Orijinalini görmek için tıklayınız : bunlar da neyin nesi
cipralexx
04-12-2007, 08:23 PM
şikayetlerim 6 aydır var. her gün pek çok kere aynı endişeyi hissediyorum ya şizofren olursam kaygısı. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. doktora başvurduğumda bana cipralex 10 mg başladı. hala kullanıyorum 6 ay oldu. bu endişenin hayatıma yansımasını engelledi. derlserim ya da sosoyal ilişkilerimi bundan etkilenmiyor uykularım gayet iyi. ama bu düşünceyi kafamdan bir türlü atamıyorum. acaba bun şizofrenininb önceki bulguları mı yoksa bir anksiyete bozukluğu parçası mı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
pcshik
04-12-2007, 10:36 PM
şizofren olma düşüncesi ne zaman neye bağlı olarak başladı.. birşeyden etkilendin mi??
Nefertiti
05-12-2007, 12:58 PM
şikayetlerim 6 aydır var. her gün pek çok kere aynı endişeyi hissediyorum ya şizofren olursam kaygısı. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. doktora başvurduğumda bana cipralex 10 mg başladı. hala kullanıyorum 6 ay oldu. bu endişenin hayatıma yansımasını engelledi. derlserim ya da sosoyal ilişkilerimi bundan etkilenmiyor uykularım gayet iyi. ama bu düşünceyi kafamdan bir türlü atamıyorum. acaba bun şizofrenininb önceki bulguları mı yoksa bir anksiyete bozukluğu parçası mı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Öncelikle aramıza hoşgeldin ...
9 ŞUBAT
05-12-2007, 01:11 PM
aramıza hoş geldin ,
gerek şizofreni gerekse anksiyete ile ilgili bilgilere ilgili forum başlıklarında bulabilirsin , bizim soyleyecegimiz şeyler hatalı olabilir onun için bir uzmana danışmanı tavsiye ederim .
cipralexx
06-12-2007, 06:15 PM
bir sınıf arkadaşım da olmasından sonra başladı ama iki yıl oldu o iiyi oldu ben daha bu konudan kurtulamadım:) sonra bunun insan için ne kadar kötü bir şey olduğunu hatta bir insanın başına gelebilecek en kötü şey olduğunu düşünmeye başladım. ya banada olursa korkusu başladı. hastalık belirtilerini okuyorum şizofren belirtileri yok bende. gayet düzenli başarılı bir hayatım başarılı bir ilşkim düzenli bir uykum var. ama kafamdan atamıyorum bu düşünceyi bir türlü. hani aşısı olsa alsam yapsam da korunsam diyorum. :)
Nefertiti
06-12-2007, 06:23 PM
Seni anlayabiliyorum desem,
Belki alakalı değil ama ,bendede pankreas kanseri olacağım korkusu var.
Sürekli erken teşhis ettireyimde belki bir çaresi bulunur düşüncesiyle
tetkikler yaptırıyorum.Çok şükür hiç bir belirti yok.
Bende çok yakın bir akrabamın 1 ay gibi kısa bir sürede teşhis ve vefatıyla
ve o dönem de yaşadıklarından çok etkilendim.Bir tür fobi diye düşünüyorum
rahatlamak için tetkik ettirip,bilgilenmekte fayda var.
Sevgiler...
cipralexx
07-12-2007, 09:20 PM
evet kolay bir endişe değil ve dünyadaki en kötü şey insana o endişeymiş gibi geliyor. aslında insanda böyle bir olaydan sonra biraz endişe hissetmesi doğal ama benimksisi biraz uzadı 6 ayı da geçti. sanırım yapı olarak anksiyeteye bir yatkınlık var. insanın anı kaçırmasına sebep olan bir olay ya olursam duygusu