PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : olmuyor

busra14
24-03-2008, 11:15 AM
....................................

kamiloglu
24-03-2008, 11:50 AM
ömrün boyunca bu acıyı yaşamayacaksın... sadece bir süre etkisini sürdürür o kadar. hem bir süre kafan rahat eder niye böyle kendi kendini sıkıyorsun ki...

Nefertiti
24-03-2008, 12:07 PM
ya ben ne yapacağım olmuyor çıkmıyor işke aklımdan hiç acım azalmadı dayanacak gücüm kalmadı yapamıyorum ölmek istiyorum artık ama ölemiyorum ölmeyede cesaretim yok.ömrüm boyunca bu acıya nasıl katlanacağım ben alışamıyorum bu acıyla yaşamaya ondan başkasını düşünmek bile beni çıldırtıyor ALLAHIM olmuyor ne yapacağım ben ya belkide bu konudan hepiniz sıkıldınız ama ben yapamıyorum işte gerçekten çok kötüyüm benn yaaaaaaaaaaaaaaa offfffffffffff

Eğer işin içinden çıkamıyorsan,bir psiky.yardım almanı öneririm.İlerde bu günlerini gülümseyerek ve pişmanlıkla hatırlayacaksın inan.Kendini harab etmeye değmezzz....

Uzmanlar diyor ki;
Feronom, vücudumuzun salgıladığı hormonlardan sadece biri. Feronom a "aşk hormunu" da deniliyor. Aşıkların, her dakika aşık oldukları kişiden söz etmeleri bu hormondan kaynaklanıyor. Aşık olunduğunda vücudun fazla feronom salgılamasıyla kişilerin fiziksel yapılarında ve davranışlarında değişiklikler oluşmaya başlıyor. Kalp çarpıntısı, gözlerin parlaması gibi değişiklikler oluyor ve "O da beni seviyor mudur?", "Acaba şimdi nerededir?" gibi sorular artmaya başlıyor. Obssesive yani takıntılı kişi davranışları gözlemleniyor.
Aşkın yerini sevgiye bırakması da hormonlarla ilgili. Zamanla serotoninin azalması, oksitoksinin artmasıyla, aşk yerini bir süre sonra sevgi ve şefkate bırakıyor.

- Yaz aylarında insanların daha sık aşık olmasının da bilimsel bazı sebepleri var. Özellikle bahar ve yaz aylarında, güneş ışınları insanların hormon sistemini etkiliyor ve bu durumda aşk daha yoğun hissediliyor. Melanosit denen vücuda renk veren hücreler de, bu aylarda artıyor.

Aşk acısı nasıl diner?

Uzmanlar, şu sıralar mevsimin de etkisiyle kendilerine en çok aşk acısı çekenlerin başvurduğunu söylüyor ve bu acının nedenlerini, uyguladıkları yöntemleri şöyle anlatıyorlar:

Aşk acısı çeken biri, sevgilisini unutamamıştır, her gördüğü şeyde, her olayda ondan bir parça bulur. Bir yandan yaşadıklarına inanamaz. "Gerçekten bu aşk bitti mi" , "Onsuz ne yaparım" gibi duygulara kapılır.

Bizim yaptığımız, bunun altında yatan nedenleri analiz etmek. Kişinin kendine güvensizliği mi var, ailesinin ona yüklediği baskılar mı var, hayata mı güvenmiyor?

Önce sorunun nedenlerini bulup sonra NLP veya Bilişsel Terapi ile bunu ortadan kaldırıyoruz. Olaya bakış açınızı değiştirdiğiniz zaman olaylar daha farklı gelişiyor. Mesela vapurdan denize baktığınızı düşünün. Denizde çöp görüyorsunuz. Aynı çöpe bir kaptan kamarasından, bir sahilden bir de uzaydan bakın. Hepsinde gözünüze ne kadar farklı görünür.

İşte, bize danışmaya gelen kişilere de o olaya kuşbakışı bakmalarını sağlıyoruz. Bu çok kolay olmuyor. Çünkü doğru ya da yanlış öğrendiğimiz her şey, tecrübelerimizi oluşturur.

