PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aç Kalarak Depresyondan Kurtulun!

9 ŞUBAT
31-07-2008, 03:52 PM
Açlığın depresyon üzerindeki etkisi araştırıldı. Araştırmayla, insanın açken salgıladığı kimyasal olan 'ghrelin' hormonunun antidepresan özelliği bulunduğu ortaya çıktı.
The Nature Neuroscience dergisinde yayımlayan araştırmayı yürüten Prof. Stephen Bloom, "Farelere suni olarak ghrelin hormonu enjekte ettik. Diğer farelere göre daha az stres yaşadılar. Böylece labirent ve diğer davranış testlerini daha kolay geçtiler. Açlık stresi azaltıyor, yatıştırıyor ve anksiyete iyi geliyor. Ancak yan etkilerini iyi araştırmak gerekiyor. Çünkü, ileriki zamanlarda fazla kilo alma ve çok iştahlılık sorunları yaşanabilir" dedi.

http://www.ailem.com

paradox
01-08-2008, 01:52 AM
Bunlari bizlerle paylastigin icin tskler.Fakat sanirim bu durum bana pek uymuyor.Cunku ben sadece yasamak icin yemek yiyenlerdenim ki bu yuzden besin yetersizligine bagli olarak organlarin deforme oldugu teshisiyle tedavi bile gordum.Belki ben tam tersini denemeliyim ne dersiniz:)

birmelek
01-08-2008, 06:20 PM
Bu bana çok ilginç geldi..ben aç kalırsam bıarkın açlıktan ölmeyi önce sinirden stresden ölürümm.. :D Bu durum da demek oluyor ki; ben depresyonda değilim..öyle değil mi? :p

_zeep_
02-08-2008, 10:12 PM
walla ben bunalımdan küçük cocukların sayesinde kurtuluyorum:) onlarla oyun oynayarak herseyi unutuyorum ne kadarda masumlar bi gülümsemeleri var dunyalara bedel acı öle hafiflio