PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nedir bu illet:(((

nurfatma
21-09-2008, 02:18 AM
merhabalar bn aranıza yeni katıldım bnm sorunum sanaırım genellemede depresyon die adlandırılıyor ve doktor ilacı dayadıkça dayaıyor sorunuma gelince yaklaşık 5 ay önce sevgilimden ayrıldım ve ayrıldıktan sonra çok üzüldüm kahroldum hergün ağladım daha sonra bu üzümtüm konuşmama yansıdı biriyle konuşurken kelimeler aklıma gelmiyor ve takılıp kalıyorum yada mıyık mıyık konuşuyorum bu beni okadar çok üzüyo ki kendimi çok rahatsız hissediyorum önerisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim:(((((((

rockkk
21-09-2008, 02:27 AM
merhabalar bn aranıza yeni katıldım bnm sorunum sanaırım genellemede depresyon die adlandırılıyor ve doktor ilacı dayadıkça dayaıyor sorunuma gelince yaklaşık 5 ay önce sevgilimden ayrıldım ve ayrıldıktan sonra çok üzüldüm kahroldum hergün ağladım daha sonra bu üzümtüm konuşmama yansıdı biriyle konuşurken kelimeler aklıma gelmiyor ve takılıp kalıyorum yada mıyık mıyık konuşuyorum bu beni okadar çok üzüyo ki kendimi çok rahatsız hissediyorum önerisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim:(((((((

h.g nurfatma.aşk acısı zordur tabi.ama sen önemlisin şu hayatta.silkin kendine gel bi..kaç yaşındasın bilmiyorum ama..beynini çok yormuşsun bu durumla..odaklanmış resmen..konuşmaya zaman ayırmadığından olabilir depresyon sürecinde..bi an önce kendine gelmelisin..ilaç biraz da insanın kendisi oluyo bazen hatta büyük çoğunluğu..ailenden de destek al sevdiklerinden..geçmiş olsun..

akşamcı
21-09-2008, 02:36 AM
Geçmiş olsun nur fatma doktorlar duymasında onlarda gerçekten dayıyolar ilacı. Bende gitmişitim bi zamanlar adam saolsun bana bi ilaç verdi . şizofrenlere veriliyomuş okadar ağırki hevesle içtim faydası olacak diye . Bir hafta ölü gibi uyudum uyanmadan . Evdekiler arasıra yasıyomu diye sürekli kontrol etmişler .nalları dikecektim baktım olmucak başka bi doktora gösterdim. Bu ilacı sana niye verdiler senin bunu kullancak ne durumun var dedi . Hoppalaaa dedim ben boşa içip içip baygın uyudum be doktor dedim. Ve asırı kilo yapıyo onlar dikkat et. Yasın küçükse daha dikkatli ol .bi sevgili içinde ilaç falan içme dünyanın sonu değilya onlar senin için ilaç içecekmi sanki biri gelir biri gider vallaha bak bigün onun için bu ilaçları içtiğine pişman olacaksın. Beni anlarsın. Bi aksamcvı dediydi dersin. Hersey beyinde biter.biraz zor olsada kafandan silip at onu ilaçlarıda çöpe at. Bana bigün geldi keçiler 16 kiloda alınca bi anda bıraktım bihada içmedim. Faydası olduğuna inanarak içtiğin için iyi geldiğini düşünuyosun suan ama insanı mallastırıyo bunlar demedi deme

nurfatma
21-09-2008, 02:50 AM
ilk önce bukadar cabuk derdimin ortakları olacağını düşünmüyordum ve şaşaırdım çok teşekkür ederim söyledikleriniz için.Aslında kendime soruyorum sen onun içimi üzülüosun şuan die yada o ilaçları onun içimi kullanıosun die aslında şuan için hayır ama ilk başlarda öleydi o travmanın fiziksel yansıması konuşmamı etkiledi o beni çok üzüyor önceden susmak nedir bilmezdim şimdi konuşucam die ödüm kopuyor resmsn konuşmaya başlayıncada saçmalıyorum kelimeler çıkmıyor ağzımdan çıkarsa bile yamuk yılık çıkıo :) o beni çok üzüo asıl bunu yenmek için sesli kitap okuyorum telkinler dinliyorum ancak bunları yapabiliyorum bundan kurtulmak için bana tavsiye verebilirmisiniz çok teşkür edrim tekrardan:)

