PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyon Sorgulanmalidir!

butterfly
30-11-2007, 02:32 AM
En az iki haftalık süre içerisinde aşağıdaki belirtilerden en az beşi sizde varsa

DEPRESYON sorgulanmalıdır.

- Çökkün bir ruh hali, ilgi kaybı yada yaptıklarından zevk alamama

- Günlük iş ve gücünü yapamama,günlük işlere karşı isteksizlik,

- Perhiz yapmadığı halde aşırı kilo kaybetme yada kilo alma ( Bir ayda vücud ağırlığının %5 inden fazlasını alma yada verme.) İştah kaybı yada aşırı iştah.

- Hemen her gün aşırı uyma yada uykusuzluk,

- Sıkıntı huzursuzluk yerinde duramama,

- Kendini yorgun bitkin halsiz hissetme (enerjisi çekilmiş gibi hissetme)

- Kendini değersiz aşağılık yada suçlu gibi hissetme,

- Dikkatini bir noktaya toplayamama,

- Cinsel istekte aşırı azalma yada istek kaybı

vorabid
03-12-2007, 07:58 PM
slm sanırım bu yazdıklarına gore deprasyondayım ne mutlu bana ne yapıcam simdi

auslander
03-12-2007, 09:33 PM
sanırım bende ..kilo kaybı ve kendini değersiz hissetme dışındakiler bana uyuyor.. ama kendimce sebeplerini biliyorum..sorun yok bence..
paylaşmak her zaman iyidir.. az önce forumda "bırakın bardak yere düşsün" diye bir yazı okudum..sanada tavsiye ederim...
sende bırak bütün elindeki bardakları bi rahatla be güzelim.. çoğu şey nasıl baktığımızla ilgili... tüm güzellikler hepimizin olsun:)

biricik
04-12-2007, 02:05 PM
yok allahtan herşeyi çok takmamak gerek ahh onu bi yapabilsem:confused:

BEYAZ_YILDIZ
07-01-2008, 01:30 AM
hayat zor bu sölediğin maddelerin çoğu hatta hepsi bende var.depresyonadyım belli bişey aslında nedenini anlatmak isterdim gerçekten çünkü 1 sendir bu konuyu konuşmadığım kimse kalmadı kendi kendime aşabileceğimi düşündüm ama yapamıyorum yinede çabalıyorum çünkü insanın kendisidir doktoru ama kendim kendime çaresiz kalmaya başladım

butterfly
07-01-2008, 01:45 AM
hayat zor bu sölediğin maddelerin çoğu hatta hepsi bende var.depresyonadyım belli bişey aslında nedenini anlatmak isterdim gerçekten çünkü 1 sendir bu konuyu konuşmadığım kimse kalmadı kendi kendime aşabileceğimi düşündüm ama yapamıyorum yinede çabalıyorum çünkü insanın kendisidir doktoru ama kendim kendime çaresiz kalmaya başladım

selam.. eger istersen paylasabiliris;)

caresizseniz, careSİZSİNİZ;)

BEYAZ_YILDIZ
07-01-2008, 05:04 PM
selam.. eger istersen paylasabiliris;)

caresizseniz, careSİZSİNİZ;)

ŞU ANDA DEĞİL BUTTERFLY ÇÜNKÜ BEN ŞU ANDA BU KONUYLA İLGİLİ NE BİTİŞTEYİM NEDE BAŞLANGIÇTA BELKİ DAHA SONRA ANLATIRIP