Orijinalini görmek için tıklayınız : mutsuzum
hazan34
29-04-2008, 09:12 AM
Ben depresyondan kurtulmaya çalışan ama çabaladıkça aşağı çekilen bu gidişlede kurtulmayı galiba başaramıycak biriyim.Çok çabaladım 3 ayımı klinik tedavisi ,yüzlerce terapi(grup,breysel),ilaç(ki hala devam ediyor medikal tedavi)lar harcanan çabalarla geçirdim.Hastane tedavisi bittiğinde boşanma kararı almıştım AMA DR. lar ve terapistim tedavi oldun o da anlamıştır hatalarını bır kere daha dene dedi ama olmayınca olmuyor en büyük hatayı denemkle yaptım galiba .Şu an kendimi tekrar başta hissediyorum hatta bu sabah acaba niye yaşıycam niye çaba gösterişyorum ne için değermi bu kadar sıkıntıya diye düşündüm.Ben hastaneye yattığım en ağır dönemim de bile bu düşünceye hiç kapılmamıştım şimdi bu kadar çabadan sonra dipte hissetmek...... yazmak istedim birileriyle paylaşmak eğer şu ana kadar okuduysanız te.ekkür ederim
....:(
deepblue
29-04-2008, 11:59 AM
depresyon kurtulması gereken bir durum değildir.Depresyonu ortaya çıkan nedenler üzerinde durulması gerekir.Ne olduda koptun?eskiden neler hissederdin şimdi neler hissediyosun.Bu hisler ne olduda değişti.Kendimize yabancılaşıyoruz ve hiç tanımadığın kendinle hayata devam etmek istemiyorsun bazen... o zaman kendine yakınlaş anlamsızlıklar içinde sadece sana iat anlamlı bir alan oluştur ve keyfine bak:)
zor bi süreç ama deprosyonla yaşayıp ölmekten iyidir...
9 ŞUBAT
29-04-2008, 03:08 PM
başkaları için degil sadece kendin için yaşamak iste ve sen buna fazlasıyla layıksın,evet bu tur davranışlarla karşılaşmak insanı çok uzuyor ama başkaları boyle duşunuyor diye kendimzi uzmeye degermi,boşver ne halleri varsa gorsunler de ve hayatı yalnızca kendin için yaşamamay bak,madem onlar senin verdigin degerin farkında degilller bırak onlar ugraşsınlar .
mavigece
30-04-2008, 12:15 AM
9 şubat haklı hazan....yeniden denemeyi de hata olarak görme... olmayacağını kesin olarak anladın...ayrıca başkalarının isteklerine göre değil kendi isteklerimize göre yaşamalıyız...
ozctkks
30-04-2008, 09:36 AM
asla başkası için çaba gösterme sadece kendini düşün.sana birşey olursa kimse yanında olmuyor.iyi gününde herkes yanında....benden sana tavsiyem sadece kendin için yaşa.ben bunun acısını okadar çok yaşadım ki.ve kimseye hak ettiğinden daha fazlasını verme.sorunlarını bir kenara yaz çözümlerinide yaz sorunları çözdükce hiçbir depresyon derdin kalmaz.yalnızca ölüme çare yok..başka herşeyin çözümü var...
hazan34
01-05-2008, 08:55 AM
Benı bana bıraksalar yaşıycam kendim için ama bırakmıyorlar ki.Kendim için oluşturduğum alana da tecavüz ediyor beni bana bırakmıyorlar.İki senedir tedavi oluyorum 150 lik efexor va diğerlerini kullanmama rağmen dün bütün günü ağlıyarak geçirdim bu sabah paçavra gibiyim MUTSUZUM.
wortex
07-06-2008, 12:12 AM
BEN ALKOL TEDAVİSİ GÖRDÜMDE DÜZELDİMİ?????? NEDEN BİZ BÖYLEYİZ ,NEDEN DÜZELEMİYORUZ .BİR SORUN VAR ASLINDA .BİR ÇELİŞKİ BU.DÜŞÜNÜN NEDEN DEVAMLI DOKTORA GİDERİZ. BUNU SONLANDIRACAK Bİ ŞEY YOK MU ????????????????? VAR ASLINDA ,AMA SÖYLEMEZLER.ÇÜNKÜ İLAÇLARI SATMAK LAZIM.ANLIYORMUSUN.BU YÜZDEN HEP GEÇİŞTİRİRİLER.ASLA SÖYLEMEZLER.YETERKİ İLAÇ SATILSIN.BUNLARDA ZATEN FİRMALRDAN RÜŞFET ALIYOR.AMA BENYAKINDA BOMBAYI PATLATICAM. GÖRSÜNLER BAKALIM,NELER OLUYOR.ZATEN HÜKÜMET BENİ DİNLİYOR.BAKALIM ALİYENİN GAZABINDAN KURTULABİLECEKLERMİ.NE HANDAN NE GAZ BOMBASI DURDURAMAZ BENİİ.
sarılale
07-06-2008, 09:56 AM
Benı bana bıraksalar yaşıycam kendim için ama bırakmıyorlar ki.Kendim için oluşturduğum alana da tecavüz ediyor beni bana bırakmıyorlar.İki senedir tedavi oluyorum 150 lik efexor va diğerlerini kullanmama rağmen dün bütün günü ağlıyarak geçirdim bu sabah paçavra gibiyim MUTSUZUM.
