PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sosyal fobi

karaca
10-10-2008, 10:39 AM
Arkadaşlar bu illetten nasıl kurtulacaz. Kurtulan hiç kimse varmı acaba iyice ümitsizlik çöktü bana :(

olvido
10-10-2008, 11:47 AM
kurtulan çok var bu bölümle ilgili forumdaki yazıları okumanı tavsiye ederim
sosyal fobiden kurtulmak için en önemli şey karar verebilmek ve gerçekten istemek bence
çünkü bunun için çaba gösterdiğinde insan çok çabuk değişebilir her an bi adım daha ileriye gidiyor
ve ileriye gittiği her adımda umudu artıyor ve bu sefer yaşamdan çok büyük zevk almaya başlıyor
yeterki ben bundan kurtulmak istiyorum diyebilelim

rockkk
13-10-2008, 06:06 PM
bişeyi yeni keşfettim onu da söylemek isterim..hayatın akışı içinde,kendimi düşünmekle birlikte,gördüğüm her insanın,veya herangi bi durumda birilerinin düşücelerini de düşünüyorum.yani hatta bzen öyle bi boyuta ulaşıyo ki,başkalarının düşünebileceklerini düşünüp ona göre hareket ediyorum.baktım ki,böyle olmaklakendimi arka plana atıyorum.kendi düşüncelerim arkada kalıyor.bu böyle düşünür,bu böyle bakar,..hatta utangçlık çekingenlik bile yarattığım oluyomuş bu davranışla..yani nası diim..anlatamıyorum ki..yani mesela sokağa çıktığımda hep birilerinin beni izlediğini düşünüp,düşünceleri kafama yayıp,ona göre hareket etmek mesela.ya da beni her görenin,benim hakkımda yapabileceği yorumlar..her gördüğüm insanla bunları düşünürüm.banane onun düşüncesi halbuki? hatta bazen kendi kendime düşündüğüm şeyleri,sanki o düşünüyomuş ta,düşünmesin die davranışlarımı ona göre yapıyodum.nerden biliyorum ki öyle düşündüğünü?nie böyle bişi yapıyorum? ben de anlamıyorum.ama keşfettiğim şey,sdc kendi düşündüklerimin önemli oluşu.belki keşfetmedim.ama farkında vardım.kendime telkin verdim.ve gerçekten beynim kendine geldi sanki.daha güvenli,kendine saygı duyan biriyim.kafamı başka insanlarla ve onların düşündükleriyle ekstra yoruyomuşum,yormakla kalmıyor,davranışlarımı yönlendiriyormuşum.herkes kendi düşündüğünden sorumlu.ben nie yoruyomuşum ki allahım ya:) bensem bu hayattaki benim düşüncelerim önemli.ben kendi düşüncelerimden sorumluyum.düşündüğüm gibi hareket ederim.ben söylüyosam,başkaları da dinleyecek,dinlemek zorunda.kendimi arka plana atamam.nie atayım cnm aaa :):) isteyen istediğini düşünsün.bu beni bağlamıyor.ben,ben olmaya devam edeceğim.
belki bi anda böyle olmayacak.ama en azından farkına vardım.bendeki düşünce tarzının,beynimin yanlış işleyişinin farkına vardım.belki başka arkadaşlara da yardımcı olmuş olurum die paylaşmak istedim.

şu beyin var ya,işte o herşeyi bize düşündürtüp,davranışları yaptıran.olmayan şeyleri,bazen öyleymiş gibi kafamızda yaratıp ona göre davranıyoruz.hep kafamızda yaratıyoruz.ne gerek var ki.ama oluyo işte.önemli olan farkına varmak.tartışmalar,kavgalar,vs. kötü durumlar ble hep bundan olmuyor mu.karşıdakinin düşünebileceklrini kafamızda kurguluyoruz.hadi tmm bazı durumlar vardır gerçekten ''gerçektir''.kafamızda kurgulamayız.onlara kızarız,gerekirse uğruna tartışırız..ama dediğim gibi,başkalarının bizler hakkında kötü yorumlar yapabilecekleri ihtimali fobimiz var.ve bu yüzden kimimiz saldırgan ve kötü bakışlı:),kimimiz korkudan çekingen oluyoruz.e tabi kimimizde belki de çok azımız hiçbirini takmadan,kendi düşünceleriyle hareket eden,başkalarınınkine de saygı duyan,saygılı,kendine de saygı duyan,başkalrının düşüncelerini onlar söylemedikçe düşünmekle uğraşmayan,komplekssiz,kendine güvenli,zararsız ve mutlu biri oluyor.böyle olan o kdr az ki.
her insan bir değerdir bence.değerini farkederse tabi...başkalarının onu değersiz kbl ettiğini düşünmezse tabii....başkalarının düşündükleri yerine,ben değerliyim kim ne derse desin diyebiliyosa tabiii...diyemiyosa,değersiz olmayı kbl etmiştir.insan kendini nasıl görüyosa başkaları da öyle görüyo malesef.kendimize gelmemiz lazım bu yüzden.kendi sağlığımız için,kendimiz için.mutlu olmak için.psikolojimiz sağlam olmalı.ama başkalarına zarar vererek ve kendimize zarar vererek değil,,,,tam ortasında olup,özgün olmalıyız.kendimizi başksının düşüncesinin beynimize karışmamış haliyle görmeliyiz.başkalarının bizi kötü ve iyi görmeleri değil,biz,gerçekten biz olmalıyız ama başkalarına da saygı duymalıyız

Fobik
01-12-2008, 10:37 AM
Ne yapabilirsinki? Amca bana çok uzun baktın bir şey mi düşündün diye soramazsın. Hele şu herkes seni izliyormuş gibi düşünme huyu yok mu o deli ediyor insanı. Bazen kafamda canlanıyor düşünsene 300kişi birden sana bakıyor sokakta aaa Tolga geçiyor fln diye şakalar yapıyorum artık beynimden ve şu içinde geçtiğim dönem kimseyi takmıyorum ama bir çöküntü bir eizklik var üstümde hiç birşeyi takmıyorum ama yalnızım... Çok yalnızım bazıları sanıyorki derslerin iyi oldu mu tamam iyisindir hayır öyle değil işte... Hiç düşünmezdim ruhsal bir problemim olacağını ama oldu anlaşılan ben sosyal fobiden melankoliye doru gidiyorum belki şizforende oluruz...:) Boş ver o da bizim ayrıcalığımız olsun hepinize ii fobiler. 1saat sonra okula gideceğim ve o koridorda kapılara çıkmış yüzler bakalım benim için ne düşünecekler.

momoli
06-01-2009, 04:27 AM
rock güzel yazı benide izah etmişsin.başkalarını çok fazla önemsememek lazım vede ilk adımı atmak profesyonel yardım almak lazım.

merdivenler
14-07-2009, 07:01 AM
Evet bence de baskalarinin ne dusunebilecegini tahmin etmeyi birakmak lazim.
Sosyal fobinin en tuhaf buldugum yani, olan seylerden degil, olabilecegini dusundugumuz seylerden korkmamiz. Yani bocekten korkan birisi bocek gormedigi surece rahattir. "Ya suradan bi bocek cikarsa?" diye diken ustunde gezmez. Ama sosyal fobili devamli rahatsizdir, cunku devamlı kafasinda kurdugu seylerden korkuyordur. Varoldugundan emin olmadigi, ya da olabilme ihtimalinden bile ölesiye korktugu seylerden var gucuyle kacar.

paradox
25-07-2009, 01:19 PM
sosyal fobi değil de sosyal heyecan var bende:/

Heyecan iyidir, hayata renk katar en azindan:)