Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba çok çaresizim bana akıl verebilirmisiniz
beyazinci
10-05-2012, 05:17 PM
Ben 10 senelik evli iki çocuk annesi bir bayanım.eşimi gerçekten çok seviyordum.küçükken dar kesim bir alanda yetişdim.o yüzden biraz pasif bir yetişme tarzım vardı.eşimi lise 1 de tanıdım.üniversitelerimiz bitene kadar bekledim.daha sonra evlendik.evlendiğimiz ilk zamanları daha iyiydi.aslında anlatılacak çok şey var ama bundan 5 sene öncesine kadar iyi kötü gidiyordu.sonra başka başka kadınlar girdi aramıza çok kırıldım çok incindim..ama hiç bir zaman evimi terketmedim.en son pavyon kadınları ile olduğu anladım.oda itiraf etti.tekrar eşimle oturdum konuştum.bu son nolur herşey düzelsin sıfırdan başlayalım dedim ama 2 ay sonra ben onun dogum günü hazırlıklarını yaparken başka bir kadınla yakaladım.şimdi annemlerle yaşıyorum 2.5 ay oldu.çalışıyorum 850 tl maaşım var.annemlerinde maddi gücü hiç iyi değil.eşimin olanağı bana göre çok çok iyi ne yapıcam bilmiyorum.aklım dogru karar verdiğimi söylüyor.çocuklarım daha küçük oldukları için beni anlamadıklarından çok sarsılıyorlar.şimdi tekrar özür diliyor ama inancım sevgim kalmadı ne yapacağımı şaşırdım.bana biraz akıl verirmisiniz çok yoruldum ben artık.teşekkür ederim..
sevdalinka
10-05-2012, 06:01 PM
kötü bişey demek istemem ama bu şekilde evliliğinizi sürdürmenizde gururunu zedeler aranızda saygı kalmamış eşini sen tanıyorsun telafi edebilecekse eğer tek bi seferlik bi şans daha tanıyabilirsin umarım daha fazla kırılmazsın
Kimene
10-05-2012, 07:11 PM
Ben 10 senelik evli iki çocuk annesi bir bayanım.eşimi gerçekten çok seviyordum.küçükken dar kesim bir alanda yetişdim.o yüzden biraz pasif bir yetişme tarzım vardı.eşimi lise 1 de tanıdım.üniversitelerimiz bitene kadar bekledim.daha sonra evlendik.evlendiğimiz ilk zamanları daha iyiydi.aslında anlatılacak çok şey var ama bundan 5 sene öncesine kadar iyi kötü gidiyordu.sonra başka başka kadınlar girdi aramıza çok kırıldım çok incindim..ama hiç bir zaman evimi terketmedim.en son pavyon kadınları ile olduğu anladım.oda itiraf etti.tekrar eşimle oturdum konuştum.bu son nolur herşey düzelsin sıfırdan başlayalım dedim ama 2 ay sonra ben onun dogum günü hazırlıklarını yaparken başka bir kadınla yakaladım.şimdi annemlerle yaşıyorum 2.5 ay oldu.çalışıyorum 850 tl maaşım var.annemlerinde maddi gücü hiç iyi değil.eşimin olanağı bana göre çok çok iyi ne yapıcam bilmiyorum.aklım dogru karar verdiğimi söylüyor.çocuklarım daha küçük oldukları için beni anlamadıklarından çok sarsılıyorlar.şimdi tekrar özür diliyor ama inancım sevgim kalmadı ne yapacağımı şaşırdım.bana biraz akıl verirmisiniz çok yoruldum ben artık.teşekkür ederim..
Selamlar,aramiza hosgeldiniz..
Normalde, bu tip konulara yanit vermekten cok hoslanmiyorum.Fakat sizin durumunuz beni uzdu..Cok fazla sey ya$ami$, cok uzulmu$unuz..
