PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternetten müzik indirene hapis .

9 ŞUBAT
22-01-2009, 02:51 PM
İnternetten müzik, film, kitap indirme dönemi bitiyor.

Çünkü IP'niz anında tespit edilecek. Sistemin işleyişi ise çok basit. Kültür ve Turizm Bakanlığı internet üzerinden indirilen film, müzik ve kitaba karşı savaş açtı. İndirenlere hapise kadar varan cezalar verilecek.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Bakanlığın teknik altyapısını oturttuğu, hukuki altyapısı için de düğmeye bastığı sistem şöyle işleyecek: Kullanıcıların bilgisayarlarından hangi şarkı, film veya elektronik kitabı indirdikleri dakika dakika tespit edilecek. Sisteme korsan olarak düşecek olan kullanıcıların IP numaraları belirlenecek. Sonra hangi kullanıcının hangi eseri indirdiği görülecek. Ardından indirimi yapan ve IP numarası tespit edilen kullanıcıya bakanlık tarafından yasal uyarı gönderilerek korsan indirim yapılmaması yönünde uyarılacak. Aynı IP’den korsan indirimin sürmesi halinde ise para cezası, indirim yoğunluğuna göre de hapis cezası uygulanacak

KORSAN YÜZDE 70 AZALACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanal korsanlığın önüne geçecek önemli bir çalışmaya başladı. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Çelik, yasal eksikliklerin tamamlanmasının ardından sektör için devrim niteliği taşıyacak projeyi anlattı: “Alacağımız önlemle internet ortamındaki korsan indirimin yüzde 70 oranında önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu konuda ABD ve Avrupa’da uygulanan yöntemler var.

ÖNCE EKRANDA UYARI YAZISI BELİRECEK

Doğrudan internet ortamında MP3 ve video formatındaki dosyaların paylaşımı kontrol ediliyor. Sistem yasal olmayan indirimleri otomatik olarak seçiyor. İlkinde doğrudan kanunla ilgili madde yazılarak, ’yasal bir indirim yapmadınız’ uyarısı yapılıyor. Korsan indirim devam ederse yasal işlem başlatılıyor. Yasada bir ceza maddesi olmadığı için bu işlemi yapanlara nasıl bir ceza verileceği henüz net değil. Ancak yapılacak yasal düzenlemeyle para cezası, işin yoğunluğuna göre de hapis cezası verilmesi hedefleniyor. Adalet Bakanlığı ve Telekominikasyon Üst Kurulu’yla yapılacak görüşmelerin ardından bu netlik kazanacak. Yasal düzenlemenin sağlanmasının ardından proje hayata geçecek.”

Vatan

plüton
22-01-2009, 07:39 PM
Şaka filandır heralde :)
Valla naparsa yapsınlar ziplenip şifrelenmiş bir dosyanın p2m üzerinden indirilmesini 2075 yılında ancak engellerler.

Korsanla başedilmeez, yani inşallah :)

Eğer netten müzik indiremezsek korsan cd, müzik satan yerler tekelleşir herkes bu yönde yoğunlaşır, zararı herkese olur. Benden demesi.

misterioso
24-01-2011, 06:30 PM
Korsanla başedilmeez, yani inşallah :)

İnşallah mı ?

Hydra
24-01-2011, 06:44 PM
Ben ttnet müzik den dinliyorum

misterioso
24-01-2011, 06:44 PM
Eğer netten müzik indiremezsek korsan cd, müzik satan yerler tekelleşir herkes bu yönde yoğunlaşır, zararı herkese olur. Benden demesi.

Mazereti de var bir de :) Dalga mı geçiyorsun sen plüton ?

aragorna88
17-03-2011, 10:54 PM
Bişicik olmaz .yaşasın korsancılık :)

misterioso
18-03-2011, 12:10 AM
Bişicik olmaz .yaşasın korsancılık :)

Sen benim gibi stüdyoda oturup bir parça için hem bedenen hem de ruhen Emek verseydin , Yaşasın korsancılık demezdin ve karşısında olurdun .

Sen , Emek vermediğin için ve emeğin ne demek olduğunu anlamadığın için "Birşeycik olmaz" tarzında cahilce konuşma bence.

Sizin paşa gönlünüz beleşe internetten indirsin ve eğlensin diye biz stüdyolarda emek vermiyoruz .

aragorna88
18-03-2011, 12:18 AM
Sen benim gibi stüdyoda oturup bir parça için hem bedenen hem de ruhen Emek verseydin , Yaşasın korsancılık demezdin ve karşısında olurdun .

Sen , Emek vermediğin için ve emeğin ne demek olduğunu anlamadığın için "Birşeycik olmaz" tarzında cahilce konuşma bence.

Sizin paşa gönlünüz beleşe internetten indirsin ve eğlensin diye biz stüdyolarda emek vermiyoruz .

Seninkide bir bakış açısı :)Saygıyla eğiliyorum :D

misterioso
18-03-2011, 12:21 AM
Seninkide bir bakış açısı :)Saygıyla eğiliyorum :D

Benimkisi bakış açıcısı değil . Doğru olanın kendisidir . Açı yok yani Doğru olan budur .

aragorna88
18-03-2011, 12:26 AM
Benimkisi bakış açıcısı değil . Doğru olanın kendisidir . Açı yok yani Doğru olan budur .
O zmn düzelteyim.
Benim düşünceme göre: Seninkide bir bakış açısı :) Saygıyla eğiliyorum :D

IDDQD
18-03-2011, 12:44 AM
İki sene önceki konuları hortlatalım. Maksat forum şenlensin.

misterioso
18-03-2011, 01:49 AM
İki sene önceki konuları hortlatalım. Maksat forum şenlensin.

