PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pişmanlık karışımı

bobmarley
18-03-2008, 09:54 AM
arkadaşlar benim bir sorunum var,rahat edemiyorum.
Mesela cebimde 30 liram vardı,bu parayı zor biriktirmiştim.genelde ailemden alıyorum paralarımı 30 lirayı da biriktirmiştim. o parayla maça gittim ama içimden bir pişmanlık oldu sanki haketmiyormuşum gibi Allah parayı harcadım diye günah yazacakmış gibi.

Bugün de Abim mp3player hediye etti bana. fiyatı 32 lira.Abim Gazi Üniversitesinden mezun ama Şu an bir markette çalışıyor yakında memur olacak günlük 20 lira alıyor başka evde kalıyor sanki bu hediyeyi kabul ederek ona yük olmuşum gibi hissediyorum pişmanım sanki haketmiyorum sanki Allah razı olmuyor :confused::(

ne yapacagım arkadaslar bana birşeyler söyleyin acaba düşündüklerimde haklımıyım benim kafama takılan asıl 2.yazdıgım şey yani bugün gerçekleşen olay. bir aydınlatın beni hediyeyi geri mi iade etmeliyim yoksa para biriktirip mp3playerın parasını mı vermeliyim abime. getirme dedim sana kıyamıyorum calısıyosun dedim zaten calıstıgım ıcın alıyorum dedı.sanırım 1 yıl once bir forumda mp3player satın alacagım dıye actıgım bır konuyu gordugu ıcın aldıbana. yazın almıstı aslında ogrencıyken ama ben ıstememıstım gıtmemıstım almaya .benım teknoloji ile alakalı herseyimi abim getiriyor ona yuk olmusum gibi oluyor pısmanım sanki.

ona yük olmuşum gibi hissediyorum pişmanım sanki haketmiyorum sanki Allah razı olmuyor :confused::( ne yapacagım arkadaslar

busra14
18-03-2008, 10:04 AM
slm bence yanlış düşünüyorsun arkadaşım onlar senin ailen ne olmuş maça gittiysen maça para vermek haram birşeymi içkimi aldın sanki abinin sana verdiği hediyeyi de geri verme bence çok üzülür.sen çalışmıyorsun galiba onun için onların verdikleri şeylerin altında kendini ezik issediyorsun ama onlar el değiller senin ailen bence bunları dert etme

mavigece
18-03-2008, 10:07 AM
merhaba bobmarley...ne ince düşünüyorsun öyle...sanırım abin seni çok seviyor ve seni mutlu edebilmek için aldı hediyeyi...onun açısından düşün...sana onu almakla çok mutlu olmuştur eminim...ve o mutluluk parayla ölçülemez...eğer geri verirsen yada senin böyle rahatsız olduğu görürse inan o da çok üzülür...için rahat olsun...
ayrıca maça gitmek senin için çok önemliyse neden üzülüyorsun paranı oraya harcadığın için...sonuçta kendin için istediğin bir şeyi yapmışsın...önemli olan senin ne istediğin...herkesin önem verdikleri farklıdır ve sen sana göre doğru olanı yapmışsın...lütfen pişmanlık duyma bundan...tadını çıkar...;)

bobmarley
18-03-2008, 10:09 AM
ben de oyle dusunmek ıstıyorum ama ıcıme dert oluyor.
bu pısmanlık hıssı nereden gelıyor kı ya :(
ne yapmalıyım

bu arada cok tesekkur ederım

kamiloglu
18-03-2008, 10:34 AM
bu pişmanlık duygusu 'ben neden para kazanamıyorum?' endişesinden kaynaklanır. yani şöyle, 'başkalarının verdiği birşeyi haketmiyorum, benim kendi kendime yetecek para kazanmam gerekiyor' duygusudur pişmanlık duymana sebep olan şey.
ilerde iş güç sahibi olunca kendi paranla rahat rahat maçlara girersin ve harcamaların için pişmanlık duymazsın...

bobmarley
18-03-2008, 10:40 AM
aslında öyle değil. nereden geldiğini bilmiyorum ama,zaten lisede okuyorum para kazanma gibi bi derdim yok.Ama bu pişmanlık duygusu nereden gelıyor nasıl yenıcem .

bu arada maç hayatımın en guzel anlarından biriydi,tribündeki tezahuratlar,tanıstıgım insanlar vs.. cok eglenceli dakikalar yasadım.şimdi o pişmanlıktan birşey kalmadı.

ama mp3player olayında hala kafam karısık

mavigece
18-03-2008, 10:44 AM
aslında öyle değil. nereden geldiğini bilmiyorum ama,zaten lisede okuyorum para kazanma gibi bi derdim yok.Ama bu pişmanlık duygusu nereden gelıyor nasıl yenıcem .

bu arada maç hayatımın en guzel anlarından biriydi,tribündeki tezahuratlar,tanıstıgım insanlar vs.. cok eglenceli dakikalar yasadım.şimdi o pişmanlıktan birşey kalmadı.

ama mp3player olayında hala kafam karısık

neden hala karışık...abin senin için güzel birşey yapmak seni sevindirmek istemiş...bu şekilde düşünerek onu ve kendini üzmekten başka birşey yapmazsın...hadi şimdi bırak bu düşünceleri de mp3 nün keyfini çıkar....;)

busra14
18-03-2008, 10:48 AM
neden hala karışık...abin senin için güzel birşey yapmak seni sevindirmek istemiş...bu şekilde düşünerek onu ve kendini üzmekten başka birşey yapmazsın...hadi şimdi bırak bu düşünceleri de mp3 nün keyfini çıkar....;)

canım ya nasılda çabalıyor arkadaşımızın kendisini iyi hissetmesi için

bobmarley
18-03-2008, 10:50 AM
tamam cok tesekkur ederim gercekten. Allah razı olsun:)

mavigece
18-03-2008, 10:51 AM
canım ya nasılda çabalıyor arkadaşımızın kendisini iyi hissetmesi için

arkadaşlarımızı üzgün, mutsuz görmek istemiyoruz canım...sıkıntılarımızı paylaşmak için buradayız ...;)

busra14
18-03-2008, 10:58 AM

arkadaşlarımızı üzgün, mutsuz görmek istemiyoruz canım...sıkıntılarımızı paylaşmak için buradayız ...;)

tamam ama neden kızıyorsun ben kötü birşey demedim ki sadece çok hoşuma gitti belirtmek istedim seni kırdıysam özürdilerim arkadaşım yanlış anladın galiba beni

mavigece
18-03-2008, 11:07 AM
tamam ama neden kızıyorsun ben kötü birşey demedim ki sadece çok hoşuma gitti belirtmek istedim seni kırdıysam özürdilerim arkadaşım yanlış anladın galiba beni

canım yaa sen beni yanlış anladın...kızmadım ki ben...:)ayrıca benim de hoşuma gitti söylediğin...:)yanlış ifade ettiysem kusura bakma...;)

busra14
18-03-2008, 11:11 AM
canım yaa sen beni yanlış anladın...kızmadım ki ben...:)ayrıca benim de hoşuma gitti söylediğin...:)yanlış ifade ettiysem kusura bakma...;)

ikimizde birbirimizi yanlış anladık galiba ama sorunun bende olduğunu kabul ediyorum.şu aralar kendimi kötü hissediyorum sanki herkez bana kızıyor herkez benden bıkmış gibi geliyor bana asıl sen kusura bakma

mavigece
18-03-2008, 11:17 AM
önemli değil canım...olur bazen böyle ...:)hem niye herkesin senden bıktığını düşünüyorsun...bizimle paylaşbilirsin canım...;)