Bir karar almi$iniz, aldiginiz bu kararin arkasinda durun derim ben..Sevgim,guvenim kalmadi diyornuz.Bu $ekilde bir birlikteligi yurutmek zaten cok guc..
beyazinci
11-05-2012, 01:14 PM
teşekkür ederim..zaten hayatım sürekli ona bir şans daha vermekle geçiyor.kendisiylede konuşuyorum.aman aman oda istemiyor gibi bilmiyorum artık
beyazinci
11-05-2012, 01:19 PM
zaten çocuklar için hiçbir şeyi belli etmedim.eşime agzımı açıp tek laf etmedim.özellikle çocuklarımın yanında kimseye konuşturmadım.şimdi arada yine toplanıyoruz biraraya geliyoruz.vakit geçiriyoruz beraber.eşimin dediği zoruma gidiyor benim.ben seni bir şekilde eve döndürürüm ama 2 ay sonra yine aynı şeyi yapmaktan korkuyorum diyor.bilmiyorum yardımlarınız ve görüşleriniz için çok saolun bilmiyorummm ufff hatta dayanamıyorum artıkk
Symphonic
11-05-2012, 08:33 PM
Yaşadığınız zor bir şey. Güveniniz sarsılmış bir kere artık sevgi hissetmiyorsunuz, inanmıyorsunuz tekrar bir araya geldiğinizde birbirinizin yüzünüze baktığınız zaman o ihanetler canını yakıcak hazır 2.5 ayrı kalmışken devamını da getir Evet maaşın az aileninde gücü yok ama çalış didin derim
Whisper
11-05-2012, 10:25 PM
Selamlar sevgili beyaz inci
Farkinda iseniz cumlenizin sonu seviyordum ile bitiyor.Demekki siz esinizi artik sevmiyorsunuz.Esinizin size ve cocuklarina karsi bu durumda tutumu nedir bilmiyorum ama ayrilmak ile kendi adiniza hatta cocuklar adina en dogru karari vermissiniz.Eminim cok etkilenmislerdir cunku cocuklar aileyi bir butun olarak gormek ister,anne babalari hep yanlarinda olsun ister ama zamanla alisacaklardir.Babalarinin o hallerini gormektense arada bir baba ile gezip eglenmeleri daha iyi.Hem sanirim baba da cocuklara duskun ve arada sirada onlar icin bir araya gelebiliyorsunuz.Zaten inanciniz ve sevginiz kalmadiysa sirf babanin imkanlari icin bu evliligi yurutmek hic hos degil.Esinizinde sizi eve dondurmek gibi bir cabasi yok sanirim ki size vaatlerde bulunamiyor hatalarina iliskin.Anlayisli bir es ve sefkatli bir baba ise sizi zor durumda birakmayacaktir.Cocuklarin bakimi ve masraflari icin konusmali bosanma surecinde de bunu belgelere dokmelisiniz.Eminim kendi ailenizde sizi anlayisla karsilayacaktir ki olmaz ise kendi duzeninizi kurabilirsiniz.
Whisper
11-05-2012, 11:16 PM
Eşini ve çocuklarını aldatan bir insanın boşandıktan sonra çocuklarla ilgilenmesini ve nafakayı doğru düzgün ödemesini beklemeyin sakın burası türkiye.Boşanmada acele etme sakın.Önce güclen ve mücadele etmelisin.Ağlanmayı ve sızlanmayı bırak ve ondan daha akıllı olduğunu ona göster.Sen ondan çok daha üstün bir insansın.Baktınki olmuyor güçlü ayrıl ondan...böyle kendine zarar verek değil.Ona asla güvenmemelisin.
Sevgili karamelek Turkiye'yi gozunde cok fazla buyutmussun sen hemde olumsuz yonde.Sanirim avrupa gormussun! O Turkiye'yi yanina yakistiramadigin ulkelerde bu tip olaylar daha fazla yasanmakta ama basina sizmamakta.Sistem daha iyi oturmus ona birsey diyemem.Ama her esini aldatan erkek cocuklarinida semez maddi manevi ilgilenmez diye bir kuram yok.Bosanmayip ne yapacak bu kadin? Kendine ve cocuklarina neden daha fazla aci cektirsin onu daha guzel bir yasamin bekleme ihtimali varken.Anlatimlarina gore bayanin, ikiside gayet medeni insanlar zaten.
Whisper
12-05-2012, 12:59 PM
Çocuklarını seven bir insan Annelerini üzmez.
