PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ölüm korkusu ve sıkıntılar

mslmu
01-05-2012, 03:16 PM
arkadaşlar selamun aleykum benim sorunum sürekli ölüm korkusu evet sürekli ölümü düşünüyorum ve fiziksel olarak rahatsızlıklar yaşıyorum
1 baş dönmesi dengesizlik hissi sersemlik hissi (sürekli oluyor)
2bacaklarda güçsüzlük hissi sürekli var
3 göz altlarında çökme ve morluklar
4 dalgınlık unutkanlık
5 iki gögüs ortasında baskı hissi ve nefes almama evet ben nefes almıyorum
6 burunda incelme
7 dışarı çıkamama gezmeme
8 kalb ağrısı
9 eklemlerde ağrı sızlama
10 geleceğe ait hiç bi şey düşünememe
artık herşeyden bıktım usandım ölmek istemiyorum gözlerim kaşınıyor kendimi tanımaz oldum takatım kalmadı rüyamda hep ölülerle uğraşır oldum kabızlık problemi başladı hiç bi şeye ilgi duymuyorum evde hep yatıyorum ölürsem evde öleyim diye ne olacak benim halim bi sitede ölüm belirtilerini okuyunca iyice kendimden geçtim işte o sitedeki belirtiler
kaslarda hareket kısıtlılığı başlar
2yüz kaslarının gevşemesine bağlı olarak elmacık kemiği çene kemiği öne çıkar burun incelir gözlerin altı çukurlaşır
3 tansiyon düşmesi zihin bulanıklığı olur reflekslerde yavaşlama olur
4kabızlık hıçkırık bulantı kusma görülür
işte arkadaşlar bu belirtiler bende var süreki ölümü düşünüyorum vede ölecekmiş gibi hissediyorum resmen sallanıyorum kalbim ağrıyor ALLAH CC günahlarımızı affeyler inşaallah amin elveda...dünya yaş 26 :(

Kimene
01-05-2012, 03:23 PM
Selam, hosgeldiniz..
Ne kadar suredir bu ruh halindesiniz? Hic tedavi gordunuzmu?
Bunlari bizimle paylasirsaniz, sizi daha iyi tanima sansimiz olucak..
Bu kadar karamsar bakmayiniz hayata lutfen..
Sagliklar dilerim..

ismailo
01-05-2012, 03:35 PM
bence kendimizi eğer ahirete inanıyorsak ve ahirete hazırlıyorsak korkmamıza gerek yok.bende tam olarak hazırlıyom sayılmam ama 9 ay önce amcam 1 ay önce dedem ölünce bu dünyanın çok fazla önemsenmeyecek bir yer olduğunu düşünmeye başladım ve bu kadar çok kendimi sıkmaya birşeyleri takmamaya karar verdim.inşallah bu kararımda ilerlerim.bence sende böle yap

mslmu
01-05-2012, 03:38 PM
ilk 2003 yılında oldu bu korku daha sonra 2005 ve şimdi 2011 yılının temmuz ayından beri devam ediyor fiziksel olarakta çeşitli rüyalar dengesizlik beni bitirdi yaşam hakkında hiç bi şey düşünemiyorum bütütn işlerim ters gidiyor zaten hiç bi şey yapasım yok rüyamda ölülerle uğraşıyorum devamlı ölümü bekliyorum çektiğim fiziksel rahatsızlıklarda cabası 2011 yılının temmuz ayından beri bu şekildeyim belirtler gittikçe artmaya başladı nefes almıyorum ben bacaklarım tutmuyor ölüyorum ALLAH kimseye böyle belirtiler veripte öleceğini hissettirmesin inşaallah inşaallah yanılan ben olurum ama korkuyorum kalbim ağrıyor şu dünyadan bi hevesim kalmadı 26 yaşındayım ölmek için erkende değil herhalde

ismailo
01-05-2012, 03:45 PM
kızmısınız erkek mi? peki yaşadığınız ortam çok mu sıkıcı itici? hiç gezebileceğiniz hayattan zevk alabileceğiniz aktiviteler yok mu?

