Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevgi Mi..alişkanlik Mi??

esin_29
03-12-2007, 07:05 PM
Aldatılma, erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü toplumlarda özellikle kadınların başına gelen bir durum... Aldatılmanın acısını üzerinizden atmak ve kendinize karşı güveni yeniden sağlamak zor ama mümkün...

Evleneli 20 yıl olmuştu... 15 yaşında bir oğlu, 10 yaşında da bir kızı vardı. Eşiyle iş yerinde tanışmışlar, birbirlerine aşık olmuşlar ve iki yıl içinde de evlenmişlerdi. Kadın işten ayrılmış, kendini eşine ve çocuklarına adamıştı. İki yıl öncesine kadar her şey çok iyi gidiyordu... Babadan kalma küçük bir evleri vardı. Taksitle bir de araba almışlardı... Bütün hafta çalışıyorlar, hafta sonlarında çocukları da alıp yakın yerlere gezmeye, pikniğe giderlerdi... Hayatını eş, çocuklar ve evi üçgeninde kurduğu ve fazla bir beklentisi olmadığı için mutluydu kadın...

İki yıl önce bir gün “Ben artık cumartesi günleri mesaiye kalacağım” dedi erkek...Gerekçe çocukların ihtiyaçlarının büyümesi ve kurs taksitleriydi... Mesai saatleri hafta içine de taşındı. Erkek evde giderek daha az zaman geçirmeye başladı. Bir yıl böyle devam etti... Çocuklarla da ilgilenmemeye başlamıştı erkek... Evde olduğu nadir zamanlarda salondaki kanepeye yatıp televizyon seyrediyordu... Olmadık konulardan kavga çıkarıyor, kadını görünüşü ve giyiminden dolayı yargılıyordu...

Kadın başka birinin varlığından şüphelenmeye başladı... Acaba eşi onu aldatıyor muydu?

Çevresinde bulunan dostlarıyla aldatma hikâyelerini konuştukça şüpheleri arttı uyku uyuyamaz hale geldi... Bir gün cep telefonuna gelen mesajdan olayı kavradı.

Evlilik terapistleri, eşlerden birinin diğerini aldatması halinde bazı ön bulguların varlığına dikkat çekiyorlar... Nedir bu ön bulgular?

* Eşinizin size karşı ilgisi azaldı.

* Eve ayırdığı zaman süresi kısaldı.

* Gecikme halinde söylediği şeyler bir birini tutmuyor.

* Sizinle mutsuzken dışarıda mutlu olduğunu hissediyorsunuz.

* Cinselliğiniz azaldı ya da onu görev olarak yapıyor hissindesiniz.

* İçinizde kötü ve nedenini anlayamadığınız bir duygu var.

Aldatma gerçekse bir süre sonra her şey açığa çıkar. Bazı durumlarda aldatan taraf bunu itiraf edebilir. Uzmanlar aldatılmayı duygusal ve cinsel aldatılma olarak ayırırlar... Duygusal aldatılma eski eşten kopuş ve yeni bir kişiye meyletmedir, henüz bir şeyler yaşanmamıştır flört dönemidir adeta... Duygusal ve cinsel aldatılma yanyana ise işte o zaman ilişkiniz gerçek bir tehdit altındadır.

Esasında kadınların çoğu eşlerine kondurmak istemezler ama yukarıda saydığımız belirtiler varsa, bir süredir eşiniz size işlerin iyi gitmediğine dair mesajı veriyordur zaten.

Aldatıldığını fark etmeye başladıktan sonra ciddi bir şok yaşıyor kadınlar... Ama kızma ile olan biteni kabul etmeme hali birlikte yaşanıyor çoğu kez. Yıllardır verilen emekler, onun uğruna vazgeçilenler birer ikişer gözler önüne geliyor. Kızgınlıklar pişmanlıklar büyüdükçe büyüyor.

Alışkanlık mı sevgi mi?

Daha sonra büyük bir çaresizlik duygusu yaşanıyor. Çaresizlikle baş etmek için farkında olmadan ondan boşanma duyguları da gelişmeye başlıyor. Fakat boşanmak o kadar kolay mı? Tabii ki kolay değil. Boşanma isteği çaresizlik duygusuna dönüşüyor tekrar. Birden yoğun bir kısır döngü içinde buluyor kişi kendini.

Kadının Çıkmazları

Yoğunlaşan duygular sizi ümitsizlik, isteksizlik, uykusuzluk ve cansızlık şikayetlerine doğru sürükler. Olan biteni daha karamsar görmeye başlarsınız... Bunu takiben tartışmalar yoğunlaşır. Tartışmalar sizi iyi bir noktaya götürmeyecek, bunu hissedersiniz ama yine de kendinizi tutamazsınız.

Ve erkek sonunda itiraf eder. Kafanız ve duygularınız karmakarışık bir hal alır. Onu sevdiğiniz ya da bağlı olduğunuz taraflar da vardır. Sorgulamaya başlarsınız. Alışkanlık mı sevgi mi?. Acaba ona alıştım mı? Ondan mı ayrılık zor geliyor? Onu seviyorum duygusunu ortaya koymak da zor sizin için, çünkü onu sevdiğinizi kendinize itiraf etmek, sizi daha büyük sıkıntılara sürükleyebilir.

