mermusta
06-07-2009, 10:52 PM
selam ben extacynin beyinde bırakabileceği hasarlar ve bu hasarın hangi ilaçlarla tedavi edilebileceği hakkında bilgi edinmek istiyorum yaklaşık 6 sene önce extasy kullanıyordum günde 4,5 adet attığım oluyordu.bir sabah kalktığımda başımda bir ağrı ve mutsuzluk sinirlilik hissiyle uyandım kendimi çok kötü hissettim gerçekten çok korkmuştum beynim hasara uğramış gibiydi ve aynı zamanda da esrar kullanıyordum.o günden beri ikisinide bırakmaya karar verdim ve yaklaşık 6 senedir ne esrar kullanıyorum nede extascy.bırakmamın 3. günü bir norolağa gittim şikayetimi anlattım birşey bulamadı tanı olarak uyuşturucudan kaynaklanan depresyon kondu ve bana bir takım anti depresan ilaçlar yazdı bunları kullanmaya başladım çok zor günler geçirdim kafamda resmen şimşekler çakıyordu kusmalar iştah kaybı mide problemleri korku endişe bir çok şey yaşadım hayatım allak bullak oldu bu arada birçok doktor bir sürü deyişik ilaç kullandım(antideprasan)pisikoloklar ,psikyatriler,noroloklar ,gezmediğim yer kalmadı ve çeşitli beyin emarları çektirdim (tomoğrafi,emar)yalnız birşey çıkmadı şimdi daha iyiyim hala arada bir ilaç kullanıyorum bana en çok faydası dokunan ilaçlar serotonin salgılıyan ilaçlar oldu (paxil,cipralex,citoles gibi ). şimdi ilaçsız devam edebiliyorum depresyonu atlattım hiç bir şey kullanmıyorum sigara bile ama eskisi gibi deyilim ilaçı bırakınca kafamda donukluk,dolaşım yetersizliği,sinirlilik,kasılmalar hissediyorum bir akışkanlık yok arada bir kullanıyorum enson vucudumdaki ağrılardan dolayı orta pedi doktoruna gittim bana fibramiyanji tanısı koydu ve citoles yazdı yine 1 sene kullandım çok iyi geldi hiç bir şikayetim yoktu sadece ilacın verdiği uyku hali hariç ilaç kullanmayınca kafamda birşeyin yolunda gitmediğini hissediyorum bir problem var sanki beynimdeki hormonların düzeni bozuluyor kafam sanki şişiyor.acaba extacy beynimdeki serotonin hormonunun dengesinimi bozdu yoksa beynim ilaçlar olmayınca doğal haliyle serotonin salgılamıyormu?yada şimdide ilaçlaramı bağımlı oldum beni aydınlatırsanız sevinirim..