mslmu
01-05-2012, 03:57 PM
erkeğim varda bu düşüncler yüzünden çıkamıyorum dışarıya zaten takatım yok otelde resepsiyoın görevlisiyim 24 saat nöbet tutup 48 saat eve gidip yatıyorum zaten hiç bir arkadaşımda yok ben toplumdan hep kaçtım ve kaçıyorum şu bi gerçek şu hayattan hiç bir murat almadım ALLAH CC AKİBETİMİZİ hayreyler İNŞAALLAH AMİN birde dini okb var dine imana küfür ediyorum bu ikiki düşünce beni bitirdi eskiden hayat doluydum sağlıklıydım mutluydum şimdi ise bitmişlik hissim var unutkanlık var dengesizlik var güçsüzlük var ne ararsan var kardeş rüyamda ölüler ile geziyorum bu sefer ölüyorum herhalde zaten dünyadan elimi ayağımı çektim

mslmu
01-05-2012, 04:56 PM
Ağardı saçlarım karlara döndü
Kaderim mazimi derine gömdü
Kamile ermeden gençliğim söndü
Yaşamadan ümidimi kestim ben

Dermanım yok yörümeye teklerim
Sanma günahımı sana yüklerim
Bugün yarın idamımı beklerim
Fermanımı başucuna astım ben

mslmu
01-05-2012, 05:26 PM
sağolun arkadaşlar içimi ferahlattınız teşekkür ederim

Kimene
01-05-2012, 08:32 PM
bence kendimizi eğer ahirete inanıyorsak ve ahirete hazırlıyorsak korkmamıza gerek yok.bende tam olarak hazırlıyom sayılmam ama 9 ay önce amcam 1 ay önce dedem ölünce bu dünyanın çok fazla önemsenmeyecek bir yer olduğunu düşünmeye başladım ve bu kadar çok kendimi sıkmaya birşeyleri takmamaya karar verdim.inşallah bu kararımda ilerlerim.bence sende böle yap
Ba$Iniz sagolsun sevgili ismailo..
KIsa araliklarla sevdiklerinizi kaybetmi$iniz,sabirlar dilerim..

Kimene
01-05-2012, 08:38 PM
ilk 2003 yılında oldu bu korku daha sonra 2005 ve şimdi 2011 yılının temmuz ayından beri devam ediyor fiziksel olarakta çeşitli rüyalar dengesizlik beni bitirdi yaşam hakkında hiç bi şey düşünemiyorum bütütn işlerim ters gidiyor zaten hiç bi şey yapasım yok rüyamda ölülerle uğraşıyorum devamlı ölümü bekliyorum çektiğim fiziksel rahatsızlıklarda cabası 2011 yılının temmuz ayından beri bu şekildeyim belirtler gittikçe artmaya başladı nefes almıyorum ben bacaklarım tutmuyor ölüyorum ALLAH kimseye böyle belirtiler veripte öleceğini hissettirmesin inşaallah inşaallah yanılan ben olurum ama korkuyorum kalbim ağrıyor şu dünyadan bi hevesim kalmadı 26 yaşındayım ölmek için erkende değil herhalde
Sevgili Mslmu,
Icinizi rahat ettirmek adina, fiziksel bir muayeneden gectinizmi? Bahsetmis oldugunuz semptomlar;panik atagi cagristirsa da, emin olmak adina kapsamli bir tetkik yaptirmanizi oneririm..
Hangimiz, bu dunyada ebediyen yasayacagiz ki be guzel karde$im?Sen,kendini ya$arken mezara sokuyorsun bu korkularinla..
Senden ricam, bir uzmanla gorusmen ve psikolojik destek alman..

