PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mücadele Evlenmekle Bitmiyor .



9 ŞUBAT
13-06-2008, 04:41 PM
Evlilik içinde, kendi karakterimizi korumak temel bir mücadeledir. Ancak bu durum diğer ilişkilerimizde de ortaya çıkan bir sorundur. Temel nokta “ben” in nerede bittiğini ve “biz” in nerede başladığını bulabilmektir.

İş Yaşamında: Normal olarak hem ahenkli bir ekibin parçası olmak hem de aklınızdakileri konuşabildiğiniz için saygı görmek istersiniz. Her işyerinde ortaya çıkan yeni bir durum, çalışanların otonomileriyle ilgili pazarlığa oturmaktır. Ancak burada dikkat edilecek şey, kimi çalışanların diğerlerinden daha hırslı olabildiğinin bilinmesidir.
Arkadaş İlişkilerinde: Bir arkadaşınız sizi incitebilecek bir şey söylediğinde kendinizi geri mi çekmelisiniz yoksa kafanıza takmamalı mısınız? Bir çok kadın, “iyi ve nazik” olmak adına, kendini geriye çekmeyi tercih ederek, ortadaki anlaşmazlığı çözümlemekten kaçınmaktadır. Bir çok evlilikten bile uzun sürebilen derin ve anlamlı arkadaşlık ilişkilerinin ortak bir noktası bulunmaktadır: bir noktada, bir kişi ilişkinin deva metmesi için risk alır ve anlaşmazlığı çözüme ulaştırmak için dile getirir.
Çocuklarla Olan İlişkilerde: Mail adresinin başı “ahmetinannesi” olan bir anne düşünün. Ebeveynler, özellikle anneler bu role kendilerini adarlar. Çünkü çocuklarının yaptıkları ya da yapmadıkları her şeyin kendilerini yansıttığını düşünürler. Çocuklarının hayatlarını kontrol etme güdüleri çok bunaltıcı ve sağlıksız bir hal alabilmektedir. Uzmanlara göre, kendilik algıları zayıf olan ebeveynlerin sevdiklerine zarar verme olasılıkları çok yüksek olmaktadır.

Çocuk yetiştirmek, kendinize dair sınırlarınızı oluşturabilmek için çok iyi bir imkandır. Çünkü çocuğunuz büyürken baş etmek zorunda kaldığı sorunlarla zamanında ya da esnada kendinizin de baş etmek zorunda kaldığınızı görür ve izlersiniz. Çocuğunuz akran gruplarına girecek, farklı giyinmeye başlayacak ve kimi zaman grubu kendinden ön planda tutacaktır. Bu noktada da siz ortaya çıkıp ona ilk önce kendisini düşünmesi gerektiğini söyleyeceksiniz. İşte tam burada kendinize sormanız gereken bir tek soru bulunmaktadır: Bu söylediğimi ben uygulayabiliyor muyum?

Psychology Today'den çevrilmiştir.
http://www.veritaspsikiyatri.net