Genel bir konu sonuçda . Hortlatmakla ne alakası var ? Genel bir konu üzerinde 2 sene sonra tekrar konuşmanın ne sakıncası var anlamış değilim. Forum şenlendirme maksatıyla da yazmadım . Size göre şenlendirme olarak gelebilir ama benim için belki de bir davadır .

misterioso
18-03-2011, 06:34 AM
bunları buraya koyanların hiçmi suçu yok .....niye hep günah keçisi indirenler oluyor....

Hani çocuk babasına, “Bahçede hırsız var” diye bağırmış.

Babası da : “Al getir oğlum” demiş.
Çocuk da : “Gelmiyor.” demiş
Baba : “Bırak gitsin öyleyse.”
Çocuk çaresiz bir şekilde: “Gitmiyor” demiş.

IDDQD
18-03-2011, 10:22 AM
Genel bir konu sonuçda . Hortlatmakla ne alakası var ? Genel bir konu üzerinde 2 sene sonra tekrar konuşmanın ne sakıncası var anlamış değilim.
Hay hay! Hemen anlatayım:
Bildiğin üzere forum, bir psikoloji forumu. Çoğumuz bu forumda psikolojik sıkıntılarımız yüzünden buradayız. Psikolojik sıkıntılarımızla ilgili bir konu olsa, ister 5 yıl önce olsun, ihtiyaçtır, mesaj eklenir, fikir sorulur, öneri istenir. Ama mesela alakasız.

İnternetten müzik indirilmesine engel koymak, müzik piyasasını yükseltmez. İnternet yokkken de, kopya kaset, kopya CD'nin olduğunu hatırlatırım. İnternet sadece kolaylık sağlar. İnsanlar, 'karın doyurmayacak' bir şey olan CD'ye yine para vermek istemeyecektir. Bu benim fikrim değil, insanların genel fikridir. Müzik piyasasında olmasaydın sen de aynı şekilde davranacaktın. Örneğin yazılım korsanlığı da suçtur. Evinde, stüdyondaki vs. kullandığın bilgisayardaki yazılımların (işletim sistemi dahil olmak üzere) ne kadarı lisanslı? Şimdiye kadar yazılıma ayırdığın bütçe ne kadar?

misterioso
18-03-2011, 10:47 AM
Örneğin yazılım korsanlığı da suçtur. Evinde, stüdyondaki vs. kullandığın bilgisayardaki yazılımların (işletim sistemi dahil olmak üzere) ne kadarı lisanslı? Şimdiye kadar yazılıma ayırdığın bütçe ne kadar?

Apple imac dolasıyla şletim sistemi direk orjinal oluyor . ve diğer ana yazılımlar için de 5 milyar küsürat . İçin rahat etti mi böyle özel bir konuyu burada yazdığım için. .

Not : Ayrıca ben burada psikoloji haricinde bir konu başlağı açmadım , sırf forumda laf olsun torba olsun diye. Açtığım başlıklarda psikoloji ile alakalı olmuştur . Ben açılan başlığın gidişatına tepki gösterdim .N Ayrıca bir kısıtlama mı var forumda ? Buna kim karar veriyor , Psikoloji hariçi konular üzerinden 2 sene geçerse yazılmıyacak diye?

Edit : Mazeretleriniz de çok güzelmiş bu arada haklı çıkarmak için.

Hydra
18-03-2011, 01:35 PM
Forumda mantıklı ve geçerli olduğu sürece konu açmak ya da açılmış konuları tekrar gündeme getirmek bence olması gereken bir durum. Böylece insanlar konu açarken ''arama'' yaparak gereksiz başlıklar açmamış olacak. Geçende ''sabah ereksiyonu'' ile ilgili ifade etmeme rağmen iki konu açıldı. Ama neticede bir şey yapamadım ve iki konu üzerinden gitti. Dolayısıyla konu açılmadan önce arama kısmı kullanılırsa yukarıda ifade etmek istediğim şeyin önüne geçmiş oluruz. Burada Misterioso'ya katılıyorum. IDDQ ve Misterioso tartışmanız sanırım gergin bir hava estiriyor. Bana sorarsanız incir çekirdeğini doldurmayan bir gerginlik. İkinizi böyle atışırken görmek üzücü.

SAygılar

IDDQD
18-03-2011, 02:07 PM
Apple imac dolasıyla şletim sistemi direk orjinal oluyor . ve diğer ana yazılımlar için de 5 milyar küsürat . İçin rahat etti mi böyle özel bir konuyu burada yazdığım için. .Estafurullah! eğer senin için rahatsa bana laf düşmez. Bu konuda dürüst olduğuna inanıyorum.

Not : Ayrıca ben burada psikoloji haricinde bir konu başlağı açmadım , sırf forumda laf olsun torba olsun diye. Açtığım başlıklarda psikoloji ile alakalı olmuştur . Ben açılan başlığın gidişatına tepki gösterdim .N Ayrıca bir kısıtlama mı var forumda ? Buna kim karar veriyor , Psikoloji hariçi konular üzerinden 2 sene geçerse yazılmıyacak diye? Tabii ki böyle bir kural yok. Ama forumun huzurunu bozmaya da kimsenin hakkı yok. Yukarıda insanlara nasıl neler yazdığın ortada! Gerçi her mesajını değiştiriyorsun, bir daha değiştirsen ne kimsenin ruhu duymaz. Benimkiler de havada kalır. Amacın nedir yani burada millete kızıp bağırınca, bir kaşık suda haşlayınca herkesin hep bir ağızdan "ah özür dileriim fabuloso kardeş. valla senin müziğinolduğunu bilsem indirmezdim" demesini mi bekliyorsun. Öfke ile sadece tepki toplarsın.