Whisper
01-05-2012, 09:39 PM
arkadaşlar selamun aleykum benim sorunum sürekli ölüm korkusu evet sürekli ölümü düşünüyorum ve fiziksel olarak rahatsızlıklar yaşıyorum
1 baş dönmesi dengesizlik hissi sersemlik hissi (sürekli oluyor)
2bacaklarda güçsüzlük hissi sürekli var
3 göz altlarında çökme ve morluklar
4 dalgınlık unutkanlık
5 iki gögüs ortasında baskı hissi ve nefes almama evet ben nefes almıyorum
6 burunda incelme
7 dışarı çıkamama gezmeme
8 kalb ağrısı
9 eklemlerde ağrı sızlama
10 geleceğe ait hiç bi şey düşünememe
artık herşeyden bıktım usandım ölmek istemiyorum gözlerim kaşınıyor kendimi tanımaz oldum takatım kalmadı rüyamda hep ölülerle uğraşır oldum kabızlık problemi başladı hiç bi şeye ilgi duymuyorum evde hep yatıyorum ölürsem evde öleyim diye ne olacak benim halim bi sitede ölüm belirtilerini okuyunca iyice kendimden geçtim işte o sitedeki belirtiler
kaslarda hareket kısıtlılığı başlar
2yüz kaslarının gevşemesine bağlı olarak elmacık kemiği çene kemiği öne çıkar burun incelir gözlerin altı çukurlaşır
3 tansiyon düşmesi zihin bulanıklığı olur reflekslerde yavaşlama olur
4kabızlık hıçkırık bulantı kusma görülür
işte arkadaşlar bu belirtiler bende var süreki ölümü düşünüyorum vede ölecekmiş gibi hissediyorum resmen sallanıyorum kalbim ağrıyor ALLAH CC günahlarımızı affeyler inşaallah amin elveda...dünya yaş 26 :(

Sevgili mslmu
Oncelikle olumun bir gercek oldugunu ve birgun her canlinin bunu tadacagini kabul etmelisiniz.Yasadiginiz problemler bir hastalik belirtisi de olabilir.Ayrica bazi durumlar kiside olum aninda gerceklesir,gunlerce surmez ve genelde olum oncesi kiside ishal gorulur diye duymustum.Belki 3 gun belki 3 ay belki 30 yil kim bilir? degil mi.Size dusen ne kadar yasayacaksaniz yasayin,hayattan zevk almaya bakin.En guzel sekilde yasamaya calisin.Aksi halde siz zaten yasarken olmus olacaksiniz...

mslmu
01-05-2012, 09:52 PM
ya şu anda öyle moralim bozukki bacaklarım tutmuyor kollarım güçsüz gittim önceki gittiğim kardiyoloji doktoru çok az kalb damarında kireçlenme var dedi kan inceltici ilaç verdi evet doğru kimse ebediyyen yaşamayacak ama eskiden güzel bir hayatım vardı bu sıkıntılar yoktu şimdi ise aşırı çarpıntılarım dermansızlık sersemlik sallanma hissim var gözlerim morarıp burnum inceldi unutkanlıkta almış başını gidiyor panik atakda belirtiler sürelimi olur yoksa kiriz geldiğindemi olur? bende sürekli oluyor çok mutsuzum biraz önce vasiyetimi yazdım kendimi tanımaz hale geldim nefes alamıyorum kalbim ağrıyor bacaklarım tutmuyor ne yapabilirim? önce gittiğim psikiyatri panik bozukluk majör depresyon ve okb teşhisi koydu citol 40 mg hap verdi onuda kullanmadım çünkü kan sulandırıcı hap kullanıyorum diye zaten kullansamda faydası olmaz gibi şu hayattan hiç bir beklentim umudum yok çok sıkıntılar çekiyorum:(hem ölmek istemiyorum hem intihar edesim geliyor bu nasıl çelişki anlamadım çok çarpıntılarım oluyor denizin ortasındaki sandalın içindeki gibi bir hal var sallanıyorum sol kolum ağrıyor yardım ederseniz sevinirim..

mslmu
01-05-2012, 09:57 PM
whisper bu belirtiler almış başını giderken nasıl hayallerim olabilir söylermisin rüyamda ölülerle gezerken hiçbiyerim tutmazken vallahi şu belirtlileri düşmanıma gelmesin zor çok zor kalbim ağrıyorrrrrrrrrrrrrrrr çarpıntım var sallanıyorummmmmmmmmmmmm onun için yaşamayan bilmez kardeş zor bu belirtiler yüzünden ayağa zor kalkıyorum

ismailo
01-05-2012, 10:11 PM
kimene sağolasın. msilmu kardeşim walla ben de biraz depresif bir insanım ama sana çok şaşırdım bende hep buna benzer ama bu kadar karmaşık olmayan şeylerle savaş içerisindeyim.sana bir öneri verim mi? nlp merkezlerine bak googledan adanada var mesela orada sana uygun bir tedavi yöntemi kesin vardır.çok kuvvetli yöntemler var tavsiye ederim.

