Orijinalini görmek için tıklayınız : depresife saygı duyalım
negatif
31-08-2008, 06:17 PM
depresyondayken doktor da dahil olmak üzere herkes seni suçlar..herşey senin elinde pozitif düşün olumlu davranışları tekrar et falan falan..oysa depresyonun bir hastalık olduğunu elinizde olmadan böyle hissettiğinizi kimse anlamaz..çünkü onlar depresyonda değildirler..intihar planlarım var deseniz kıyamet kopar yok kolayına kaçıyorsun kişiliksizsin mücadele etmiyorsun ne halin varsa gör o zaman gibi gibi..doktorlar bunu indirek söyler tabi bakışlarından anlarsın..psikolojik hastalıklarda toplum hep farklı yaklaşır..kanserin son evresine gelmiş birini ziyaret etseler çok ağrı çekiyorum ölsemde kurtulsam diyen hastaya ahh ahh yazık ne iyi adamdı çok ağrısı var herhalde allah çektirmeden alsın canını çok iyi adamdı çoook derler..bakın bu duruma saygı duyan aynı toplum birinin depresyon yüzünden intihar etme isteğini duysa ayy bunun içine şeytan girmiş valla uzak duralım ölsede ailesi de bu deliden kurtulsa bunun böyle olacağı belliydi allahın verdiği canı allah alır şımarıklıktan böyle yapıyo dengesiz işte der bir de üstüne bunun üzerine espri geliştirirler..oysa depresyonun kendi özünde vardır intihar.hastalığın en uç noktasıdır.sonudur..herkes cengaver olmak zorunda mıdır herkes mutlu olmak zorunda mıdır kimse yardım etmeyi istemez ya şunu alayım da derdi neyse bir öğreneyim belki elimden birşey gelir insan olduğumu hissederim demez..hep önyargı..aynı kişiler biri kalp krizi geçirse hemen ambulans çağırır kahraman olur..dicem bu dünyada fiziksel acılara saygı sonsuz ruhsal acılara hep kınama hor görme...herkes şanslı olmayabiliyor hayatta..ne biliyoruz ki ne yaşadığını daha da önemlisi yaşadığını nasıl algıladığını..lütfen duyarlı olalım belki söylenecek birkaç şevkatli söz birinin hayata olan inancını kurtarır...biraz insan olalım insan..git tedavi ol hemen bu..belki motiveye ihtiyacı var ve ailesi bunu vermiyor tek başına depresyonla mücadala edilmez ki..sevgidir en büyük merhem..bakalım var mı herkesin evinde..sende var diye ne atıp tutuyorsun...neyse kalan sağlar bizimdir felsefesi değişmez umarım artık istisnasız tüm hastalara saygı duymayı öğreniriz yani insan olmayı
paradox
01-09-2008, 04:39 PM
Cok haklisin negatif..Ayni sorunlari bende yasadim,yasiyorum malesef.En yakinlariniz bile sizin simariklik yaptiginizi veya caba harcamayip kolayi sectiginizi dusunuyor.surekli ayni seyi duyuyorsunuz yetr artik birak su depresyon filan takilmayida aklini basina al.Sizin onlara bununda tipki fiziksel bir rahatsizlik gibi bir sinir sistemi rahatsizligi oldugunu anlatmaniz o kadar guc ki.Ben anlatmaya calismaktan yorulup pes ettim.ben buyum ugrasmayin benle destek olmuyorsunuz bari kostek olmayin diyip cektim kendimi.Simdi en ii dostum psikiyatrim en azindan onla bu sacma diyaloklari yasamak zorunda kalmiyorum..
