Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyninizin Hangi Kısmını Kullanıyorsunuz? (test)
g1z4y
30-08-2008, 04:34 PM
http://www.hatunca.net/component/option,com_quiz/task,user_tst_shw/Itemid,47/tid,8/
g1z4y
30-08-2008, 04:38 PM
ulan siteyi google arama motoruna çevirdin.biraz sakin ol.
tamam ya nedir bu tepki ? :eek: güzelce söyleyebilirsiniz sanırım değil mi? ulan falan ağır laflar yani...!
harmony
30-08-2008, 04:46 PM
vayy saol gizay laf diyen yok böylece bazı yanlarımızı tanımış oluyoruz ben beynimin sağ-sol tarafını eşit kullanıyormuşum bilmiyordum . tekrardan saol gizay . ben çok memnun oluyorum.
g1z4y
30-08-2008, 04:48 PM
vayy saol gizay laf diyen yok böylece bazı yanlarımızı tanımış oluyoruz ben beynimin sağ-sol tarafını eşit kullanıyormuşum bilmiyordum . tekrardan saol gizay . ben çok memnun oluyorum.
valla arkadaşım az öncede dediğim gibi demokrasiye uyarsak bir sonuç çıkıyor burdan ama neyse... beğenmene sevindim.. yalnız okumuşsundur sanırım 2 lobunuda kullananlarda bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. onu araştırmanı öneririm.
elohir93
30-08-2008, 04:51 PM
beynimin sağ tarafını kullanıyorum:)
test için sağol
sevdenur
30-08-2008, 04:52 PM
Sağ ve Sol beyninizi eşit olarak kullanıyorsunuz
Test sonucunuz sizin beyninizin her iki tarafını da eşit olarak kullandığınızı göstermektedir.
Bu durum pek çok açıdan büyük bir avantaj olarak gözükse bile bazı sorunları vardır.
Problemlerden biri, beyninin bir tarafını daha ağırlıklı kullanan birisine kıyasla daha fazla karmaşa ve kararsızlık yaşıyor olmanızdır. Çoğunlukla bu karmaşa ne düşündüğünüz ile ne hissettiğiniz arasında yaşanır. Ayrıca bu durum sorunları nasıl çözdüğünüzde ve bilgiyi nasıl algıladığınızda da problem yaratır. Bazen beyninizin sol tarafına önemli gelen detaylar sağ tarafa önemsiz gelebilir yada tersi yaşanabilir. Sonuç olarak bu durum sizin bir konuyu tam olarak öğrenmenize yada bir görevi bitirmenize engel olabilir.
Diğer taraftan olumlu bir açı ile bakarsak, dengeli bir beyine sahip olan kişiler sorunları çözerken hem olayın tümünü hemde önemli detayları görebilirler. Ayrıca bir yandan üç boyutlu düşünebilir ve yaratıcı ve sanatsal yönünüz ile yeni fikirler yaratabilirken, bir yandan da bunu insanların anlayabileceği şekilde açıklayabilecek sözel yeteneklere sahipsiniz.
Bu guruptaki insanların en büyük avantajı beyinlerinin her iki tarafını da dengeli olarak kullanabildikleri için pek çok farklı alanda başarılı olmak için doğal yeteneklerinin olmasıdır. :)
harmony
30-08-2008, 04:56 PM
valla arkadaşım az öncede dediğim gibi demokrasiye uyarsak bir sonuç çıkıyor burdan ama neyse... beğenmene sevindim.. yalnız okumuşsundur sanırım 2 lobunuda kullananlarda bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. onu araştırmanı öneririm.
saol . bak sen olmasan bilmicektim :) bakıcam bidaha okuyım .
g1z4y
30-08-2008, 04:56 PM
faşizm olmadan demokrasinin kıymeti bilinmez ama demokraside sınırsız özgürlükler erejimi değildir
bende burda sınırsız bir özgürlük görmüyorum nedense siz ne gözüyle bakıyorsunuz acaba. itirafta etmeliyim ki herşeye muhalefet olmanızdan hiç hoşnut değilim...!
g1z4y
30-08-2008, 04:58 PM
saol . bak sen olmasan bilmicektim :) bakıcam bidaha okuyım .
rica ederim. banada aynı sonuç çıkmıştı da birşeylerde çelişkide falan kalabilirsiniz diyordu. ayrıca genelleme de iki lobunuda kullanan insanların hafızası tek lobunu kullananlara göre daha güçlü oluyor ama yanlış anlamayın sakın. kötü bir niyetle söylemiyorum..
