PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : millet kafayı yemiş 16 yaşındaki kızı sünnet etmişler

adonis
06-06-2008, 05:52 AM
16 YAŞINDAKİ KIZI SÜNNET ETTİLER

Haber: 16 Yaşındaki Kızı Sünnet Ettiler

Geleneklere Uyup 16 Yaşındaki Kızı Sünnet Ettiler. Kız Ölmek Üzereyken Hastanede Kurtarıldı.

Geleneklere uyup 16 yaşındaki kızı sünnet ettiler. Kız ölmek üzereyken hastanede kurtarıldı.

İsrail'de 16 yaşındaki bir Bedevi kızının "sünnet" edilmesinden sonra yaşamını yitirmek üzereyken hastanede kurtarıldığı bildirildi.

İsrail medyasında verilen habere göre, geçen Pazar günü Ber Şeva kentindeki Soroka Üniversitesi Tıp Merkezine baygın halde getirilen kızın yaşamını tehdit eden ağır jenital kanamanın nedeninin "sünnet" olduğu anlaşıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada, ameliyata alınan kızın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Necef Çölü'ndeki bir Bedevi aşiretinden olan kızın babası, birkaç saat sonra hastaneye geldiğinde kızının sünnet edildiğini doğruladı.

Soroka Hastanesi Jinekoloji Bölümü Başkanı Prof. Arnon Witznitzer, 10 yılı aşkın süredir böyle bir vaka görmediklerini, bu uygulamanın tamamıyla ortadan kalktığını düşündüklerini söyledi.

"Dişi sünneti" denen ve çoğu kez hijyenik olmayan koşullarda yapılan söz konusu ilkel uygulamanın amacı, cinsel ilişkide zevk alınmasının önüne geçilerek ergenliğe adım atan kızların erkeklerle evlilik dışı ilişkilere girmesini önlemek olarak açıklanıyor.
05.06.2008 12:46 [1386693]

tatlışey
06-06-2008, 09:04 AM
çok kötü ve iğrenç bişey bu:(

adonis
07-06-2008, 07:43 AM
benim anlamadıgım sunnet etmişlerde nasıl etmısler ? cift cinsiyetlimiymiş ki bu kız cagız bilgisi olan varsa bana acıklarmı?

heart_warming
03-11-2008, 03:40 PM
valla bende anlamadım bısı neresını sunnet etmısler yaff

alkazar
10-11-2008, 12:11 PM
Kadin sunnetinde kilitoris kesilir amac kadinin cinsel yasamdan zevk almasinin onune gecmedir. Erkek cocugu sunnet edip birde masaallah diye aniran ebebeyinlerden azicik daha sadistcedir. Buda Turkiye Afrika arasi gelismislik farki.

valla bende anlamadım bısı neresını sunnet etmısler yaff

busra14
10-11-2008, 02:43 PM
allah akıl fikir versin ya nasıl insan bunlar ya

pcshik
10-11-2008, 09:31 PM
barbarlık !!

taner35
28-02-2009, 12:17 AM
Bu kadın sünneti gelişmemiş,cahil bazı toplumlarda halen sürdürülen bir gelenek.Hem çok can acıtıcı hem de kadınların cinselliğini mahveden iğrenç bi olay.

-tulu-
07-09-2009, 10:14 AM
lıse zamanımda okudugum bı kıtap vardı,tas meclısı,orda bu konu genısce yer alıyodu,kendılerı her haltı yemelerıne ragmen,bayanların namusuna zeval gelmemesı ıcın(!)bı nevı goz korkutmak ıcın erkeklerın yaptırdıgı bısey

hopelesslover
08-09-2009, 12:02 AM
artı adaletsizlik bence erkekler çokmu namuslu ki kızlara namus hesabı soruyolar?kişi iyi olmalıki karşısından da aynı şeyi isteyebilsin..

plüton
08-09-2009, 01:22 AM
artı adaletsizlik bence erkekler çokmu namuslu ki kızlara namus hesabı soruyolar?kişi iyi olmalıki karşısından da aynı şeyi isteyebilsin..

"Erkekler çokmu namusluki" diye bir genelleme yapmanız yanlış, zaten buradaki suç törelerin erkeklerin değil.