akşamcı
21-09-2008, 02:56 AM
Rica ederim canım burda tecrübe konuşuyo denedimde biliyorum yani... citoles ,cipralex ,risperdal, paxera kullandım ilaçlara hala devam ediyomusun . O konuşma sorunuda ilaçlardan oluyo .bende işim gereği çok konuşmak zorunda olan bi insanım ve dikkat gerektiren bi işte çalışıyorum ilaçları alınca alllaaaaahhhh dünya bi başka oluyodu saçma sapan konuşuyodum karsımdaki insana cevap verirken mal gibi bakıyodum diyceğim şey çıkmıyodu ağzımdan yada saçmasapan cevaplar veriyodum aşırı kilo AldIm . 50 kiloydum 8 ay kullandım suan 68 kiloyum elim yüzüm şişiyodu. Bide bu ilaçlara doktorlar bünye alışsın diye düşük dozlarda baslatıp bırakırkende düşürerek dozları son veriyolar. Bigün kafama tak etti. Içmiyorum dedim. Bi anda bıraktım ertesi gün içmedim. Artık içmiyorum . Sana hangi ilaç verildi. Kaç kilosun .bide ne zamandır içiyosun sakıncası yoksa öğrensem merak ettimde .

intihar
21-09-2008, 10:26 PM
ya o gölge gece oluştuysa...

g1z4y
21-09-2008, 10:26 PM
ben yine yaşını sormak isterim. Bir ergenlik depresyonu ve yetişkin kişi depresyonu farklıdır bence ki sevgilimden ayrıldım diyorsun...? Eğer neden sadece buysa depresyon değildir o..

nurfatma
22-09-2008, 12:57 AM
Rica ederim canım burda tecrübe konuşuyo denedimde biliyorum yani... citoles ,cipralex ,risperdal, paxera kullandım ilaçlara hala devam ediyomusun . O konuşma sorunuda ilaçlardan oluyo .bende işim gereği çok konuşmak zorunda olan bi insanım ve dikkat gerektiren bi işte çalışıyorum ilaçları alınca alllaaaaahhhh dünya bi başka oluyodu saçma sapan konuşuyodum karsımdaki insana cevap verirken mal gibi bakıyodum diyceğim şey çıkmıyodu ağzımdan yada saçmasapan cevaplar veriyodum aşırı kilo AldIm . 50 kiloydum 8 ay kullandım suan 68 kiloyum elim yüzüm şişiyodu. Bide bu ilaçlara doktorlar bünye alışsın diye düşük dozlarda baslatıp bırakırkende düşürerek dozları son veriyolar. Bigün kafama tak etti. Içmiyorum dedim. Bi anda bıraktım ertesi gün içmedim. Artık içmiyorum . Sana hangi ilaç verildi. Kaç kilosun .bide ne zamandır içiyosun sakıncası yoksa öğrensem merak ettimde .

İİ geceler öncelikle herkese doğru sölüyosun bnde yaklaşık 15 kiloya yakın kilo aldım işin enteresan tarafı doktora veririken bak bn kiloya takıntılı bi insanım bana kilo aldırmıcak bi laç ver lütfen dedim oda bana prozacın bir zaman diet ilacı larak kullanıldığını kilo aldırmadığını idda etti ama pek öyle olmadı anlıcağın bnde çok fena şiştim bnde şu zaman kadar paxil prozac zanac risperdal kullandım hepsindede aşırı şiştim bide onları vericem die ayrı bi depresyona girdimde girdim anlıcağın birazda bn kendim kaşındım kendimi üzmek için belki sölediğin doğrudur bu konuşma probleminide bu ilaçlar yaratıodu buarada kilom 70e yakın boyumu hiç sorma;)))

nurfatma
22-09-2008, 01:07 AM
ben yine yaşını sormak isterim. Bir ergenlik depresyonu ve yetişkin kişi depresyonu farklıdır bence ki sevgilimden ayrıldım diyorsun...? Eğer neden sadece buysa depresyon değildir o..

merhaba:)g1z4y 22 yaşındayım...

lecosse
30-07-2009, 03:16 PM
AŞk kötüdür ama hayatta çok daha önemli sorunlar var kendini başka bişeye yönlendir başka bişeylerle ilgilen çok kötüysen psikiyatri doktoruna görün ama ilaca başlamak kolay ama bırakmak zor oluyor bunuda düşün derim...bitkisel destek alabilirsin bence.

