Orijinalini görmek için tıklayınız : Az önce maillerime bakıyordum da bi mail dikkatimi çekti...
hüzünn
14-05-2012, 01:21 AM
Az önce maillerime bakıyordum da bi mail dikkatimi çekti 'Psikoloji FORUMU olarak Doğumgününüzü kutlar, Hayatınızda başarılar dileriz.'
tşk ederim :) tabi bu msjı okurmusunuz bilemiyorum ama, neyse..
Bu vesileyle geldim ve şuan bu satırları yazıyorum.. sanırım en son geçen sene yazmıştım bişeyler. Okb hastasıyım temizlik takıntım var.. ellerimi yıkamaktan haşat ettiğim günlerim var.. insanların bunları anlamayıp yargıladığı günlerim de var.. o zamanlarda vardı en son ne zaman girdiysem işte.
Aradan o kadar gün geçti ama geçmedi bu takıntı. geçmeyecek sanırım umudumu kaybediyorum çünkü...
nur67
14-05-2012, 09:21 AM
he işte tam da benim rahatsızlığımdan...benim gibi olan birilerine rastladıkça işte diyorum beni anlayabilecek birisi.benim de ellerim yıkamaktan haşat oldu.29 yaşındayım ama ellerim yıpranmış halde.
nur67
14-05-2012, 09:24 AM
kaç yaşından beri var sizde başka ne tür takıntılarınız var?ben birsürü tedavi yöntemi denedim ama hala devam ediyo,bir de yeni yeni takıntılarım ekleniyor yıllar geçtikçe
plüton
14-05-2012, 11:07 AM
Doğum gününüz kutlu olsun! :) Tekrar aramıza hoşgeldiniz! :)
Umarım en kısa sürede ellerinizi yeterince yıkamanın yeterli olduğuna kendinizi ikna edersiniz! Nice yıllara! :)
Whisper
14-05-2012, 11:50 AM
Dogum gununuz kutlu olsun.
giovanni
14-05-2012, 01:36 PM
Doğum gününüz kutlu olsun ve geçmiş olsun =)
hüzünn
14-05-2012, 01:54 PM
he işte tam da benim rahatsızlığımdan...benim gibi olan birilerine rastladıkça işte diyorum beni anlayabilecek birisi.benim de ellerim yıkamaktan haşat oldu.29 yaşındayım ama ellerim yıpranmış halde.
23 yaşındayım şuan lise bittikten sonra oluşmaya başladı, sanırım tamda 20'li yaşlarda benim hayatımı etkilemeye başladı diyebilirim, tam olarak net bi zaman hatırlamıyorum çok uzun süredir var gibi çünkü.. başkaa ne tür takıntılarım var temiz olduğumdan emin olamıyorum bu çok sinir bozucu bi durum yani dünyada düşünülecek kafa yoracak o kadar çok şey varken siz saçma sapan şeylere takılıp kalıyosunuz ve zihniniz sürekli bununla meşgul oluyor. Kirlere katlanamıyorum tozlara yemek yerken felan çok dikkatli yiyorum bi yerime bulaşmasın diye yemeklerde kullanılan yağ'lar da beni zorluyor eğer ellerim yağlıysa olağandan fazla yıkıyorum ellerimi.. önceleri sadece kendim enterese ediyodu beni çevremdekilere fazla takmıyodum ama şuan kim ne kadar yıkadı elini ne kadar dikkat ediyo, özellikle tuvalet sonrası ne kadar yıkıyo vs. gibi şeylere takılmaya başladım. örneğin tanıdığım biri yemek yerken üstüne dökse benim üstüme dökmüş gibi tepki veriyorum kimi zaman, dikkat etsene çabuk sil ıslak mendille üstünü ya da değiştir, yemek sonrası ellerini yıka vs. o öyle rahat ediyo belki ama ben çok rahatsız oluyorum.
