Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar acil yardımınızı beklemekteyim
redund
18-04-2012, 04:18 PM
Merhaba arkadaşlar. Aslında çok düşündüm bunları buraya yazıp yazmamayı ne derece etikdir degildir bilmiyorum sonra herşeyi bir kenara bırakıp sizden yardım almaya karar verdim çok uzatmıcam (umarım:)
Öncelikle ben 25 yaşında grafik tasarımla ugraşan birisiyim konuyu tam olarak doğru yeremi açtım bilmiyorum çünki yaşadıgım durumun terimsel açıklaması nedir bilmiyorum neyse... Vucut yapısı olarak yaşıtlarımdan hep zayıf oldum sürekli bir şeylerden korkuyorum daha dogrusu kavga etmekden erkeksel içgüdülerim tabiki aktif ama gece yolda giderken yada ne bileyim birisiyle agız dalaşına girerken bile bacaklarım titriyor tabir olarak degil cidden titriyor muhtemelen bu hayatımda hiç kavga etmememden kaynaklı bir durum. Bir çogunuz bunun çözümü belkide kavga etmen lagzım üstüne gitmen lagzım diyecektir. Asıl sorun tam olarakda bu değil aslında sonradan bakar oldum ki herşeyden korkar çekinir olmuşum bir beden içine hapsolmuş bir mahkum gibi diyebiliriz aslında... Nelerden korkuyorum kavga etmekden tartışmakdan bile tartışmakdan şu yüzden korkuyorum karşımdaki kişii kaybetme iç güdüsü ile ilğili sanırım. İşimde ilişkimde herşeyimde bir korku söz konusu kaybetme yok olma korkusu aslında anlatacak daha çok şey var ama 2 tane efesin bana etkisi bu kadar sanırım. Bu konu hakkında profesyonel olarak bir muanaye gidip tedavi olmak istemiyorum. Sadece diger insanlar kadar olması gereken şeylere korkmak gerekmeyen şeylerin üzerine gidebilmek istiorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. saygılarımla...
redund
18-04-2012, 04:24 PM
Hiçbirşey susabiliyorum peki diyebiliyorum sadece. Yada ne kadar yakın olursa olsun bir şekılde hayatımdan çıkarıorum bana zarar vermesinden korktugum için sanırım.
redund
18-04-2012, 04:35 PM
İşin aslına bakacak olursan hepsinin farkındayım arkadaşlarım arasında da öyle çok fazla problem yaşadıgım kişiler yok aslında onlarda çünki sakin insanlar olanlarlada zaten şu sıralar görüşmüorum. Ha bu arada ikna kabileyetim oldukça iyidir bilindik bir firmanın satışlarınıda yapıordum normal olarak konuştugum kişilerle ilişkilerim çok kuvvetlidir. ama olay vurdu kırdıya geldignde bacaklarım titriyor resmen ve açıkcası kendimden utandıgım bile oluor diyebilirim nasıl erkeksin sen bla bla gibi.
redund
18-04-2012, 04:50 PM
Haklısınız yüzyüze bir yardım almak gerekiyor ama inanın bunu birsine bakarak anlatabilecegimi hiç sanmıorum denedim aslında psikolog olan bir arkadaşımdan bu konuda yardım istedim ama gittim de gerçi bir kez 10 dakika sürmedi anlatamadım çünki kendimi bu konuda yüzyüze ifade edemiyorum sadece sanırım bundan da korkuyorum sanırım bilip sonradan bunu koz olarak kullanmasından başıma bir iş getirmesinden. artık o kadar büyük bir seviyeye geliyorki telefonumun çalmasından bile korkar hale geldim sanki birisi arıcak nerdesin lan sen işte akşama şurda kafanı gözünü kırıcam diyecekmiş gibi gelior sırf o yüzden bilmedigim numaraları asla açamıorum.
redund
18-04-2012, 04:57 PM
Çözüm nedir üstad hani ilaç tedavisi mi gerekir ne olur yüzyüze anlatamıorum çünki :)
redund
18-04-2012, 05:03 PM
Aslında bunun temelinide biliyorum vucutsal yapı olarak güçlü degilim belkıde herşeyin temelinde bu yatıor kendimi güçlü hissedememden kaynaklı bir sorun gibi geliyor bana yada olabilir.
winston
18-04-2012, 05:23 PM
Redunt öncelikle çözüm arayışına girmiş olmak önemli. benim fikrim kesinlikle tanıdıkla olmaz bu iş. internetten araştırabilirsin ama mutlaka bir psikolog, psikoterapiste gitmelisin. yaşadığın bir çok problemi çözmek için daha fazla geç kalmamanı öneririm. henüz 25 yaşında olman da avantaj.
redund
18-04-2012, 06:10 PM
Çözüm arayışındayım fakat dediğim gibi hayatta bir tek bu konuyu yüzyüze anlatamamakdayım. belkı buda ayrı bir rahatsızlıkdır bilmiyorum. Peki bunun çözümü ilaçlama gerçekleşir ?
redund
18-04-2012, 06:30 PM
Biraz araştırma yaptıgımda bulgular anksiyete rahatsızlıgına uyuyor gibi
winston
18-04-2012, 09:38 PM
aynı tavsiyeyi yineliyorum sen arama bulamazsın. git bir bilene.
