Orijinalini görmek için tıklayınız : yanlızlık
ebru hanım
14-07-2009, 01:44 PM
merhaba
ben çok yanlızım.etrafımda bir sürü insan var,ama ben kendimi çok yanlız hissediyorum.işyerinde arkadaşlarım,evde komşularımız var.hepsinin yanında da çok sıkılıyorum.güldükleri zaman sinirleniyor,dertleştikleri zaman sıkılıyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.:(
Selina
14-07-2009, 01:55 PM
merhaba
ben çok yanlızım.etrafımda bir sürü insan var,ama ben kendimi çok yanlız hissediyorum.işyerinde arkadaşlarım,evde komşularımız var.hepsinin yanında da çok sıkılıyorum.güldükleri zaman sinirleniyor,dertleştikleri zaman sıkılıyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.:(
bendede aynisi ebru,disarda insanlardan boguluyorum.
toplumda yada arkadaslar arasinda kendimi hep yanliz hisederim
..derdimki yanliz benmi böyleyim...bütün günü evde yanlizim mesela aksama esim geliyor biran seviniyorum geldigine aradan yarim saat gecmeden yanlizligimi özlüyorum,cünkü birisi oldugu zaman benimle ..nasil davranacagimi bilmiyorum ellim ayagim karisiyor ve yüzümdende rahatsiz oldugum belli oluyor..is arkadaslariylan hic anlasamazdim..hep kizardim onlara durmadik yere gülmeler onun bunun dedikodusundan..o yüzden kendimi bu düsüncede yanliz hisediyordum
birmelek
14-07-2009, 02:47 PM
Allah cümlemize yardım etsin arkadaşlar..zor!
darkhan
14-07-2009, 02:51 PM
bu günüzün en önemli sorunlarından biri
nasıl çözüleceğini keşke bilsem:(
uzman biri bu konuya el atarsa sevinirim
bana göre ise insan ilk önce ne istedini kendine sormalidir
unutmayalım seçimlerimiz hayatımızı belirler
buna geöre kendimizi geliştirmeliyiz bir anda her seyin güzel olması beklenemez :D
tabi kendimiz geliştirmek sanıldığı kadar kolay deildir
çok büyük zorluklar vardır
bu zorlukları kendimiz çözmeliyiz
ilk defasında %90 basarisiz olcaz yine de denemeliyiz
eğer baktık olmuo bi uzmna basvurmaliyiz:D
Selina
14-07-2009, 03:22 PM
eğer baktık olmuo bi uzmna basvurmaliyiz:D
ben 10 senedir uzman kontrol altindayim,yanliz uzmana gidip geliyorum..
niye gitigimi bende bilmiyorum..
uzmana gide gide insanlardanda uzaklastigimi farkettim
darkhan
14-07-2009, 04:53 PM
ben 10 senedir uzman kontrol altindayim,yanliz uzmana gidip geliyorum..
niye gitigimi bende bilmiyorum..
uzmana gide gide insanlardanda uzaklastigimi farkettim
bence sende eksik kendi tarzını yaratamamıs olmandan kaynaklanıo
kendi tarzını yaratmak kolay gibi görünen zor bi iştir
bunun için yapmam gereken içinden gelen sese kulak vermen gerekio
daha açarsak :
bi konu var ortada
baskalarının ne düsündüüne bakma o senin için için ne belirttiini
düsünmelisin
bunu her zmn ve her konu için yapmalısın
dediim gibi kolay gibi görünen zor bi iş:D
Tolga_K
21-07-2009, 09:12 PM
Bence yalnızlığın uzmanı yalansız,güvenilir bir arkadaştır. Sadece 1 arkadaş ve bir çeşit hayatımıza renk katacak aktiviteler bizi mutlu eder. Hiç mi sizinle aynı alanlara ilgili dostunuz yok. Hiç mi sizin de beğendiğiniz beğenen başka biri yok. Eminim ki vardır. Ama nerde sorusunu sorarsanız bunu bilemem. Fakat bulana kadar sizi yarı yolda bırakmayacak beceri gerektiren veya huzur verici bir aktivite bulun. Hiçbirşey yoksa internette seviyeli insanların oldugu bir oyun sitesinde sohbet ederek oyun oynayın. Elbet bir şekilde sizi dinleyecek bir çözümünüz olacak...