Kimene
01-05-2012, 10:11 PM
Teshisinizi okuduktan sonra yorum yapmamizda kolaylasmis oldu sevgili Mslmu..Bu forumda teshis konulmamasi icin direten ben, kendimle celi$mi$ olucaktim aksi halde:)
Evet, bazi antidepresanlar kan inceltici ilaclarla birlikte kulanilamiyor.Bu ozel durumunuzu doktorunuzda goru$urseniz, size mutlaka alternatif bir ilac onericektir..
Sevgili arkadasim, nasil ki fiziksel bir sorunumuz oldugunda ilac kulanmaktan,doktora gitmekten cekinmiyorsak,psikolojik sorunlarimizda da ayni tutarliligi sergilememiz gerekmez mi?
Sizden ricam, doktorunuzla en kisa zamanda temasa geciniz ve ilaclarinizi kulaniniz.Emin olunuz ki cok yararini goruceksiniz.Eger ki imkaniniz var ise, psikoterapide aliniz..
Ilac+terapi, ataklarinizi minumuma indirgeyip,icerisine dusmus oldugunuz bu ruhsal cokuntuyu atlatmanizi sagliycaktir..
Umutsuzluga dusmeyiniz sakin,cunku yasadiginiz rahatsizlik caresiz degil.Yeter ki buna sizde inanin..
Sagliklar dilerim..

mslmu
01-05-2012, 10:21 PM
teşekkür ederim ama aşırı fiziksel sıkıntılar çekiyorum yaptırdığım beyin boyun mr ı temiz çıkıyor bilimiyorum ne yapacağımı benim durum en zoru zaten fiziksel bu belirtiler olmasa inanınki öleceğim filan demeyeceğim ama aşırı derecede fiziksel rahatsızlıklar çekiyorum vede yoruldumkollarım ağrıyor kilo alamıyorum ölülerle uğraşma sallanma sarhoş gibi bilinç kaybı unutkanlık resmen salaklaştım şu an vasiyetim iyazdım ya resmen bacaklarım tutmuyor nefesde almıyorum ne bileyim napacağım ben bu durum ne olabilir?

mslmu
01-05-2012, 10:25 PM
evet ama bi sürü belirtilerim var bacaklarım tutmuyor nefes alamaıyorum çarpıntılarım var canım acıyor vs. vs..dengesizlik sallanma öleceğim hissi

ismailo
01-05-2012, 10:25 PM
teşekkür ederim ama aşırı fiziksel sıkıntılar çekiyorum yaptırdığım beyin boyun mr ı temiz çıkıyor bilimiyorum ne yapacağımı benim durum en zoru zaten fiziksel bu belirtiler olmasa inanınki öleceğim filan demeyeceğim ama aşırı derecede fiziksel rahatsızlıklar çekiyorum vede yoruldumkollarım ağrıyor kilo alamıyorum ölülerle uğraşma sallanma sarhoş gibi bilinç kaybı unutkanlık resmen salaklaştım şu an vasiyetim iyazdım ya resmen bacaklarım tutmuyor nefesde almıyorum ne bileyim napacağım ben bu durum ne olabilir?

kardeşim nlp merkezlerini araştır yararını göreceksin sonra gelip bana teşekkür edeceksin.

mslmu
01-05-2012, 10:26 PM
evet beklemeyecek ALLAHIN halis kulları olursak beklemez ama günahkarsak kabir azabı ölüm azabı bekleyecek

Kimene
01-05-2012, 10:35 PM
Guzel kardesim,fiziksel bir sorununuz yokmu$.Yasadiginiz bu agrilar, carpinti, kilo kaybi yasamis oldugunuz stres kaynakli...Biran once doktorunuzla gorusup, tedavinize baslayiniz..
Birakin bu vasiyet yazmalarini filan rica ederim.$ahsen ben, panik atak krizlerininde yasami son bulan kimseyi duymadim.

mslmu
01-05-2012, 10:54 PM
Tamamda bende bu belirtiler sürekli oluyor

Kimene
01-05-2012, 11:05 PM
Guzel kardesim,
Major depresyon, ansiyete teshisi konulmus size.Siz tedaviyi red etmisiniz.Tedavi gormezseniz sorunlar cozulurmu? Yogun stres altindasiniz, strese bagli spazlam ya$Iyorsunuz...

