PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilik Müptelasi...

BEYOGLU
08-11-2007, 06:04 PM
Neden evlilik müptelası....?Her erkekle evlenebilecek kız tipleri vardır...Bunların standartları arasında eli ayağı düzgün olsun işi olsun ve birazda okumuş olursa iyi olur gibi standartları vardır...Bu tip kızlarla tanıştım,aleni olarak açık açık niyetlerini ortaya koymasalrda bana verdikleri izlenim buydu...Bunlar için aslında mantık evliliğini savunan tipler diyebiliriz diyeceksiniz ama benim kasteddiğim bu değil...Ve onların düşündüğüde bu değil...Mantık evliliğinde daha çok içinde bulunduğu şartlar ve ilişkilerde yaşadığı olumsuzlukar etkilidir...Yani belli bir yaşa kadar beklenmiştir ve yaşanılan yıkımlardan sonra aşka çokda önem vermeyipte karşısına çıkan tipi herşeye rağmen ince eleyip sık dokuduktan sonra karar verilir...Bunlara karşı değilim,mantık evliliği yapılabilir...Bunun dışında kalanlardan bahsediyorum mantığa ve aşka abes olanlardan......Bunlarda daha çok aile baskısının ve istediği yaşam şartlarını ailenin hayat tarzına uymayışından kaynaklanan bastırılmış duyguların tetiklediği ve bir an önce koca evine gidipte kendi hayatını kurma çabasında olanlardan bahsediyorum...Bu tip insanlar aldtamaya daha müsaittir yada daha rahat bir sosyal hayat yaşama hevesindedirler de demiyorum...Çünkü istedikleri buda değil....Onların istedikleri sadece ortam değişikliği ve yanında resmi cüzdanlı bir erkeğin kendilerini sahiplenmesidir...Hayatıma bu tip insanlarda girdi,gerçekten vefakar sadakatli olacağına inandığım ve evlilik sürecinin ilk aşamalarını yaşadığım insanlardı..Ama birşeylerin hep eksik olduğunu farkettim ve aklımı kurcalayan bişeylerle hayatımı onlarla geçiremezdim...Annem hayatıma girmiş olan kızların varlığından haberdarsada şimdiye kadar sadece iki kişiyle yakınen tanışmıştır...Üstüne o kadar zaman geçmesine rağmen hala bunların adını bana hatırlatıp onları neden kaçırdın diye söylenir durur...Gerçeği ona söylemedim,anlatsamda anlamayacaktı.. Bunlar beni sevdikklerini söylüyorlardı fakat söyleneni hissetmekte önemlidir benim için,ben bunu hissedemiyordum....Ve nitekim zaman beni düşüncelerimde haklı çıkardı,biri beni sevdiğini söylemesine rağmen 2 ay gibi kısa bir sürede nişanlandı ve 1 yıldırda nişanlılığı devam ediyor yakında düğünü olursa sizede haber veririm.:)Diğeride ayrıldıktan sonra 3 ay içinde nişanlandı ve 4 ay sonrada düğünü oldu...İkisininde nişanlısını gördüm ve yakın çevremde bulundukları için sima olarak tanıdığım insanlar...Şimdi ben bunları çözdüğüm için benim açımdan sorun yok ama anneme hala söylenmesine rağmen anlatamıyorum...Ona göre bütün suç benim...Bu anlattıklarım tamamen genellemenin dışındadır ama bu tip kızlarda var,ben bunların aile baskısıyla görücü usulu evlenenlerine bir şey demiyorum çünkü onların seçme yada tercih gibi bir şansları yok ama benim tanıştıklarımın bu şansları vardı....Ve ben bunlara o yüzden evlilik müptelası insanlar diyorum....Ve bu şekilde kurulan evliliklerde farkında olmadıkları birşey varki kısa vadeli olup boşanmalarla sonuçlanıyor buda baba evine dönmek zorunda kalan kızların hayatını daha fazla zorlaştırıyor,oysa evlerinde yaşamış oldukları sıkıntıya biraz daha katlanabilseler doğru insanla yapacakları evlilik hayatlarının sonuna kadar mutlu edecek onları...

