşy var.benim her zaman belam olmuştur.adam bakıyo karşıdan lan ben bunu ezerim.

bak gereksiz yere sinir yaptım.

hekimdensorma
17-12-2013, 04:10 PM
Ben dusuncelerimi savunurken kimseye hakaret etmedim siz soze hakaretle baslamısınız ayrıca bir suru laf kalabalıgı yapmısınız benim yazdıklarıma cevap niteliginde yazmamısınız

hekimdensorma
17-12-2013, 04:11 PM
arkadaslar.. ve legal torbacılar lutfen pshychiatry is an ındustry of death youtubedan izleyin

hekimdensorma
17-12-2013, 09:03 PM
peki sakalı olan birinden okuyun metin munirin gazete yazısından
Tıbbın bütün dalları arasında bilimsel temeli en zayıf olan psikiyatridir. Psikiyatri, 1970’lerin sonuna kadar bu mesleğin babası sayılan Sigmund Freud’un anlayışına göre icra edilirdi. Freud’a göre ruh ve sinir hastalıkları, daha çok, çocuklukta meydana gelen olayların şuur altında yarattığı çatışmaların sonucu idi.
Bu ilaçsız, konuşma ve dinleme yoğun haliyle psikiyatri diğer doktorlar ve halk tarafından pek ciddiye alınmıyordu. Psikiyatristler ve koltukları sayısız karikatür konusu oldu.
1950’lerden başlayarak ABD’de ilk sinir ilaçlarının piyasaya sürülmesi ile psikiyatride yeni bir dönem açıldı. Psikiyatrinin dikkati ilaçlara ve beyne yöneldi. Hastaların hayat öyküleri arka plana atıldı. Tedavi, hastaların beyin fonksiyonunu etkileyen haplarda aranmaya başlandı.
Bu arayış şu teoriye dayanıyor: Ruh ve sinir hastalıkları beyindeki kimyevi dengenin bozulmasından kaynaklanıyor.
Ne var ki, sayısız araştırmaya rağmen bu kanıtlanamadı. Ama sanki de hastalık kesinlikle beyindeki kimyevi bir bozulmanın sonucu imiş gibi, doktorlar hastalarını ilaçla tedavi etmeye başladılar. Ağır yan etkileri olan bu ilaçların etkili olup olmadığı tartışmalı olmasına rağmen...
365 ruh hastalığı var
Halk arasında da, ilaç tedavisinin güvenli ve ruh ve sinir hastalıklarını tedavi etmede en etkin yol olduğuna dair güçlü bir inanç var. Bu inancı yayan ilaçla tedaviden parasal çıkarı olan ilaç şirketleri ve konunun profesyonelleridir. Bunlar ne kadar çok ilaç satılırsa o kadar çok kâr ederler, bir. Ne kadar çok insan ruh hastası tanımına sokulursa o kadar çok para kazanırlar, iki.
Gerçekte, akıl ve ruh hastalıkları diye sınıflandırılan rahatsızlıkların büyük bir bölümü uydurmadır, yani hastalık değildir.
Şu anda, adı verilmiş 365 ruh “hastalığı” var. Ne var ki, bu “hastalıkların” büyük bir bölümünü belirleyen bilimsel gerçekler değildir. Komitelerdir.
Bu acayip işin öyküsü şöyle.
Amerikan Psikiyatri Derneği (APA) 1952’den beri ruhsal bozuklukların teşhis ve tedavisi için bir el kitabı yayımlıyor. Akıl Bozukluklarının Tanısal ve İstatistiki El Kitabı isimli bu yapıt Türkiye dâhil bütün ülkelerde psikolojinin kutsal kitabı addedilir.
Akıl ve ruh hastalıkları, APA tarafından tayin edilen komiteler tarafından belirlenir. Komiteler, “hastalıkları” belirlerken herhangi bir bilimsel araştırmaya atıfta bulunmak zorunda değildir.
Gerçekte var olduklarına dair kanıt eksikliğine rağmen “hastalıklar” mantar gibi çoğalıyor.
El Kitabının 1968 baskısında 182 ruh hastalığı vardı. Bu sayı 1980’de 265’e, 2000’de 365’e çıktı. Yeni baskıda herhalde yuvarlak olarak dört yüze ulaşılır.
“Hiperseks sendromu”, “Sinirli bacak sendromu”, “Tıkanırcasına yeme bozukluğu”, “Utangaçlık” muhtemelen “hastalık” olarak sınıflandırılacak.
“Normal olmak gittikçe daha zor hale gelecek” diyor Harvard Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Marcia Angell.
Bu bilgilerin ışığı altında, psikiyatriyi genelde, olmayan hastalıkları iyi geldiği tartışmalı ilaçlarla tedavi etme mesleğidir, diye tanımlayabiliriz.

