Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal Fobi Nedir Bilirmisiniz?

Fobik
08-02-2009, 01:11 PM
Evet bunu yaşayanlar hariç kaçınız bu kadar iyi biliyorki. Sosyal fobi insanlardan ürkmektir ve ondan üstün olduğunu bildiğin halde bir avuç aptala rezil olmak korkusu...İnsanlar tarafından ağıza alınmayayım diye girdiğim hal kalmadı. Peki ne oldu onlar beni aptal olarak gördü bende onları. Belkide hastalığımı kabullenmemek hastalığım. İnsanlardan farklıyım diye yıllarca ezildim ezildim hiçbiride demedi bu çocuğun ne sorunu varda böyle diye. Dalgaya almaktan hiç korkmadılar. Peki benim suçum ne? İnsanlara fazla değer vermekmi, onlardan farklı olmakmı? Yoksa her gece uyumadan önce yarını düşünmek mi? Ne? Ne? Ben hiçbirşey anlamadım anlayanınız var mı yada bu halde olanınız?

merdivenler
14-07-2009, 06:05 AM
Merhaba, aynı şeyleri yaşayan biri olarak neden bahsettigini cok iyi anliyorum.
Ailem hala bu problemimden haberdar değil. Beni "sadece çekingen işte" diye tanımladılar hep. Evden bile cikamayan biri olmami tembelliğime bağladılar. Her şeye bir açıklama getirebiliyor insanlar, fakat bu gibi görmezden gelme çabaları hiç bir şeyi düzeltmiyor.
Tam aksine insan durumunu kabullenmeli ve bununla savaşmalı.
Ayrıca benim gibi olduğunu hissettiğim insanları her ortamda koruyup kollamaya çalışıyorum. Biriyle alay etmek, acımasızca eleştirmek kolay ama insanlar bu davranışların bir sosyal fobiğin hayatını karartabileceğini hiç bilmiyorlar.