PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni forum önerileri

Admin
29-10-2007, 04:27 PM
Merhaba,
Psikoloji forumunda "bu bölümde olsa daha iyi olurdu" diye düşündüğünüz konular varsa lütfen bu bölüme yazınız.
Tabi her isteğin yerine getirilmesi imkansız olacağından, titiz bir değerlendirme sonunda uygun bulunanlar açılacaktır.
Önerileriniz bekliyorum
hadi daha ne bekliyorsunuz? :)

9 ŞUBAT
29-10-2007, 04:37 PM
ilk öneriyi ben yapayım , gerçi bu fikir bana degil sevgili bir arkadaşıma ait (kusura bakmasın şu an ismini hatırlayamadım ),

çocuk sorunlarının yer aldıgı bir bölum açmamız mumkunmu böylece en azından 0 -13 yaş arası çocukların sorunlarında ebeveylere yardımcı olabilmemeiz daha kolay olabilr.

Gümüş
29-10-2007, 06:45 PM
çok güzel bir düşünce sağol megan.anılar köşesi gibi bir bölüm olabilir.aslında aklımda birçok şey vardı şuan gelmiyor.daha sonra hatırladıkça yazarım;)

mavigece
30-10-2007, 01:23 AM
haber bölümü olabilir...psikoloji ile ilgili haberleri paylaştığımız bir bölüm..

BeYaZ_KeLeBeK
30-10-2007, 01:18 PM
bende şöyle bir öneri yapmak istiyorum...sadece kadınlara özel bir bölüm...bayanların sorunlarının yer aldığı bir bölüm olabilirmi acaba:confused:

9 ŞUBAT
31-10-2007, 09:58 AM
ben dayanışma köşesi açılması önerisini getiricegim , bu bölum vasıtasıyla herhangi bir konuda yardım isteyen arkdaşımız faydalı olabilmek hem dayanışmamızı arttırır hemde yalnız olmadıgımız guvenini dahada guçlendiriir ,
bu bölumde her konuda yardım istemek mumkun olabilir , belki br arkadaşın ders konusunda , iş hayatı konusunda veya daha farklı konularda yardıma ihtiyacı olabilir ve ancak kendi çevresi içinde çozume çare aramak zorundadır , oysa sorundan haberi olmayan ama yardımcı olabilecek arkadaşlarımız olup kooordinasyon olmadıgı için hem o arkadaşımız çaresiz kalacak hemde diger arkadaşımız bir arkadaşına dostuna yardım edememenin ezikligini yaşayacak ,
böyle bir bölum bizlere her konuda yardımcı olur duşuncesindeyim .

size kuçuk bir örnek vereyim , siteden çok sevdigim bir arkadaşımın yegeni bulundugum yere askerlige gelmiş ve çocuk ilk gunlerde epey zorluk çekmiş ben bunu ne yazıkki arkadaşla konuşurken çok sonra ögrendim ve yardımcı olmak istedim ama iş işten geçmişti ve bu duruma çok uzuldum çok sevdigim arkadaşıma yardımcı olamadım diye kahroldum , eger konudan çok önce haberim olsa gerekeni yapar ve aklıma geldikçe o ezikligi yaşamazdım .

mavigece
31-10-2007, 10:45 AM
haklısın iyi fikir...dayanışma bölümü yararlı olur...;)

Nefertiti
26-11-2007, 10:48 AM
Herhangi bir konunun daha önce açılıp açılmadığını
daha kolay ve seri bulabilme adına "hızlı arama" ve ya sözlük????? tarzı
bir şey olabilirmi.
Acaba varda benmi bulamıyorum...:o
Bir konuyu paylaşmadan önce kontrol etmek çok zamanımı alıyor:

9 ŞUBAT
26-11-2007, 10:54 AM
Herhangi bir konunun daha önce açılıp açılmadığını
daha kolay ve seri bulabilme adına "hızlı arama" ve ya sözlük????? tarzı
bir şey olabilirmi.
Acaba varda benmi bulamıyorum...:o
Bir konuyu paylaşmadan önce kontrol etmek çok zamanımı alıyor:

bronz çok guzel bir oneri evet dedigin gibi bir konuyu aramak oldukça zaman ve emek kaybına neden oluyor buna çozum bulunursa sitemiz içinde çok iyi olacak .