montevo
18-12-2013, 01:58 AM
bu araştırmacıları bizim gençlerimizin çevresine koysan bi 365 tane daha bulurlar.psikolojik hastalık yaşayanlar genelde kendilerine özgü yaşadıkalrı için bi teşhis koymak gerektiğinde görüldüğü gibi bi sürü isim buluyorlar.isim koymak gerçekten sorun var demek anlkamına geliyor ne yazyıkki.koymayın isim.çekingen ürkek deyin geçsin.hasta dendiğinde ipler kopuyor.bu akşam arkdaşım ve sevgilisi ile bi kafe oturduk.iyi hoş güzel.sana kız arkadaş bulalım diyorlar hep.iyi bulun da bu ilişki daha hatası olmadan biticek.kaldıki tanımadıım biriis ile gönül ilişkisi nasıul yaşıyacam ha deiynce.baştan bu durumun olamayacağını söylüyorum ama anlayan bi kişi bile görmedim.bu saatte aklıma bieşy de gelmiyor.herşeyin fazlası zarar diyelim en iyisi :)

loneliness
11-01-2014, 08:06 PM
Ben de bu rahatsızlığı şiddetli olarak yaşıyorum şu anda. Sanki her şey boş geliyor, dış dünyayla bağlantım kopmuş durumda, herkes yabancı geliyor. En yakın arkadaşlarımın bile yüzüne bakamıyorum, konuşmak istemiyorum. Herşeyi unutuyorum. Sanki önceden hiç yaşamamış gibiyim, herşeyi sorguluyorum. Daha önce de yaşamıştım ama atlatmıştım. Atlatabilen ya da önerisi olan varsa ne olur söylesin, böyle yaşamak çok zor.

ozkan.akyurek
12-01-2014, 02:30 PM
forumda "bitkisel tedavi" bölümüne "depersonalizasyon ve deralizasyondan kurtulmak isteyenler girsin" isminde konu açtım bakmanızı şiddetle öneririm

loneliness
12-01-2014, 04:04 PM
Hindistan cevizi yağı be b12 vitamini karışımından bahsediyosunuz anladığım kadarıyla. Etkili oluyor mu bir de nereden bulabilirim . Hayat artık çekilmez bir hal aldı, kullandığım hapın daha çok tetiklediğini düşünüyorum.

ozkan.akyurek
12-01-2014, 04:33 PM
Hindistan cevizi yağı be b12 vitamini karışımından bahsediyosunuz anladığım kadarıyla. Etkili oluyor mu bir de nereden bulabilirim . Hayat artık çekilmez bir hal aldı, kullandığım hapın daha çok tetiklediğini düşünüyorum.

evet onlardan bahsediyorum facebook sayfamıza katılabilirsiniz bu hastalığı yaşayanların buluşma noktası, güncel bilgi paylaşımlar vs.. yapıyoruz muhabbet ediyoruz : https://www.facebook.com/groups/1425425067669325/

bu arada kullanan bi arakadaşımız çok ümitsizdi ve iyileştiğini söyledi :)

loneliness
12-01-2014, 04:35 PM
En yakın zamanda deneyeceğim o zaman.

ozkan.akyurek
12-01-2014, 04:37 PM
En yakın zamanda deneyeceğim o zaman.

grubumuza bekleriz sizi ve bu hastalığı yaşayan herkesi bu arada organik hindistan cevizi yağı botanikecza, ekoorganik gibi site adreslerinde satılıyor şahsen ben ekoorganikten aldım diğerleri botanikecza dan aldı ama gelen ürün aynı sizin tercihiniz :) sadece bilginiz olsun istedim :)

loneliness
23-01-2014, 07:04 PM
Bu rahatsızlıkta hastaneye yatmak gerekiyor mu , gerçekten klinik bir vaka mı son günlerde bunu kafaya takmış durumdayım. Gerçeklik algım yok denecek kadar az, dışarı çıkmaya korkuyorum, konuşmaya korkuyorum , her şey boş amaçsız geliyor.