g1z4y
30-08-2008, 04:59 PM
ben böyleim dostum nedense malesef beni çekeceksin.demokrasi bunu gerektirir.demokrasi gökkuşağıdır.her ren kedini ifade eder
neden renklerimi kullanarak kendimi ifade etmeme muhalefet oluyorsunuz o zaman. çelişkili cümleler kullandığınızın umarım farkındasınızdır efendim...!
g1z4y
30-08-2008, 05:00 PM
gözlükle bakıyorum.4 numara hipermetrop
gözlük bahanesi de çok tutarsız geldi. mazaretiniz güzeldi ama beyninizde görüntü nereye gidiyor anlamında kastetmiştim ben...!
elohir93
30-08-2008, 05:01 PM
arkadaşlar lütfen sakin olalım
elohir93
30-08-2008, 05:05 PM
yooooooo değilim ama bura bir şov yeri değil.buradan her siteye link vermezsiniz.ilgi çekmeye çalışıyorsan başka yollar ver.istediğin her konuyu açman doğru değil.psikoloji sitesi olduğunu unutma.kaç konu açmışsın bir say sayabilirsen
elbette burası bir psikoloji forumu ancak konu başlığına bakarsanız eğlence yazdığını görürsünüz
arkadaşlar lütfen gerginlik yaşamayalım
birbirimizi kırmayalım
g1z4y
30-08-2008, 05:06 PM
yooooooo değilim ama bura bir şov yeri değil.buradan her siteye link vermezsiniz.ilgi çekmeye çalışıyorsan başka yollar ver.istediğin her konuyu açman doğru değil.psikoloji sitesi olduğunu unutma.kaç konu açmışsın bir say sayabilirsen
ilgi çekmek gibi hiçbir niyetim yoktu efendim. tamam size itiraz etmiyorum ama güzelce söylemenizi, rica etmenizi beklerdim size birisinin "ulan" diye hitap etmesinden hoşlanır mısınız acaba...! peki psikoloji sitesiyse ve sadece psikolojiye yönelik yazılar olcaksa paylaşım köşesini vs.. neden açtılar. ayrıca bakmanı öneririm psikoloji ile ilgili konularda açtım. insanları bir nebze olsun mutlu etmek,gülümsetmek suç oldu. peki...! psikolojiden anlamadığınızıda ileri sürebilirim efendim. tezden falan bahsediyordunuz önceden buyrun çürütün...!
g1z4y
30-08-2008, 05:08 PM
elbette burası bir psikoloji forumu ancak konu başlığına bakarsanız eğlence yazdığını görürsünüz
arkadaşlar lütfen gerginlik yaşamayalım
birbirimizi kırmayalım
yok arkadaşım kaç günün birikimi ama bu dayanamıyorum yani artık.!
birşey sorucam birde sana 93 yazıyor ya 93 doğumlu musun acaba?
elohir93
30-08-2008, 05:10 PM
yok arkadaşım kaç günün birikimi ama bu dayanamıyorum yani artık.!
birşey sorucam birde sana 93 yazıyor ya 93 doğumlu musun acaba?
evet 93 doğumluyum
g1z4y
30-08-2008, 05:14 PM
evet 93 doğumluyum
aaa çok sevindim bende. tanışalım seninle yaşıtım birini bulmam çok sevindirdi benii...:)
g1z4y
30-08-2008, 05:32 PM
neyi biriktirdin evadım.fazla biriktirme patlarsın.sen tezden ne anlarsın koçum
söylediklerinizi biriktirdim efendim bugüne özel birşey dğeil bu sürekli böylesiniz. valla yaş olarak küçümsemeyin sakın en azından sizin yaklaşık sizin kadar bilgiye sahibimdir...!
dipnot: özür dileyerek yazıyorum.(okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır.)
g1z4y
30-08-2008, 05:36 PM
yaşınızın büyük olduğunuzu söylüyorsunuz ancak yazdıklarınızda hiç böyle birşey göremiyorum. en önemlisi küçüklere sevginizi yitirmişsiniz dicem ama sadece küçüklerinize karşıda değil bu tavırlarınız.
g1z4y
30-08-2008, 05:40 PM
nerden biliyorsun benim kadar bilgiye sahip olduğnu.tezii kanıtla.2 demek söylediklerimi biriktirdin.bu seni etkilediğimi gösterir.seninkileri hiç biritirmedim.seni etkilediysem daha başarılıyım senden
konuşmalanızdan anladığımı söyleyebilirim...
