PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB lilerrrr yorumlarınız çok değerli lütfennn

ayse nur
15-05-2012, 05:11 PM
ben 8 aydır okb den dolayı ilaç tedavisi görüyorum prozac likit ve anafranil ama bunları kullandım dahada bozuldum yaşamaktan nefret eder hale geldim ailemle sürekli kavga içindeyim kimsweyi sevmiyorum yanlız olmak istiyorum n eokul nede baska yere gitmek istemiyorum bunun için bugunden itibaren doktorada gitmecem çünkü benim doktora gidip bu ilaçları kullanmam anneme battı hiç istemiyorla göre çok gereksiz altı üstü takıntı at kafandan ama olmuyor inanın olmuyor atılmıyor oyle bı ılletki bu artık ne doktora gidicem ne de ilaçları içicem bugundne itibaren bıraktım prozacı da anafranilide

hüzünn
15-05-2012, 10:27 PM
ben 8 aydır okb den dolayı ilaç tedavisi görüyorum prozac likit ve anafranil ama bunları kullandım dahada bozuldum yaşamaktan nefret eder hale geldim ailemle sürekli kavga içindeyim kimsweyi sevmiyorum yanlız olmak istiyorum n eokul nede baska yere gitmek istemiyorum bunun için bugunden itibaren doktorada gitmecem çünkü benim doktora gidip bu ilaçları kullanmam anneme battı hiç istemiyorla göre çok gereksiz altı üstü takıntı at kafandan ama olmuyor inanın olmuyor atılmıyor oyle bı ılletki bu artık ne doktora gidicem ne de ilaçları içicem bugundne itibaren bıraktım prozacı da anafranilide

seni çok iyi anlıyorum, ben prozac hiç kullanmadım en son geçen sene lustral ve anafranil kullandım ama netice vermiyo bıraktım tedaviyi, sonuçta ilaçla ya da ilaçsız aynıysam ilaç kullanmamın ne gerekçesi var diye düşünüyorum hem ilaçlar insanı hayata boş gözlerle baktırıyo uyuşturuyo resmen ama takıntılarınız gitmiyo.. sana ilaçları bırak diyemem ama ben böle yaptım ve paylaşmak istedim...

aysenur7919
15-05-2012, 10:54 PM
Allah aşkına ne karışımı ise açıkla arkadaşım inşallah işe yarar gerçi bu hastalık iyileşicek bir hastalık değil ama işte bir umut..

iLgiNc
15-05-2012, 11:21 PM
Bu konu hakkinda basliklar var, oradan genis bilgi ve yorumlar edinebilirsiniz ayse nur.

Kimene
15-05-2012, 11:22 PM
Allah aşkına ne karışımı ise açıkla arkadaşım inşallah işe yarar gerçi bu hastalık iyileşicek bir hastalık değil ama işte bir umut..
Sizleri buyuk bir $a$kinlikla takip ediyorum arkadaslar..Siz simdi, hic tanimadiginiz, uzman olmayan birinin, size onerecegi bi takim kari$Imdanmi medet umuyorsunuz yani?
Umarim ilaclarla , bazi bitkisel yontemlerin birlikte kulanilmayacaginida biliyorsunuzdur..
Kari$Imlar yerine psikoterapi almayi deneseniz, sagliginizi riske atmasaniz cok daha iyi olmazmi?

nur67
16-05-2012, 10:08 AM
valla karışım marışım hatta insan çaresiz kalınca hoca üfürükçüye bile gider ne illetse ne denesen olmayınca insan yılana bile sarılır.çeken bilir ben nrtepeye hak veriyorum.insanı intihara sürüklüyor bu hastalık ben de bir sağlıkçı olarak yazıyorum bunu şaşırmayın.eee hayata son vermektense herşeyi denemek çare oluyor.allah affetsin aman insanın kendi canına kıyması gibi birşey olmasın tövbe tabiki de

nur67
16-05-2012, 12:20 PM
ben bu tür şeylere başvuranlar için yazdım ne yapsınlar belki bütün çareleri denemişlerdir diye.ben de bu yollara başvuruyorum demedim ki.hem ben hangi tedavi yöntemlerini denedim denemedim nerden biliyosunuz.ben zaten bu işin içindeyim.

nur67
16-05-2012, 12:24 PM
hem birbirimizden medet ummuyoruz.neden ozaman bu foruma herkes yazıyo derdini fikrini paylaşım yeri doğal olarak insan arkadaşça yazışıyo bi nebze olsun anlaşılmanın rahatlığı oluyo.

nur67
16-05-2012, 12:27 PM
tedavi yöntemi bir değilki birçok tedavi yöntemi var.deneyimlerimizi paylaşmanın neresi kötü.belki bi başkasının kurtuluşu olacak.

nur67
16-05-2012, 12:31 PM
teşekkürler......

