Orijinalini görmek için tıklayınız : çok sörmez intihar edeceğem
antik
18-10-2008, 03:30 AM
20 yaşındayım ve 2 yıldır büyük psikoloji sorunlarım var içe kapanık biriyim ama burada sizlere güvenümden dolayı sorunlarımı yazacağım üniversitede bir kıza aşık oldum ve 9 ay buyunca ona açılmayı cesaret edemedim ve okulu bıraktım sonra unutmak için başka bir kız buldum ama söylememe rağmen sözlü olduğunu söyledi bu aşk yününden diğer bir yanda ailem bana zorla bir şey yapmak istiyorlar bu daha da büyük bir sorun çok düşünüyorum eğer unutmazsan intihar benim için en büyük kurtuluştur ve bügüne dek intihar etmememin sebebi ise din dir dindar biri değilim fakat din görevimi tamamı ile yerine getiriyorum .
lisayne
18-10-2008, 09:34 AM
o zman böyle bi düşüncesinin ne kadar saçma olduğunununda farkındasındır.Söyle bakalım kim için değer bu adaletsiz seçimler kimin suçu?
eliftetik
18-10-2008, 01:55 PM
20 yaşındayım ve 2 yıldır büyük psikoloji sorunlarım var içe kapanık biriyim ama burada sizlere güvenümden dolayı sorunlarımı yazacağım üniversitede bir kıza aşık oldum ve 9 ay buyunca ona açılmayı cesaret edemedim ve okulu bıraktım sonra unutmak için başka bir kız buldum ama söylememe rağmen sözlü olduğunu söyledi bu aşk yününden diğer bir yanda ailem bana zorla bir şey yapmak istiyorlar bu daha da büyük bir sorun çok düşünüyorum eğer unutmazsan intihar benim için en büyük kurtuluştur ve bügüne dek intihar etmememin sebebi ise din dir dindar biri değilim fakat din görevimi tamamı ile yerine getiriyorum .
antikçim merhaba
ben senin böyle cahilce bir eyleme kalkışmayak kadar zeki ve imanlı bir genç olduğundan eminim.
her ne kadar sıkıntılı olsan da inanki hepsi atlatılabilir sıkıntılar bunlar
bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum o yüzden emin olabilirsin
ailenle ilgili konular da da ne olursa olsun mücadele edip sorunlara uygun bir çözüm getirebilirsin.
sonra diyelimki o dediğini yaptın ve gittin e ne olacak bütün alemler allahın
bura da ora da nereye kaçıcan birde hesap var tabi emanete zarar verdiğin
için. bu yaşam da hepimizin farklı farklı imtihanları var mücadele edeceğizki
sınıfı geçelim.
bir de sana sana birşey diyeyim mi ne kız için ne erkek için gözyaşı dökmeye değmez yıllar geçince bakıyosun yahu ben buna mı üzüldüm diyosun
ayrıca sıkıntın için destek alabilirsin buraya da sık sık uğramanı tavsiye ederim
burda şimdi yaptığın gibi sıkıntılarını paylaşıp rahatlayabilirsin
herşey güzel olacak inşallah zaman en güzel ilaç ve sargı bezidir
insanın yaralarını sarıp sarmalayıp tedavi eder sabırlı ol
sevgiler
intihar
18-10-2008, 02:20 PM
eğer sorun sadece buysa intihar etmek bu durumda çok saçma olur
eliftetik
18-10-2008, 02:24 PM
adı intihar ama kendi pozitif sarı şeker
antik
19-10-2008, 12:46 AM
sizleri anliyorum ben eğer kız meselesi yüzünden derseniz onlar problem değil bile ama ailem beni duyamiyorsa ne yapabilirim değil çözümü sözümü bile duymuyorlar onların elinden gelse beni bie dakika bile tahmmül edemeyeceğem bir yere gönderecekler zoru kullanırlar bunun için ne dersem boş onlar için .