Admin
26-11-2007, 12:51 PM
Merhaba,
Bu tür bahsettiğiniz arama özelliği zaten mevcut
Üye girişi yaptıktan sonra yukarıdaki linkler bölümünde "Yeni Mesajlar" linkinin hemen sağındaki "Arama" bölümünü anahtar kelime kullanarak konu veya mesaj bazında taratabilirsiniz.
Ayrıca girmiş olduğunuz herbir forumun en alt bölümünde o foruma benzer açılmış diğer forumlar listelenmiştir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

9 ŞUBAT
26-11-2007, 03:39 PM
Merhaba,
Bu tür bahsettiğiniz arama özelliği zaten mevcut
Üye girişi yaptıktan sonra yukarıdaki linkler bölümünde "Yeni Mesajlar" linkinin hemen sağındaki "Arama" bölümünü anahtar kelime kullanarak konu veya mesaj bazında taratabilirsiniz.
Ayrıca girmiş olduğunuz herbir forumun en alt bölümünde o foruma benzer açılmış diğer forumlar listelenmiştir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

sagolun haklısınız , ben onu tamamen unutmuştum .

BeYaZ_KeLeBeK
12-01-2008, 04:21 PM
ben bir öneride bulunmak istiyorum..tabi sonuçta burası bir psikoloji sitesi ama bence olursa iyi olur yinede...

atatürkle ilgili bir köşe açsak...onunla ilgili bilgileri,resimleri,videoları paylaşsak..nasıl olur acaba?

sayın admine duyurulur....

kamiloglu
12-01-2008, 09:37 PM
yeni birkaç gülümseme daha eklesene daha güzel olur gibime geliyor :confused:
bazen hep aynı gülümsemeleri kullanıyormuşum gibi oluyor :)

BeYaZ_KeLeBeK
14-01-2008, 09:42 PM
sesimizi duyan varmıııııııııı:confused:

breaker
14-01-2008, 09:49 PM
buralarda bana benzeyen bır ıkısı varmı acaba merak edıyorum

Gümüş
14-01-2008, 09:50 PM
anlayamadım ne gibi breaker??

Nefertiti
14-01-2008, 09:56 PM

Çokk....buyur....

Nefertiti
15-01-2008, 12:02 AM
sesimizi duyan varmıııııııııı:confused:

Sn:Admin Siz sordunuz bizler düşüncelerimizi yazdık,uzman olan sizlersiniz
bir cümleylede olsa aramıza katılmanızı arzu ederiz.
Saygılar

shyla48
16-01-2008, 01:17 PM
Cüretimi mazur görün. Yanlış bişeyler söylüyosam şimdiden özür dilerim.
Sitenizi çok karamsar buldum. Türk toplumunun % 50- 60 nın ruhsal hastalığı olduğunu düşünürsek burasının cıvıl cıvıl olmasıgerekir. Sitenizi önerdiğim arkadaşlarımda aynı sonuca vardı.
Evet bir deprosyon hastası karamsar takılır. Ancak seçtiği ortam aydınlık. Seçtiği arkadaş deprosyon hastası değildir.
Bir manik depresif niye ilacını içmez? Çünkü onun yalancı mutluluğunu frenler. Bir manik Depresif deprosyona girmekten korktuğu kadar Hastalanmaktan korkmaz.
Bu hastalar hastalıklarının her evresini adım adım bilirler çoğu hasta olduğunu kolay kabullenir. Bilmeyenler için elbette bilgi önemlidir.
Burayı pisikoloji kiliniğinede çevirmek çözüm değildir. Bu insanlar Pisikiyatri doktorlarını pek sevmezler. Çünkü çare doktor değildir. Doğa üstü bir güçtür. İlaçlarınada doktorlarınada pek güvenmezler.
Bütün sorun hasta olmaktan değil ilaç içmemekten kaynaklanır. Gizli gizli ilacın etkilerinden yakınırlar. Oysaki ilaç kendilerinde düz bir çizgi gibi bir denge sağlar. Duygularındaki karmaşadanda bunu anlayamazlar.Gerçek mutlulukla paranoyak mutluluğu çok karıştırırlar.
Çünkü aradıkları mistik, efsanevi kurtarıcıdır.