tuvalet temizliği çok uzun sürüyo bende en çok zorlandığım nokta da bu.. tuvalet artı çıkış sonrası temizlenme yaklaşık 30 dk oluyo kimi zaman daha da uzuyo bu vakit. zaten en baştada tuvalet temizliği olarak oluşmaya başladı. Sigara içiyorum örneğin içtikten sonra ellerimi yıkıyorum düşünüyorum acaba benim gibi sigara içtikten sonra ellerini yıkayan biri var mıdır? ama evde deilsem yani gez,yosam felan çok zorlanmıyorum temizlik konusunda yani sigara içiyorum ellerimi yıkamıyorum ya da pek takılmıyorum bu tür şeylere...off bu öle bişe ki huzur denen kavramı alıp götürüyo sizden. Tabi insanlarda anlamıyo sizi yorum yapanlar yardım etmeye çalışanlar vs. vs.
Tedaviye gelince en son geçen sene gittim doktora. Bi ara ilaç tedavisi gördüm anafranil lustral felan kullandım terapi gördüm ama netice olmayınca bıraktım hepsini. Ve takıntımla yaşamaya dvm ediyorum...
hüzünn
14-05-2012, 01:56 PM
Doğum gününüz kutlu olsun! :) Tekrar aramıza hoşgeldiniz! :)
Umarım en kısa sürede ellerinizi yeterince yıkamanın yeterli olduğuna kendinizi ikna edersiniz! Nice yıllara! :)
Tşk ederim, Hoşbuldum :)
hüzünn
14-05-2012, 01:56 PM
Teşekkürler :)
hüzünn
14-05-2012, 01:57 PM
Doğum gününüz kutlu olsun. Pislikten huzursuz olmadığınız günler diliyorum
Tşk ederim, inşallah :)
hüzünn
14-05-2012, 02:05 PM
Doğum gününüz kutlu olsun ve geçmiş olsun =)
Tşk ederimm :)
hüzünn
14-05-2012, 02:15 PM
Şahsen çok temiz bir insan değilimdir birde üstüne dağınık bir karakterim var. Eşim gayet titizdir ve bu duruma inanılmaz derecede sinir oluyordu, sonrasında bunun benim bir gerçeğim olduğunu ve beni değiştirme şansı olmadığını kabullenmeye başladı. Bu durumdan ben rahatsız olmuyorken o niye rahatsız oluyorduki? Bunu beyninde şekillendirdikten sonra terapi görmeye başladı ve hala temiz olmasına rağmen benden eskisi kadar rahatsız olmuyor. Umarım sizde çevrenizdeki pisliğe bakış açısını değiştirebilirsiniz. Kirlenmek güzeldir diye bir laf var reklamlarda ve dikkat edin o çocuklar üstü başı kirlenirken nasılda mutlular, çünkü onları ilgilendiren oynadıkları futbol; yani dikkatlerini çekmiyor bile üstünün kirlendiği:) Dikkatinizi farklı noktalara nasıl çekebilirsiniz bunu hiç düşündünüzmü?
Eed düşündüm hatta geçem sene bi ara kirlenmek güzeldir sloganıyla beraber dışarı çıkıp üstümü başımı kirlettim yerlere oturdum arkadaşımın üstüme ayakkabısını sürmesine göz yumdum o ara biraz daha iyiydim sanırım ama netice de kirlendikten sonra eve gelip temizlenmek uzun sürüyo ve temizlendiğinizden emin olamamak sinir bozuyo.düşünüyorum diyorum ki bu kişi şu kadar elini yıkadı gayet rahat ve temiz hissediyo o zaman benim tertemiz hissetmem lazım diye ve atmaya çalışıyorum takıntılı düşüncelerimi fakat bi yere kadar bunlarla oyalıyosunuz kendinizi bi yerde patlak veriyo ve tekrar başa dönüyosunuz...
nur67
14-05-2012, 03:05 PM
senin anlattıklarının hepsi eşittir ben ve daha bi çok şey.bende çok tedavi yöntemi denedim ama hiç biri iyi geşmedi manyetik uyarım tedavisi bile oldum tms tedavisi 19 20 seans hiç fayda etmedi.şu an anafranil dideral rexapin kullanıyorum.daha öceleri seroxat kullandım.
