PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendime Olan Ozguvenimi mi Kaybediyorum acaba ?

ikarayaka
31-03-2008, 11:00 AM
Merhaba,

İçinde bulunduğum bir konuda yardımlarınıza / bililerinize ihtiyacım var. Mutlakaki bu durumu yaşamış arkadaşlar vardır aranızda...
Sorun şu;
Bir firmanın Bilgi işlem departmanında görev yapmaktayım. Önceden Sistem yöneticisi olarak görev yapıyordum ama şu anda Yazılım Ekibine geçiş yaptım bu geçiş biraz sıkıcı oldu ama oldu sonuçta.
Sistem yönetiminden yazılıma geçiş yapmak sancılıdır genelde. bende o sancıları yaşadım.
Ben çalışmakta olduğum işyerine huzursuzum. Huzursuzluğumun nedeni ise,

1- Sürekli aynı şeyleri yapmam
Yazılım tarafının teknik işlerini yapmaktayım ve ben bu şirkette bu görevimi ( bilgi birikimi olarak ) tamamlandığıma inanıyorum.Hep daha fazla şeyler öğrenmek istiyorum ama şu anda çalıştığım yerde daha fazla öğrenme şansım yok gibi geliyor...Bu konuyla ilgili bölüm yöneticisine durumu uygun bir dil ile nasıl izah etmek lazım. yani ben artık yeni şeyler öğrenmek istiyorum diye.

2- Bulunduğum işyerinde uzun zamandır ( 6 yıl ) çalışıyorum ve dış dünyaya ( başka işyerlerine ) gitmek konusunda çekincem var. Sanki kendime olan özgüvenim gidiyor gibi.Başka işyerine başladığımda ortamlardan, yeni kişiler tanımaktan ve işi beceremezsem işi kaybetmekten korkuyorum. bu korku ve kaygı sürekli artıyor bende. Bu korkularımı kaygılarımı nasıl yenebilirim. Yeni bir işe başlangıç yaparken, yada karar alma aşamasında nasıl bir düşünce içinde olmak lazım.

Aslında yazılacak çok şey var ama herşey yazılarak anlatılamıyor..hatta bir atalar bu durumlar için psikologa gitmeyi bile düşündüm ( halada düşünüyorum ) ama günlük senasların fiyatları pahalı durumda.
Bu konuda da önerileriniz olursa sevinirim.

Bu konularda gerçekten bilgiye ihtiyacım var.

saygılarımla

mavigece
31-03-2008, 11:27 AM
merhaba... hoşgeldiniz...

sitemizin motivasyon bölümüne baktınız mı...

http://e-psikoloji.com/forum/forumdisplay.php?f=119

faydası olur umarım...

aşıkk
13-05-2008, 11:41 PM
sevgili arkadaşım sadece kısa bir tatile iyibir plana ihtiyacın var...zeki bir insan olduğun uslubundan belli .önce dinlen sonra yardım al mutlu değilsen işini bırakmadan yeni iş ara hayata gülümse .yarın dha güçlü olarak uyan ve karşılaştığın her kesle selamlaş yeni bir insan ol farklı bir insanı herkes fark edecektir şefin bile...ben tanımasamda sana inanıyorum çok başarılı bir hayat seni bekliyor....sevgilerimle...

ışılay
14-05-2008, 03:54 PM
Benimde bundan önceki iş yerimi değiştirdiğim dönemde bu tarz sıkıntılar yaşamıştım.Öncelikle bu gibi sancıları herkesin yaşadığını unutmamalısın.Ben bununla ilgili kitaplar okumuştum.Yapamazsam ,beceremezsem gibi ön yargıları kafandan katiyetle silmelisin.Ardından kaygı düzeyini sıfıra indirmeye çalış.Durumu karşı tarafa izah ederkende ben dilini kullan.Tabiki gerisini Allah'a bırak.Kolay gelsin.

9 ŞUBAT
14-05-2008, 05:26 PM
aramıza hoş geldiniz,

sitemizin meslekle ilgilli sorunlar ve motivayon bölumunde bu konuyla ilgili epey yazı var,onları okumanızı tavsiye ederim,
insanın bulundugu yerde son noktaya geldigini duşunmesi iş hayatında dogal olarak mutsuzluga neden olmakta ve bunun sık sık örneklerini yaşamaktayız,eger gerçekten bulundugunuz şirkette artık yapacak daha fazla şey olmadıgına inanıyorsanız tabiki iş degiştirebilirsiniz,iyi bir kariyeri olan bir kişi daha iyi pozisyonlarda iş bulabilir ama arkadaşlarında dedigi gibi yeni yere uyum ,ekip elemanları tarafından kabullenme kendini gosterme ispat etme gibi sorunları dogal olarak yaşayacaksınız bundan hiçbir zaman kaçış yok,
bence en iyi şey arkadaşımın dedigi gibi bir tatile çıkıp kafanızı boşaltmaya çalışmak ve bu zaman zarfında artıları eksileri dinç kafayla tartıp ona gore karar almak en dogrusu.