Orijinalini görmek için tıklayınız : Gece Korkusu ve Deprasyon
seren
04-03-2009, 12:12 AM
merhaba ben seren bu benim ilk mesajım.Umarım yanlış birşeyler yazmam öncelikle bu siteden verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sorunum deprasyon ilaçları kullanıyorum ama hala gece korkusunu yenemedim.Bu konuda neler tavsiye edersiniz. Saygılarımla:(
_ZeuS
04-03-2009, 02:04 AM
öncelikle depresyonu yanlış yazmışsın :p
sonralıkla gece korkusunu yenmen için benim tavsiyem çivi çiviyi söker hesabı karanlık yerlerde dolaş ama yanında birileri olsun ilk başta,sonra baktın alıştın yavaş yavaş kendi başına takıl.. yada kızıl ötesi bir kamera alıp odanın içinde onunla etrafa bak, aslında karanlıkta herşeyin aydınlıkta olduğu gibi olduğunu ve korkacak birşey olmadığını görürsün diyorum :)
tabi bu benim şahsi kanaatim problem de çıkabilir,evde tek başına deneme :D
NAR_K
04-03-2009, 10:22 PM
öncelikle depresyonu yanlış yazmışsın :p
sonralıkla gece korkusunu yenmen için benim tavsiyem çivi çiviyi söker hesabı karanlık yerlerde dolaş ama yanında birileri olsun ilk başta,sonra baktın alıştın yavaş yavaş kendi başına takıl.. yada kızıl ötesi bir kamera alıp odanın içinde onunla etrafa bak, aslında karanlıkta herşeyin aydınlıkta olduğu gibi olduğunu ve korkacak birşey olmadığını görürsün diyorum :)
tabi bu benim şahsi kanaatim problem de çıkabilir,evde tek başına deneme :D
aynen katiliyorum ama en once tam olarak karanligin yada gecenin senin nasil ve neden korkuttugundan emin olman lazim gerektigini dusunuyorum..
bu korkuyu kendi dusuncelerinle yarattigindan emin olduktan sonra da bu korkunun ustune gitmelisin daha 'mantikli' veya 'gercekci' dusuncelerle ..
ve bundan sonra da guvendigin birinin yardimiyla bir karanlik oda icinde dolasip sorununu halledebilicegini dusunuyorum.. veya halletmek icin ilk adimlari atmis olabilcegni..
basarilar:)
hoyrat
04-03-2009, 11:19 PM
arkadaşlar söylemişler aslında ama ben de bir şeyler söylemek isterim
karanlıktan niye korktuğu belirle önce sonra da bunun ne kadar mantıklı olduğunu gerekçelerini düşün. ve en önemlisi bunu aşabileceğine inan :)
sonra karanlık odada dolaş hatta istersen eline fener al öyle dolaş. çok panik yaparsan hemen yakarsın ya da bir arkadaşınla dolaş.
mmontessori
05-03-2009, 10:56 AM
ben de çok küçükken karanlıktan korkuyodum.gece kalkıp tuvalete bile gidemiyodum o derece yani.sebebide arkamdan garirip yaratıklar beni takip ediyomuş düşüncesi vardı hayalgücümün azizliği yani
sonra koşa gidip geliyodum sonra alıştım
sende çok fazla korku filmi izliyo olabilir misin
olasılık işte olabilir de olmayabilir de
YADELLER
05-03-2009, 11:49 PM
Sabaha karşı olan zamandan korkuyorum güneş doğmak üzereyken veya o saatler işte,çok garip bir korku hali küçüklüğümden beri ,tesadüf uyanırsam eğer panikliyorum hemen.Neden böyle oluyor anlayamıyorum.
seren
22-03-2009, 12:26 AM
merhaba ben seren öncelikle hepinizin ilgisi için çok teşekkür ederim ve hepinizden özür diliyorum çünkü ben derdimi tam olarak sizlere anlatamadım benim korkum karanlık değil karanlık basınca içime heycan korku giriyor o anda nefesim daralıyor sanki kalbim sıkışıyor kollarım ve bacaklarımgüçlüzleşiyor her-
şeyi olumsuz düşünüyorum başta ölümü hastalığı ve bu durum beni çok üzüyor
bu sıkıntıdan hiç kurtulamıyacağımı düşünüyorum bu duruma ailemide çok üzü-
yor lütfen bana yardımcı olun şu anda hiç bir ilaç kullanamıyorum daha psiko-
lok uzmanınada gidemedim bu durumda bana neleri tavsiye edersiniz saygılarımla.:(
hoyrat
22-03-2009, 12:37 AM
karanlık olunca neden öyle hissettiğine dair bir fikrin var mı.bence önce bunu çözmelisin. küçükken belki karanlıkta bir şeyden korkmuşsundur. nedenini bulabilirsen çözümü daha kolay olabilir belki.
tabi bu konuda psikolog çok daha aydınlatıcı bilgiler verecektir aslında.
plüton
22-03-2009, 08:10 PM
Benimde çocukluktan kalma karanlık korkum var ama zamanla azalıyor.