Kimene
19-04-2012, 04:57 PM
Netten arastirilip teshis konulan hastaliklar,ve uzmana gerek olmadigini idda eden sanal prof.lar..Sonumuz hayrola..
atacannn
19-04-2012, 06:13 PM
Teşhiş istiyorsanız bana gelin :)
anduril
19-04-2012, 09:46 PM
korkunun ecele faydası yok demişler bilirsin. bu hayatta tartışmadan kavga etmeden en azından ağız dalaşına girmeden durabilirmiyiz.. sende eminim ki bu hayatta kesin birileriyle tartıştın, kavga ettin ama sonrasında çekindin.. ben kavga et demeyeceğim çünkü hiç hoş değil durduk yere luzumu yok.. sadece özgüven eksikliğini gidermeye bak.. bende önceden tartışırken tansiyonum düşer, elim kolum titrerdi.. hatta hatırlıyorum birgün hocam beni kenara çekti bana birşeyler soruyordu, baştan ayağa zıngır zıngır titredim kadında şaşırdı.. oysaki ne azarlıyordu nede ithamda bulunuyordu.. gayet normal sorular soruyordu ve ben bir topluluk önünde bile değildim..
bence azcık cesarete ve özgüvene ihtiyacın var..
bak özgüven kazanmak için kendinden daha savunmasız insanlar üzerinde baskı kuran kişiler vardır.. bu savunmasız canlılar bazen çocuklar bazen hayvanlar bazen ise kendisinden daha güçsüz kişiler olabiliyor
sen onlardan olmamaya gayret et
belki kitaplardan güç alabilirsin
yada seni sen olarak kabul eden sana güçsüz zamanında saldırmayacak dostlarından
haa dost demişken herkesede güvenme belki çabuk bağlandığından insanlara kaybetme korkusu yaşıyorsun
insanlarla arana belli belirsiz set çek.. ama karşındakide hissetsin o sınırları ki seni ezemesin
benim önerilerim bu kadar
kal sağlıcakla..
Kimene
19-04-2012, 11:37 PM
Sonumuz hayır değil :) uzman olda teşhisi sen koy en iyisi her yoruma muhalefet olmakdan iyidir :)
Ben, sanaldan kimseye teshis konulamiycagini bilecek kadar bir zekaya, birikime sahibim cok $ukur...
Sorunu olan bir insana,bos ver uzmani diyen bir zihniyetten baksa turlu bir yorumda beklenemezdi zaten..
iLgiNc
20-04-2012, 12:10 AM
canin tatli galiba, yanmasindan korkuyorsun, savunma sporlarina git.
Kimene
20-04-2012, 10:05 PM
Herşeyde uzamana gidilmez iyi öyleyse yemek yiyemiyoz uzmana gidelim, başımız ağrısın uzmana gidelim birazda kendi problemlerimizin üstesinden gelmeyi bilelim çok zekalıymışsın ya başın ağrısa uzmana git tamam :) ondanmı avatarında Cahillik Dönemi yazıyor. :)
Sana sadece aciyorummmmm....Avatarda neden o ibarenin yazdigini hadi bilmiyorsun, bari bir bilene sorda ogren be cahil..
Ben gerek fiziksel, gerek psikilojik bir sorun yasadigimda, gidecegim en dogru adresin bir uzman oldugunu bilicek kapasitedeyim..Bunu bilmeyen zavalililar du$unsun..
iLgiNc
20-04-2012, 10:23 PM
Herşeyde uzamana gidilmez iyi öyleyse yemek yiyemiyoz uzmana gidelim, başımız ağrısın uzmana gidelim birazda kendi problemlerimizin üstesinden gelmeyi bilelim çok zekalıymışsın ya başın ağrısa uzmana git tamam :) ondanmı avatarında Cahillik Dönemi yazıyor. :)
Arkadasim insanlari tanimadan, kendi kucucuk pencerenden gordugun kadari ile, bir kaliba sigdirmaya calisip haddini a$ma.
Karsina aldigin insanin ki$iligi kendisine aittir tartisilmaz, fakat gordugun tavirlardan sen sorumlusun. Insanlar buraya yardim almak icin geliyorlar, tipki seninde ilk geldiginde oldugu gibi, en ufak bilincsiz bir davranisin karsindakinin hayatina maal olabilir. Gercekten bir bilgin varsa elbette paylas fakat, bilincsizce akil verip insanlarin hayatiyla oynamaya kimsenin hakki yok. Biraz ozveri gosterin lutfen.
redund
23-04-2012, 05:04 PM
Canım tatlı degil aslında bu olay sadece kavga için değil genelde herşey için en ufak gereksiz bir şeyden bile oluşabiliyor. Ufak takıntılarla başlayıp büyük korkulara dönüşüyor.
canin tatli galiba, yanmasindan korkuyorsun, savunma sporlarina git.
Kimene
30-04-2012, 08:18 PM
uzmana gitmek her zmaan çözüm sağlayamıyabiliyor, bazen yaptıkları sadece ilaç yazmak oluyor, okbden şanslı isen kendi iradenle kurtulabilirsin , iyileşme süreci zmanla kendiliğinden olur, yoksa beyninde kilit varsa uzmanın da yapabileceği çok bir şey yok
Uzman denildigi zaman, neden akla ilk gelen ilac kulanimi oluyor, onuda hic anlamis degilim..
Elbette ki, kisinin rahatsizliginin tedavisi icin ilac kulanimi gerekiyorsa, ilaclardan destek alinicaktir.Fakat bu demek degildir ki her durumda direk ilac onerisinde bulunulucak..
Psikitar, kisinin durumuna gore;gerek psikoterapist,psikolojik danisman gibi uzmanlara da yonlendire bilir dani$anlarini.