olvido
21-07-2009, 09:23 PM
kendinizi biraz zorlasınız hoşunuza giden aktiviteler yapsanız bu aktiviteler sayesinde ortak bir noktada birleştiğiniz arkadaşlarda olur bence
Tolga_K
21-07-2009, 09:30 PM
kendinizi biraz zorlasınız hoşunuza giden aktiviteler yapsanız bu aktiviteler sayesinde ortak bir noktada birleştiğiniz arkadaşlarda olur bence
Evet arkadaşıma katılıyorum. Ben de onu demeye calısıyorum
malahit
21-07-2009, 11:47 PM
bence su zamanın en büyük sorunlarından biri yalnız hissetmek.bazıları kalabalıklar içinde yalnız hisseder,bazıları gerçekten tek basına yaşar yalnız hisseder...
bende sık sık kendimi yalnız hissedip negatif düşüncelere kapıldığım olur.ama biliyorum ki,aslında herkes bu duyguyu yaşıyor.bu duygudan kurtulma çabası yerine bence bir gölge gibi yalnızlığımızla yaşamayı öğrenmeliyiz.bir gölge gibi bizi bırakmayacak bir duygu belkide.ama kulak tıkamak lazım belkide,belkide kendimizi kandırmak..çünkü yalnız hissetmemek için bizi çok iyi anlayan insanların etrafımızda varlığına ihtiyaç duyuyoruz.peki ya olmazsa öyle biri?yaşamımızı zehir mi edeceğiz.?yıllardır yalnızım ve ben yalnızlığı mutluluğa çevirmek için çabalıyorum..
g1z4y
22-07-2009, 12:33 AM
konuya yorum yazmak isterdim ama ondan önce "ya'nl'ızlık" değil 'n' ile 'l' nin yeri değiştirildiğinde doğru oluyor yalnızlık yani:) dilimizde sık sık yanlış yazılan kelime yanlış yanılmaktan yanlış yalnız yalından yalnız dikkat ederseniz çok mutlu olurum:rolleyes:
aLoneaqLe
31-07-2009, 09:03 AM
Valla arkadaşlar, ne diyeyim bilemiyorum ki. Çoğu zaman ben de hissederim sizinle aynı şeyleri fakat, nedeni de bariz bana göre.. Kendi kafa dengimiz insanlarla günlük hayatta pek fazla karşılaşamıyor olabilir miyiz? Yani aynı ortamda olmaktan keyif almak için, ortak noktaların olması gerekir değil mi? Gördüğüm kadarıyla sizler de sorunlarınızı, fikirlerinizi burada gayet güzel paylaşıyorsunuz ve bu durumda yalnız değilsiniz, sadece çay bahçesi yerine forumdasınız..
Burda konuşuyorsunuz çünkü sosyofobi ortak noktanız, bu ana başlık altında daha sıkı arkadaşlıklar geliştirip sanaldan reele taşısanız, yahut grup terapilerine katılıp sizinle aynı sorunları yaşayan insanlarla diyalog geliştirseniz ne bileyim işte, bence aşabilirsiniz yani.. Belki de benim gibi aslında sosyofobik olmadığınızı keşfedersiniz bu sayede :)
Saygılar..
sibumi
31-07-2009, 11:44 AM
Şöyle yapalım isterseniz,
düşünelim, biz bir derdimiz olduğu zaman bir arkadaşımıza veya iş arkadaşımıza veya komşumuza anlattığımızda bize gülmeden alay etmeden dinleyip derdimize ortal oluyormu, hayır olmuyor, dinliyormuş gibi yapsa bile sizin anlattığınız bittikten hem sonra başka konulara geçiyor veya bizler gururmuzdan dolayı her şeyimizi anlatamıyoruz..
evde annemize babamıza eşimize her şeyimizi anlatabiliyormuyuz anlatamıyoruz aynı arkadaşalrdaki sorunlar burdada karşımıza çıkıyor.
Aynı durumda başkalarının arkadaşlarıda bizleriz, bizde dinlemiyoruz anlamıyoruz değer verdiğimizi belli etmiyoruz, sanıyoruzki en büyük dertler bizde, en büyük sorunlar bizde başkalarında bu sorunlar yok, hayır herkeste aynı sorunlar var.
Hadi başlayalım hayatımızdaki sorunları sıralayalım. Sonra değiştirebileceklerimizi , sonra değiştiremeyip kabul edeceklerimizi, sonrada reddedeceklerimizi belirleyelim, sonrada bir strateji belirleyelim ama bunları tartışırken birbirimizi anlayalım yardımcı olalım.
Kim hayatındaki sorunları sıralayarak yazmak ister.
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.