nur67
14-05-2012, 03:08 PM
diyelim bişiler yiyorum telefonum çaldı kesinlikle ellerimi yıkamadan bakamam hiçbiryere süremem elimi.bu yediğim bir bisküvi çubukta olsa böyle.ellerim yağlandı hissi oluyor.hatta sorarım bile yanımdakine bundan yağlanmışmıdır ellerim diye ona göre çok veya az yıkarım.meyve yesem bile ellerimi kirlendi hissediyorum.bisküvi yesem bile burnuma kadar ağzımın dışını yıkıyorum.lavabodan çıkamıyorum temizlik uzadıkça uzuyor
nur67
14-05-2012, 03:11 PM
saçlarımın heryerini şampuanladımmı diye tekrar tekrar yıkarım,ellerimide olmamıştır diye aynısı hayatımın her zerresi takıntıyla dolu bıktım artık birgün daha yaşamak bile zor geliyo bana.ama katlanmalıyım allahtan yardım diliyorum napıyım.güneh sitem de edemiyorum...
nur67
14-05-2012, 03:15 PM
of of neler anlatmak istemiyo ki insan içini dökmek biraz olsun iyi geliyor.hüzün mail adresin varmı face ekliyim seni
nur67
14-05-2012, 03:20 PM
çalışıyorum ve dışarıda hiç lavaboya giremiyorum.iş yerinde bile.su içmeyi bile erteliyorum hüzün artık düşün gerisini
nur67
14-05-2012, 03:24 PM
HÜZÜN SORMUŞSUN YA BAŞKA NE TAKINTILARIN VAR DİYE PAYLAŞMIŞTIM AMA BİR DE SEN OKU İSTEDİM
benim sorunum temizlik her gün yeni bir sıkıntım çıkıyor şimdi de birden sıkıntı girmeye başladı.yemek yerken çarşıda gezerken ufak bi iş yaparken terliyorum.içimde sürekli bir rahatsızlık var bu yüzden bunalıyorum.yemek yerken üstüme birşey dökülmesinden elime kolumun yemek masasına değmesinden sürekli tedirginlik içindeyim.bi bisküvi bi çuk kraker yesem örneğin elime bulaştı diye yıkıyorum.üstüme yemek yerken bir şey sıçramasından korkuyorum.ufak bi ekmek kırıntısı düşse siliyorum üstümü.yağmurlu havalarda yürürken huylanıyorum pantolonuma birşey sıçramasından.kafama saçıma yürürken birşey damlamasından korkuyorum.tırnaklarımı kesmem çok uzun sürüyor.çok dipten kesiyorum olmadı diye sürekli tekrarlıyorum.birisi konuşurken ağzından tükürük gelir suratıma diye tedirgin oluyorum.gidip yüzümü yıkıyorum.ağzıma yanlışlıkla saçım girerse saçımın giren yerini yıkıyorum ya offf bitmek bilmiyor.sürekli içimde sıkıntı bir tedirginlik rahatsızlık hali oluyor.sabahları işyerinde poğoça yemek bile bana dert oluyor.yerken üstüme kırıntı düşmesinden korkuyorum.düşerse siliyorum.ya tarif edemediğim daha çok şey var.ya benim gibi olan birisiyle tanışmak istiyorum hayat çok zor yalnız hissediyorum kendimi bu konuda.hergün güne başlamak istemiyorum.hep yatakta kalmak istiyorum hayat bana çok zor geliyor.birgünü bile yaşamak zor geliyor.çünkü yemek yiyecez banyo yapacaz yolda yürüyecez.ben bunları yapmada çok zorlanıyorum.başıma bi hastalık gelse de ölsem diye bakıyorum ve günaha girdiğimi de biliyorum.allahıma olan inancım da büyük ama çaresiz kalıyorum.