Ne mazereti? Bunu bana mı yazdın?

misterioso
18-03-2011, 03:18 PM
Ama forumun huzurunu bozmaya da kimsenin hakkı yok.Amacın nedir yani burada millete kızıp bağırınca, bir kaşık suda haşlayınca herkesin hep bir ağızdan

Haksız birşey yazana Tepki vermiyorsunuz . Ben haksızlık durumuna tepki verince mi forumun huzurunu bozmuş oluyorum? Haksız bir duruma karşı ninni gibi tepki de verilmez. Maksatım bağırmak çağırmak olsaydı çok bağırırm çağırırdım bazen öyle yazılar görüyorum ki , bayan arkadaşların varlığı unutulup uslubsuz tabirler kullanılıyor . Ayrıca bunca senelik hayatımda da ilk defa bir foruma düzenli giriyorum,psikolojiye karşı ilgim olduğundan. Ve ben bu forumda kimseye de saygısızlık yapmadım elimden geldiğince. Yanlış birşeye küfür etmeden tepki göstermek saygısızlık değildir diye düşünüyorum.

"ah özür dileriim fabuloso kardeş. valla senin müziğinolduğunu bilsem indirmezdim"

Konu burada müzik değil korsancılığa göz göre destek verme meselesi. Madem sen bu forumu gözünde değerli görüyorsun neden böyle sözlere izin veriyorsun bu kadar oturaklı ve adaplı bir sitede? Kitap için de olsaydı konu aynı tepkiyi verirdim, yazılım da olsaydı da .

Gerçi her mesajını değiştiriyorsun,

Hiçbir mesajımı sözümü geri çekmek için değiştirmiyorum.

" Maksat forum şenlensin" lafını ciddi bir konu üzerinde kullanmanı yanlış bulduğumdan buraya kadar geldi .

9 ŞUBAT
18-03-2011, 06:33 PM
Hay hay! Hemen anlatayım:
Bildiğin üzere forum, bir psikoloji forumu. Çoğumuz bu forumda psikolojik sıkıntılarımız yüzünden buradayız. Psikolojik sıkıntılarımızla ilgili bir konu olsa, ister 5 yıl önce olsun, ihtiyaçtır, mesaj eklenir, fikir sorulur, öneri istenir. Ama mesela alakasız.

İnternetten müzik indirilmesine engel koymak, müzik piyasasını yükseltmez. İnternet yokkken de, kopya kaset, kopya CD'nin olduğunu hatırlatırım. İnternet sadece kolaylık sağlar. İnsanlar, 'karın doyurmayacak' bir şey olan CD'ye yine para vermek istemeyecektir. Bu benim fikrim değil, insanların genel fikridir. Müzik piyasasında olmasaydın sen de aynı şekilde davranacaktın. Örneğin yazılım korsanlığı da suçtur. Evinde, stüdyondaki vs. kullandığın bilgisayardaki yazılımların (işletim sistemi dahil olmak üzere) ne kadarı lisanslı? Şimdiye kadar yazılıma ayırdığın bütçe ne kadar?

Apple imac dolasıyla şletim sistemi direk orjinal oluyor . ve diğer ana yazılımlar için de 5 milyar küsürat . İçin rahat etti mi böyle özel bir konuyu burada yazdığım için. .

Not : Ayrıca ben burada psikoloji haricinde bir konu başlağı açmadım , sırf forumda laf olsun torba olsun diye. Açtığım başlıklarda psikoloji ile alakalı olmuştur . Ben açılan başlığın gidişatına tepki gösterdim .N Ayrıca bir kısıtlama mı var forumda ? Buna kim karar veriyor , Psikoloji hariçi konular üzerinden 2 sene geçerse yazılmıyacak diye?

Arkadaşlar evet burası psikoloji sitesi ve genel olarak psikoloji agırlıklı .Ama bu demek degildirki hayattan elimizi ayagımızı çekip izole olalım .
Gunluk hayatımızı ilgilendiren konulardada tabiki konuşacak paylaşacagız ,buda çok normal .

Konuyu paylaşım köşesinede açabilirdim ve o zaman kimsenin bu konu psikolojiye uygun degil demek gibi bir karşı goruşu söz konusu olamazdı .
Ama orada konu kaybolup gitmesin diye ozellikle internet bagımlılıgı bölumune açtım .

Konuyu açtıgım gunlerde amerikada bir bayan internetten 5 tane şarkı indirdigi için eger yanlış hatırlamıyorsam 250.000 dolar cezaya çarptrılmış ve haberlerde yer almıştı .

Tabi bu durum kadının psikolojisinide oldukça etkilemişti ,o yazıdan yola çıkarak bu haberi sizlerle paylaşmayı uygun gordum .

Hydraya katılıyorum ," Forumda mantıklı ve geçerli olduğu sürece konu açmak ya da açılmış konuları tekrar gündeme getirmek bence olması gereken bir durum. " söylediklerinde çok haklı .

Gereksiz yere daha fazla bu konuyu uzatmamanızı rica ediyorum .

