Orijinalini görmek için tıklayınız : galiba güvenmiyor yada zorluk çekmemi istemiyor off
elohir93
28-10-2007, 02:47 PM
merhaba arkadaşlar
bazılarınızın bildiği gibi ben lise 1 öğrencisiyim
sene sonunda alan seçimi yapacağım ben psikoloji okumak istediğim için eşitağılık seçmek istiyorum ama matamatiğim pek iyi değil o yüzden babam beni sözel e yönlendirmeye çalışıyor ama ben istemiyorum
bana güvenmiyormusun dediğimde öyle düşünme diyor ama ben öyle düşünmekten kendimi alamıyorum
çok çalışman gerek diyor çalışırım diyorum o zaman tamam diyor ama sonra gene bana sözele gidermisin diye soruyor
bana niye güvenmiyor:confused:
Gümüş
28-10-2007, 02:50 PM
Hayir Canim Sana GÜvenİyor Emİn Ol,yanliz Bİraz Daha ÇaliŞmani İstİyor.eĞer Daha Çok ÇaliŞtiĞini GÖrÜrse Bu Sorunlar Emİn Olkİ Olmaz.
elohir93
28-10-2007, 02:53 PM
ya bilmiyorum belki doğru söylüyorsun bana hep güvendiğini ve zeki olduğumu söylüyor ama bilmiyorum işte sıkıldım artık sözel lafından benim bir hedefim var diyorum gözleri parlıyor senden çok iyi psikolog olur diyor ama bir yandan da böyle diyor kafam karışık ya
Gümüş
28-10-2007, 02:56 PM
ya bilmiyorum belki doğru söylüyorsun bana hep güvendiğini ve zeki olduğumu söylüyor ama bilmiyorum işte sıkıldım artık sözel lafından benim bir hedefim var diyorum gözleri parlıyor senden çok iyi psikolog olur diyor ama bir yandan da böyle diyor kafam karışık ya
CANIM BENİM EMİN OL DERSİNİ ÇALIŞIRSAN BİRAZ DAHA FAZLA ARTIK BU SÖZLERİ DUYMAYACAKSIN.ÇÜNKÜ SANA NE KADAR GÜVENDİĞİ ZATEN ORTADA.PSİKOLOG OLMAK İÇİN BİRAZ DAHA SIKI TUTMAK GEREKİYOR DERSLERİ-Kİ BEN SENİN İNANIYORUM GÜNÜN BİRİNDE PSİKOLOG OLACAĞINA.
elohir93
28-10-2007, 03:07 PM
teşekkürler sevde ablacım
bak canım benim lise 1 deyken benimde matematiğim kötüydü o kadar iyi değildi!
ama ben yine de eşit ağırlığı seçtim
şu an lise 3 deyim ve benimde hedefim psikoloji okumak
sen kararlılığını ortaya koyarsan emin ol babamda senin arkanda yerini alacaktır ;)
elohir93
28-10-2007, 03:14 PM
ya aslında 2 senedir okulda matamatiğim çok iyi ama işte olay dersane sınavlarına gelince olmuyor test sorusu yapamıyorum:(
o zaman pratik yapman gerekiyor canım benim
sana tavsiye bol bol matematik sorusu çöz :) ;)
elohir93
28-10-2007, 03:22 PM
teşekkürler
bu günden itibaren ölesiye test çözüyorum:D:D:D:D
kendini de o kadar sıkma canım :)
ama bol bol çöz ama ölesiye olmasın :) ;)
ama dersin birine konsantre olurken diğerini asma ;)
SeNSiZ_GeMi
28-10-2007, 07:05 PM
İnsan istedikten sonra yapamacağı hiç birşey yoktur. Ne yapmak istediğine tam olarak karar vermen o işi başarmanın yarısı demektir zaten buna emin olabilirsin. Ama baban konusunda aklıma birşey takıldı. Sence babanın kafasında başka bir plan olamaz mı? Yani belkide o sözel bölümünü okuyup başka birşey olmanı istiyordur ve seni ısrarla sözel bölüme yönlendiriyordur. Bunuda tam olarak öğrenirsen ii olur. Çünkü babalar kafalarında bir sey planladıkları zaman çocuklarınıda ısrarla o yöne cevirmek isterler. Umarım istediklerini başarır ii bir psikolok olursun.