nur67
14-05-2012, 03:32 PM
[QUOTE=zivrisinek;110294]Bundan bu kadar bahsederken bile takıntınızı canlı ve güncel tuttuğunuzunda farkındasınızdır umarım[/QUOTE
eveeetttt
nur67
14-05-2012, 03:34 PM
doğum günün kutlu olsun hüzün benimde bugün doğum günüm burcumuzun özelliği olmasın bu takıntılar güneş ay gezegenlerin doğumumuzdaki bize etkisi olabilir mi
nur67
14-05-2012, 06:57 PM
çözüm için neler araştırmadım ki,çoğu şeyi de denedim farklı insanlarla konuşunca tekrar karşıdan bi soru gelince cevap aynı şeyler oluyo işte...ben tanıştığım bayan arkadaşlarla msn den de konuşuyorum iyi geliyor böylesi...
iLgiNc
14-05-2012, 10:25 PM
hüzünn
14-05-2012, 10:39 PM
diyelim bişiler yiyorum telefonum çaldı kesinlikle ellerimi yıkamadan bakamam hiçbiryere süremem elimi.bu yediğim bir bisküvi çubukta olsa böyle.ellerim yağlandı hissi oluyor.hatta sorarım bile yanımdakine bundan yağlanmışmıdır ellerim diye ona göre çok veya az yıkarım.meyve yesem bile ellerimi kirlendi hissediyorum.bisküvi yesem bile burnuma kadar ağzımın dışını yıkıyorum.lavabodan çıkamıyorum temizlik uzadıkça uzuyor
bende aynı şekilde bişeler yediğimde bu ne olursa olsun ellerimi yıkama ihtiyacı hissediyorum ve yıkamadan hiçbişeye dokunmuyorum dışardaysam ıslak mendille siliyorum ama ağzımı yıkama ihtiyacı duymuyorum peçete ya da ıslak mendille siliyorum yeterli oluyo..
hüzünn
14-05-2012, 10:42 PM
çalışıyorum ve dışarıda hiç lavaboya giremiyorum.iş yerinde bile.su içmeyi bile erteliyorum hüzün artık düşün gerisini
Aynen bende çalışmıyorum evdeyim fakat lavabo benim için işkence dışarda zaten giremiyorum ama evde dahi içecekleri az tüketiyorum ki sürekli lavaboyla uğraşmayayım..
hüzünn
14-05-2012, 10:51 PM
HÜZÜN SORMUŞSUN YA BAŞKA NE TAKINTILARIN VAR DİYE PAYLAŞMIŞTIM AMA BİR DE SEN OKU İSTEDİM
benim sorunum temizlik her gün yeni bir sıkıntım çıkıyor şimdi de birden sıkıntı girmeye başladı.yemek yerken çarşıda gezerken ufak bi iş yaparken terliyorum.içimde sürekli bir rahatsızlık var bu yüzden bunalıyorum.yemek yerken üstüme birşey dökülmesinden elime kolumun yemek masasına değmesinden sürekli tedirginlik içindeyim.bi bisküvi bi çuk kraker yesem örneğin elime bulaştı diye yıkıyorum.üstüme yemek yerken bir şey sıçramasından korkuyorum.ufak bi ekmek kırıntısı düşse siliyorum üstümü.yağmurlu havalarda yürürken huylanıyorum pantolonuma birşey sıçramasından.kafama saçıma yürürken birşey damlamasından korkuyorum.tırnaklarımı kesmem çok uzun sürüyor.çok dipten kesiyorum olmadı diye sürekli tekrarlıyorum.birisi konuşurken ağzından tükürük gelir suratıma diye tedirgin oluyorum.gidip yüzümü yıkıyorum.ağzıma yanlışlıkla saçım girerse saçımın giren yerini yıkıyorum ya offf bitmek bilmiyor.sürekli içimde sıkıntı bir tedirginlik rahatsızlık hali oluyor.sabahları işyerinde poğoça yemek bile bana dert oluyor.yerken üstüme kırıntı düşmesinden korkuyorum.düşerse siliyorum.ya tarif edemediğim daha çok şey var.ya benim gibi olan birisiyle tanışmak istiyorum hayat çok zor yalnız hissediyorum kendimi bu konuda.hergün güne başlamak istemiyorum.hep yatakta kalmak istiyorum hayat bana çok zor geliyor.birgünü bile yaşamak zor geliyor.çünkü yemek yiyecez banyo yapacaz yolda yürüyecez.ben bunları yapmada çok zorlanıyorum.başıma bi hastalık gelse de ölsem diye bakıyorum ve günaha girdiğimi de biliyorum.allahıma olan inancım da büyük ama çaresiz kalıyorum.
