PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kız çocuğu mastürbasyon yapar mı?

9 ŞUBAT
24-11-2007, 01:36 PM
-Sayın Hocam; 14 yaşında bir kızım var. Geçenlerde çok fazla yatılı misafirlerimizin olduğu bir gece, kızımla aynı odada yattık. Çok geç vakitte bir baktım, kızımdan iniltiler geliyor. Mastürbasyon yaptığına şahit oldum. Ne yapacağımı bilemedim, kaskatı kesildim. Şimdiye kadar hiçbir kız çocuğunun mastürbasyon yaptığını duymadım. Benim kızımın cinsel istekleri çok mu yoğun? Bu sorunu nasıl bitirebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

-Sayın Okur; yazınızı hayretle okudum. Mastürbasyon gencin kendi vücudunu ilk keşfetme yoludur ve son derece doğal bir olaydır. Bu bir sorun değildir ve bitirilemez. Ergenlikle beraber kız ya da erkek pek çok genç artan cinsel gerilimini mastürbasyon yoluyla giderebilir. Kızlarda erkeklere göre daha seyrek görülmesi; kız çocuklarının daha sıkı yetiştirilmesinden kaynaklanabilir. Ancak kızlar mastürbasyon yapmaz gibi bir kural yoktur. Bu durum kızınızın cinsel isteklerinin çok yoğun olduğunu da göstermez. Lütfen rahatlayınız. Ortada normal dışı bir durum yok.

Psikolog Doktor BELGİN TORUCU

9 ŞUBAT
15-12-2007, 12:05 PM
Sevgili Belgin Abla; 16 yaşında mastürbasyon yaparken babama yakalandım. Şu an 20 yaşında bir bayanım ve birkaç ay sonra evleneceğim. Ama o yakalandığım günden beri hiç cinsel isteğim yok. Evlenince eşimi tatmin edemeyeceğimden korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor? Sizden başka hiç kimseden yardım isteyemiyorum. Çok utanıyorum. En kısa zamanda cevap vermenizi diliyorum.

-Sevgili Okur; içinde bulunduğumuz kültürde yaşayabileceğiniz en travmatik olayı yaşamışsınız. Ancak bu olaya o kadar derin anlamlar yüklemişsiniz ki, en doğal olan cinselliğinizi bastırıp atmışsınız. Evlilik ile bu yaşadığınız olay arasında en ufak bir ilgi yok. Eşinizle birlikte bu konu ile ilgili duygusal yaralarınızı sarıp, cinselliğinizi tekrar yaşayabilirsiniz. Hala utanıyor olmanıza hiç gerek yok. Her gencin ihtiyaç duyarak yaptığı bir uygulamayı yaparken birine yakalanmanız bir suç değil. Hele mastürbasyon yapmak hiç suç değil. Ortada suç yok, suçlu yok ama kendinize büyük bir ceza vermişsiniz

Psikolog Doktor BELGİN TORUCU

zeybeklerim
07-05-2009, 09:32 PM
sorum şu olacak 2,5 yaşına gelen bir kızım var ve yere yüz üstü yatıp sürtünme işlemleri yapıyor. bu esnada bacak ve ellerde kasılmalar meydana gelmekkte ve aşırı terlemektedir. bunu videoya çektik ve bir doktora götürdük. bize zevk alma çalışmaları yani masturbasyon yaptığını söyledi. böyle bir durum olabilir mi ve olduysa bundan sonra bir ebeveyn olarak neler yapmalıyız. dikkate almadığımızda başımıza neler gelebilir. iyi günler

plüton
08-05-2009, 02:30 AM
:eek::eek::eek::eek:
Bence başka doktorlarada gidin ne olur ne olmaz. Hormon bozukluğu olabilir.

aslı_89
14-06-2009, 10:45 PM
Sayın Zeybeklerim,

Çok olağan beklendik bir durum bu, paniklemenize hiç gerek yok, yapmanız gereken herhangi bir şey de yok. Zamanla vazgeçecektir, fakat ergenlikte tekrar ortaya çıkabilir, gayet doğaldır rahat olunuz.

Aslı

kalbe düşünce
13-04-2012, 05:13 PM
ya ne var bunda. elbette yapacak. insan değil mi o. ihtiyaçları var. kendini kendisiyle tatmin etmezse daha kötü yollara başvurur...demeyeceğim elbet. :)

mastürbasyon bireyin kendini kendisiyle tatmin ettiği bir tatmin biçimi. ilk bakışta hiç bir zararı olmadığı düşünülse de bireyin her defasında tatminliğin şiddetini arttırmak için kurduğu fantezilerde kaybolmasına neden olur. buda uzun vadede pesimistliğe yol açar

çünkü birey evleneceği kadının bir adriana lima olmayacağını, fakat kendini senelerce bu hayalle beslediği realitesini fark edebilir temiz bir haziran akşamı. :))