alperbt
11-03-2009, 05:12 PM
Arkadaşlar şimdiye kadar henüz doktora başvurmadım ancak bu güzel forum ve arkadaşlarımızın anlattıklarından yola çıkarak YKB hastası olduğumu anladım.3-4 aydır çektiğim bi sıkıntı bu.Ama bende şöyle bi durum oldu,4 ay öncesine kadar herhangi rahatsız edici bi durum yoktu ancak bi gece resmen yataktan kaldırdı beni bu illet.Uyumak için yatağa girdim,akşamdanda başımda ufak bi ağrı vardı,kafamı yastığa koyar koymaz birden kafamdan çok kötü düşünceler geçmeye başladı,ya ölürsem ya felç geçirirsem ya beyin kanamasıysa gibi.Sonra içimde heycenlanma durumunun kat be kat fazlası resmen parladı,kendimi yataktan attım,öyle bi korku ve endişe ve heyecan vardıki içimde anlam veremedim.Sonra yaklaşık 5-10dk sonra kendimi yatağa attım ve öylecede uyumuşum.
Dediğim gibi ilk 4 ay önce bu şekilde karşılaştım YKB yle.Kızkardeşimle paylaştım durumu o da panik atak olabilir anlattıkların ona benziyo dedi ve panik atak üzerine internette araştırma yapmaya başladım ama durumum kesinlikle panik atak değildi.4 aydır yaşadıklarımı şöyle özetleyebilirim:
1:Zaman zaman aşırı heyecan (içim içime sığmıyor) durumu .
2:Bi konu veya durum hakkında düşünürken hep kötü şeylerin akla gemesi.
3:Yine zaman zaman baş ağrısı.
4:Arasıra sıcak basması.
Genel olarak yaşadıklarım bu şekilde ama en çok ve yoğun yaşadığım aşırı heyecan ve korku durumu.
Maddi ve bitakım özel sebeplerden dolayı şimdiye kadar bi pskyitra gidemedim ancak son 2 gündür yaşadığım heyecan ve korkuların çoğalması nedeniyle gitmeye karar verdim.Konuyla bilgisi olan arkadaşlardan acaba istanbul da iyi bi pskiyatr tavsiyesi alabilirmiyim.
Dediğim gibi ilk 4 ay önce bu şekilde karşılaştım YKB yle.Kızkardeşimle paylaştım durumu o da panik atak olabilir anlattıkların ona benziyo dedi ve panik atak üzerine internette araştırma yapmaya başladım ama durumum kesinlikle panik atak değildi.4 aydır yaşadıklarımı şöyle özetleyebilirim:
1:Zaman zaman aşırı heyecan (içim içime sığmıyor) durumu .
2:Bi konu veya durum hakkında düşünürken hep kötü şeylerin akla gemesi.
3:Yine zaman zaman baş ağrısı.
4:Arasıra sıcak basması.
Genel olarak yaşadıklarım bu şekilde ama en çok ve yoğun yaşadığım aşırı heyecan ve korku durumu.
Maddi ve bitakım özel sebeplerden dolayı şimdiye kadar bi pskyitra gidemedim ancak son 2 gündür yaşadığım heyecan ve korkuların çoğalması nedeniyle gitmeye karar verdim.Konuyla bilgisi olan arkadaşlardan acaba istanbul da iyi bi pskiyatr tavsiyesi alabilirmiyim.