Kimene
16-05-2012, 01:58 PM
Size acil şifalar diliyorum, umarım bulunduğunuz durumdan en kısa sürede kurtulur ve neşeli,mutlu,huzurlu günleri en kısa sürede görürsünüz
Sevgili dostum,
Seninle yaptigimiz gorusmede;Sakin cizgini bozma,dogrulari soylemekten vaz gecme demistin..
Kimsenin dogrularla ilgilendigi yok.Insanlar,duymak istedikleri soylendiginde mutlu oluyor..Durum bu iken;kime neyi,anlatabiliriz ki?

Kimene
16-05-2012, 02:11 PM
valla karışım marışım hatta insan çaresiz kalınca hoca üfürükçüye bile gider ne illetse ne denesen olmayınca insan yılana bile sarılır.çeken bilir ben nrtepeye hak veriyorum.insanı intihara sürüklüyor bu hastalık ben de bir sağlıkçı olarak yazıyorum bunu şaşırmayın.eee hayata son vermektense herşeyi denemek çare oluyor.allah affetsin aman insanın kendi canına kıyması gibi birşey olmasın tövbe tabiki de
Bunlari yazan insanin, bir saglikci oldugunu bilmek ne kadar aci bir durum...

nur67
16-05-2012, 02:29 PM
Bunlari yazan insanin, bir saglikci oldugunu bilmek ne kadar aci bir durum...

ben bunları denedim deneyelim demiyorum.insanları yargılamamak gerekir çaresizliklerinden bu yola başvuruyorlar diyorum tabi bizde faydalı yöntem neyse onu öneriyoruz.

Kimene
16-05-2012, 06:58 PM
doğru söylüyorsunuz denemeden insan hiçbirşey bilemez, atalet isteyen insanlar tuzu kuru olanlardır, canı yanan bilir ancak acınızı anlıyorum...
Sizin tek yaptiginiz, bu rahatsizliktan muzdarip insanlarin duygularini somurmek.Kafaniza gore yazip ciziyorsunuz.Uzmanmisiniz diyorum;hayir...
Bakiniz, bu forum uyeleri di$inda pek cok misafirinde ziyaret ettigi bir platform.Siz, insanlarin tedavi surecini etkiliycek,onlarin umudunu kIrIcak soylemler icindesiniz..Siz gidin aktara alin bitkilerinizi.Bu beni hic ama hic ilgilendirmez.Sonucta sizin tercihiniz..
Fakat,burada ki, soylemlerinizde daha ozenli olunuz..
Saygilar

Kimene
16-05-2012, 07:47 PM
ben klasik ve çare getirmeyen yaklaşımı sorguluyorum, ne yapalım kafamızı devekuşu gibi gömelim mi sizin gibi, bu foruma gelenler zaten sizin bahsettiğiniz süreçlerden geçen ve hüsrana uğrayan kişiler...yeni arayışlar ve beklentiler içindeler, obsesyon yaşayan bir insan ancak diğerini anlar, oysaki siz o kişi değilsiniz ve statükonun tarafındasınız çünkü bu foruma gelip de de acı çeken insanların acısını kavrayabilmiş değilsiniz, ne olduğunuz veya ne sıkıntı yaşadığınız belli değil, herşeyden önce profildeki resminizi görmek bile insanın ruhunu karartıyor kaldı ki önerdiğiniz bilinen klişe şeyler, yeni bir şey yok... sadece muhalifsiniz ve statükonun tarafındasınız ama güneş balçıkla sıvanmaz obsesyon ile pençeleşen insanların duyguları empati yapamayan ve onların acılarını paylaşamayan tedavi edeceklerini vaat eden umut tacirlerinin kaderine terk edilmemeli...siz bitkilere karşı olabilirsiniz, kendi düşüncenizi belirtin ama propaganda yapmayın ve insanların önünde durmayın, zaten yeterince acı çekiyorlar...
Siz, boylesi soylemlerde bulunup, insanlarin zaaflarini kulanmaya calistiginiz surece, kar$Inizda beni bulucaksiniz.
Profil resmim sizi rahatsiz ediyorsa, bakmazsiniz olur biter:)
Sagliklar dilerim efendim:)

hüzünn
16-05-2012, 11:02 PM
eğer ilaç almadan idare edebiliyorsun obsesyonu bu harika bir şey hüzünnn...ben kendi adıma söyuleyeyim ilaç almadığım veya doz azalttığım zaman komalık olan bir insanım...lütfen kompülsüyonlarına dikkat et ve farkındalığını koru, hastalığın daha fazla ilerlemesine izin verme yoksa senin de ilaçlara mahkum olmanı istemem...keşke senin gibi olabilsem elimden gelen herşeyi yapardım, zira ben de bir zamanlar senin gibiydim ama hastalığın üzerine gitmeyip de bu konuda farkındalık seviyemi geliştiremediğim için geriye düştüm....ama çabalarım devam ediyor...