Sana bu konuda katilmiyorum.Sanirim bu aileyi de ancak ayni sey basina geldiginde anlayabilirsin.Bazi insanlar bu tur konularda yasamadan bilgi sahibi olamiyor maalesef.Sevgileri birbirine karistirma.Bazen esler mutlu olamayabiliyor yada hayati birlikte devam ettirmeninbaska yollari kalmayabiliyor. Bu onlarin cocuklarini sevmedigi anlamina gelmiyor.Eger birgun evlenir ve cocuk sahibi olursan ama esinle artik devam ettiremeyecegin zamanlar gelirse onunde iki secenek olacak ya katlanacaksin yada kendi yasamina yon vereceksin ki senin ikinciyi sececegine eminim cocuklarini cok sevmene ragmen...
Whisper
13-05-2012, 02:31 AM
Söylediklerin tabiki doğru.Ben bu topikde yaptığım yorumları bu konu ile ilgili yapıyorum.Evli değilim ama böyle bir ailenin meyvesiyim.
Annemin herhangi bir suçu olmadığı halde.Anneme olan bakış açımda çok değiştidi.Ben burda aslında eşlerin mutluğunu duşünmüyorum çocukların mutluluğunu düşünüyorum ve azçok olabilcek sorunları anlatmaya çalışıyorum kendi yaşadıklarımdan.İnsanlar anlaşamaya bilirler bu çok doğal.Bir erkek veya kadın başkasını sevebilir.Yanlız sevgili Whisper lütfen dikkat et burdaki model eşini Pavyon kadınları ile aldatıyor.Yani dahada iğrenç bişe yapıyor.Bu yüzden çocuklarını seven bir insan eşini üzmez dedim.Toplum için de boşanmış aile çocuklarının nasıl sorunlar yaşadığı herkezse bilinmektedir.
Biz burda herşeyi tam detaylı bilemeyiz.Bu yüzden _beyazinci_nin yazdığı kısa topik yüzünden bir kadına hemen boşanmayı öneremem.Kendi çevresindede hem akrabası vardır hemde arkadaşları vardır danışabileciği.Gerekirse boşanacak tabi.
Sevgili karamelek seninde dedigin gibi adam cok igrenc birsey yapiyor.O yuzden bende hemen bosanmamasini oneremiyorum.Yine de tercih kendinin.Ben esimin her turlu zorluguna katlaniriim maddi imkanlar yada baska birsey icin diyorsa kalir yada kabullenemiyor bu sekilde bir omur geciremeyecegini anliyorsa ayrilir.Bizim burada soyldiklerimiz hicbirseyi degistirmez.O yine kendi istedigi karari verecektir.
bocukk
14-05-2012, 04:16 PM
Sevgili inci,
Çocukların konusundaki hassasiyetini anlamamak mümkün değil. Elbette hiç kimse istemez çocuğunun üzülebileceği koşulları onlara sunmak, velakin sana da sunulmuş bir vade var ortada. Yani bu hayatı da sen yaşıyorsun. Elbette gönlüm ister ki evliliğiniz kurtarabiliniz velakin lütfen kendinizden de ödün vermeyiniz. Anladığım kocanızın sizin sineye çekişlerinizi kabullendiği ve hata yapması dahilinde nasıl olsa onu affedeceğini bilmesi kocanızı farklı arayışlara da itmiş.
Ben diyorum ki aldatmanın ve aldatılmanın haklı bir gerekçesi asla olamaz. Yok yalnızdım, yok çok muhtaçtım gibi söylemler kişinin ancak vicdanını rahatlatması için sunduklarıdır şayet vicadnı varsa.
Günümüzde maalesef teknolojinin sundukları, toplum bireylerimizin yozlaşması, yitirilen değerler benzeri vakaları artırmış durumda. Eksik olmasınlar görsel medyanın da desteği tam da bu yönde maalesef.
Size soracağım sadece şudur; gerçekten eşinizi seviyor musunuz ve bunu tekrarlamayacağı konusunda size tam güven verebiliyor mu? Boşanma davasında nafakanızı çatır çatır alırsınız, ödemezse haczedersiniz, hatta evliliğiniz sonrasında edindiği malın, mülkün yarısını da çatır çatır alırsınız. ( evlenme tarihinize göre bu konuyu araştırmanız da fayda var.) Sizi anlıyorum, annesiniz ve öncelikle çocuklarınızı düşünüyorsunuz velakin sizin yaşamınız, gururunuz, mutluluğunuz da önemli. Mutsuz bir ortamda, aşkın sevginin ve saygının bittiği bir ortamda çocuklarınız gerçekten ne kadar mutlu olabilir ki..