mslmu
01-05-2012, 11:55 PM
o zaman pek bu kadar belirtim yoktu panik bozukluk majör depresyon vede okb teşhisi konuldu bana

Kimene
01-05-2012, 11:58 PM
Guzel kardesim, egerki te$his konusunda kafanizda soru isaretleri varsa, ikinci bir gorus aliniz.Boylece iciniz rahatlar ve tedavinize baslarsiniz...

atacannn
02-05-2012, 12:54 AM
Annanemde görülen belirtiler ölüm korkusu, sürekli baş ağrısı, kollarda uyuşma, bacaklarda halsizlik, ve gidilen bi ton doktor sonuç Panik Atak ilaçlarının düzenli kullanırsan kısa bi zaman sonra eski yaşantına dönmeye başlarsın kullanmazsan işin içinden çıkılmaz bi hal alır...

zulkarneyn
02-05-2012, 02:15 PM
anneannen iyi biri olarak yaşadıysa ölümden korkmasına gerek yok, tabi bu sadece senin içini rahatlatır, psikolojik sıkıntısı varsa hala korka bilir ama anla işte gerek yok, sen rahat ol ananen iyi biriyse. kadınlar korkabilir normaldir, ama iyi biriyse onun için endişenmenize gerek yok, gittiği yerde çok iyi çok sağlıklı olacak.

atacannn
02-05-2012, 02:23 PM
evet annanem iyi birisi benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk yaşadığını zannetmiyorum . Bi dönem önce eşini kaybetti o yüzden etkilendi büyük ihtimal..

zulkarneyn
02-05-2012, 02:30 PM
evet annanem iyi birisi benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk yaşadığını zannetmiyorum . Bi dönem önce eşini kaybetti o yüzden etkilendi büyük ihtimal..

nası bişey olduğunu biz anlayamayız, düşünsene yıllarca yaşadığı eşini kaybetmiş sıkıntı yaşaması normal, ben nişanlımı kaybetsem allah korusun ona bişey olmasın 3 günde ölürüm. üzülme ama bişey anlatıcam, benim ananem geçen yıl öldü, dedem çok sağlıklıydı, ama adam 50 yıl ananemle yaşamış sevmiş onu, ananemden 2.5 ay sonra oda vefat etti. bu böyle, sevgi bu. işallah gideceği yer çok güzel olacak sen hiç üzülme. gölnünü hoş tutun yeter kaç yıllık kocasını kaybetmiş normal.

dreamer8
25-11-2015, 03:04 PM
Dostum hayatta mısın? Ecelinle mi vefat ettin, canına mı kıydın? Bitti işte bak bitmez dediğin çileler. Hiç yaşamamış gibi oldun. Öldüysen eğer nur içinde yat.

OptimusPrime
28-11-2015, 11:03 AM
Güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun umarım OKB'yi yenersin. Yenersin diyorum bu hastalık yenilebilir mücadele edilebilir bir hastalık. Temelde doktorunun verdiği ilaçları düzenli kullanman yatar lütfen o ilaçları düzenli kullan ben bu hastalıkla ilk kez 2007 de tanıştım o zaman çok kısa sürede 3 ay gibi kısa sürede yenmiştim. Daha sonra ise 2013 Ağustos da tekrarladı bu seferde 1,5 yıl gibi bir sürede yendim daha ağır oldu ama ilaçları hiç aksatmaksızın kullandım. İlaç kullanırken kesinlikle alkol kullanmadım. Doktorum ne dediyse o planla hareket ettim. Tabi bu sırada bu rahatsızlığımı ailem ile de paylaştım onların çok desteği oldu. İlaçlarını düzenli kullan kontrollerini aksatma ve doktorunun sana çizdiği yol haritasından ayrılma. Sadece o korku ve şüphe varya hep içimizi kemiren onunla dalga geçmeyi öğreneceksin o gelir ya korkusundan titrersin o an daha da gel de ona teslim olma o korkuya sadece gel herşeyiyle gelsin hatta üstüne sen sadece gül bu mu de . Ben inanıyorum isteyen herkes OKB'yi yenebilir sadece sabır .