negatif
19-10-2008, 01:28 AM
sorununu biraz daha açarsan yardımımız olur belki ama sıkma canını..dik dur bu senin hayatın ailenle uzlaşabileceğin bir nokta vardır mutlaka..intihar etsen ne olacak öldüğünde kalacaksın..silkelen kendine gel bırakma sana sunulmuş dünyayı başkalarına..hepsi geçecek yada geçmeyecek önemli olan sana ait dünyayı bırakmaman..sonsuz bir acıya açılır intiharın çıkış kapısı..sakın sakın kendine bu kötülüğü yapma..önce bütün şartlarını zorla ve düşün mutlaka bir yolu vardır bulacaksın..
^^T_U_B_İ_Ş_^^
19-10-2008, 04:58 PM
sizleri anliyorum ben eğer kız meselesi yüzünden derseniz onlar problem değil bile ama ailem beni duyamiyorsa ne yapabilirim değil çözümü sözümü bile duymuyorlar onların elinden gelse beni bie dakika bile tahmmül edemeyeceğem bir yere gönderecekler zoru kullanırlar bunun için ne dersem boş onlar için .
onlar senin ailen haklısın belki ama kendin için yaşıyorsun birşeyler yapacaksan kendın için yap insan isterse ne yapamazki engelleri koyanda biziz önümüze aşanda..
şimdi kimseyi düşünme sadece kendini dinle...eminim doğru karar vereceksin
Amarth
20-10-2008, 01:30 AM
onlar senin ailen haklısın belki ama kendin için yaşıyorsun birşeyler yapacaksan kendın için yap insan isterse ne yapamazki engelleri koyanda biziz önümüze aşanda..
Haklısın bencede bende bunun yanılgısına çok düştüm. Aileme İçime kapanıklılığımdan, yalnızlığımdan çekingenliğimden her zaman dem vurdum. Beni neden böyle yetiştirdiniz diye sövdüm. Herzaman kendilerini savunmak için yanıtları oldu ve ben yine yalnız kaldım ve çok tekrarladım aynı olayı hep suçladım... 18 yaşıma bastığım günden beri artık eski çocuk olmadığımın farkına vardım ve bende bir bireyim herkes gibi kimse beni önemsemesede ben kendime değer vermeyi öğrenmeliyim. O günden beri kimsenin başını ağrıtmıyorum. Oturdum deli gibi kitap okuyorum. Üniversiteyi kazandım iş de buldum kendime. Bu üni. kazanma ve iş bulma olayı 1 günde gerçekleşti o günden önce bunalımdaydım ve hiç bi beklentim yoktu. Şimdi daha umutluyum... Yani kimseden bir beklentiniz olmasın. Kimse sizden daha üstün değil bunu öğrendim.
antik
28-10-2008, 10:52 AM
Bu konuda haklisin sanirim ama ailem kesinlikle bana bu konuda bana yardimci olamiyorlar tek istedigim onlara muhtac olmadan istedigimi gerceklestirmek ama bu istek bana degil ben hayattan biktim artik hic bir umudum yok benim sadece gelecegimi dosunuyorum hem de karanlik bir gelecek.
ceyda
28-10-2008, 12:01 PM
Bence saçma düşünüyorsun çünkü hayat yaşamaya değmez ama intihar edemezsin emanete ihanet etmiş olursun hele ki biri yüzünden intihar etmek çok saçma ama seçim senin yinede bende denedim ama kaybetmek demek o kişinin ölmesi demektir bence herşey için geç değil yani o kız ölmediyse sorun yoktur hem başka kız mı yok dicem ama gönül vazgeçmiyor biliyorum yinede intihar etmeye değmez
karaca
29-10-2008, 06:13 PM
bence ıntıharı dusunmek bıle yanlıs sımdı sende sorun yokkı arkadasım kıza acılmamısın bıle eger ımkanın varsa gıt kızla konus derım ben acılmayıpta ıntıharı dusunmek cok sacma bence
Dreamcatcher
15-01-2009, 11:11 PM
başka bir durumda mantıklı olabilirmi acaba?