birmelek
28-10-2007, 07:16 PM
Bence babanı dinlemelisin elohir.. Yani matematiği anlamıyor ve yapamıyorsan, yapamıyorsundur..bunun temeli ilk okula dayanır. Eksiklik o zamanlardan kalmıştır ve lise 1'e kadar hala bi düzelme olmamışsa, onu düzeltip ayağa kaldırmak epey zor olacaktır. Belki ayağa kalkamayacaktır bile. Ben gerçekçi olmayı seven bir insanım, bi eşit ağırlık öğrencisi için matematik çok önemlidir. Normal düzeyde olması kurtarmaz seni, Psikolog olabilmen için oldukça iyi olmalıdır matematiğin, otur ve tekrardan tart bi herşeyi, oldukça iyi bi düzeye çıkarabilecek misin bu dersdeki başarını. Bence sözele yatkınlık varsa git, sözel de iyi bi bölüm, orda da yapabileceğin iyi şeyler vardır mutlaka..öyle değil mi? Hayat hayallerle geçmiyor malesef...hayaller gerçekten harika şeylerdir ama onların yıkıldığı zaman da ne kadar korkunç bir şeye dönüştüğünü görmeni istemediğim için yazıyorum bunları.. tamam mı canım benim?
mavigece
29-10-2007, 03:54 AM
merhaba arkadaşlar
bazılarınızın bildiği gibi ben lise 1 öğrencisiyim
sene sonunda alan seçimi yapacağım ben psikoloji okumak istediğim için eşitağılık seçmek istiyorum ama matamatiğim pek iyi değil o yüzden babam beni sözel e yönlendirmeye çalışıyor ama ben istemiyorum
bana güvenmiyormusun dediğimde öyle düşünme diyor ama ben öyle düşünmekten kendimi alamıyorum
çok çalışman gerek diyor çalışırım diyorum o zaman tamam diyor ama sonra gene bana sözele gidermisin diye soruyor
bana niye güvenmiyor:confused:
canım sanırım baban senin daha çok çalışıp kendini zorlamanı istemiyor...hem çocuklarımızın en iyisini yapmasını isteriz hem de zorlandıklarını görünce üzülürüz...kıyamayız onlara...;)sen kararından vazgeçme...çok istekli ve azimlisin,başaracağından eminim ;) matematik konusun da bol bol test çözersen sorun kalmaz...internette de bu konuda güzel siteler var...
bol şans ve başarı diliyorum canım...:)
turkuaz
17-01-2008, 06:04 PM
ben de aynı olayı yaşadım benim de hedefim psikoloji okumak
ailem bana güveniyodu ama ben kendime güvenmiyodum şimdi tm deyim ve çok mutluyum tabi ki insan desteklenmek istiyo ama sen kararlı olursan onlar da seni destekler
kamiloglu
17-01-2008, 08:09 PM
baban sana güveniyor ama türkiye'de bazı mesleklerin iyi bir istikbal vadetmeyeceğini düşünüyor. şu anki şartlar altında psikologların istihdam alanı oldukça dar. hemen hemen her üniversitede psikoloji, rehberlik danışmanlık gibi bölümler mevcut ve üniversiteler bu bölümlerden her yıl yüzlerce mezun veriyor.
ama istihdam olan kesim sadece bu mezunların yüzde 10 veya 20'sini oluşturuyor(burası net değil, haberlerden okuduğum bilgilere göre sölüyorum).
yani psikolojiyle ilgili bir bölüm kazanınca herşey bitmiş olmuyor. okuldan sonra işsizlikle karşılaşma ihtimalin var. ama bu, senin için nerden baksan 7 yıl sonra düşünmen gereken bir konu. 7 yıl sonra ülkemizde psikoloji alanının nasıl bir görüntü arzedeceğini bilemem ama şu anki durumla aynı olursa zor bir mesleği seçmişsin demem gerekiyor.
ülkemizde birçok insan istediği bölümü okur ama birçok insan malesef istediği işte çalışmıyor (ben de bu kesimde yer alıyorum :) )
mesafe
23-01-2008, 11:25 AM
emin ol tüm babalar böyle
çünkü onun gözünde sen hala kucağına kundakta verilen bebeksin ve üzülmeni istemiyor hepsi bu
neden güvenmesin
butterfly
23-01-2008, 11:44 AM
kesinlikle istediğin bölümde okuman gerektiğini düşünüyorum...ileride hangi ortamda hangi sıfatla bulunmak istiosan bunun için uras...buarada bunu babanla zıt düşmeden basarman cok önemli ama unutma hayat senn hayatın..
matematik konusunda isee, gercekten psikolog olmak istiosan, bu amaç için matematiğide halledebilceini düşünüyorum
;)
benjaminfranklin
30-01-2008, 11:44 PM
matematik geometri uzak durmak lazim :) git sozele orada da gusel meslekler var fazla beklentili olma psikoloji okucam die o bireysel gelisim kitaplarina da fazla aldanma :) kolaysa onlar matematik cozsun bunun turevi integrali matris determinanti var bende bilgisayar muhendisi olmak istiyordum ama iyiki sayisala gitmedim ea bolumune gittim ve reklamcilik istiyorum her seyde bi hayir vardir