Bence gecenin tadını çıkarmaya çalışman işe yarar, geceleri sahilde dolaşmak, kaldırımlarda ışıkların altında yürümek, yıldızları seyretmek gece mümkün olan eğlencelerdir, insan sırf bunlar için geceyi sever. :)
Kararanık sizi aşırı derecede rahatsız ediyorsa en kısa sürede doktora görünmelisiniz!
Reinbou
22-03-2009, 08:37 PM
Ben de karanlıktan korkuyordum küçükken. Mmontessori'nin dediği gibi korku filmlerinden dolayı oldu biraz. Hâlâ da hafif korkum var. Tam olarak yok da aslında, gece herkes uyurken, evde karanlık koridorda dolaşıyorsam aklıma Signs ya da Ring gibi filmlerden sahneler getiriyorum o zaman biraz korkuyorum. Bilerek yaptığım için sorun olmuyor ama :) . Seren, eğer bu şekilde korkuyorsan, ailenden birinin yanında gelmesini söyle, tuvalete kalkarken bile sana eşlik etsinler.
Eğer gece dışarı çıkmaktan korkuyorsan, yine ailenle kalabalık bir şekilde dolaş, çünkü gece evde dolaşmaktan korkan ben, gittiğimiz tatil yerlerinde geceyarısı, hiç sokak lambası olmayan yerlerde(gerçekten hiç ışık yoktu) dolaşmaktan hiç çekinmiyordum. Çünkü ailem yanımdaydı :) .
Bir de ne olursa olsun lütfen kafana bunu çok takmamaya çalış. Bende de birkaç sene önce tam açıklayamayacağım bir rahatsızlık vardı. Geceden değil de gündüzden rahatsız oluyordum. Güneşe hiç çıkmak istemiyordum, akşama kaç saat kaldığını hesaplıyordum resmen. Güneş battıktan sonra çok rahatlıyordum, mutlu oluyordum. Neyse ki şimdi kalmadı :) .
plüton
22-03-2009, 08:50 PM
Reinbou senin vampirlik hastalğın bendede var, güneşi hiç sevmiyorum, çok zorda kalmadıkça asla güneşli havada dışarı çıkmam, benim uyku saatim gece 3.30 gündüz 11.30 arası, zamanla dahada gündüze kayıyor, ailem çok kızıyor ama benim düzelmeye niyetim yok.
Banada bir çare önerin arkadaşlar. :) (İşim gücüm yok diye böyle değilim, eskiden okulum vardı hafta sonları geç yatıyordum, şimdi tümden kaydı gecem gündüzüm.
Reinbou
23-03-2009, 03:07 AM
Reinbou senin vampirlik hastalğın bendede var, güneşi hiç sevmiyorum, çok zorda kalmadıkça asla güneşli havada dışarı çıkmam, benim uyku saatim gece 3.30 gündüz 11.30 arası, zamanla dahada gündüze kayıyor, ailem çok kızıyor ama benim düzelmeye niyetim yok.Ben de gece 5-6 civarları yatıyorum şu sıralar. Aslında erken kalkmak istiyorum.
Benim güneşten rahatsız olmam zamanla geçti. Fakat tam geçtiğinden emin değilim aslında. Çünkü geçtiğimiz Mayısta da bir gün hafiften rahatsız olmuştum, dışarı çıkıyorduk huzursuz hissetmeye başladım fakat neredeyse ikindi olmuştu o yüzden pek uzun sürmedi(havanın tam karanlık olması gerekmiyor, güneşin batması yetiyor iyi hissetmem için). Bir de geç yatıp geç kalktığım için ve hava genel olarak kapalı olduğu için şu sıralar fazla rahatsız olmuyor olabilirim. Nisan-Mayıs'ta erken kalkabilirsem anlayabileceğim bu durum geçmiş mi geçmemiş mi.