telekinezi
01-10-2012, 07:02 PM
Ben bilmiyorum sadece soruyorum ve sesli düşünüyorum:
İlk nasıl çıkmış acaba? Yani müslümanlıktan önce varsa kültür olarak devam etmiştir diye düşünülebilir belki.. Hadis tamam. Ama Kuran'da yazmıyor yada peygamberin kendi belirttiği bir hadis de değil bunlar.. Bu orada islamiyetten önce varsa ve peygamberlik zamanında da yasaklanmadıysa biz bunu yapılması iyi bişidir. Bi bunu yapınca sevap kazanırız gibi bir sonuç mu çıkarmamız gerekiyor? Yani öyle mi düşünülmüş. Hem kadın sünneti nereden nasıl ortaya çıkmış.. Nasıl bir inceleme yapmışlar acaba? Bir olayın sonucu mu? Bir de sünnetleri farzlardan, hadisleri Kuran'dan sanki daha fazla önemsiyor insanlar gibi geliyor bana. Öyle demese bile insanlar, çok insanda görüyorum ki Kuran'ın arapçasını okuyup hiç birşey anlamazken, anlatılan hadislerden daha fazla sonuç çıkarıyorlar bu sayede..
Aman ne bilim yazdıkça yazasım geliyor benim konuyu değiştiriyorum. Sussam daha iyi.. Önemsemeseniz bu dediklerimi daha mı iyi sanki.. Saygılar..

Delirium
01-10-2012, 07:27 PM
Sünnet, erkeklerin cinsel hastalıklar kapmasını da önleyen, sıhhi açıdan bir önlem olduğu için sadece müslüman ve yahudiler arasında değil, başta amerika ve avrupa olmak üzere pek çok coğrafyada yeni doğan erkek bebeğe ailenin rızasıyla uygulanır. kadınlar için yapılan sünnet de belki bunun bir izdüşümü, erkekte iyiyse kadında da iyidir diye bir düz mantık sonucu oluşmuştur diye düşünüyorum. Sünnet edilen erkek edilmeyene göre daha düzenli ve sağlıklı ereksiyo olur gibi bir yargı da var, kimisi de erkeğin isteğini %10 azaltıyor gerekçesiyle karşı çıkıyor. Fakat çoğunluk sağlıklı olduğu kanaatinde.

gloxinia
20-10-2012, 03:29 PM
telekinezi ve delirium

tullga'nın verdiği linke bakarsanız orada yazan şeylere göre kadının sünnet olması varmış ama tıbbi yönden faydalı, zararlı değil, cinsel duyguları tahrik edici değil aksine güçlendirici ve en önemlisi yöresel..yaşadığı iklim nedeniyle kadınlarda da sünnet edilecek bi kısım gelişiyormuş ve fazla derinden almadıkça alınması iyiymiş.ama türkiye gibi bir yerde buna gerek yok mesela.

valla bu müslüman olan bazı ülkeleri aklım almıyor ya.bu yüzden türkiyeyi seviyorum ne ezansız bi ülke ne de yobazlığı gelişmiş.bölge bölge kimi bölgelerimizde ilkel kurallar uygulayan, olup olmadık kurallar geliştiren insanlar var kimi yerimizde ise müslümanları müslümanlığı tamamen cahil ilkel bişey gibi görenler, ilahi dinleri aşağılayanlar.nereye gitseniz mutlu olamazsınız ama hiç değilse zıt kutupları birden barındırınca hiç bir noktada aşırı uçlara gidemiyor türkiye :)

040147
21-10-2012, 01:21 AM
Erkeği sünnet edince yemiyor da kadını mı sünnet edince yiyor kafayı. Allah'ın yarattığını mı beğenememişler? Gerçi minareyi çalan kılıfını da uydurur. Nitekim uydurmuşlar.

Zugzwang
21-10-2012, 03:31 AM
İslamiyette sünnet (Hitan) yoktur, sünnet islam dünyasında bir gelenektir. Sünnet dünyada islamiyetten önce vardı yahudilikten öncede vardı, fakat yahudilikte sünnet zorunludur, peygamber efendimizin ise sünnet olduğuna veya sünnetli doğduğuna ait hiç bir kanıt yoktur rivayet vardır. Sünnetli doğum diye birşeye dünyada hiç rastlanmamıştır, sünnetli doğum diye tabir edilen Hipospadyas hastalığıdır ve tedavi gerektirir.

(Allah insanı kusursuz ve eksiksiz yaratmıştır, Allah'ın yarattığını yanlış bulup değiştirmek günahtır.)

emilyyy
27-06-2013, 11:18 AM
bu nasıl bir kafayı sıyırmışlıktır yaa

montevo
27-06-2013, 01:49 PM
Türkiye'de ılımlı İslam akımı olduğu için garip karşılıyoruz bunu, ama gelenekçi İslam ülkelerinde bu çok doğal bir olay. Bildiğim kadarıyla Mısır'da çok yaygın ( National Geographic Kuran belgeselinde izlemiştim )

Kadın sünneti peygamber zamanında varmış:
http://sahihhadisler.com/?pid=p&id=1939

Ki konuyla ilgili hadis de var:
"Sünnet, erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312)

Görüldüğü gibi ''40 ta bir zekat'' veya ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' hadisleri gibi sahih hadisdir.

sünnet islamın bgi gereği olsa idi 32 farzın iidne olamz mıydı? bana vereceksen kurandan örnek ver.