Bazen hayatımı cehenneme çevirebiliyor ama ilaç kullandığım dönemde de aynı şekilde takıntılarım devam ediyodu sadece daha boş gözlerle bakıyodum öle uyuşturulmuş gibi.. o yüzden bazen çok bunalttığında beni yani doktora gidip ilaç kullanmayı düşünsemde sonrasında vazgeçiyorum.. çünkü bu hastalık siz ne kadar koyverirseniz kendinizi o kadar kaplıyo benliğinizi.. inşallah bi gün tamamen kurtuluruz bu illetten...

iLgiNc
17-05-2012, 09:47 PM
nrtepe caniniz kavga istiyor ise, stres odasi var, diger dertlerine care arayan kullanicilari, psikolojik baslik altinda, ettiginiz kavgalar sayesinde, dogru bilgi bulunan basliklardan uzaklastiriyorsunuz. Sitenin amaci bu degil lutfen biraz ozverili olun.

iLgiNc
18-05-2012, 12:59 AM
hep aynı adamlar konuya yorum getiriyor.Dikkatimi çeken nokta ise hep doktor tavsiyesi :) madem doktor tavsiyesi olucak bu forumun amacı ne :):)

Cok haklisin TIP denen gereksiz ve kullanilmayan bir sey varken ve bosuna okuyup doktor olan insanlarin amaci neki, bu psikolojinin amaci ne olsun. Kendimde dahil olmak uzere Kimene ve diger uzman tavsiyelerinde bulunan herkesi $iddetle kiniyorum.

iLgiNc
18-05-2012, 01:48 PM
al bir tane daha obsesif olmayan tuzu kuru daha...şıracının şahidi bozacı...biliyormusunuz çok şanslısınız bu hastalık size musallat olmadığı için, keyif sizin eğlenmenize bakın...

Kime musallat olmayacagini biliyor demekki, sizin gibi baskasina yazilan cevaplara atlamiyor olabilir .)) Cok gecmis olsun.

Kimene
18-05-2012, 02:35 PM
işte böyle dalga geçersin ancak, çünkü çapın bu kadar inandırıcılığın yok, hastalığı yaşamazsın en ufak fikrin yok bilgisayardan kimene ile kolkola sanal tatmin yaparsınız, sonuç ise koca bir sıfır...yardımın yok bari zararın olmasın...
Sayin uye
Hastaliginizi kullanarak insanlara saldirmak vaz geciniz.Kisilik bozuklugu, obsesif yapinizdan kaynakli bir agresif tutum icindesiniz..
"Bozacinin $ahidi $Iraci" gibi tabirler hic ho$ degil.Size kar$i sukunetimi korumaya calistikca,siz sabir zorluyorsunuz..Aslinda bunun nedenini biliyorum,sizin kim oldugunuz hakkinda da fikir sahibiyim..
Siz, sevgili Jilda'nin kapasitesini sorgulayabilicek en son insansiniz..
Siz $u gok ku$akli avatariniza geri donun,nickinize de bir tutam goflet ekleyin.Iyi gelicektir.
Sagliklar dilerim

shafak
18-05-2012, 04:20 PM
,nickinize de bir tutam goflet ekleyin.Iyi gelicektir.
Sagliklar dilerim

Aaaaaaaa! Sevgili Don kişot geri mi döndüüüüüüüü....?

O halde yel değirmenlerine hücuuuuuuum !

iLgiNc
18-05-2012, 04:45 PM
işte böyle dalga geçersin ancak, çünkü çapın bu kadar inandırıcılığın yok, hastalığı yaşamazsın en ufak fikrin yok bilgisayardan kimene ile kolkola sanal tatmin yaparsınız, sonuç ise koca bir sıfır...yardımın yok bari zararın olmasın...

Bu tutumunuzu rahatsizliginiza veriyorum ve sizinle (en azindan siz benim kapasiteme yukselene kadar) muattab olmak istemiyorum. Sayginizi ve haddinizi a$maniz karakterinizden kaynakli , rahatsizliginizla alakasi yok, umarim bunun bilincine varip daha fazla kucuk dusurmezsiniz kendinizi.

shafak
18-05-2012, 06:33 PM
Aaaaaaaa! Sevgili Don kişot geri mi döndüüüüüüüü....?

O halde yel değirmenlerine hücuuuuuuum !