Şunu sakın unutmayın. Bu insanlar sıfır noktasında kendi etrafında dönen insanlardır. Bu insanları kendi ekseni etrafında dönmekten kurtarabilirseniz. Hastalık seyri minumuma düşer. Dünyaya bakış açılarıda sıfırdır. Kendi dertlerinden başka dert yoktur. İçin için kendini kemiren kene gibidirler. Kendilerini yok edene kadar uğraşırlar.
Bu hastalıklardan tamen olmasa da kurtulma şansları yüksektir. Dikkatlerini daha büyük Dünya sorunlarına çekebilirseniz kendilerini didiklemeyi unuturlar.
1-Kendilerini sevmeyi : Endüşkün insan birimini severek
2-Kendilerini unutturmayı: İçinde olmadıkları ülkelerin insanlarının sorunlarınına devamlı dikkati çekerek. sorunla yoğurarak bu insanlara yardımcı olabilirsiniz. KENDİ EKSENİNDE DÖNMEKTEN KURTULAN BİRİ İLACIN YARDIMIYLA BU HASTALIKLARDAN SİLKİNİR ÇIKAR.

Bunlar için en çok yararlı olan konu ve başlık şu olmalıdır.

BEN HASTA DEĞİLİM. ÇÜNKÜ İLACIMI İÇİYORUM.

9 ŞUBAT
16-01-2008, 02:18 PM
ben bir öneride bulunmak istiyorum..tabi sonuçta burası bir psikoloji sitesi ama bence olursa iyi olur yinede...

atatürkle ilgili bir köşe açsak...onunla ilgili bilgileri,resimleri,videoları paylaşsak..nasıl olur acaba?

sayın admine duyurulur....

kelebek bu önerinin kabul edilecegini sanmıyorum , evet guzel bir duşunce ama ne yazıkki forum kurallarına ters ve bu şekilde bir hareket başka isteklerinde ortaya çıkarki , buda sitenin ana amacının sapmasına neden olur ,

9 ŞUBAT
16-01-2008, 02:23 PM
Sitenizi çok karamsar buldum. Türk toplumunun % 50- 60 nın ruhsal hastalığı olduğunu düşünürsek burasının cıvıl cıvıl olmasıgerekir. Sitenizi önerdiğim arkadaşlarımda aynı sonuca vardı.
Evet bir deprosyon hastası karamsar takılır. Ancak seçtiği ortam aydınlık. Seçtiği arkadaş deprosyon hastası değildir.
Bir manik depresif niye ilacını içmez? Çünkü onun yalancı mutluluğunu frenler. Bir manik Depresif deprosyona girmekten korktuğu kadar Hastalanmaktan korkmaz.
Bu hastalar hastalıklarının her evresini adım adım bilirler çoğu hasta olduğunu kolay kabullenir. Bilmeyenler için elbette bilgi önemlidir.
Burayı pisikoloji kiliniğinede çevirmek çözüm değildir. Bu insanlar Pisikiyatri doktorlarını pek sevmezler. Çünkü çare doktor değildir. Doğa üstü bir güçtür. İlaçlarınada doktorlarınada pek güvenmezler.
Bütün sorun hasta olmaktan değil ilaç içmemekten kaynaklanır. Gizli gizli ilacın etkilerinden yakınırlar. Oysaki ilaç kendilerinde düz bir çizgi gibi bir denge sağlar. Duygularındaki karmaşadanda bunu anlayamazlar.Gerçek mutlulukla paranoyak mutluluğu çok karıştırırlar.

Şunu sakın unutmayın. Bu insanlar sıfır noktasında kendi etrafında dönen insanlardır. Bu insanları kendi ekseni etrafında dönmekten kurtarabilirseniz. Hastalık seyri minumuma düşer. Dünyaya bakış açılarıda sıfırdır. Kendi dertlerinden başka dert yoktur. İçin için kendini kemiren kene gibidirler. Kendilerini yok edene kadar uğraşırlar.
Bu hastalıklardan tamen olmasa da kurtulma şansları yüksektir. Dikkatlerini daha büyük Dünya sorunlarına çekebilirseniz kendilerini didiklemeyi unuturlar.
2-Kendilerini unutturmayı: İçinde olmadıkları ülkelerin insanlarının sorunlarınına devamlı dikkati çekerek. sorunla yoğurarak bu insanlara yardımcı olabilirsiniz. KENDİ EKSENİNDE DÖNMEKTEN KURTULAN BİRİ İLACIN YARDIMIYLA BU HASTALIKLARDAN SİLKİNİR ÇIKAR.