hayatının en güzel çağlarındasın önünde kocaman bir ömür eş ve evlatlerın olduğunu düşün.İnan bana geçecek acın unutamayacaksın ama hafifleyecek.Sevecek,sevileceksin.Geriye dönüp baktığında bu yazdıklarına sen bile inanamayacaksın.Hayat kısacık zaten.Bir kelebeği düşün 1 hafta ömrü var ama en iyi şekilde değerlendiriyor.:)
:):):) smile deki gibi her zaman gülmen dileği ile
burhan_rgn
17-01-2009, 10:16 AM
Sayın ANTİK
bu sıteden anlattıklarınızla yola cıkarak cok fazla bır bılgı sahıbı degılız ıcınde bulundugun ruh halı nedır bu durumun sadece kız arkadaslarınla ılgısı yok bunun yanında aile içerisininde detaylı konusulması gerekıyor fakat bunu buradan degılde bır uzman yardımıyla yapmıs olsan sorunun kısa sure ıcınde cozulecektır ve sende yasamıs oldugun tum bu cırkınlıklere guleceksındır..
saygılarımla psıkolog
ElinKizi
17-01-2009, 11:12 AM
yani sende farkındasın intihar etmemen gerektiğinin..
her ne olursa olsun konu kim olursa olsun hayatına yaşamına son vermeye değmez.. ailenle sorun ne anlamadım ama al karsına konuş.. intihar çözüm değil. arkanda bırakacagın insanları düşün ve kimseye vicdan azabı cektirme.. mutlu günler de görüşmek üzere..
psikolog_yolunda
17-01-2009, 03:43 PM
Sakın böyle bir şey yapma.Sen sadece sevdiğin bir kişi yüzünden seni seven insanların canını yakmış olursun.Düşünsene bir kişi mi yoksa birden fazla kişi mi ? Belkide bunu yazdım için kızıyorsundur ama birde bu açıdan bak seni dünyaya getirip büyüten canı oldun aileni düşün onları ve diğer seni sevenleri bunu bir düşün derim sana ben...İntihar yenilgilerin en büyüdüğüdür sen savaşmalısın kendin için ve seni gerçekten seven insanlar için...hem ALLAHIN VERDİĞİ CANI SADECE ALLAH ALABİLİR bunları bir düşün...
plüton
17-01-2009, 04:13 PM
Bu yazıyı yazalı 2 ay olmuş hiç sesi çıkmıyor. İnşallah yanlış birşey yapmamıştır. :)
İntihar korkakların, zayıfların işidir, her insana sorunlarla savaşacak cesaret acılara dayanacak güç vermiş allah, kendimizi olduğumuzdan korkak, olduğumuzdan zayıf görmezsek intihar etmemize sebep kalmaz. ALLAH KİMSEYE TAŞIYAMAYACAĞI YÜK VERMEZ insan aklına bunu getirse alır yükünü sırtına taşır, aklınıza intıhar gelirse bunu unutmayın, şeytanın taşıyamazsın demesine kanmayın, bir deneyin bakın taşınırmı bu yük.
Sakkın ha kendinizin power düğmesine basmayın :), resete basın herşeyi sil baştan yapın.
Yazımı okuma zahmetine giren herkese mutlu bir ömür dilerim! :p
negatif
18-01-2009, 01:16 AM
platoni hayat seni fazla sıkıştırmamış sanırım intihar bir sebep değil sonuçtur..yani insan şundan dolayı değil depresyonun sonucunda intihar fikrini geliştirir..depresyon belirtilerini hiç okumadın mı???bu bir seçim değil hastalığın getirisi olan birşeydir..ve tedavi edilmelidir..