Bu durumu merak sonucu yaşayan, ama içselleştiremeyip bu durumdan utanan, pişmanlık duyan insanlar var toplumumuzuda. Belki bu insanlar ikinci bir şansı hak edebilir. İlişkinizde bu kararı verecek olan sizsiniz. Eşinizin de sizi hak ediyor olması lazım, değil mi?
Allahım sabır versin ve sizi dilerim iyilerle karşılaştırsın. Bu zor günlerinizde içiniz bunaldıkça yaradana sığının. Kendi fikrimi söylemem gerekirse kurtarılabilecek bir şey yok ortada ama dilerim siz yuvanızı kurtarabilirsiniz.
beyazinci
11-07-2012, 11:18 AM
çok teşekkür ederim bocukk güzel yazılarınız için.çok haklısınız eşimi artık eskisi gibi sevmiyorum.aldatmayı tekrar edeceğine eminim .çünkü bunu bir kez degil defalarca kez yaptıçtek bir cümlesine bile inanmıyorum.bide o benim ilk erkek arkadaşımdı.onu ilk gördüğümde saçım iki örgülü idi.15 yaşımda tanıdım liseyi onunla bitirdim.üniversiteyi onunla bitirdim.8 senen bekledim.o koskocaman sevgime layık olmadı hiç bir zaman.bana onca yaptıklarına rağmen halen çocuklar için bir araya geldiğimizde ona agzımı açıp tek bir cümle dahi etmiyorum.benim yerimde başka biri olsa ona neler ederdi.belkide beni böyle hep salak olarak gördüğü için böyle davrandı.çocuklar çok şıkıştırıyo beni dönmem için.çünkü çok küçükler benim yaşadıklarımın hakkında hiçbir fikirleri yok.sadece onun için biraz düşünüyorum birleşmeyi ama başka hiç bir şey yok yanii kafayı yiyeceğim yanii çok saolun
beyazinci
11-07-2012, 11:27 AM
çok saolun fikirleriniz için sırf maddi yönü ii diye kalmak istemiyorum artık gerçekten bunu çok düşündüm.ama nedense başka biriyle evlenme fikri beni çok ürpetiyo.niye böyle bir fikri kapıldım bilemiyorum.gerçekten midem bulanıyor.heralde ben,im başka bir erkek arkadaşım hiç olmadığı için.ben gerçekten bakımlı bir bayanım aslında güçsüz gibi görünsemde her türlü yaraya karşı ayakta kalabilecek sabrım var.ama çocukların yaşları çok küçük olduğundan sanırım beni etkiliyorlar.
beyazinci
11-07-2012, 11:30 AM
keşke anlasa nerde hata yaptığını ben kendimide biliyorum bu evlilikte % 80 o suçlu ise % 20 ben suçluyum.çünkü ben geceleri eşim giderken ona gitma demedim.durgun durdum üzüntülüydüm ama gitme demedim.çünkü kendi gönül rızasıyla beni anlasın gitmesin istedim.işte benim en büyük yanlışım sanırım bu oldu.biraz elimi masaya vurmam gerekiyordu
Deli Ruzgar
11-07-2012, 12:24 PM
yasadiklarin zor ama cok dogru bir karar almissin.. cocuklarini dusunup bu evliligi surdurmeyide dusunmemeni tavsiye ederim.. cocuklarin buyudukleirnde sana hak vericekler bundan emin ola bilirsin. ne zamandir olan birseye bu zamana kadar katlanman bile sasirtici dogrusu.. ben yapamazdim.. gururum onuruma dokunurdu.. simdi dogru karari vermisken sakin geri adim atma derim.. maddi sikintinin bi onemi yok.. Allah kolaylik vericektir.. bir ise daha gir calis.. sen direnmelisin.. seni bu derecede aldattan bir adam ile tekrar bir araya gelmeyi dusunemezsin.. bunu kendine yapmamalisin.. Allah yardimcin olsun
beyazinci
11-07-2012, 01:34 PM
yasadiklarin zor ama cok dogru bir karar almissin.. cocuklarini dusunup bu evliligi surdurmeyide dusunmemeni tavsiye ederim.. cocuklarin buyudukleirnde sana hak vericekler bundan emin ola bilirsin. ne zamandir olan birseye bu zamana kadar katlanman bile sasirtici dogrusu.. ben yapamazdim.. gururum onuruma dokunurdu.. simdi dogru karari vermisken sakin geri adim atma derim.. maddi sikintinin bi onemi yok.. Allah kolaylik vericektir.. bir ise daha gir calis.. sen direnmelisin.. seni bu derecede aldattan bir adam ile tekrar bir araya gelmeyi dusunemezsin.. bunu kendine yapmamalisin.. Allah yardimcin olsun
çok saol aylin bende öyle olsun istiyorum zaten ama çocuklar çok sıkıştırıyo onlara üzülüyorum başka hiç bir neden yok..herkes aynı şeyi söylüyor bana bu zamana kadar nasıl katlandın diye inan bunuda ben bilmiyorum.çok sabırlı bir yapım var ama bunun sabırla bir alakası yok sanırım tamamen aptallık..keşke biraz daha güçlü olabilseydim..