‘Bu noktada yakın bir arkadaşınızla paylaşın yaşadıklarınızı’ diyor uzmanlar. Akrabalar, taraf oldukları için işlerin daha da karmaşıklaşmasına yol açabilirler...

Birine anlatınca durum gözünüzde iyice somutlanır... Onunla ayrıntılı bir biçimde konuşup, tutum almanız gerekmektedir artık. Karar verme gücü görmüyorsanız kendinizde, psikolojik destek de alabilirsiniz... Güçlendiğinizde gerçek çözümü yine kendiniz bulacaksınız.....

Nefertiti
03-12-2007, 09:25 PM
Esin demiş ki
Evlilik terapistleri, eşlerden birinin diğerini aldatması halinde bazı ön bulguların varlığına dikkat çekiyorlar... Nedir bu ön bulgular?

* Eşinizin size karşı ilgisi azaldı.

* Eve ayırdığı zaman süresi kısaldı.

* Gecikme halinde söylediği şeyler bir birini tutmuyor.

* Sizinle mutsuzken dışarıda mutlu olduğunu hissediyorsunuz.

* Cinselliğiniz azaldı ya da onu görev olarak yapıyor hissindesiniz.

* İçinizde kötü ve nedenini anlayamadığınız bir duygu var.

Yukarıda belirtilen tüm bulgular,mutlu ve uzun süreli çoğu evliliklerin
içerisinde yaşanır aslında.Bunlardan birini veya birkaçını evliliğinde teşhis edenler,
negatif düşünmeden önce eşinin de kendi içinde bir dünyası olduğunu zaman zaman yalnız kalmak isteyebileceğini
rutin ve monoton seyreden günlük aktivitelerden sıkılıp,farklı arayışlara yönelmek isteyebileceğini hesap etmelidir.
İstisnai boyutlarını hariç tutuyorum.
Yorum çok önemli,hoşgörü önemli çiftlerde eşlerden birinin, yaşanan anlık veya kısa süreli gerginliği/olumsuzluğu yorumlama şekli çok önemli,

Hiç kolay değil ;çünki iki insanın beraberliği, iki ayrı kültürün, iki ayrı dünyanın farklı birikim ve
huyların birbirlerine tahammül etmesi ve biribirini anlaması noktasında emek vermektir evlilik.
Bir de şunu unutmamak gerekir ki kadının da erkeğin de önüne evlendikten sonra eşinden daha çekici ve cazip insanlar çıkabilir.
Ancak evlilik eskiyince yenilenen bir eşya değildir,birlikte yarınlara dönük ortak yaşam sürdürme projesidir.
Üzerinde emek ve zaman harcanmış bir beraberliği sürdürmek, bunu yıkıp yenisini kurmaya çalışmaktan daha kolay ve akılcıdır.
Zaman içinde ortak anılar ve paylaşımlar ilerledikçe evlilik boyut
değiştirip bi alışkanlıklar kümeside olabilir.
Evlilikte alışkanlığı yadırgamıyorum.Masal dünyasında yaşamıyoruz,karşılıklı
saygı ve sevgi olduğu müddetçe gerisi teferruat diyorum.Bir taraf belki biraz daha fedakar olabilir,değmezmi ....biri az vermiş diğeri biraz fazla,evliliğin terazisinde denge ararsak yanılırız.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Sevgiler,Bronz

fadike_80
21-02-2008, 02:01 PM
merhaba! siteye yeni üye oldum üye olma sebebim farkettiğiniz gibi şu an kötü bir ruh hali içerisinde olmam, paylaşırsam iyi gelebilir diye düşünüyorum:(

-5/6 Aydir Süren Bir Ilişkim Var Daha Doğrusu Vardi Düne Kadar, Evlenmeye Karar Vermiştik; Zorlu Bir Süreç Geçirdik Ikimizde Birbirimizin Geçmişini çok Sorguladik Benimde Onunda Bu Konuda Tedirginlikleri Vardi, Telf Num,msn Adresimizi Herşeyi Değiştirdik Içimiz Rahat Etsin Diye..birgün Ben Bunun Bilg Da Eski Sevgilisinin Resmini Gördüm Ve Içime Kurt Düştü Bana "unutmuşum Silmeyi" Dedi Ama Rahatlamadim,dün Msn şifresini Bildiğim Için Msn Bakarken Silinmiş Dosyadan Kizin Msn Gördüm Ve Benzeri Msn Adrs Aldim,kizin Adina Buna Mail Attim Hemen Bi Kaç Saat Sonra Cvp Geldi Gayet Samimi Bi üslupla Görüşelim öpüyorum Vss Bide Yeni Msn Almiş Sirf Kizla Konuşmak Için ,burdan Konussa öğrenicem Tabi Herneyse Ağzini Aradim Son Kez Belki Söyler Diye Yok Dedi Inkar Etti Bende Bitirdim..ben Bunu Kaldiramazdim Bu Kizla Zamaninda Cinsel Birliktelikte Yaşamiş üstelik Ve Bana şimdiden Yalan Söyleyip Ihanet Ediyor Evlenince Ne Yapmaz? Kararim Kesin onu affedemem onu affedersem kendimi affedemem,Ama çok Büyük Hayal Kirikliği Yaşadim Hazmedemiyorum, ağlama krizine giriyorum yerli yersiz..