9 ŞUBAT
02-09-2008, 05:32 PM
yazdıklarında çok haklısın ,ne yazıkki toplumda depresyon yeterince tanınan bir hastalık degil ,hatta bırakın tanınmayı hastalıktan bile sayılmıyor .
oysa tum dunyada en önemli kabul edilen uç hastalıktan biri ve gelişmiş ülkeler buna çare bulmak için yogun çaba harcamaktadır,
çevremizdeki insanlar bu konuda ne kadar çok bilgilenirse gerek bu rahatsızlıga bakış açısı gerekse depresif insanlara yaklaşımlar buyuk olçude degişecektir, bu konuda bizlerede gorevler duştugu kanaatindeyim,tamam bizler veya diger psikoloji sitelerine uye olanlar bu konuda bilgi sahibiyiz ama ne yazıkki bu yeterli olmuyor,bize duşen en onemli gorev bu hastalık hakkında çevremizi bilgilendirmek onlara depresyonu ve yapılması gerekenleri anlatmak ,
işte o zaman gerek bu hastlaık gerekse depresifler gereken saygıyı gorecekler bunlar yapılmadıkça daha çok uzun sure sıkıntı çekecekleri aşikar,
tüm depresiflere şifalar dilerim .
intihar
02-09-2008, 05:42 PM
insanlara bakarsan zaten kendini bulamazsın, onlar herşeyi dahada kötü yapıyorlar...
negatif
02-09-2008, 11:33 PM
bu laflar bana mı.öyle olduğumu düşünmüyorum.ama beni bile kimsenin anladğını görmedim.bu nedenle insanlarda anlayış bekleme gibi bir anlayışım kalmadı.onlar seni an -la -ma- ya-caaaaaaaaaaaaaak.
ne alakası var mithat..aklıma bile gelmedi inan..bence sen herkesten daha duyarlısın...bu yüzden seviyorum muhabbetini
alisenok
09-09-2008, 01:50 PM
Psikoloji konusunda internet sayfamı da gezebilirsiniz www.alisenok.tr.gg Ali ŞENOK
kardelen99
11-09-2008, 12:36 PM
Benim eşim ve ailem anlayışla karşılıyo bu yüzden şanslıyım
terapistim ve psikiyatrım da iii bundan dolayı da şanslıyım çok şükür amlayışsız olan eşimin ailesi bunu bi şımarıklık gibi nitelendiriyolar olsun napalım arada bi nesil farkı var arkdaşlar çevresinde anlayışsız sanki kendi başına hiç gelmeyecek gibi düşünen sorumsuz insanlara karşı siz sorumluluğunuzu alın kendi sorumluluğunuzu kimseye bırakmayın
unutmamak gerkeir ki depresyon olumsuz gerçek olmayan düşünceler üretir ve bu düşünceler otomatiktir farkında olmadan geliyo ve akıldan atmak zor oluyo işte bu durumda
şunu düşünelim
insan yaşayarak değil yaşlanarak olgunlaşır zaman sadece armutları olgunlaştırır yaşadığımız herşey bir tecrübe herşey bir sınav bu sınavda depresyon sorularına tabii olan bütün kardeşlerime allahta acil şifalar diliyorum ve rabbim hepimize dayanma gücü versin
olvido
11-09-2008, 12:46 PM
depresyonun toplum tarafından hastalık olarak sayılmamasının bir nedeni herkesin bi sorunu olduğunda depresyondayım demesi olabilir
yani hasta olmayanlarda çok üzgünüm depresyondayım gibi ifadeler kullanıyor
toplumda panik atak deyince veya bipolar bozukluk deyince bilen az olur ama depresyondayım deyince herkesin kafasıan bişeyler geliyor ve bu yüzden basite alınıyo bence
ama söylediklerinde çok haklısın insanın yaşamını etkileyen bir rahatsızlık
fakat ben şuna inanıyorum depresyon diğer rahatsızlıklara göre daha çok kişinin kendisine bağlıdır mesela bi şizofreniye göre
iyileşmek için en çok pay kişinin kendisinde diye düşünüyorum
Sukut-u Hayal
23-09-2008, 07:30 PM