Haksız birşey yazana Tepki vermiyorsunuz . Ben haksızlık durumuna tepki verince mi forumun huzurunu bozmuş oluyorum? Haksız bir duruma karşı ninni gibi tepki de verilmez. Maksatım bağırmak çağırmak olsaydı çok bağırırm çağırırdım bazen öyle yazılar görüyorum ki , bayan arkadaşların varlığı unutulup uslubsuz tabirler kullanılıyor . Ayrıca bunca senelik hayatımda da ilk defa bir foruma düzenli giriyorum,psikolojiye karşı ilgim olduğundan. Ve ben bu forumda kimseye de saygısızlık yapmadım elimden geldiğince. Yanlış birşeye küfür etmeden tepki göstermek saygısızlık değildir diye düşünüyorum.

Konu burada müzik değil korsancılığa göz göre destek verme meselesi. Madem sen bu forumu gözünde değerli görüyorsun neden böyle sözlere izin veriyorsun bu kadar oturaklı ve adaplı bir sitede? Kitap için de olsaydı konu aynı tepkiyi verirdim, yazılım da olsaydı da .

Hiçbir mesajımı sözümü geri çekmek için değiştirmiyorum.

" Maksat forum şenlensin" lafını ciddi bir konu üzerinde kullanmanı yanlış bulduğumdan buraya kadar geldi .

Forumda saygı kuralları çerçevesinde goruşlerimizi yazmamız kadar dogal bir şey olamaz ,herkes fikrini yazmakta özgur .hoşumuza gider veya gitmez o ayrı konu .
Ayrıca ortaya atılan her fikride onaylamak gibi bir zorululugumuz yok ,ne kadar çok farklı bakış açımız olursa ufkumuz o denli genişler .

Hepinizede katkılarınızdan dolayı çok teşekkur ederim .

İyiki varsınız .

misterioso
18-03-2011, 09:33 PM
,ne kadar çok farklı bakış açımız olursa ufkumuz o denli genişler ..

Doğru ve mantıklı olduğu sürece.

plüton
19-03-2011, 10:24 AM
Neden bu kadar katı oluyorsunuz?
Benim bilgisayarımda yaklaşık beş bin tane müzik var bunların bir kaç yüz tanesi internetten satın aldığım müzikler. Satın aldıklarım en çok sevdiğim parçalar. Korsanları olduğu halde sırf emeklerinin karşılığını vermek için satın aldım. Hatta bazen satın alıp indirmiyorum bile. Yine korsan olanını dinliyorum. İndirmekle zaman kaybetmenin anlamı yok bana göre. Benim bilgisayarımdaki 5000 şarkıyı satın almam bütçem için imkansız bir şey ama her kopyası için ham madde gerektirmeyen bir ürünü bilgisayarımda ücretsiz olarak bulundurmayı hakkım olarak görüyorum. Herkes sevdiği sanatçının albümünü alır diğerlerini de korsan indirirse hem herkes bütün müzikleri dinler hem de müzisyenler de gelir elde edebilirler.
Korsan mp3 e karşıyım diye bas bas bağıran sanatçılar zaten pek ilgi görmeyen sanatçılardır. Bilişim çağında reklamın iyisi kötüsü olmaz korsan olarakta dinlenen bir şarkıcı için gelecek var demektir. Hiç olmazsa konserlerine dinleyici çeker korsan mp3 ler.

En fazla korsan kullanılan yazılımlardan biri olan photoshopu örnek vereyim. Kullanıcılarının büyük bir kısmı bu programı korsan olarak kullanır. İstese adobe pekala korsan kullanımın önünü kapatabilir ama bunu asla yapmıyor. Hatta oldukça da basit bir şekilde yol bırakıyor korsana. Crack gibi virüslü olma ihtimali olan korsan yöntemlerine kimseyi muhtaç etmiyor. Çünkü adobe biliyor ki 1000 dolarlık bu program dünyanın en iyisi olabilmesi için dünyada en fazla kullanılan olmalıdır. En iyi olan ve en fazla kullanıla da her zaman satılır. 1000 dolar olsa bile.

Diğer örneğim windows. Microsoft istedikten sonra pekala kullanıcıların korsan kullanma imkanlarını ellerinden alabilir. Bilgisayar internete bağlandığı anda sen korsan kullanıyorsun diyerek windowsu kapatabilir. (kaldı ki güncellemeleri bile korsan indirebiliyoruz, yakalansak bile sadece masaüstü arka planımız siyah oluyor bunun dışında bir kısıtlamayla karşılaşmıyoruz) Windows korsan kullanılmasa ne olur? %/90 lık pazar payı bir anda %30 lara geriler. Program üreticleri sadece %30 kullanılan bir işletim sistemi için program üretmeyi bırakır windows daha da kan kaybeder.

Her şey stüdyoda müzik yapmayla bitmiyor insanlara duygu sömürüsü yapıp bir şey satamazsınız. Yenilikleri görüp uyum sağlamalı müzisyenler. En önemlisi de kaliteli müzik yapmak. Mesela ben sadece sevdiğim kaliteli müzik yaptığına inandığım şarkıcıların müziklerini satın alıyorum. Bilgisayarımda boş boş duran binlerce müziğe neden para vereyim. Korsan olarak indirme imkanım olmasa gidip hiç birini parayla almazdım zaten.

Mp3 icat oldu müzik piyasası bitti sözüne de inanmıyorum. Eskiden olan şarkıcı sayısının 10 katı şarkıcı var şimdi. İnsan nüfusuna oranla çok daha hızlı artıyor şarkıcılar. Eskiden 50 milyonluk bir toplumda 100 şarkıcı varsa şimdi 100 milyonluk toplumda 1000 şarkıcı var. Hem eskiden de korsan vardı. Gayet yaygın bir şekilde. Şimdi nasıl cd kopyalanıyorsa eskiden de kaset kopyalanıyordu.