Arkadaşım bence sen kendi alanına tecavüz ettirmemek için ayak diremelisin ve kendin için her türlü şeyi denemelisin bu tekrar tedavisiyse yada başka bir şeyse en önemli olan kendinsin sen varsan çevrendeki insanlar var sen varsan dünya var bunu unutma. Ve devam et eminim bir gün bunların hepsini unutacaksın. Her sefanın bir cefası her cefanın bir sefası vardır her yaşadığın kötü olayda yada başına gelen kötülüklerde bunu düşün bir güçün seni sınadığını düşün bunların geçeceğini ve güzel günlerin geleceğini düşün sana en çok yardımı yine kendin edeceksin.
kedicik
07-06-2008, 11:16 AM
hiç kimse dört dörtlük bir hayat yaşamıyor ki
inan yalnız değilsin, hissettiklerini içine atma hiç kimseye anlatamazsan
bizler varız.
hiç bir şey senden daha değerli olmamalı bu hayatta, sahtede olsa gülümse kendin için, bir gün gerçekten içten güleceğini umut et sadece inan çekilen acılar er geç bitecek
yildizkaymasi
20-07-2008, 09:02 PM
Neden bir daha dene oda anlamistir hatalarini derler anlamiyorum, bunu terapistler diyorsa o zaman vay halimize, neden denicem ya, denemem. (zaten böyle olmama neden olan insandan ne beklenebilir)
Bu durumda kesin kararli olmak lazim. Zaten depresyona girmeden denemisinde depresyona girmisin.
Cabaladikca asaga inen biriyim diyorsun ya, bu durumu cok iyi anliyorum ama sana bir sey diyeyim
Kaybedecegin hic bir sey yoksa, daha güclü olursun, kaybedecek hic bir seyim kalmadi,
Kaybedebilecegim de önemsiz artik. diyerek artik düstüm diyerek artik ayaklarim yere basiyor, ortalarda gezinip durmuyorum (depresyon) adresim belli, cünkü en derine düstüm diyerek yukari tirmanmalisin.
Bir zamanlar Nitzsche nin bir sözünü okumustum,
Umut iskenceyi uzatir diye, evet uzatiyor.
Sen umut verdikce güc kaybediyorsun kaybedikce düstügün kuyudan cikamiyorsun,
Önce tam bir düseceksin sonra yukariya dogru yolunu belirliyeceksin, ama havada bosta ucarken, dengesiz oluyorsun. düsmen lazim.
Belki biraz farkli yazdim belki alinirsin, ama alinma, sana verilen bu hayatin degerini bil, kimsenin yüzünden depresyona sokma kendini. "Bir daha dene" diyenlerede kanma, insanlar degismiyor maalesef.
saygilarimla
FİLOZOF
21-07-2008, 10:08 PM
Depresyon...Hayal ettiğimizle yaşadıklarımız arasındaki açığın büyümesi sonucu duygusal durumumuzun bozulması,birşeylerin değişeceğine dair inancımızı yitirmememiz,mücadeleyi elden bırakmak,yenilgiyi kabullenmek,öğrenilmiş çaresizlik,teslim bayrağı,bir nevi tek başına oynanan rus ruleti...Depresyon nedeni ya bizden kaynaklı,ya da bizim dışımızdaki bir nedenden...Sizin dışınızdaki bir durum,kontrol edemediğiniz bir insan sözkonusu.Birilerini ve birşeyleri değiştirmeye çalışmaktan yorulmuşsunuz anladığım kadarıyla,öyleyse kontrol edemediğiniz şeylerle daha fazla uğraşmayın,değiştirebileceğiniz şeyleri değiştirmeye çalışın,yani kendinizi.Siz ne yapıyorsunuz da işler istemediğiniz bir hal alıyor?Ne yaparsanız bu durumu sizin istediğiniz şekilde tersine çevirebilirisniz?Bütün cevaplar sizde !Kendinize cevaplayabileceğiniz sorular sorun,hakettiğiniz değerin önünde kendinizde dahil kim gölge yapıyorsa,buna izin vermeyin,sahip olduğunuz değerin güneş gibi parlamasına izin verin...Mutluluklar ve sevgi dolu bir yaşam diliyorum hepinize...
olvido
22-07-2008, 03:25 PM
depresyonla ilgili daha bugün hocamın dediklerini söleyim size
insanın var olması demek sürekli kendini ötelemesi demek
yani geliştirmesi bir adım ileriye gidebilmesi
insan eğer ileriye gidemiyorsa varlığını yitiriyor
yerimizde durmak diye bişey yok yani ya olmak ya da olmamak
o yüzden depresyondan ve çoğu şeyden kurtulmak için ileriye gitmeyi kafamıza yerleştirmeliyiz eğer buna yapmazsak yok olup gideceğiz
bunu sakın unutmayın kendinizi sürekli geliştirin ne yönde olursa olsun var oluşumuz ancak bu sayede gerçekleşiyor
lisayne
15-10-2008, 12:14 PM
Kesinlikle yıldızkaymasının dediklerine katılıyorum .Bu tarz şeyler insanın kafasında bitiyor.Eğer bitirirsen kimseye ihtiyacın kalmıyor çünkü sen böle yazdıkça bu durumdan kurtulmak istediğin değil isyan ederk içinde bulunuyorsun.değmez gerçekten toparlan ya insanın en iyi doktoru kendi dıoktorudur.Bende 2 hafta önce 3 yıllık evliliğimi sonlandırdım niyemi hayatımda böyle bi acaıyı görmek için çok erken olsada gözlerimle aldatıldıgımı gördum değimez işte sana zehir edenleri siliceksin bi kalemde yapma işte kimseye fırsat verme belki küçük gülücüğün için yaşayan birileri vardır hayatta