dead-captain
01-08-2009, 07:57 PM
"Senin yaşın kaç başın kaç" diyeceksiniz belki ama,bendende bir tavsiye:
hayatta çok daha üzücü durumlar olabilir.bu dünyada bir sürü yaşıtın var,ve bunlardan bir tanesi senin.sadece daha iyi birini bulabileceğine inan.herşeye rağmen gülümse hayata :)
benim durumumdan daha iyi.senin yerinde olmayı çok isterdim..

meleknur1
07-08-2009, 05:10 AM
tek çare ilaçta

gizli özne
29-10-2009, 05:23 PM
aşk acısını ben çok yaşadım,yıllarca sürdü ama aşkı nasıl yaşadığımızda önemli,aşkı aşk gibi mi yoksa aşkı herşeyin üstünde tutarak mı yaşıyoruz acaba? Birşeye ne kadar bağlanırsan ondan koptuğunda o kadar acısı çoğalıyor,ilaçtan ziyade terapiye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum

SuAriN
11-11-2009, 12:15 PM
selam arkadaşlar.. bende yeni katıldım aranıza yorumları okuyorum da bazı arkadaşlar ilacı bir anda kestik diyorlar hiç yan etkisi olmadı mı yani? ben 1 senedir major depresyon tedavisi görüyorum doktorum ilacımı bir anda bıraktırdı (paxil 20mg)4-5 gün sonra kriz geçirmeye başladım mide bulantıları ve yataktan kalkamayacak duruma gelmeler..başka doktora gittim lustral 25mg ile tedaviye başladık yeniden daha ilk içişte tüm sorunlarım gitti.. merak ettiğim sadece ben mi yan etkilerini gördüm ilaç bırakmanın?

paradox
11-11-2009, 01:09 PM
selam arkadaşlar.. bende yeni katıldım aranıza yorumları okuyorum da bazı arkadaşlar ilacı bir anda kestik diyorlar hiç yan etkisi olmadı mı yani? ben 1 senedir major depresyon tedavisi görüyorum doktorum ilacımı bir anda bıraktırdı (paxil 20mg)4-5 gün sonra kriz geçirmeye başladım mide bulantıları ve yataktan kalkamayacak duruma gelmeler..başka doktora gittim lustral 25mg ile tedaviye başladık yeniden daha ilk içişte tüm sorunlarım gitti.. merak ettiğim sadece ben mi yan etkilerini gördüm ilaç bırakmanın?

Ilaclarin bir anda birakimi, hicte istenmeyen sonuclara neden olmakta.Bu sekil de ilac birakimi yapan hastalarda,hastalik daha siddetli bir sekilde tekrarlamakta ve hasta yeniden ilaclara donus yapmak zorunda kalmaka.Sizin doktorunuzun neden boylesi bir tutum izlediginede inan hic anlam veremedim.Doz azaltimi yapilarak birakilmasi gerekirken, bir anda ilac kulaniminin kesilme karari dusundurucu..
Sagliklar dilerim...

Minnie
11-11-2009, 07:55 PM
Ilaclarin bir anda birakimi, hicte istenmeyen sonuclara neden olmakta.Bu sekil de ilac birakimi yapan hastalarda,hastalik daha siddetli bir sekilde tekrarlamakta ve hasta yeniden ilaclara donus yapmak zorunda kalmaka.Sizin doktorunuzun neden boylesi bir tutum izlediginede inan hic anlam veremedim.Doz azaltimi yapilarak birakilmasi gerekirken, bir anda ilac kulaniminin kesilme karari dusundurucu..
Sagliklar dilerim...

katılıyorum birden ilacı kesmek doğru değil ayrıca anlatılan durumda ilacın gereksiz olduğunu düşünüyorum onun yerine danışmanlık, terapi alınabilirdi. Psikiyatrist değilim ama psikiyatristle çalışan bir psikolojik danışman olarak benim fikrim bu

maymun
11-11-2009, 08:33 PM
etik ilkelerime ters düşmeseydi senin erkek arkadaşını bir daha hatırlatmazdım sana. bir rüyada gibi bana takıntılı bir aşk içinde bulurdun kendini. rüya desen rüya değil gerçek desen gerçek değil bir sevda masalı olurdu. ama maalesef etik ilkelerime aykırı.

ama asıl demem o ki yeni birisini bulabilirsin. ve geçmişteki zibiyi unutabilirsin. çivi çiviyi sökermiş. en iyi ilaç budur. yoksa diğerleri salata. aşk acısına hekim çare bulamaz derler.