EA nın bir yetkilisinin dediği gibi "insanlar başka şirketlerin oyunlarını oynayacağına bizim oyunlarımızı korsan oynasınlar, korsan da olsa bizim müşterimiz bizim müşterimizdir eninde sonunda bir gün yine bizim oyunumuzu satın alır". Kaliteli müzik yapan-dinlenen müzisyenler de eninde sonunda emeğinin karşılığını alır.

Sözün özü herkes gücünün yettiğini almalı ve herkes her istediğinden de faydalanmalı. Eğer çok sıkıştırayım derseniz kimse sizin yaptığınızı kullanmaz. Toplumumuzun ekonomik imkanları belli memur maşı ile insanlar ne kadarına sahip olabilir ki? Sırf parası yok diye sadece kopyala yapıştır olayıyla bir şeyin çoğaltılabilmesini satın alma gücü olmayanlar için kısıtlamak sizce ne kadar doğru. Parası olmayıp korsan dinleyenler de kitle yaratıp bir şeyin satılması için sebep oluyorlar bunu microsoft, adobe, ea gibi şirketler gördü müzik şirketleri de bundan yararlanmaya başlamalılar. Sonuçta korsanın hiç bir şekilde engellenemeyeceği gerçeği var ortada.

Bu dava bana açılmış olsa ben devlete dava açardım sonuçta milyarlarca insan indiriyor bu korsanı, başkalarına ibret olayım diye ben neden kurban ediliyorum? Korsan indirdi diye kimsenin bu kadar para ödediğini sanmıyorum. Sadece korku veriyorlar. Paranız yoksa korsan bence en doğal hakkınız. Parası olupta korsan kullananlara lafım yok.

Psikoloji forumu için biraz fazla teknik bir açıklama oldu galiba. Neyse. :)

9 ŞUBAT
19-03-2011, 02:57 PM
Çok guzel yazmışsın pluton ,ellerine saglık .

Dedigin gibi korsan konusunda buyuk şirketler pek katı degiller ,senin dedigin gibi korsanda kullansalar zarar ettikleri maliyeti bir reklam gelirleriyle ve elde ettikleri kitle sayısıyla rahatlıkla karşılıyorlar .

Ayrıca topladıkları kullanıcı verilerini şirketlerle paylaşarak hatırı sayılır meblaglar kazanmalarıda çabası .

Onlarda çok iyi biliyorlarki kaz gelen yerden tavuk esirgenmez ,o yuzdende korsana goz yumuyorlar .

Senin dedigin gibi yıllar oncede korsan yayınlar vardı ,şimdide var ,yıllar sonrada olucak .

Şirketler istedikten sonra çok rahat bunu engellerler ,yeterki istesinler .

misterioso
19-03-2011, 03:15 PM
Çok guzel yazmışsın pluton ,ellerine saglık .

Dedigin gibi korsan konusunda buyuk şirketler pek katı degiller ,senin dedigin gibi korsanda kullansalar zarar ettikleri maliyeti bir reklam gelirleriyle ve elde ettikleri kitle sayısıyla rahatlıkla karşılıyorlar .

Ayrıca topladıkları kullanıcı verilerini şirketlerle paylaşarak hatırı sayılır meblaglar kazanmalarıda çabası .

Onlarda çok iyi biliyorlarki kaz gelen yerden tavuk esirgenmez ,o yuzdende korsana goz yumuyorlar .

Senin dedigin gibi yıllar oncede korsan yayınlar vardı ,şimdide var ,yıllar sonrada olucak .

Şirketler istedikten sonra çok rahat bunu engellerler ,yeterki istesinler .

Büyük şirketler diyorsunuz . Ya küçük şirketler . Bu konular bu kadar basit değil . MEsela diyelim ki Türkiye'de birisi Avrupa'da çok yaygın bir müzik türünde üretim yapıyor . Ama albüm Türkiye'de satış yapmıyor herkes internetten inidiriyor albümü . AVrupa'ya veya Yurtdışına konser davetlerinde Albüm satışlarına bakıldığını biliyor muydunuz ? Adamlar sizin hayran sayınızı saymıyorlar parmaklarıyla albüm satışlarına bakıyorlar .

Neden peki Avrupa'da albüm satışları Türkiye'den fazla oluyor ? Neden Avrupa'da müzik daha ileride ? Siz sanıyor musunuz daha kaliteli müzik yaptıklarından,hayır ondan değil . Çünkü orada insanlar albüm ya da parça indirmek için internette forumlara sarılmıyorlar (büyük kısmı) , internette iTunes'a BEatport'a Online shop'lara sarılıyorlar .

Şöyle diyeyim ozaman size , Coca Cola zaten zengin bir firma , hadi gidelim marketten Coca Cola çalalım nasıl olsa batmazlar . Coca Cola'yı çalsan sen marketten , Coca Cola şirketi batmaz ama market sahibi batar . Anlatabiliyorumdur umarım .

Çok merak ediyorum Siz eğer müzik albümü çıkarsaydınız ve onu 1 milyon kişi internetten indirse ve sadece 1000 adet cd satışı yapsaydı . Ne düşünürdünüz .

Ekleme : Ayrıca her müzisyenin ya da prodüktörün kendine ait şirketi yok . EA Sport diyorsunuz da EA Sports oyunlara eklediği yabancı dilleri ülkedeki satışlara göre belirlediğini biliyor muydunuz?

plüton
19-03-2011, 04:07 PM
Öncelikle avrupalılar bizden daha iyi müzik yapıyor ben buna inanıyorum. Gel gelelim avrupalılar neden satın alıyor da biz korsan indiriyoruz? Cevabını zaten biliyorsun, eğitim seviyeleri ve ekonomik durumları ve internet üzerinden satın alma imkanları bunu sağlıyor. Ülkemizde pek çok kişi internetten nereden müzik satın alacağını bile bilmiyor. Avrupada i tunesle satılan müzik fiyatıyla türkiyede yapılan albüm (CD) fiyatının ortalama gelire oranı arasında da dağlar var.