korkma
01-02-2014, 05:49 AM
Bu rahatsızlıkta hastaneye yatmak gerekiyor mu , gerçekten klinik bir vaka mı son günlerde bunu kafaya takmış durumdayım. Gerçeklik algım yok denecek kadar az, dışarı çıkmaya korkuyorum, konuşmaya korkuyorum , her şey boş amaçsız geliyor.

korkma kardesim hastaneye yatmak gerekmez, yalniz evde beklemekle gecmez bu hastalik, muhakkak disari cikmalisin ve ugrasacak bir seyler bulmalisin

korkma
01-02-2014, 05:53 AM
Ben de bu rahatsızlığı şiddetli olarak yaşıyorum şu anda. Sanki her şey boş geliyor, dış dünyayla bağlantım kopmuş durumda, herkes yabancı geliyor. En yakın arkadaşlarımın bile yüzüne bakamıyorum, konuşmak istemiyorum. Herşeyi unutuyorum. Sanki önceden hiç yaşamamış gibiyim, herşeyi sorguluyorum. Daha önce de yaşamıştım ama atlatmıştım. Atlatabilen ya da önerisi olan varsa ne olur söylesin, böyle yaşamak çok zor.

Bende uc kere atlattim simde dorduncudeyim :) bu gecede uyuyamadim hatta, zamanla geciyor kardesim, bu kadar kafani takma ve dusunme, ilk doktora gittigimde acaba ne diyecek diye baya korkmustum, bana calisip calismasigimi bile sormadi doktor, bir is bul calis dedi :-) korktukca buyur bu problem, yasarken cok zor ama uc kerede bir sure sonra uc dort ay gibi sure sonra gecti benimki, su an tam uc ay oldu sabirla ve duayla gecmesini bekliyorum, isimede devam ediyorum

golcukral
04-02-2014, 09:25 PM
bu derealizasyon bendede oluyordu. acayip şizofren korkusu yapıyordu bende full rüyaydı geçecek kardeşim benim geçti şuan için...fakat benim sorunum cedrinayla doktorum 25mg çeyrek verdi napacam bilmiyorum uyuyamıyorum gibime geliyor. paradoksal insomnia mı oldum diye korkuyorum vs..

golcukral
04-02-2014, 09:28 PM
kliniğe gerek yok diye düşünüyorum doğru ilaçla kurtulabilirsin. bana ilk verilen ilaç beni mahvetti..

loneliness
05-02-2014, 09:52 PM
hangi ilacı kullanmalıyım siz hangisini kullandınız, şu anda lustral kullanıyorum.

golcukral
06-02-2014, 02:38 AM
ben paroksetin(paxil) kullanıyorum. fakat kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın doktorunuzla konuşunuz. paroksetin anksiyolitik ve sedasyon özelliği yüksek olan bir ilaç bunun için doktorum bana bunu uygun gördü. sizin doktorunuz size hangisini uygun göreceği onunla görüşmeniz sonrasında belli olacaktır.

havfreca
17-02-2014, 08:09 PM
On yaşindan beri yaşiyorum bu hastaliği...on beş yil oldu...artik bi yildir hep öyle..kronikleştimi artik ne olduysa...bence bu savunma psikolojisi yani bendeki...

havfreca
17-04-2014, 11:46 PM
çok güzel destek oluyoruz maşallah:)

yorum
18-04-2014, 12:17 AM
:D havfreca zor bir konu...

havfreca
18-04-2014, 10:34 PM
:D havfreca zor bir konu...
öyle evet de, destek olalım diye başlık açıp sonra toz duman:) yani belli bi kişiye söylemiyorum ,o başlıkta devam etmiyo ya bişeyler.. neyse boşverdim zaten..no problem:)

korkma
17-09-2014, 05:54 AM
iyi geceler herkese, daha önce 3 kere atlatmıştım bu problemi bu dördüncü biraz uzun sürdü ama önemli bir bölümü geçti çok şükür :) bu bir akıl problemi değil arkadaşlar, siz söylemezseniz kimse böyle duygular yaşadığınızı anlamıyor çünkü, ayrıca beni evde veya işte çok şükür rahatsız etmiyor bu duygu, hele kız arkadaşım yanımda oluncahemen hemen hiç olmuyor :) o yüzden kendimi önemli bir şey olmadığı konusunda motive ediyorum, yalnız çeşitli sitelerde görüyorum, evden çıkmıyorum, çalışmıyorum yazan arkadaşlar var, arkadaşlar çalışmayan insan basit psikolojik problemleri bile büyütür, muhakkak bir iş bulun çalışın veya okulunuzu aksatmayın, sabır ve dua ile geçmesini bekleyin ama muhakak dışarı çıkın KORKMAYIN, Allah yardımcımız olsun

doğadaki insan
17-09-2014, 09:12 PM
arada yazın bu derdi yaşayanlar lütfenn... yaşamayan anlamaz... uğrayın anlatın biz de geçiyomuş be diyelim :)