çok guzel bir öneri , çok haklısın ,

bu başlıgı açmanı en kısa zamanda bekliyoruz .

BeYaZ_KeLeBeK
16-01-2008, 05:23 PM
kelebek bu önerinin kabul edilecegini sanmıyorum , evet guzel bir duşunce ama ne yazıkki forum kurallarına ters ve bu şekilde bir hareket başka isteklerinde ortaya çıkarki , buda sitenin ana amacının sapmasına neden olur ,

ne gibi başka isteklerin çıkmasına neden olabilirki megan?hepimiz atatürkçü değilmiyiz...atatürk ne gibi olumsuzluk yaratabilir:confused:..........

psikolog
16-01-2008, 09:39 PM
ne gibi başka isteklerin çıkmasına neden olabilirki megan?hepimiz atatürkçü değilmiyiz...atatürk ne gibi olumsuzluk yaratabilir:confused:..........

Merhaba,
Tabii ki belittiğiniz konu çok güzel ama dikkat ederseniz forum ana ve alt kategorilerin hemen hemen hepsi psikolojiyle alakalı konular. Özellikle buranın bir psikoloji forumu olmasına gayret ediyoruz. Atatürkle ilgili yazılarınızı "Paylaşım Köşesi" bölümünde yayınlayabilirsiniz. Burası zaten paylaşmaya değer bulduğumuz yazılar bölümüdür.
İlginiz ve hassasiyetiniz için teşekkürler.
Sağlıcakla kalınız

BeYaZ_KeLeBeK
16-01-2008, 11:15 PM
bende ilginiz için teşekkür ederim...tamam o zaman paylaşım köşesinde yapabiliyorsak sorun yok...ben hiç yapamayız gibi anladım da...

teşekkür ederim...saygılar..

9 ŞUBAT
23-01-2008, 03:38 PM
yeme ve durtu bölumune çagımızın en buyuk derdi obezite bölumu açılmasını oneririm , anoreksiya ve bulimmia varken obezitenin ve kilo problermini içeren bölumun olmaması buyuk eksiklik bence .

kamiloglu
01-02-2008, 12:33 PM
birkaç gündür yazıyım diyorum hep unutuyordum. şimdi aklıma gelmişken şöyle bir öneriyi sayın form yönetimine sunuyorum.
bilindiği üzere formumuzda birçok döküman paylaşımı mevcut. linkler, konular öneriler ve dökümanlar vs...
formda paylaşıma sunulan linkleri görebilmek ve kullanabilmek için üye olunması şartının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. örneğin ben bir link verdim ama bu linke sadece üye olanlar tıklayabilsin. böylece formda hem üye sayısı artırılmış olur hem de ziyaretçilerin daha uzun bir süre sitede vakit geçirmeleri sağlanır.

9 ŞUBAT
01-02-2008, 08:38 PM
birkaç gündür yazıyım diyorum hep unutuyordum. şimdi aklıma gelmişken şöyle bir öneriyi sayın form yönetimine sunuyorum.
bilindiği üzere formumuzda birçok döküman paylaşımı mevcut. linkler, konular öneriler ve dökümanlar vs...
formda paylaşıma sunulan linkleri görebilmek ve kullanabilmek için üye olunması şartının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. örneğin ben bir link verdim ama bu linke sadece üye olanlar tıklayabilsin. böylece formda hem üye sayısı artırılmış olur hem de ziyaretçilerin daha uzun bir süre sitede vakit geçirmeleri sağlanır.

onerin için sagol berkeley , adminin goz onune alacagını tahminediyorum ,buyuk ihtimalle gozden kaçmıştır bu durum
zaten dogrusuda bu yontem , ilgin için teşekkurler .

mavigece
01-02-2008, 11:17 PM
sitemizde daha önce misafirler sadece birkaç başlığı okuyabiliyordu... şuan üyeler gibi her başlığı okuyabiliyorlar...bence linkler gibi bunun içinde üyelik şart olsa çok iyi olur...ayrıca yeni üyelerin özel mesaj gönderebilmesi için belirli mesaj sayısına ulaşması iyi olur...