depresyondayken doktor da dahil olmak üzere herkes seni suçlar..herşey senin elinde pozitif düşün olumlu davranışları tekrar et falan falan..oysa depresyonun bir hastalık olduğunu elinizde olmadan böyle hissettiğinizi kimse anlamaz..çünkü onlar depresyonda değildirler..intihar planlarım var deseniz kıyamet kopar yok kolayına kaçıyorsun kişiliksizsin mücadele etmiyorsun ne halin varsa gör o zaman gibi gibi..doktorlar bunu indirek söyler tabi bakışlarından anlarsın..psikolojik hastalıklarda toplum hep farklı yaklaşır..kanserin son evresine gelmiş birini ziyaret etseler çok ağrı çekiyorum ölsemde kurtulsam diyen hastaya ahh ahh yazık ne iyi adamdı çok ağrısı var herhalde allah çektirmeden alsın canını çok iyi adamdı çoook derler..bakın bu duruma saygı duyan aynı toplum birinin depresyon yüzünden intihar etme isteğini duysa ayy bunun içine şeytan girmiş valla uzak duralım ölsede ailesi de bu deliden kurtulsa bunun böyle olacağı belliydi allahın verdiği canı allah alır şımarıklıktan böyle yapıyo dengesiz işte der bir de üstüne bunun üzerine espri geliştirirler..oysa depresyonun kendi özünde vardır intihar.hastalığın en uç noktasıdır.sonudur..herkes cengaver olmak zorunda mıdır herkes mutlu olmak zorunda mıdır kimse yardım etmeyi istemez ya şunu alayım da derdi neyse bir öğreneyim belki elimden birşey gelir insan olduğumu hissederim demez..hep önyargı..aynı kişiler biri kalp krizi geçirse hemen ambulans çağırır kahraman olur..dicem bu dünyada fiziksel acılara saygı sonsuz ruhsal acılara hep kınama hor görme...herkes şanslı olmayabiliyor hayatta..ne biliyoruz ki ne yaşadığını daha da önemlisi yaşadığını nasıl algıladığını..lütfen duyarlı olalım belki söylenecek birkaç şevkatli söz birinin hayata olan inancını kurtarır...biraz insan olalım insan..git tedavi ol hemen bu..belki motiveye ihtiyacı var ve ailesi bunu vermiyor tek başına depresyonla mücadala edilmez ki..sevgidir en büyük merhem..bakalım var mı herkesin evinde..sende var diye ne atıp tutuyorsun...neyse kalan sağlar bizimdir felsefesi değişmez umarım artık istisnasız tüm hastalara saygı duymayı öğreniriz yani insan olmayı
Merhaba,
Doktor tarafindan adi konmamis olsa da besbelli ki neredeyse bir aydir depresyondayim v tedavi goruyorum.
Bu tarz sikintilarin tek bir olaydan kaynaklanmadigini, genelde birikimleri tetikleyen " son damla" diye tabir edebilecegimiz olayla aciga ciktigini hepimiz biliyoruz.
Benim " son damlam" erkek arkadasim ile yasadigim iliski oldu. Basta hersey harikaydi. Oyle ki; icimden " Lutfen bir purus cikmasin, bu kadar mukemmel bir insan ve iliski olamas.. " diye geciriyordum.
Iliskinin daha ilk ayinin sonlarinda uften puften sebeplerden sorunlar cikmaya basladi. Erkek arkadasim her tartismamisda bana " Sen hastasin, git tedavi ol.. " der olmustu. Son iki bucuk ayimiz boyle gecti. Ta ki gecen ay ettigimiz buyuk kavgaya kadar. Bu buyuk kavganin ertesi gunu psikiyatriste gidip muayne oldum. Ilac tedavisine basladik. ( Paxil ) Erkek arkadasim is icin sehir disina gitmisti ve ayriligin daha ikinci gununde telefonlasmaya baslamistik. 18 gunun sonunda Istanbul a dondu ve hava alanindan bize gelip direkt beni aldi. Ama bi kac gun icerisinde hersey aynen ayrilik oncesi donem gibi oldu.
Ilac kullanmaya baslayali 21 gun olmustu v doktorum kontrolde Paxil in olumsus etkilerini notralise etmek ve tedaviyi desteklemek icin Seroqual de kullandirtmaya basladi. Bir ayda 4 kilo verdim. Hersey erkek arkadasimin gosu onunde oluyorken beni hic onemsemedi. Aksine sanki rahatsisligimi koruklemek ister gibi, " Hayatta teksin, kimse sana yardimci olamas, kendim de keyif almasam ben seni bir kere iki kere denis kenarina getiririm. Sonra bende sikilir eeehh yeter derim. vs.vs. gibi laflar edip durdu.