Tedavininyollari
15-12-2014, 03:41 AM
Arkadaslar herkese merhabalar

Bende burda yazilan piskolojik ve fizyolojik etkilerin hemen hemen hepsini yasadim ve cogunu sadece 2 ayda atlattim. NASIL MI?

Derealizayon/depersonilizasyon yasayan arkadas oncelikle hastalaginizi kabul ediniz ve bunun gecici bi durum oldugunu KESINLIKLE gecici bir durum oldugunu unutmayin. Ne kadar hizli gececegi ise sizin elinizde.
Ben bir universite ogrenciyim erasmus programi ile Almanya`ya erasmusa gittim 2. haftada basima geldi birakip donmek zorunda kaldim. Bunun uzerinden neredeyse 3 ay gecti. Bu 3 ayin ilk haftalarini yasadigim bu hayat gercek
olamaz ben ya oldum ya da su an ruya goruyorum birazdan sicacik yatagimda uyanacagim gibi dusuncelerle gecirdim ve en kotusu aklima gelen bu dusuncelerden sonra kendime sacmalama neler dusunuyosun diyemem idi cunku gormem duymam yemem icmem algilarim hislerim neredeyse tamamamen yokolmustu. Psikiyatr psikolog hepsine gittim bir cok kez ve ogrendigim sey ise tedavinin onlarda degil kendimde olduguydu.
Tabiki yardimci oldular ilaclar ve telkinler ama bunlar yeterli degildi.

-Oncelikle en onemlisi arkadaslar uyku duzenine kesinlikle dikkat ediniz cunku psikolojik hastaliklarin temelinde uyku bozuklugu yatar. Gunde 6-8 saat uyumalisiniz ve kesinlikle gece 12-5 arasini uyuyarak gecirmelisiniz bendenimizin bir saati
vardir eger onu bozarsaniz oda sizi bozar yani tavsiyem aksam 11 gibi yatiniz sabah 7 de kalkiniz. Fazla yada eksik uyumayin ilk basta duzene alismak cok zor oluyo ama bir kere alistiktan sonra zorluk cekmezsiniz.

-Sabah kalktiginizda kulakligi takip yarim saat kosun gelin dus alin kahvalti yapin dengeli beslenin istahsizlik var ise elinizden geldigi kadar yemeye calisin. Vucudumuzu piskolojik olarak yormak yerine fiziksel olarak yormaliyiz. Uyku duzeni acisindan da hareket
etmek cok onemli.
-Akliniza 7/24 gelen dusunceler icin kendize bir kod olusturun benim kodum ``Su ana odaklan yasadigin ana odaklan``di yani aklima ben ruyadamiyim gercekmi yasadigim gibi dusunceler gelecek gibi oldugunda beynime hemen simdiye odaklan diyodum bu gelen vesveseleri bertaraf etmek icin bende ise yaramisti hala yariyo yani o gelen vesveselere dalip gitmemek icin bi yol bulun.

-Dine yonelin kuran okuyun namaz kilin ibadetlerinizi elinizden geldigi kadar yapmaya calisin bu hastaligin sifasi ilaclardan terapilerden degil tabiki Allah`tan dir. Herseyin sifasi ondadir
Bu yasadigimiz hayat icinde bulundugumuz dunya hersey gercek size oyle gelmesede hepsi gercek tipki olumden sonrasi gibi.

-Mumkun oldugunca bos durmayin kendinize bi ugras bulun mumkunse disarida ben zamanin cogunu evde geciren bi insan olarak kendime bilgisayarda online oyunlar oynamak film izlemek kitap okumak gibi ugraslar buldum bunlar bile iyi zaman gecirmemi sagladi.

-Sabirli olun biliyorum ilk bi an once eskisi gibi hissetmek icin neler vermezsiniz nelerden vazgecmesiniz ama bu kolayina kacmak olurdu lakin hastaligimiz kolay degil ama cok zorda degil umursamamazlik etmeyin cok fazla umursayip kendinizi bunalimada sokmayin.