belgin
11-07-2012, 02:05 PM
selam..bence kararın da haklısın.ve kararının arkasında durmalısın.böyle bir durumda aile içinde sevgi,saygı,huzur kalmaz.eşinizin sizin duygularınızla oynamaya ve toplum içinde aldatılan eş durumuna düşürmeye hakkı yok.arkadaşlar durum ile ilgili gerekli yorumları yapmışlar zaten.benim tekrarlamama gerek yok.ben farklı bir konu ile ilgili yorum yapmak istiyorum.yazdıklarınızdan eşinizin çoklu altatma olayına gittiğini çıkartabiliyorum.böyle birden çok ilişki sonucunda hastalık kapma olayının fazla olacağını herkes bilir.kendi sağlığını hiçe saydığı yetmiyormuş gibi ailenizin de sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yok.eşinizin hakkında kötü yorumlar yapmak istemiyorum.ama son derece düşüncesiz olduğunu söylemek isterim.yani pavyon lafı duyduğumda bile insana ister istemez bir tiksinti hissi uyandırıyor.siz ona güvenmişiniz.evlenirken birbirinize söz vermişiniz.siz mağdur durumdasınız şu anda.madem böyle şeyler de sözün de duramayacaksa niye evleniyor?mağdur olduğunuz içinde tazminat alabilirsiniz ve mal paylaşımı yaptırabilirsiniz.çocuklarının da nafakasını ödemek zorunda.
yorum
11-07-2012, 02:26 PM
İş hayatına atılınca o eksik hissettiğiniz güven hepsi tam olarak sizde olur.Ama geciktirdiğiniz sürece hep birilerine bağlı olacaksınız.Bağımlı bir halde kalmaktansa ayaklarınız üstünde durmaya çalışmalısınız.Bence kötüde olsa biraz daha onurlu yaşamanız iyi diye düşünüyoruz.Bizim burdan söylememiz rahat yaşayan sizsiniz:( cok zor gerçekten.
Deli Ruzgar
11-07-2012, 04:55 PM
çok saol aylin bende öyle olsun istiyorum zaten ama çocuklar çok sıkıştırıyo onlara üzülüyorum başka hiç bir neden yok..herkes aynı şeyi söylüyor bana bu zamana kadar nasıl katlandın diye inan bunuda ben bilmiyorum.çok sabırlı bir yapım var ama bunun sabırla bir alakası yok sanırım tamamen aptallık..keşke biraz daha güçlü olabilseydim..
rica ederim inanki emin ol buyudukten sonra cocuklar sana hak vericek emin ol kendi annemden biliyorum inanki hersey daha guzel olucak sen savas kendi ayaklairn uzerinde dur basaricaksin gercekten basaricaksin..
Emre_
11-07-2012, 09:49 PM
Sevgi iyiliktir dostluktur sevgi emektir bu sevgiye emek vermeyen sizin eşiniz olmuş doğrusu
Bir evliliğe emek vermezse karşı taraf bu aşk çoktan yalan olmuş demektir.
Bence en doğru kararı verdiniz.