9 ŞUBAT
02-02-2008, 09:29 AM
arkadaşlar evet çok haklısınız , uyelerle misafirin bir farkı olması gerekiyor , bizler bu kadar emek harcayıp bu siteyi geliştiriyoruz adam dışarıdan gelip hazıra konup gidiyor , hiçte hoş degil ,
ancak bildigim kadarıyla bu sorun yalnız sitemiz için geçerli degil , diger sitelerdede durum aynı sayılır , oralarada uye olmadan epey bolume ulaşabiliyorsunuz , bildigim kadarıyla teknik bir konu ve boyle duzenlenmesinde mutlaka bir sebep var , adminimiz bu konuda gereken açıklamayı yapacaktır.

Admin
02-02-2008, 09:51 AM
Merhaba,
Yeni düzenleme ile sadece üyeler linkleri görebilir ve tıklayabilir.
İkinci olarak yeni üyeler minimum 10 mesaj atmadıkça özel mesaj gönderemezler.
Zamanı geldikçe yeni düzenlemeler yapacağım,
sağlıcakla kalınız

9 ŞUBAT
02-02-2008, 09:56 AM

uyelerimizin çogunu karamsar bulmanız çok dogal , çunku bir çok kişi bu sitelere rahatsızlıkları nedeniyle ulaşmakta ve burada kendi gibi insanları gorup yalnız olmadıklarını anlayınca azda olsa bir rahatlama hissetmekteler ,

psikolojik sorunu olmayanların burada bulunmasını pek bekleyemezsiniz
psikoloji bir merak işidir ve ilgi duyanlar bu ortama girer ancak , mesela siz ve arkadaşlarınız kaç rock veya metal sitesine uyesiniz , veya kaç tane sizi cezbetmiyen siteye uyesiniz merak ediyorum , bir mimar doktorlarla ilgili bir sitede veya bir ogretmen borsacılarla ilgili bir sitede ne kadar paylaşımda bulunablirki ,
herkes kendi gibi insanların oldugu sitelere katılması kadar dogal ne olabilirki , sitemizin adındanda belli psikoloji sitesi ve genel olarak rahatsızlıkları nedeniyle burada bulunan arkadaşlar çogunlukta ,

ama arzu ederseniz bizleri uye oldugunuz diger siteler hakkındada bilgilendirirseniz size minnettar kalırız , nede olsa dunya sadece psikoloji siteleri etrafında donmuyor .

mavigece
02-02-2008, 02:57 PM
Merhaba,
sağlıcakla kalınız

teşekkür ederiz....:)

keşiş
02-02-2008, 09:37 PM
İyi olmuş.

kamiloglu
02-02-2008, 09:40 PM
Merhaba,
sağlıcakla kalınız

teşekkürler iyi olmuş. bu aralar formda hareketlilik var :)

birmelek
02-02-2008, 09:40 PM
Harika bişey bu..doğru düzgün kendini forumda bile tanıtmamış olan insanlar hemen özel msj atmaya çalışıyorlar.

Ellerine sağlık admincim...buaralar güzel şeyler yapıyorsun..ayrıca sohbet odamız için de teşekkürler.

9 ŞUBAT
19-05-2008, 11:48 AM
arkadaşlar sayın adminimiz yeni duzenlemeler yapmak istiyor,siteye eklenmesini istediginiz bölumler varmı iletirseniz sevinirim ,

ben sigara bölumunun açılmasını arzu ederim şu anda gundemdeki en önemli konu böylece paylaşımlarda bulunabiliriz ,

birde internetle ilgili bir bölum olursa iyi olur , hem konuya ulaşma açısından hemde hayatımızı oldukça fazla etkilemesi açısından boyle bir bölum çok yararlı olur duşuncesindeyim .

ayrıca alım -satım ,kiralama ve işle ilgili bir bölumunde konulması mumkunmu acaba ?