Nefertiti
08-11-2007, 08:13 PM
Sevgili Beyoğlu...iyi akşamlar...
Olaya kadın tarafından bakacak olursak bir çok nedeni var bunun.Ama bence en önemli sebebi toplumdan ve aileden gelen evlilik baskısı.Bu bir erkeğin eleştirildiğinde pek fazla etkilenmiyeceği ama kadının eziklik duyduğu bir baskı modeli bence.....Bunun dışında kadın önce sevdiği ,sonrada evliliğin ona katacakları içinde evlenmek ister..Evlilik kadın için güven demektir.güç demektie.statü demektir.Herşeyden Önce ANNE olabilmek demektir.Bencillik gibi durabilir.Ama toplumun bizi getirip koyduğu nokta bu işte.Kadınlar kendini evlilik bağıyla topluma karşı daha güçlü hissediyor. Daha kararlı durabiliyorlar hayatta....

Sevgili kardeşim umarım sende senin beklentilerine cevap verebilecek bir kızla tanışır ve işte bu dersin..
Önyargılı olmamakta fayda var...Bu zamana kadar yaşadın ilişkilerde eksikliğini hissettiğin (duygu/duruş/davranış) adı herneyse bunu tesbit edebildinmi.
Allah'a Emanet ol

birmelek
08-11-2007, 08:38 PM
Ben de Bronz'a katılıyorum beyoğlu..senin çözemediğin yada sana göre mantıklı gelmese de mutlaka geçerli bi açıklaması vardır o evlenipte gidenlerin. Bi de bunun diğer boyutu var; Senle kısmet değilmiş, onların kaderinde başkaları varmış..mış mış ta mış mış... Ama mutlaka senin de bi yerlerde yanlış yaptığın bişeyler vardır. Belki senle evlenmeyi planlıyorlardı ama sen onların isteğine cevap veremedin, onlarda oyalandıklarını düşündükleri içinde kızıp başka bi ilişkiye adım attılar. Belki de sen onların seni sevdiğini düşündün ama onlar aslında senle uyuşmadıklarını anlayıp vazgeçtiler. Yani bu o kadar karışık ve o kadar yorum getirelebilecek bir konu ki..Kararı verebilmek için o arkadaşlara bi sorup, öğrenmek gerek neden böyle işlere kalkıştıklarını. Bu kişilere direk evlilik müptelası kişiler deyip kestirip atamayız.

jandark
08-11-2007, 08:45 PM
Evlilik kadını köleleştiriryor bence.Bütün hayatını eşim diyerek seçtiği insana ve çocuklarına adamak zorunda kalıy:mad:or.

Nefertiti
08-11-2007, 09:45 PM
Evlilik kadını köleleştiriryor bence.Bütün hayatını eşim diyerek seçtiği insana ve çocuklarına adamak zorunda kalıy:mad:or.

Sevgili Jandark
Buna gönüllü kölelik diyelim mi ???
İnsanın sevdiği adam ve kendinden bir parça olan çocukları adına özverilerde bulunması kölelik olarak değerlendirilmemeli diye düşünüyorum..

BEYOGLU
08-11-2007, 10:26 PM
Bu zamana kadar yaşadın ilişkilerde eksikliğini hissettiğin (duygu/duruş/davranış) adı herneyse bunu tesbit edebildinmi.

Evet bronz,bu eksikliğin ne olduğunu tespit ettiğim için zaten ayrılmayı tercih ediyorum...Ben aşka inanan bir insanım,tutku ve heyecanı severim....Sadece seni seviyorum demekle bir insanı buna inandıramazsınız...Bunu hissettirmek gerekir...His yoksunu bir sevgiyi soğuk mezeye benzetirim....Bana söylenende duyduğumdan başka hissettirdikleri bişey olmadı...

Ama mutlaka senin de bi yerlerde yanlış yaptığın bişeyler vardır. Belki senle evlenmeyi planlıyorlardı ama sen onların isteğine cevap veremedin, onlarda oyalandıklarını düşündükleri içinde kızıp başka bi ilişkiye adım attılar. Belki de sen onların seni sevdiğini düşündün ama onlar aslında senle uyuşmadıklarını anlayıp vazgeçtiler.