Elliout
11-11-2009, 08:59 PM
etik ilkelerime ters düşmeseydi senin erkek arkadaşını bir daha hatırlatmazdım sana. bir rüyada gibi bana takıntılı bir aşk içinde bulurdun kendini. rüya desen rüya değil gerçek desen gerçek değil bir sevda masalı olurdu. ama maalesef etik ilkelerime aykırı.

ama asıl demem o ki yeni birisini bulabilirsin. ve geçmişteki zibiyi unutabilirsin. çivi çiviyi sökermiş. en iyi ilaç budur. yoksa diğerleri salata. aşk acısına hekim çare bulamaz derler.

Sen kendinde misin ?

gizli özne
13-11-2009, 12:50 PM
merhaba nurfatma :)
yıllar önce aynı duyguyu ben de yaşadım,derin bir aşk acısı ve sonra hayatımın alt üst olduğunu farkettim,yıllarca ilaç içtim ve sürekli uyudum,resmen hayatımın en güzel yıllarını ağlayarak,uyuyarak,etrafa saldırarak geçirdim,şimdi çok pişmanım çünkü o kişinin umurunda bile olmadı,hatta kimsenin umurunda olmadı,ben yaptığım eziyeti kimseye değil kendime yaptım ve o boşa giden güzel günlerim için çok pişmanım,sen aynı hataya düşme derim,hayata sıkı sıkı sarıl,seni seven insanların yanında ol,mücadele et,giden gittiyse arkasından sürekli ağlamak hiç çözüm değil,rahatlayacaksan bağıra bağıra ağla boşalt içini deşarj ol ama bunu alışkanlık haline getirme,güzel meşgaleler bul kendine,seni mutlu hissettiren şeylere yönel,göreceksin nasıl düzeliyor herşey,sonra güleceksin yaptıklarına,umarım ileride daha güzelini yaşarsın aşkın,hayatın sonu değil aksine yaşadıkların seni bir sonrakinde daha deneyimli kılacak.

bebeqte5tur
21-11-2010, 02:14 AM
Selam arkadaşım , Yazdıklarını gördüm, çaresini bulamadığım benzer problemlerim var, herşeyden medet umar oldum artık ,asla yapmam dediğim şeylerden batıl olanlardan medet umar oldum :( öncelikle 20 yaşındayım , 2 yada 3 senedir bir boşvermişlik içindeyim , bunun sebebi yaşadıklarım hayatımda hiçbirşeyin istediğim gibi olmaması,en küçük şeyin bile ! ve yaşadığım büyüklü küçüklü problemler. gülen yüzüm artık yapmacık gülüyor, herkesin hoş dediği bakışlar daha sönük bakıyor.dikkat bozukluğu var.eskiden girmekten kaçınmadığım münakaşalara giremez oldum konuşamaz oldum kekeler oldum,kelimeleri unutur oldum,yanlış söyler oldum,sohbetlerde etkisiz oldum,arkadaşlarımın ve çevremin gözünden düştüğümü hissediyorum.konuşamıyorum artık.insanlardan korkuyorum..bir selama karşılık vermek dahi sıkıcı geliyor çekinerek korkarak ve isteksizce çoğu zaman ufacık bir selamı bile yarım yamalak anlaşılmaz bir şekilde verir oldum.utangaç oldum.kız arkadaşımın söylediklerine ailemin söylediklerine cevap veremez oldum öylece bakar oldum.bilgisayar bağımlısı oldum.abartı değil,yeni sevgilim bilgisayar oldu,ve 10 20 saat başından kalkmadığım oluyor.düşündüklerimi söyleyemiyorum,Dışardan bakıldığında kişiler beni her soruya cevabı olan modern bi insan olarak görüyorlar bunu çoğu zaman hissediyorum ve söyleniyorda,çoğu insanın hayallerini süsleyecek bir işim var,çok güzel bir yerde çalışıyorum. çoğu zaman hocam yada beyfendi diye birşeyler öğrenmek isteyen bakışlarla yaklaşan insanlar görüyorum. yanıma ama bu ufaklık konuşmaya başladığında afedersiniz ...çıyor batırıyor...fikir üretemiyorum.hani insan sürekli düşünen bir varlık ya,hiçbişey düşünmese bile birşey düşünmediğini düşünür ya,geçenlerde ben onuda düşünmediğimi dakikalar sonra farkettim 10 15 dakika dünyamızdan kopmuştum,hani dalmış olsam bi rüya görürüm yada bir hayal kurarım oda yok. şuan çirkin ama normal bir insan olmayı diliyorum,yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar,yön bulmaya çalışıyorum ve bunu tek başıma yapamıycam.