Sikintimi anlatmak isteyip, " Iyi degilim, gunde belki 3 defa intihar etmek fikri aklima geliyor... " dedigimde. Etsen n' olur, insanlar bir aglar-iki aglar . Ne degisir ki ... " dedi.
Lafi daha fasla usatmayayim, hepimiz hayatin ne kadar zor oldugunu biliyoruz. Ancak insanlik denen bishyin hisla tukense de hala varoldugunu gormek birilerini motive edebilir. Ben inaniyorum ki; erkek arkadasim kostek yerine destek olabilseydi bugun sabah aksam ilac almiyor olurdum...
Hayat bize mutlu olma şansı
vermedi
Biz kendimizden başka
Herkesin üzüntüsünü
Üzüntümüz,
Acısını acımız yaptık.
Çünkü Dünya'nın öbür ucunda,
Hiç tanımadığımız bir insanın
Gözyaşı bile içimizi parçaladı...
Kedilere ağladık
Kuşların yasını tuttuk.
Yüreğimizin yufkalığı
Kimi zaman hayat karşısında
Bizi zayıf yaptı.
Aslında ne güzel şeydir
İnsanın insana yanması
Sevgili...
Ne güzeldir bilmediğin birinin
derdine üzülmek ve çare aramak.
Ben bütün hayatımda hep
Üzüldüm, hep yandım..
Yaşamak ne güzeldir be sevgili
Sevinerek, severek, sevilerek,
Düşünerek...
ve o vazgeçilmez sancılarını
Duyarak hayatın
serendip
24-09-2008, 01:17 AM
boşver, üzülme erkek arkadaşının tutumuna..
seni haketmediği, hasta bile olsan sana 'sen hastasın. git tedavi ol ' demesinden belli..
ne sevgili, ne eş ne de arkadaş böyle bir tutum sergilemez sevdiğine.. onun derdini, kendi derdi bilir ve üzmeden, incitmeden çözüm yolları arar..
problemini tesbit etmiş olman, çok olumlu bir adım kendi adına.. sıkma canını:))
ayrıca şiirin de çok hoş.. tebrik ederim
paradox
24-09-2008, 01:40 PM
seni haketmediği, hasta bile olsan sana 'sen hastasın. git tedavi ol ' demesinden belli..
ne sevgili, ne eş ne de arkadaş böyle bir tutum sergilemez sevdiğine.. onun derdini, kendi derdi bilir ve üzmeden, incitmeden çözüm yolları arar..
problemini tesbit etmiş olman, çok olumlu bir adım kendi adına.. sıkma canını:))
Valla Serencim boyle bir es bulsam.hani benim derdimi kendi derdi bilen, uzmeyen, incitmeyen, cozum arayan.bugun evlenirdim:) Canim kalmadi boyle tipler be.Kalmissa da kesin koruma altina filan alinmislardir nesileri tukenmesin diye:)
Sukut-u Hayal
24-09-2008, 06:12 PM
iyi dileklerin icin tskler Serendip. Siiri internette gesinirken okumustum paylasayim istedim. ( Yilmas GUNEY e ait bir siirmis. )
soylediginde haklisin, herhangi bir seklide birbirine deger veren insanlar birbirine destek olur. Kaldi ki cok fasla bir beklenti talebi icerisine girdigimi de dusunmuyorum :(
Ne yasik ki yapilabilcek birsey yok. Is basa dusuyor...
Sukut-u Hayal
24-09-2008, 06:13 PM
Valla Serencim boyle bir es bulsam.hani benim derdimi kendi derdi bilen, uzmeyen, incitmeyen, cozum arayan.bugun evlenirdim:) Canim kalmadi boyle tipler be.Kalmissa da kesin koruma altina filan alinmislardir nesileri tukenmesin diye:)
Illa ki vardir. Efet dejenerasyon had safhada ama yine de vardir...
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.