Türkiye'de hala tutmuş CD satmaya çalışıyorlar çünkü daha pahalıya gidiyor. Ama sayı olarak çok daha az satılıyor bu da müzik şirketlerinin suçu.
Sonuçta Türkiye'de de müzikten milyon dolarlar kazananlar var. Demekki yapılabiliyormuş. Türkiyede birileri elinden tutmadıktan sonra kimse kolay kolay şöhret olamıyor zaten. Bu da korsan indirenlerin suçu değil. Bu işi yapıp para kazanan binlerce şarkıcı var Türkiye'de. Kazanamayanlar da korsan kullanmayın diye duygu sömürüsü yaparak kazanamazlar. Microsoft bile bir zamanlar küçük bir şirketti. Milyarlarca korsan kopyası microsoftu dünyanın en büyüğü olmasını engellemedi. Her zaman en iyi ürünü yapıp en iyi tanıtımını yapabilenler kazanır. Müzik hem lüks ihtiyaçtır hem de tam rekabet piyasasının mamulüdür. Bu piyasada başarılı olmak çok zor tabiki. Ama başarısız olanların suçu da kesinlikle korsan değil. Ya geniş kitlelere hitap edemeyen müziktir ya da yeterince tanıtılamayan müziktir. Bir albüm binlerce kez korsan indirilebilir bunun bir önemi yok ki. Önemli olan korsan imkanı olmasa kaç kişinin o albüme para vermeye hazır olduğudur.
Türkiye'de internet üzerinden müzik alınmamasının asıl suçlusu da müzik şirketleridir. Türkiye' net üzerinden müzik halkın gelir seviyesine göre çok pahalı ve yeterince duyurulmamış.

Coca cola örneği de çok saçma olmuş. Çünkü korsan ürünler hammadde gerektirilmeden çoğaltılabiliyor. Korsanı hırsızlıktan ayıran da bu.

Son olarak şu kadarını söyleyeyim, ülkemizde de internet üzerinden ucuza müzik satılsa ve bunun reklamı iyi yapılsa Türkiye'de de çok albüm satılabilir ama kar olarak pek bir şey farketmez. Çünkü ucuza gidecek internetten satılınca. Ülkemizde çok albüm satılmamasının asıl sebebi de bu.

misterioso
19-03-2011, 06:14 PM
Öncelikle avrupalılar bizden daha iyi müzik yapıyor ben buna inanıyorum. Gel gelelim avrupalılar neden satın alıyor da biz korsan indiriyoruz? Cevabını zaten biliyorsun, eğitim seviyeleri ve ekonomik durumları ve internet üzerinden satın alma imkanları bunu sağlıyor. Ülkemizde pek çok kişi internetten nereden müzik satın alacağını bile bilmiyor. Avrupada i tunesle satılan müzik fiyatıyla türkiyede yapılan albüm (CD) fiyatının ortalama gelire oranı arasında da dağlar var.

Türkiye'de hala tutmuş CD satmaya çalışıyorlar çünkü daha pahalıya gidiyor. Ama sayı olarak çok daha az satılıyor bu da müzik şirketlerinin suçu.
Sonuçta Türkiye'de de müzikten milyon dolarlar kazananlar var. Demekki yapılabiliyormuş. Türkiyede birileri elinden tutmadıktan sonra kimse kolay kolay şöhret olamıyor zaten. Bu da korsan indirenlerin suçu değil. Bu işi yapıp para kazanan binlerce şarkıcı var Türkiye'de. Kazanamayanlar da korsan kullanmayın diye duygu sömürüsü yaparak kazanamazlar. Microsoft bile bir zamanlar küçük bir şirketti. Milyarlarca korsan kopyası microsoftu dünyanın en büyüğü olmasını engellemedi. Her zaman en iyi ürünü yapıp en iyi tanıtımını yapabilenler kazanır. Müzik hem lüks ihtiyaçtır hem de tam rekabet piyasasının mamulüdür. Bu piyasada başarılı olmak çok zor tabiki. Ama başarısız olanların suçu da kesinlikle korsan değil. Ya geniş kitlelere hitap edemeyen müziktir ya da yeterince tanıtılamayan müziktir. Bir albüm binlerce kez korsan indirilebilir bunun bir önemi yok ki. Önemli olan korsan imkanı olmasa kaç kişinin o albüme para vermeye hazır olduğudur.

Türkiye'de internet üzerinden müzik alınmamasının asıl suçlusu da müzik şirketleridir. Türkiye' net üzerinden müzik halkın gelir seviyesine göre çok pahalı ve yeterince duyurulmamış.

Coca cola örneği de çok saçma olmuş. Çünkü korsan ürünler hammadde gerektirilmeden çoğaltılabiliyor. Korsanı hırsızlıktan ayıran da bu.

Son olarak şu kadarını söyleyeyim, ülkemizde de internet üzerinden ucuza müzik satılsa ve bunun reklamı iyi yapılsa Türkiye'de de çok albüm satılabilir ama kar olarak pek bir şey farketmez. Çünkü ucuza gidecek internetten satılınca. Ülkemizde çok albüm satılmamasının asıl sebebi de bu.