küçüklüğümden utanıp size laf söylemedim yani bugüne kadar, evet doğru etkilediniz beni insan davranışları hakkındaki çalışmama yardımcı oldunuz ancak olumsuz şekilde. daha doğrusu bu tür yaklaşımlara davranış demeyi dilime yakıştırmıyorum...!
g1z4y
30-08-2008, 05:43 PM
senin görmemen öyle olduğu anlamına gelmezz.insan neyi isterse onu görür.algıda seçicilik.
sadece benim görmememden de bahsetmiyorum grup arkadaşlarımla da aynı fikirdeyiz ancak şu anda onları olaya katmak istemedim. gördüklerimde yanılmam genellikle ufak ayrıntılardan büyük şeyler yakalarım. hislerimde yanılmam yani bana güvenebilirsiniz...! bilginizi kanıtlamaya çalışmanızda çok hoşuma gitti efendim...
g1z4y
30-08-2008, 05:50 PM
her çaışma değerlidir.bak seni şimdiye kadar kimsebu çalışmalara yönlendirmemiş.be hariç.beni sevdiğinden çalışıyorsun bu çok güzel.ayrıca ne söyleyeceksen söylede rahatle içinde kalamsın dert olur.senin yerinde olsam benle uğraşmazdım sana büyük gelirm.
hayır bu çalışmam senelerdir sürmekte efendim sadece bir konu daha eklemiş bulundum. yok size söylicek birşeyim yok benim hatta konunun buraya kadar gelmesi de saçma sadece biraz kaba konuşmanızdan rahatsız oldum ben. gerçekten yaşınızı merak ettim?
g1z4y
30-08-2008, 05:56 PM
yalnız üzgünüm efendim sizin vaktiniz çok sanırım ama benim sınırlı malesef sizinle daha fazla tartışamayacağım. kendinize iyi bakın güle güle...
atomcekirdegi
30-08-2008, 06:15 PM
Test sonucunuz sizin beyninizin her iki tarafını da eşit olarak kullandığınızı göstermektedir.
Bu durum pek çok açıdan büyük bir avantaj olarak gözükse bile bazı sorunları vardır.
Problemlerden biri, beyninin bir tarafını daha ağırlıklı kullanan birisine kıyasla daha fazla karmaşa ve kararsızlık yaşıyor olmanızdır. Çoğunlukla bu karmaşa ne düşündüğünüz ile ne hissettiğiniz arasında yaşanır. Ayrıca bu durum sorunları nasıl çözdüğünüzde ve bilgiyi nasıl algıladığınızda da problem yaratır. Bazen beyninizin sol tarafına önemli gelen detaylar sağ tarafa önemsiz gelebilir yada tersi yaşanabilir. Sonuç olarak bu durum sizin bir konuyu tam olarak öğrenmenize yada bir görevi bitirmenize engel olabilir.
Diğer taraftan olumlu bir açı ile bakarsak, dengeli bir beyine sahip olan kişiler sorunları çözerken hem olayın tümünü hemde önemli detayları görebilirler. Ayrıca bir yandan üç boyutlu düşünebilir ve yaratıcı ve sanatsal yönünüz ile yeni fikirler yaratabilirken, bir yandan da bunu insanların anlayabileceği şekilde açıklayabilecek sözel yeteneklere sahipsiniz.
Bu guruptaki insanların en büyük avantajı beyinlerinin her iki tarafını da dengeli olarak kullanabildikleri için pek çok farklı alanda başarılı olmak için doğal yeteneklerinin olmasıdır.
Bilmiyordum,öğrenmiş oldum...Demek zaman zaman kararsızlık yaşamamın nedeni buymuş....
gizayca
01-09-2008, 01:26 PM
Bu guruptaki insanların en büyük avantajı beyinlerinin her iki tarafını da dengeli olarak kullanabildikleri için pek çok farklı alanda başarılı olmak için doğal yeteneklerinin olmasıdır.
___
evet bu doğru..hep çelişkide kalırım.. :S ama yinede ben sonuca sevindim:rolleyes:
bende sağ-sol eşit kullanıyor muşum...
evet genelde bende çok kararsızımdır... bu kararsızlık yüzünden az mı azar işittim :D
tubarni
31-10-2009, 07:18 PM
eşit kullanıyormuşum teşekkürler;)
chenn
31-10-2009, 10:44 PM
tahmin ettiğim gibi iki tarafda eşit:)