-Guzel seylerin hayali kurmaya calisin ilerde olmak istediginiz yerdeki olmak istediginiz kisiyi dusunun her zaman pozitif dusunun

-Gecmisteki guzel seyleri hatirlatacak fotograflara bakin yada muzikleri dinleyin. Ben eski muzik albumumu tek tek buldum biraraya getirdim onlari dinliyorum gercekten her birisi ayri iyi hissettiriyo.

Ben bu sekilde neredeyse tamamen iyilestim bu kadar kisa surede insallah sizde bir an once cok iyi ve gercekci hissedersiniz Allah hepimize sifa versin ve sabir versin.
Sabirli olun pozitif olun program yapip ona uyun cok zor degil ustesinden gelmek. Mutlu saglikli bir hayat dilerim

Sevey34
09-01-2015, 04:41 AM
İyi gelen herşeyi yapıyorum geziyorum mutlu olabileceğim herşeyi yapıyorum fakat uyanamıyorum korktuğum şey bu uykudayken bi zarar vermek kendime

dreamer8
09-01-2015, 10:10 AM
Konu sahibi lavinya, hayatta mısın?

korkma
19-01-2015, 07:10 PM
Allaha çok şükür geçti arkadaşlar, geçen bir süreç bu o yüzden kafanıza takmayın dua edin, ve hayatınızı kısıtlamayın, kafanıza taksanızda takmasanızda bir süre sonra geçiyor çünkü, o yüzden aldığım nick gibi KORKMA yın :)

dip not daha öncede 3 kere atlattığım için ilaç kullanmadım, Allahıma sığındım, daha öncede olduğu için akıl sağlığımı kaybedeceğim diye düşünmedim, nasıl olsa geçecek diye düşününce geçiyor zaten

korkma
19-01-2015, 07:20 PM
İyi gelen herşeyi yapıyorum geziyorum mutlu olabileceğim herşeyi yapıyorum fakat uyanamıyorum korktuğum şey bu uykudayken bi zarar vermek kendime

öyle bir şey olmaz kardeşim Allahın izniyle merak etme, o tarz bir hastalık değil bu, o yüzden kendini üzme geçecek Allahın izniyle

nistrator
20-07-2017, 11:01 AM
öyle bir şey olmaz kardeşim Allahın izniyle merak etme, o tarz bir hastalık değil bu, o yüzden kendini üzme geçecek Allahın izniyle

Bendeki geçmedi kardeşim 2 yıl oldu hala geçmedi bazen ilaçların etkisiyle bu hissi unuttugum oldu ama tam anlamıyla henüz geçmiş değil. Dış dünyayı hissedemiyorum özellikle görsel olarak sıkıntılar yasıyorum insanlar soyut gibi iki boyutlu gibi geliyor sanal gibi geliyor. Sanki yıllar boyunca körmüşümde ilk defa gözlerim açılmış gibi hissediyorum. Görme duygusu görsellik bana farklı geliyor sanki çizgi filmmiş gibi gerçek değilmiş gibi etraf hologram gibi geliyor. Bilmiyorum sizde böyle hissediyor musunuz veya hissettiğiniz zamanlar oldu mu

loneliness
08-02-2018, 06:38 PM
Bu rahatsızlığı 4.kez yaşayışım ve her seferinde farklı boyutlarıyla yaşadım. Bu seferkinde insanları duyamamaktan konuşamamaktan çok korkuyorum.Bazen duymak ya da konuşmak hiç istemiyorum. İnsan olmama, yürümeme, konuşup duymama şaşırıyorum. Eskiden olduğu kadar dehşete düşmüyorum ama herşeyi unutuyorum.Konuşmazsam ya hiç duyup konuşamazsam diye düşününce ağlamak geliyor içimden sadece.Bir aydır psikolojik destek alıyorum, ilaç kullanmak istemiyorum. Ama ilaç kullanmadan nasıl geçecek bilmiyorum.En yakınlarıma bile anlatamıyorum sadece içimden ağlamak geliyor beni anlayışla karşılayın deyip geçiyorum. Yaşadıklarımı bir süreklilik halinde kafamda kurgulayamıyorum, sanki bir an var bir an yok gibiyim. Bir anda ortadan kaybolucakmışım gibi hissediyorum. Dünyayı, dışdünyayı, insanları rüya gibi görüp anlam veremiyorum. Sanki bunları yaşayan tek benmişim gibi düşündükçe daha da kötü oluyorum.Önerisi, tavsiyesi olan yazarsa çok sevinirim.