Orijinalini görmek için tıklayınız : 14 bin 528 SMS attı herkesi şaşırttı
9 ŞUBAT
13-01-2009, 05:27 PM
ABD'de bir baba, gelen faturayla 13 yaşındaki kızının geçen ay 14 bin 528 SMS gönderdiğini öğrenince büyük şaşkınlık geçirdi.
New York Post gazetesinin haberine göre, California'nın Silverado Canyon kentinden Greg Hardesty, kızının 14 bin 528 SMS mesajı gönderdiğini gösteren 440 sayfalık faturayı görünce önce güldüğünü ve bunun olanaksız olduğunu düşündüğünü, ancak hesap makinesiyle hesaplayınca bunun mümkün olduğunu görünce şoke olduğunu anlattı.
Geçen ay günde 484 ve 2 dakikada bir SMS gönderen kızı Reina'nın 12 ve 13 yaşlarındaki kız çocuklarında sıklıkla görülen "SMS takıntısı"na yakalandığını anlayan Hardesty, kızının cep telefonu kullanımına kısıtlama getirdiğini belirtti.
Ayda 30 dolar sabit ücret karşılığı sınırsız kısa mesaj gönderilebilen bir tarifeleri olmasaydı Hardesty ailesi, SMS başına 20 centten 2905 dolarlık fatura ödeyecekti.
Yeni Zelanda'da 16 yaşındaki Hannah Brooke adlı genç kızın her ay 6 bin SMS gönderdiği ve mesajlaşmak için arkadaşlarının cep telefonlarını ödünç aldığı bildirilmişti.
aktuelpsikoloji.com
plüton
13-01-2009, 09:26 PM
okadarda çok değilmiş :D ama yaşı biraz ufak işte.
NAR_K
13-01-2009, 09:48 PM
iyi de bu mesajlar kime gidiyor? bu kizin 500 arkadasi mi var :) zaten telefon rehberine o kadar kisiyi kayit edebilicegini dusunmuyorum ama bu kiz 14 bin mesaj atiyosa, ve attigi kisiden cevap geliyorsa, karsisindakinin de faturasinin yuklu olmasi gerekiyor:p (1 kisi yerine 30-50 kisiyle mesajlasmis olsa bile:D)
plüton
13-01-2009, 10:00 PM
iyi de bu mesajlar kime gidiyor? bu kizin 500 arkadasi mi var :) zaten telefon rehberine o kadar kisiyi kayit edebilicegini dusunmuyorum ama bu kiz 14 bin mesaj atiyosa, ve attigi kisiden cevap geliyorsa, karsisindakinin de faturasinin yuklu olmasi gerekiyor:p (1 kisi yerine 30-50 kisiyle mesajlasmis olsa bile:D)
Bu amareikada sms ne kadar pahalıymış, ben kapmpüscelle 3 kontore bir günde yüzlerce gönderiyordum. :) Zamane gençleri hep böyle böyle.
NAR_K
13-01-2009, 10:11 PM
buralarda (canadada yasiyorum ama amerika gibi ..) kontor fazla kullanilmiyor..aydan aya fatura geliyor ondan cok daha farkli .. ama tabi normal insanlar kullanmasini biliyor:) normal olmayanlarida goruyoruz.. $ekil A'daki gib:p ..ayni zamanda ne kadar BUYUK cezalar aldiklarini da goruyoruz aileleri tarafindan.. cok aci bir durum! :)
plüton
13-01-2009, 10:41 PM
buralarda (canadada yasiyorum ama amerika gibi ..) kontor fazla kullanilmiyor..aydan aya fatura geliyor ondan cok daha farkli .. ama tabi normal insanlar kullanmasini biliyor:) normal olmayanlarida goruyoruz.. $ekil A'daki gib ..ayni zamanda ne kadar BUYUK cezalar aldiklarini da goruyoruz aileleri tarafindan.. cok aci bir durum!
kendimi süper insan gibi hissediyorum, türkiyede yazdıklarıma kanadadan cevap geliyor, ben neymişim böyle :D
Kanada çok güzel diyorlar, karadenizden güzelmi :)
NAR_K
13-01-2009, 10:51 PM
kendimi süper insan gibi hissediyorum, türkiyede yazdıklarıma kanadadan cevap geliyor, ben neymişim böyle :D
Kanada çok güzel diyorlar, karadenizden güzelmi :)
ben o kadar guzel bulmuyorum:) ..sessizligi ve sakinligi seven biri degilim.. $ehir insaniym, cok soguk havalari sevmem yani disari cikip havanin tadini cikaramiyorki insan, donuyosun resmen, heryerin uyusuyo.. yurumeyi severim heryere arabayla gitmeyi sevmem, birbirilerne yakin evleri severim, kucuk tarihi sokaklari .. ama bunlarin hicbirini bulamadim torontoda malesef ama montreal (fransiz) tarafinda boyle yerler cok ..ve malesef bana 6 saat uzakda
ama bazi mecburiyetlerden torontoda yasamaya devam.. :o
plüton
13-01-2009, 10:58 PM
ben o kadar guzel bulmuyorum:) ..sessizligi ve sakinligi seven biri degilim.. $ehir insaniym, cok soguk havalari sevmem yani disari cikip havanin tadini cikaramiyorki insan, donuyosun resmen, heryerin uyusuyo.. yurumeyi severim heryere arabayla gitmeyi sevmem, birbirilerne yakin evleri severim, kucuk tarihi sokaklari .. ama bunlarin hicbirini bulamadim torontoda malesef ama montreal (fransiz) tarafinda boyle yerler cok ..ve malesef bana 6 saat uzakda
ama bazi mecburiyetlerden torontoda yasamaya devam.. :o
Toronto kanadanın kuzeyinde heralde soğuk olduğuna göre.
Kanadayı çok merak etmişimdir hep, net bedavaymış oralarda doğrumu :D
NAR_K
14-01-2009, 12:32 AM
Toronto kanadanın kuzeyinde heralde soğuk olduğuna göre.
Kanadayı çok merak etmişimdir hep, net bedavaymış oralarda doğrumu :D
evet kuzeyde..
yok ya ne bedavasi:) burdada normal olarak hersey parali ama kablolu yapabiliyosunuz ki benimkide oyle zaten sabahdan aksama kadar nette oldugum icin en uygunu bu oluyodu:) kendinize uygun 1 paket seciyosunuz (hi-speed fln oluyor ya) ona gore de oduyosunuz, yanlz simdi DAHA fazla para almak icin yeni birsey cikarmislar, fazladan kullanilan (tabi farkinda olmadan olur genellikle) her KB'a $5 veriyosunuz.. insanlarin birbirleriyle cocuk gibi oynamalarini dusundukce hayatdan nefret ediyorum ondan artik yorum yapmym bu konuda:D