Galiba paçayı görmeden dereleri sıvamışım gene... Neyse umudum başka bahara kaldı...:confused:

Gene yırttınız yel değirmenleri... ;)

iLgiNc
18-05-2012, 06:56 PM
Tedaviye karsi onyargilarinizla yuzlesip, sirtinizdan atamazsaniz, degil 10 yil, 30 yil dahi gecse sonuc alamazsiniz. Kendinizi yokusa surdugunuz gibi, diger insanlarinda umudunu ve iyilesme isteklerini kiriyorsunuz. Kendi kanaatinizce eywallah te$hir deyin, soygunculuk deyin, bo$a gecen zaman deyin, ilac ise yaramaz alternatif tibbin bitkisel yontemlerini deneyim deyin bu tamamen size kalmis bir durum, fakat butun insanlari kendi yalnlis inanciniza ikna etmeye kalkisip, yanlis yonlendirmeniz bir bunalimdaki insani intihara bile surukleyebilir. Bunun vebali altindan kalkabilicekmisiniz, vijdaniniz rahat sekilde basinizi yastiga koyabilicekmisiniz? Sizi anlamadigimizi dusunup empati empati diyorsunuz, bizim %100 empati kurdugumuzu varsayalim, bu sizi iyilestirecek, tum sorunlarinizdan arinacakmisiniz? Inanc olmayan yerde basarida olmaz. Dilerim sizde bir sekilde $ifa bulursunuz.

iLgiNc
18-05-2012, 07:42 PM
yazılan ilaçların prospektüslerinde "dikkat intihar riski taşır " ifaedeleri var;

Bu sozunuze katiliyorum, uyari olarak yaziyor, ya sizin uzerinizde yazilimi?
Insanlara verdiginiz zararin kenidiniz bile farkina varmak istemiyorsunuz. Fikra icin tesekkurler, cok sinirlenip hepsi hepsi diye bagiran kisiyi burada kim temsil ediyor acaba, tebessum ettim tekrar tskler .)
Bir fikrada ben yazayim: Temel birgun yolda yururken cukura duser. Baslar bagirmaya cimse yokmuuu cimse yokmuuu diye.
Bir melek gelir ve : Seni 3 sartla kurtaririm, 1)ickiyi 2)kumari 3)inatciligi birakacaksin. Kabul ediyormusun?
Temel biraz dusunur ve tekrar bagirmaya baslar: Baska cimse yokmuu, baska cimse yokmuuu?

iLgiNc
19-05-2012, 12:41 AM
soruyu ilk önce ben sordum....psikoanalizin babası freud bile obsesif hastaları iyileştirememişken siz hangi kanıtlara dayanarak haklı ve doğru yolda olduğunuzu iddia ediyorsunuz....Bugünkü modern kuramlar ve yaklaşımlar freudisyen bakış açısı üzerine inşa edilmiştir....bile bile aynı yanlışı yapıp da farklı sonucu bekleyene ne derler?

Bu dusunce ile suan PC yerine, abakus kullanmaniz gerekirdi. Insanlar bununla yetinmeyip arastirarak buluslar yaparak bugunki bilgisayarlari gelistirdiler.
Ilk yapay kalp ile hasta 112 gun yasadi diye, simdi Dr. Robert Jarvikten sonra pes etmeyip, hangi hadsiz ne hakla kalp nakline felan ugrasip, bugunki basarili operasyonlara imza atmayi basardilar utanmadan.

Bulunusundan bahsedicek olursak, Freud bir cok kisisel notlarinin yani sira, hastalari ile arasinda gecen diyaloglar ve bazi sureclerin gecmisinin yazdigi cogu belgeleri yakmistir. Senin okudugun kitaplar yakin derecede bir arkadasinin yazdigi bilgilerden ibaret. Freudden sonraki donemde , OKB ile ilgili calismalar onun bakis acisinin biraz genisletilmesinden ibaret olmustur.Eskiden caresi olmayan bir cok hastaliga careler bulundu. Neden sadece Freude saplanip kaldiniz, neden gelistirilmesin. Vaktinde ve sabirla yapilan duzgun tedaviler sonrasinda, skntlarindan kurtulan, tekrarlanmasi engellenen, cok guzel sonuc alan bir cok insanlarda mevcut.

Bu yazidan sonra hic bir sekilde cevap yazmayacagim size, ziraa bu sekilde bosuna zaman harcamak yerine, yapmam gereken cok daha onemli ve faydali olabilecegim islerime yonelmek istiyorum, yuksek musadenizle.

Agamennon
08-08-2012, 07:14 PM
EFT yi araştırıp öğren sonra uygula , çok faydalı bir yöntem