Birmelek,tabiki benimde yanlışlarım vardır...Ve olduğunu biliyorum...Senin dediğin noktada yani oyalandıklarını düşündüğünde başka bir ilişkiye yönelmelerini anlayabilirim.Ama şu var bu bahsettiğim kişiler bana seni seviyorum diyen insanlardı..Ben bunada takılmış değilim..Ama ayrılığı isteyen benim,onlar değil...Eğer onlar ayrılmayı isteyipte bu kadar kısa vadede başka bir ilişkiye başlamış olsalardı,şöyle düşünebilirdim;zaten benden bunalmıştı hisleri bitmişti dolayısıylada beni unutmak zor olmamıştır başka bir ilişkiye başlayabilir...Ama ayrılığı isteyen benim kabul etmeyen onlardı...Bir insan sevdiğim dediği insandan 2 ayda vazgeçipte yeni tanıştığı biriyle nasıl evliliği düşünebilir...Bir insanı unutupta toparlanmak için bu kadar zaman yeterlimi..Ben buraya takılıyorum...Yani asıl demek istediğim ucuz sevginin evliliğide ucuz oluyor...

mavigece
08-11-2007, 11:03 PM
[QUOTE=BEYOGLU;1918]Evet bronz,bu eksikliğin ne olduğunu tespit ettiğim için zaten ayrılmayı tercih ediyorum...Ben aşka inanan bir insanım,tutku ve heyecanı severim....Sadece seni seviyorum demekle bir insanı buna inandıramazsınız...Bunu hissettirmek gerekir...His yoksunu bir sevgiyi soğuk mezeye benzetirim....Bana söylenende duyduğumdan başka hissettirdikleri bişey olmadı...

sevgiyi hissetmek konusunda sana sonuna kadar katılıyorum beyoğlu...sevgisini sözlerle çok iyi anlatsa bile davranışlar önemli olan...kuru sözler değil...hiçbirşey söylemeden de hissettirebilmeli...[/

2 ay gibi çok kısa bir sürede ne sevdiğini unutabilirsin ne de yeni biriyle tanışıp evlilik kararı verebilirsin...

piyon
09-02-2009, 01:30 PM
Belki sizden ayrıldıklarına o kadar çok üzülmüşlerdir ki; hani filmlerde olur ya, inadına gidip bir başkasıyla evlenirler, işte o misal...anladığım bir diğer şey, bu ayrılıklardan sizinde etkilenmiş olmaz.

HakanS
09-02-2009, 04:08 PM
Beyoglu, senin soyledigin tipler gercekten var, bu tipler 26-30 yas arasindadir genelde. Toplum baskısı sonucu kısa süre içerisinde dogru insani bulmak zorundadir. O yüzden elektrik alirlar, severler, hatta asik bile olurlar ama sırılsıklam degil. Asik olsalar bile ortaokul lisedeki gibi degil bir kac ay icerisinde baska birisine yine asik olabilirler.

Senin istedigin gibi iki kisinin birbirine asık olması, ailelerin bu aski onaylamasi maddi manevi problemleri olmamasi vs. bunların hepsinin birden olma olasılıgı cok azdır.

bu yüzden etkilendikleri eli yüzü düzgün, maddi problemi olmayan (doktor adaylari tercih sebebidir 12.000 tl maas alanlari var) vs birileri ile yuva kurabilirler.

hem aşk(min. 1 sene) hemde mantık evliliği yapmak en dogrusu ama bu tiplerin vakti yoktur. ikisi birden olması da zordur.

Bu yüzden aşk(min. 1 sene) evliliğindense mantık evliliği daha sogrudur. Çünkü aşk uzun sürmez. Mantık hayat boyu devam edebilir.

hayal peres
09-02-2009, 09:45 PM
evlilik kölelik falan degil, eger bi kadin esini seviyorsa ve onun icin bazi fedakarliklar yapiyorsa ve hatta esinin bi parcasi olan cocuklarinada fedakarlik yapiyorsa bence o kadin köle degilde eli öpülecek kadin.Televizyonlarda bangir bangir cocuklarini vede esini terkedip giden kadinlari duyuyoruz, peki bu kadinlarin karakterini nasil tanimlayabilirsin sence hagisi daha güzel jandark ,tabi maddi manevi zora gelemiyorlar isi kacmakda buluyorlar. bi kadindir eve esini baglayan ve yine bi kadindir evine sicaklik veren iste böylesi kadinlarin eli öpülür