PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kötü çocukluk, mutsuz yaşam ve saplantılar. (Lütfen okuyun)

sibemol
16-05-2012, 11:30 AM
Merhaba değerli arkadaşlarım,

Paylaşmak istediğim, üstesinden gelemediğim ve hiç bir zaman dışardan gelecek psikolojik yardımın çok yararlı olacağını düşünmeyen ben!

Arkadaşlar kötü bir çocukluk geçirdim, sürekli diğerleriyle, arkabalarımla kıyaslandım. Baskı ve dayak gördüm ve hayatımın ilk yıllarından beri içimden atamadığım bu değersizlik hissi şimdilerde biraz daha fazla beni zorlar oldu..
27 yaşındayım Orta ikinci sınıftan ailemin ve benim ortak kararımla eğitim hayatımı bırakıp sanayide çalışmaya başladım ama bu yıllarda sürekli hor görüldüm ve gittiğim sanayi ortamında büyük baskı altında dört yıl geçirdim.
şuan kendimi gerçekten çok değersiz hissediyorum aslında geriye dönüp baktığımda kendime güvenmem için bir çok şey var ortada ama ben sürekli bir korku halindeyim
Türkiyenin en iyi otellerinden birinde orta seviye yönetici olarak çalışmaktayım, ve bu duruma herhangi bir torpil şu bu vs ile gelmedim otele ilk girdiğimde taşeron bir firmada işçi olarak başlamıştım sonrasında kısa süre içerisinde yükselerek şimdi bulunduğum noktaya geldim.
Ama bu yada farklı şeyler içimdeki durumu dindirmiyor, sürekli olarak güven kaybı, gelecek kaygısı, geçmiş takıntılarıyla yaşıyorum.
Ve aileme eşime ve çocuğuma olmak istemediğim baba idolü kendi babam gibi davranıyorum öfke nöbetleri geçiriyorum, çok ağır kelimeler sarfediyorum. Ciddi manada insanların benden nefret etmelerini sağlıyorum. Sonrasında yaptıklarımın mantıksız olduğunu, insanları gerçekten üzdüğümü düşünerek pişman oluyorum ama son zamanlarda bu pişmanlık gerçekten hat safada..
Ne yapacağım arkadaşlar!! Düzgün, naif bir kişiliğe sahip olmak, mantıklı hareket edebilmek, kırmamak ve bana gerçekten kötü davranılsa bile fevri hareket etmeyip en azından bir süre düşünebilmek için.. gerçekten kötü durumdayım herkese kötü davranıyorum ama hepsinin içimde nedenleri var aslında altında yatan mutlaka kendimi haklı gördüğüm noktalar.. ve bu konularda gerçekten haklıda olsam verdiğim tepkiler beni haksız olmaya itiyor.. doktora gitmek istemiyorum bir sürü ilaç verecek. Bu durumlarla birlikte gelen dikkat eksikliği sorunum o ilaçlarla çoğalacak.. bana birileri özellikle aramızda doktor varsa yardımcı olmasını rica edeceğim..

Saygılarımla,

sibemol
16-05-2012, 12:56 PM
Önyargılı bir yaklaşımla tedaviyi reddetmişsiniz. Sizin yazınızdan alıntıları tekrar beliritiyorum lütfen sizde bir daha kontrol edin.

- Paylaşmak istediğim, üstesinden gelemediğim ve hiç bir zaman dışardan gelecek psikolojik yardımın çok yararlı olacağını düşünmeyen ben! : Psikolojik bir yardımın çok yararlı olmayacağını düşünmenize rağmen sizi buraya getiren sebep nedir?
- herkese kötü davranıyorum ama hepsinin içimde nedenleri var aslında altında yatan mutlaka kendimi haklı gördüğüm noktalar : Kötü diye tanımladığınız şeylerde pişmanlık duyduğunuzu ancak sürekli olarak kendinizi haklı çıkaracak bahanelerinizin olduğunu yazmışsınız. Bu bir kaçıştır ve sizi bulunduğunuz ruh halinden kurtarır ancak kısa süreli olur ve pişmanlık daha çok içinizi yer; ancak siz bunu bastırmak için öfke ve nefretinizi kullanmayı huy edinmişsiniz ve bu her durumda sizi kurtarıyor, öyleki en kötü ihtimalle bile hayatınızı böyle yaşamayı kabul etmiş oluyorsunuz
-doktora gitmek istemiyorum bir sürü ilaç verecek. : Uzmanı ve yöntemini görmeden,bilmeden,duymadan önyargınızla yerin dibine vuruyorsunuz. Varsayalımki ilaç tedavisi sizin için uygundur, siz bunun bile size yan etkisi olacağı konusunda kesin kararlısınız. Bu durumda uzman yardımını kati surette reddediyorsunuz.
-bana birileri özellikle aramızda doktor varsa yardımcı olmasını rica edeceğim.. : :Uzman yardımını uygun görmeyen ve kati surette reddeden yapınıza rağmen burada(görmediğiniz ve tanımadığınız birisinden) yardım bekliyorsunuz. Bunun arkasında yatan gerçekleri duymaktanda korktuğunuz aşikar.

Benim size tek bir tavsiyem var öncelikle kendinizle yüzleşmeye hazır olun ve önyargılarınızı aşarak konusunda uzman birine danışın.

Not: Bu konuya cevap verirken yaşadığınız duygulanımla öfke ortaya çıkacaktır lütfen öncelikle sakinleşin ve cevabını tane tane ve acele etmeden yazın, ciddi anlamda bir fark olduğunu göreceğinizi umuyorum

Cidden notu okumadan önce öfkelenmiştim :) işte sorun bu..! hemen öfkeleniyorum bundan kurtulmak istiyorum ve burada olma sebebim kişilerin yaşadıkları ve gerçekten tedavi sonrasındaki durumları.. dünden beri öfke durumuma son vermeye karar verdim bugün sinirlenmeyeceğim insanları ve hayatımdaki kişileri üzmeyeceğime dair söz verdim. ve bunun zamanla düzeleceğini falan düşünüyorum. Bir uzmandan yardım alacağım. En azından deneyeceğim.. bana vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim..

devhis
17-05-2012, 02:04 AM
Seni durduracak birşeyler olsun, önemli ve çok değerli bir şey? Çocuğun için sakin ol. Ona kendi yaşadığın gibi kötü bir çocukluk yaşatmamak için.