Çocukluğumuzdan itibaren, "Hayır, yapamazsın", "Kahvaltını etmezsen derslerin iyi geçmez" gibi, günde 10 olumsuz ileti aldığınızı düşünün. Bir yılın sonunda 3600 olumsuz iletiyle dolu oluyorsunuz! 14 yaşına geldiğinizi düşünürsek kafanızda 48-50.000 tane olumsuz ileti olur. Bunları değiştirmek tabii ki güç oluyor. Öğrendiğimiz olumsuz şeylerin yerine olumlularını koymak çok önemli.

9 ŞUBAT
24-03-2008, 12:31 PM
sayın nefertiti paylaşımınız için çok sagolun çogumuzun aklına gelmeyen ama aslında sorunun tam odak noktası ,bundan sonra olaylara birde bu açıdan bakmaya çalışıcam.

birmelek
24-03-2008, 01:12 PM
Hayatını allaha bırakmalısın..allahım benim için en hayırlısı ne ise sen daha iyi bilirsin..o yüzden hayatımı senin ellerine bırakıyorum..bana en iyisini sen yaşatırsın, sana güveniyorum demelisin.

Zamanında ben de senin yaşadıklarını yaşadım..bişeyler için çok direttim ama baktım ki sadece kendimi yıpratıyorum..ötesine gidemiyorum. Ben bişeyler için ısrar ettikçe inatlaştıkça, o şey hiç olmuyor. Sonra bıraktım herşeyi allah'a..sen daha iyisini bilirsin dedim. Benim için en güzeli ne ise bana onu yaşatacağından eminim dedim. Ve çok sürmedi..hayatımı birden bire değiştirdi. Benim istediğim şeyleri yaşattırmadı bana..farklı bir hayat sundu önüme..ve düşününce de bu hayatım olabileceğinin en iyisi zaten. Eğer benim istediğim şey olsaydı diye ne olurdu diye düşünüyorum ve gerçekleri şuan daha net görüyorum ki; hep mutsuzlukla geçerdi hayatım. Bunu insan o an farkedemiyor ama zaman geçtikçe daha iyi anlayıp görmeye başlıyor. Kamiloğlunun da dediği gibi geçiyor birgün hepsi. O yüzden kendini çok fazla üzüp yıpratma..herşeyi olacağına bırak.

merdivenler
24-03-2008, 03:47 PM
Kamiloglu'na katılıyorum, zamanla geciyor bu tur uzuntuler. eger sen uzuntulerine gomulmek yerine mutlu olmak, hayatla savasmak icin gayret edersen, daha da cabuk gecip gidiyor.

mavigece
24-03-2008, 08:19 PM
ya çok sağolun dedikleriniz çok doğru nefertiti yazın için çok teşekkür ederim.işte ya gerçekten elimden geleni yapıyorum ama başaramıyorum.kamiloglu inşallah senin dediğin gibi olur zamanla azalır bu acı.nedenini bilmemekte beni kahrediyor ve hala beni sevdiği fikrini ne yapsam atamıyorum aklımdan hep başka şeyler vardır altında diye düşünüyorum kabullenemiyorum bittiğini inanamıyorum hala ya ben bilmiyorum ya hayatta tek başıma kalmışım gibi hissediyorum sanki herhan başımı kötü şeyler gelecekmiş gibi hayattan korkar oldum.hep kendime şu soruyu sorar oldum acaba beni gelecekte neler bekliyor çokmu kötü şeyler yaşayacağım acaba diye aklımdan atamıyorum bunu.

sevgili büşra, nefertiti çok güzel açıklamış...ve inan ki bu günler çok uzun sürmez...zaman sana da unutturacak bu acıları...bugünleri daha iyi atlatabilmek için uzmandan yardım alman iyi olur...biz yanındayız unutma...;)

BeYaZ_KeLeBeK
24-03-2008, 09:15 PM
Hayatını allaha bırakmalısın..allahım benim için en hayırlısı ne ise sen daha iyi bilirsin..o yüzden hayatımı senin ellerine bırakıyorum..bana en iyisini sen yaşatırsın, sana güveniyorum demelisin.

tamamiyle bunu yapman yeter canım....hiçbir acı sonsuza kadar sürmez...elbet o da geçecek....sadece sabır ve Allaha güven....herşeyin doğrusunu iyisini o bilir....en hayırlısı ne ise o olsun...