yemek yerken üstüme birşey dökülmesinden elime kolumun yemek masasına değmesinden sürekli tedirginlik içindeyim.bi bisküvi bi çuk kraker yesem örneğin elime bulaştı diye yıkıyorum.üstüme yemek yerken bir şey sıçramasından korkuyorum.ufak bi ekmek kırıntısı düşse siliyorum üstümü.ağzıma yanlışlıkla saçım girerse saçımın giren yerini yıkıyorum. bu dediklerin bende de oluyo yağmur yağarken üstüme kirli suyun sıçraması endişesi yaşıyorum ayrıca.. bi yere gitsem dikkat çekmekten korkuyorum bu takıntılarım yüzünden. özellikle kış ayı çok zorluyo insanı..soğuk çok zorluyo ve elleriniz yara bere içinde kalıyo, dışarı çıktığımda ellerimin üstünü saklamaya çalışıyorum kimsenin dikkatini çekmesin diye. ama neyse ki havalar düzeldi ellerimde düzeldi :)
hüzünn
14-05-2012, 10:55 PM
saçlarımın heryerini şampuanladımmı diye tekrar tekrar yıkarım,ellerimide olmamıştır diye aynısı hayatımın her zerresi takıntıyla dolu bıktım artık birgün daha yaşamak bile zor geliyo bana.ama katlanmalıyım allahtan yardım diliyorum napıyım.güneh sitem de edemiyorum...
bu takıntılar hayatı çok zorlaştırıyo ki hayat zaten yeterince zor.. bende sabretmeye çalışıyorum ama bazı günler tahammül edemiyorum. kendime öfkeleniyorum örneğin bu davranışları geliştirip devam ettirdiğim için çevremdekilere öfkeleniyorum beni anlamadıkları için.. ve tek başına hissediyorum kendimi.
hüzünn
14-05-2012, 10:57 PM
doğum günün kutlu olsun hüzün benimde bugün doğum günüm burcumuzun özelliği olmasın bu takıntılar güneş ay gezegenlerin doğumumuzdaki bize etkisi olabilir mi
tşk ederim, aa demek senin de doğum günün, doğum günün kutlu olsun :) şaşırdım açıkçası.. :) bilmiyorum ki belki de öledir..
hüzünn
14-05-2012, 10:59 PM
tşk ederimm :)
nur67
15-05-2012, 10:52 AM
HÜZÜNNN sen benim aynam gibisin.mail adresin veya face in varsa ekleyebilirmiyim seni.bi tedavi yöntemi falan bulursak iyi gelen paylaşırız konuşuruz hatta tanışmak bile isterim.teşekkürler
hüzünn
15-05-2012, 03:20 PM
HÜZÜNNN sen benim aynam gibisin.mail adresin veya face in varsa ekleyebilirmiyim seni.bi tedavi yöntemi falan bulursak iyi gelen paylaşırız konuşuruz hatta tanışmak bile isterim.teşekkürler
oluurr msj attım sana oke..
hüzünn
15-05-2012, 10:14 PM
nur67 ve huzünn mutlu yıllar dilerim her ikinize arkaadaşlar..
kendi adıma tşk ederim :)
nur67
16-05-2012, 10:01 AM
teşekkür ederim...