Ben Avrupa'nın bir ülkesinde müzik üreten biriyim ve Türküm . Üretilen müziğin iyi olmasının ve verim yapmasının sebebi de Avrupalıların daha iyi müzik yapmakla alakası yoktur,bu konuda en azından tecrübeliyimdir. Müziği iyi üretmenin Avrupalı Asyalı Hintli olması ile alakası yok. Sana materyal olarak alakasını söyleyeyim mi : Bir müzisyen ne kadar iyi kazanç sağlarsa o kadar çok imkanlarını genişler daha iyi müzik yapmak için , Eğer müzisyen kazanç sağlamayamazsa imkanlarını genişletemez . Bir şirket klip çekerken para kazanamıyorsa çok iyi bir kamera ile klip çekeceğine , sıradan bir HD kamera ile çeker.

Örnek verelim : Bir albüm yapılırken kullanılan mastering ve miksaj aletleri,yazılımlar ne kadar iyi olursa albüm o kadar kaliteli olur .Şirket sahibi albümden satış kazanamazsa nasıl yenileyecek ve daha iyi ses kalitesine ulaşılcak? Sadece record ve iki çalgı çalarak mı oluyor albümler sanki .

Ayrıca Türkiye'de en çok albüm satanlar en başarılı en bilgili en hakiki müzisyen olduğu anlama gelmez.

Eğitim seviyeleri ve ekonomik durumları diyorsun . Allah aşkına Türkiye'de neresi pahalı ya Cd'lerin . 15 milyon . Sen hergün köşeye 1 milyon koysan 2 hafta içinde orijinal albüm alırsın . Param yok mu diyeceksin şimdi? Eğitim demişsin Yüksek lisans mezunu mu olmak gerekiyor internetten indirmemek için ? BEn indirmiyorsam benim ayrıcalığın ne peki ? Siz internetten müzik indirmeye devam edip alışırsanız , Türkiye'de neden adamlar Beatport, Itunes tarzı koysun ki ? Ayrıca bu dediğim portallarda uluslararasıdır. Sen kendi ülkende üretilen müziğe değer vermeyip saygı duymazsan insanlar neden sana saygı duyup imkan açsın ?

Sen Coca Cola'ya saçma dersen , ben sizin korsanı desteklercesine konuşmanıza baştan aşağa saçma derim .0-1 başlıyorsunuz konuşmaya .

YOk şirketler reklamdan kazanıyor yok şu yok bu ,böyle mazeret mi olur? Her müzisyen prodüktörün kendine ait şirketi var sanki . Bırak kazansınlar bir de emeği çalınmadan da daha çok kazansınlar.

Türkiye müzik konusunda haketmediği kadar berbat ve rezalet bir halde bir de korsan işin içine girince hepten battı ama siz de "Avrupalılar daha iyi müzik üretiyor" diye savunmanıza devam edin.

Müzik üretmek kafada,ruhda,zekada biter , Fransız vatandaşı olmayla değil .

plüton
19-03-2011, 07:14 PM
Konuyu farklı noktalara çekiyorsun. Türkiyede kaliteli müzik yapılamaz demedim yapılmıyor dedim.

En baştan beri zaten herkes gücü yettiğince almalı diyorum.

Türkiye'de internet üzerinden müzik satılmamasının suçlusunun da müzik şirketlerinin olduğunu diyorum.

Evet 15 tl benim için önemli bir para. 15 tl de sadece bir albümün bedeli. Internetten satın alma şansım olmasa radyo dinlerim. Ama para veripte cd albüm alamam.
Keşke bütçem olsa da hiç korsan kullanmasam, ama durumum yoksa her kopyası için hammade gerektirmeyen her türlü dijital veriyi vicdan azabı çekmeden kullanırım.

misterioso
21-03-2011, 01:15 PM
. Türkiyede kaliteli müzik yapılamaz demedim yapılmıyor dedim.

Yapılmadığını nereden biliyorsun. Bu konuda uzmanlığın var mı ya da bilgi birikimin ? Müzik koordinatörlüğü , prodüktörlük gibi .

misterioso
21-03-2011, 01:16 PM
, ama durumum yoksa her kopyası için hammade gerektirmeyen her türlü dijital veriyi vicdan azabı çekmeden kullanırım.

Durumum yok diye Emek Hırsızlığına devam ederim diyorsun yani bravo sana. Adam bir şarkı için emek versin çalışsın gece gündüz,sen de durumum yok diye vicdan azbı çekmeden bedava tüketirim diyorsun. Ham maddeymiş ne kadar materyalist bakıyorsun olaya . İşinize gelen emek hırsızlığı olur ama kendi üretmediğiniz şeyleri bedava tüketince Toz kondurmazsınız .

plüton
21-03-2011, 04:36 PM
Kalite mukayesesi için müzik üreten bir insan olmama gerek yok.

Materyalistlikle nasıl bir alaka kurdun anlayabilmiş değilim. Müzikte bir şekilde madde sayılabilir.

Dediğim gibi korsan kullanma imkanım olmasa hali hazırda satın almış olduğum müzikler dışında hiç bir parçayı para verip alıpta dinlemem.