_ZeuS
18-01-2009, 02:44 AM
Allah rahmet eylesin.
plüton
18-01-2009, 02:58 AM
platoni hayat seni fazla sıkıştırmamış sanırım intihar bir sebep değil sonuçtur..yani insan şundan dolayı değil depresyonun sonucunda intihar fikrini geliştirir..depresyon belirtilerini hiç okumadın mı???bu bir seçim değil hastalığın getirisi olan birşeydir..ve tedavi edilmelidir..
Öncelikle burda yardım isteyen kişiye yorum yapmadığımı belirteyim. İntihar düşüncesinden kurtulmanın yollarını kendi deneneyimlerimi mizahi bir şekilde anlatmaya çalıştım.
Psikolojik hastalıklar tıbbi hastalıklar gibi değildir, insan sorunlarıyla savaşarak kendini düzeltebilir. Her intihar eşiğine gelen insan psikoloğa gitmez kimisine psikologda çare olamaz, aslında çare hep kendimizizdedirde, bunu kullanamıyoruz.
Bende onlarca kez intihar düşündüm ama hiç depresyona girmedim.
Hayat beni hastalıkla zorlamadıda öyle şeylerle zorladiki hiçbir hastalık denk gelemez sıkıntılarıma. (aşktan bahsetmiyorum daha beter sıkıntılar, iftiralar, yanlış zanlar) bin kez yıkılıp kalkmış bir insanım, şimdiye kadar tek yardımcımsa ZAMAN oldu, yoksa ne doktorlar çare olabilirdi derdime ne de ilaçlar.
negatif
18-01-2009, 01:31 PM
depresyona girmediğin için anlaman mümkün değil zaten...depresyon berbat bir hastalıktır..öyle bunalım deyip geçilmeyecek kadar önemli zorlukları vardır..ben yaşayıp tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum depresyondan eğer majörse ki intihar düşünüldüğünde majör olmuş olur tek başına savaşarak çıkamazsın..mutlaka doktor ve çevre desteği eşliğinde kurtulursun ancak..yoksa mutsuz olmayı hasta olmayı birey kendisi seçmez..kimse bu kadar aptal değildir emin olll
plüton
18-01-2009, 02:08 PM
depresyona girmediğin için anlaman mümkün değil zaten...depresyon berbat bir hastalıktır..öyle bunalım deyip geçilmeyecek kadar önemli zorlukları vardır..ben yaşayıp tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum depresyondan eğer majörse ki intihar düşünüldüğünde majör olmuş olur tek başına savaşarak çıkamazsın..mutlaka doktor ve çevre desteği eşliğinde kurtulursun ancak..yoksa mutsuz olmayı hasta olmayı birey kendisi seçmez..kimse bu kadar aptal değildir emin olll
Oda lafmı mutsuz olmak kim isterki :), ama her musuzda depresyona girmiş değilki. Deprosyonu yaşamadığım için bilmediğim doğrudur, yorumunuzdan her intihar düşünen insan deprosyondadır diye bir sonuç çıkıyor, ben onlarca kez depresyonda olmadığım halde intiharı düşündün. d
negatif
18-01-2009, 03:42 PM
depresyonda ki biri intiharı düşünür tabi kiii.sen gizli depresyon yaşamış olmalısın..yani bir insan intihar etmeyi planlı bir şekilde düşünmeye başlamışsa mutlaka psikolojik bir problemi vardır..sadece farkında değilsindir o kadar
plüton
18-01-2009, 03:55 PM
depresyonda ki biri intiharı düşünür tabi kiii.sen gizli depresyon yaşamış olmalısın..yani bir insan intihar etmeyi planlı bir şekilde düşünmeye başlamışsa mutlaka psikolojik bir problemi vardır..sadece farkında değilsindir o kadar
Benim sıkıntılarım depresyon yaşayacak kadar süremiyor, balık hafızalı olduğum için sıkıntıları bile unutabiliyorum :) bide kötü tarafı var unutmanın çarpım tablosunu ezberleyemedim :DΈ
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.