Banada bir çare önerin arkadaşlar.Hadi sana bir çare önereyim:). Gündüz sevdiğin ortamlarda bulun. Mesela ben dar sokaklardaysam, İstanbulun pis havası görünüyorsa batmakta olan güneş ışıklarıyla, acayip rahatsız hissediyorum, arabadaysam gözlerimi kapıyorum, tuhaf bir yorgunluk oluyor(yok benimki geçmemiş). Fakat geçtiğimiz yaz güneş çok yakıcıyken bile evde camdan başımı çıkarıyordum ve çok hoşuma gidiyordu o sıcaklığı hissetmek, şimdi hatırladım(belki de geçmiştir). Demek istediğim, kendini nerede iyi hissediyorsan orada ol güneşli bir günde, belki alışırsın, daha iyi hissedersin. Okulda, trafikte, çok gürültülü yerlerde falan daha kötü hissedebilirsin belki. Kendin biraz deneyip görmen lazım. Mesela yaz tatillerinde kendimi hiç kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Dediğim gibi bulunduğun ortama bağlı olabilir. Sadece yaz tatili olması da gerekmiyor, kendimi dinç hissedebileceğim bir yer olması yetiyor.
İlginç, bunları yazarken bir şey hatırladım ve sanırım ben ilk o zaman güneşli havaya ısınmaya başlamıştım. Olay(!) şu, televizyonda haberleri izliyorduk. Bir karakolun önünü gösteriyordu ve birkaç artık polis midir nedir bilmiyorum adam karakol merdivenlerinden çıkıyordu hafif koşar bir şekilde. Güneş de o sırada bayağı vuruyordu üzerlerine, çok sıcak bir hava olduğu belliydi. O anda o görüntü benim nasıl hoşuma gitti anlatamam, orada bulunup o adamlarla karakolun merdivenlerini koşarak çıkmak istemiştim, artık nasıl bir şevk geldiyse bana:D... Uf, benim çenem düştü ya. Lütfen bu yazdıklarımdan dolayı bana deli gözüyle bakmayın:o.
Aslında bu gündüz rahatsızlığı hakkında bir konu mu açsak. Çok normal bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası :D . Yine de bir tek bende olmadığını öğrendiğime çok memnun oldum daha bir normal hissettim kendimi.
rockkk
29-03-2009, 05:42 PM
gündüz rahatsızlığı bendede var:) dışarı çıkmama engel olacak kdr değilim.ama rhtsız oluyorum işte..akşamüstü yani dediğiniz gibi güneş batsın o kdr rht oluyorumki..dışarda bakışlarım bile değişiyor sanki..ama gündüzleri sıkılsam da engel olmuyor dediğim gibi..ayrıca erken kalkmak çok çok güzel bişey gerçekten.çünkü bende takıntı ve korkulardan geç yatıyodum bi ara geç kalkıyodum beynim kütük gibi uyanıyodum günüm de boşa gidiydu..sonra düzene girdi..ama şimdi yine geç yatmaya başladım..dönem dönem oluyo bu bende kötü bişey olacağı korkusundan ve takıntılardan
Reinbou
01-04-2009, 05:48 PM
ayrıca erken kalkmak çok çok güzel bişey gerçekten.çünkü bende takıntı ve korkulardan geç yatıyodum bi ara geç kalkıyodum beynim kütük gibi uyanıyodum günüm de boşa gidiydu..sonra düzene girdi..ama şimdi yine geç yatmaya başladım..dönem dönem oluyo bu bende kötü bişey olacağı korkusundan ve takıntılardan
Ben de bu sıralar geç yatıyorum maalesef. Fakat erken kalkmak gerçekten çok güzel. İnşallah yakında tekrar erken kalkmaya başlarım. Yavaş yavaş erkene alıyorum kalkma saatimi, bir-iki ay önce 2 saat daha geç kalkıyordum. Şimdi 2 saat erken bile çok farkediyor, senin dediğin gibi kafam çok kötü oluyordu, şimdi daha iyi. Havaların ısınmasının da yararı var sanırım daha iyi hissetmeme. Tamam gündüz vaktinde iyi hissetmiyorum dedim fakat nedense bu yıl güneş beni daha dinç yapıyor. Saat 2'den sonrasını seviyorum(evet 2de kalkıyorum :D ) . Daha erken saatlerde nasıl hissederim bilmiyorum, erken kalkabilirsem bunu da görmüş olacağım :) .