Müzik yapan bir insansın sana sorayım, bir albüme para vermeyle bütçesi hiç etkilenemeyecek kişiler müziğini satın alsa diğerleri de kopyalayıp dinlese bunun sana ne gibi zararı olabilir? Daha fazla popüler olur daha fazla hayran kitlesine sahip olursun.
Sana tavsiyem halkla ilişkileri incele biraz. Bu mantıkla dünyanın en iyi müziğini yapsan bile geleceğin yer bellidir. Çok güzel müzik yap bir kez korsan dinlesinler ikinci albümünü para verip alacak binlerce insan kazanırsın. Belki basit açıklamalar yapıyorum ama durum böyle. Etik olarak sonuna kadar haklı olabilirsin, yaptığın müziğin fazla satın alınmaması yüzünden sayısız mazeretin olabilir ama bunların hiç biri seni başarılı yapamaz. Başarılı olmak istiyorsan her şeyi lehinde değerlendirmeyi bileceksin. Korsan geniş kitlelere ismini duyurabilmek için büyük bir nimettir aslında. Eskisi gibi üç beş sanatçı yok piyasada milyonlarca insan müzik yapıyor bunların içinden albüm satarak sıyrılmayı ancak rüyasında görebilir bir şarkıcı.
Tekrar söylüyorum etik olarak haklısın ama bu seni başarılı yapmaz. Sadece başarıslığın için güzel mazeret olur.

"Emek Hırsızlığına devam ederim diyorsun yani bravo sana. Adam bir şarkı için emek versin çalışsın gece gündüz,sen de durumum yok diye vicdan azbı çekmeden bedava tüketirim diyorsun." bu sözlerin zoruma gitti eve gidince bütün korsan müzikleri sileceğim. (kesinlikle bir tanesini bile satın almayacağım) Umarım dünya daha güzel bir yer olur. Bir de şunu açıklmadan geçemeyeceğim. Satın aldığım bütün müzikleri önceden korsan dinlemiştim, şarkıcıların benim tarzım olan müzikler söylediğini korsan müzikler sayesinde öğrenmiştim.

Basit görüşünle vicdanımı etkileyebildiğin için seni tebrik ediyorum.

devhis
22-03-2011, 12:29 AM

katılıyorum.

misterioso
22-03-2011, 01:03 AM
Sana tavsiyem halkla ilişkileri incele biraz. Bu mantıkla dünyanın en iyi müziğini yapsan bile geleceğin yer bellidir. .

Halka ilişkilerimi canlı performanslarda gayet iyi inceliyorum.

Korsan geniş kitlelere ismini duyurabilmek için büyük bir nimettir aslında.

Biz bu dediğini korsanı destekleyerek değil internette veya canlı performanslarımızda sunduğumuz hediye promo albümlerle ve single parçalarla yapıyoruz . Promo albümler veririz Bilmem bilgin var mı? Promo albüm tanıtım ve reklam için ücretsiz albümdür. Bak demek korsana gerek yokmuş . Reklam ve daha geniş kitlelere onları ticari olaya direk sokmamak için Biz bu promo albümleri ücretsiz sunarız .

Basit görüşünle vicdanımı etkileyebildiğin için seni tebrik ediyorum.

Benim görüşlerime basit diyebilmen için önce benim konumuma gelmen lazım sonra basit olup olmadığına karar verebilirsin . Aasıl senin düşüncelerin basit ki Kendi tanıtımını "korsan bir yayınla" olmasını gerektiğini düşünüyorsun, halbuki sırf dinleyiciler için "Promo bir yayından" haberin yok .

plüton
24-03-2011, 12:25 AM
Her yazına cevap verecektim ama bu tartışma bu şekilde bir yere varmayacak anladım. Benim yazdıklarımın sadece işine gelen kısımlarına cevap verdiğin bir tartışmayı uzatmadan söyleyeceklerimi söyleyip çekileceğim. Herkes gücünün yettiğini almalı kısmına hiç cevap vermedin. Sen istiyorsun ki herkes satın alsın. Yoksa ne yapsın insan müzik dilemesin mi?

Birincisi halkala ilişkiler canlı performansla olan bir şey değil. Halkla ilişkiye girmenin halkla ilişkiler olduğunu düşünüyorsan bilmiyorum.

Korsan ile reklam basit bir şey olsaydı dünyanın en büyük şirketi yapmazdı.

Promo albümlerden çoğu kişinin haberi olmuyor ama korsan gayet yaygın bir şekilde dağılıp reklam oluyor.

Satın almaya gücü yetmeyipte satın alamayan insanların gönül rahatlığıyla kullanabilirler korsanı. Kesinlikle emek hırsızlığı filan değil bu.
Mesela korsan diye bir şey olmasa ben windows yerine linux, photoshop yerine gimp kullanmak zorunda kalacaktım. Bu durum microsofta ya da adobeye ne kazandıracak? HİÇ BİR ŞEY! Ürünlerine para veremediğim için ücretsiz alternatifleri de çok basit olduğu için bu ürünleri korsan kullanmam bu şirketlere ne kaybettirecek? Yine HİÇ BİR ŞEY! Olay bu kadar basit.
Baba parası ile satın alma gücü olanlar ya da hayatı şanslı gidip ekonomik olarak iyi duruma gelenler için konuşması kolay. Zaten her şeyin kaymağını yiyenler onlar. Bırakın da gariban ham madde gerekmeden çoğalabilen şeyleri rahat rahat kullansın. Korsana rağmen milyon dolarlar kazanan binlerce şarkıcı var. Kazanabilen kazansın kazanamayan da gitsin başka bir şey yapsın. Nedir televizyonlarda, radyolarda her gün duygu sömürüsü yapıyorlar. Her albümünden sonra bir daha albüm çıkarmayacağım korsan bizi bitirdi deyipte 10 tane albüm çıkartan şarkıcılar var.

Bir kez daha diyorum. Herkes gücünün yettiğini satın almalı. Bunun dışında da herkes her istediğini kullanmalı. İtirazı olan varsa da derdiyle ölsün. Korsanı büyük şirketler hiç bir zaman bitirmeyecek, küçük şirketlerin ürünlerine de çok muhtaç değiliz zaten.