Orijinalini görmek için tıklayınız : prozac kullananlar lütfen :(
izmirli
14-04-2012, 11:44 PM
henüz bir kaç dakika önce aranıza katıldım. Umarım iyi bir şey yapmışımdır. Genel olarak çoğunuzun şikayetlerini okudum. Malesef ki bende aynı rahatsızlıktan şikayetçiyim. Çok zor bir durum.Yaşamayan bilemez.Ben 1 yıldır prozac kullanıyorum. Tam anlamda bir çözüm bulamadık hem doktorum hem ben. Tam geçti derken küçücük bir kıvılcımla birlikte beynimi sarıveriyor düşünceler. işin içinden çıkamıyorum arkadaşlar.
reloaded
14-04-2012, 11:53 PM
Merhaba öncelikle hoşgeldin ilacın ne yaşadığını bilmiyorum fakat beynini kontrol edemediğin apaçık ortada bunu kötü bir şekilde gören sensin ve düşüncelerin seni ele geçiriyor yani. Farkında olmadan kafanda yarattığın kötü çocuk olan izmirli iyi çocuk olan izmirli'yle sürekli kavga halinde yani kısacası kendini yiyip yiyip bitiriyorsun. Doktorun çözüm bulamaması enterasan bi durum bende psikolojik sorunlar içerisindeyim istemediğim düşünceler bazen benide sarıyor. Mesela bu düşüncelere bir örnek vermek gerekirse, saksıda duran dikenli kaktüsün üstüne elimi hızlıca vurmak gibi şeyler. Bunun için NLP iyi gelir gibime geliyor. NLP hakkında (http://tr.wikipedia.org/wiki/Duyu,_Dil_Programlama)
izmirli
15-04-2012, 01:00 AM
dediğin çok doğru içimdeki kötü ses devamlı iyiyle kavga halinde. Doktorla en son ki konuşmamda bu üzgünüm ama bu rahatsızlık geçecek türden bir rahatsızlık değil dedi. ve bu beni çok etkiledi. iyileşemeyeceğimi duymak çok can sıkıcı. he bi de şöyle bir durum varmış ancak obsesyonları hafifletebilirmiş ama kökten çözüm asla bunu gözümün içine baka baka söyledi ya :(
ayse nur
15-04-2012, 01:22 PM
bende 5 aydır prozac likit kullanıyorum faydası varmı deseler eh işte içip gidiyorum
Kimene
15-04-2012, 02:47 PM
dediğin çok doğru içimdeki kötü ses devamlı iyiyle kavga halinde. Doktorla en son ki konuşmamda bu üzgünüm ama bu rahatsızlık geçecek türden bir rahatsızlık değil dedi. ve bu beni çok etkiledi. iyileşemeyeceğimi duymak çok can sıkıcı. he bi de şöyle bir durum varmış ancak obsesyonları hafifletebilirmiş ama kökten çözüm asla bunu gözümün içine baka baka söyledi ya :(
Selamlar,
Siz tam olarak nasil bir tedavi goruyorsunuz Izmirli? Medikal tedavinin yaninda psikoterapi aliyormusunuz?
Doktorunuzun, size iyilesemiycek oldugunuzu soylemis olmasina pek ihtimal vermiyorum.Aceba sizin anlatilmak istenileni, yanlis anlamis olabilirmisiniz?
izmirli
15-04-2012, 08:27 PM
ilaç tedavisi alıyorum sadece. ve dediğim doğru doktoruma bu rahatsızlıktan nasıl ve ne zaman kurtulacağımı söylediğimde bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmanın olmadığını şimdiye kadar kimsenin tamamen iyileşemediğini belirtti. Sadece obsesyonları hafifletebileceğini söyledi. en çok bunu yapabilirmiş. tek tavsiyesi aklına geldiğinde düşünmemeye çalış demek oldu. çünkü düşünmezsem eğer o takıntılar zamanla küçülecekmiş. yıllar geçtikten sonra bu yaptığım şeylere gülüp geçecekmişim.
izmirli
15-04-2012, 08:30 PM
aslında bana biraz da olsa yarar sağladı. hiç değilse en büyük takıntımdan ,kontrol duygusundan az da olsa kurtuldum.En son ki görüşmemde doktorum bana şöyle dedi. devamlı yaptığın hareketleri say ve bunları azaltmaya çalış yani 10 yapıyorsan 8 yap zamanla kendine sınır koy ve bu sayıyı 2ye kadar düşür dedi. en sonunda ben bile istemeyecekmişim bunları saymayı.
meridyen
16-04-2012, 01:38 PM
prozac'ı 1 yıldır kullanmanın zararlı etkileri yok mu? acaba vücut ilaca karşı bağışıklık geliştirmez mi?
izmirli
16-04-2012, 03:04 PM
bağışıklık kazandım mı bilemiyorum ancak çok kilo yaptığı bi gerçek:)
Kimene
17-04-2012, 04:09 PM
ilaç tedavisi alıyorum sadece. ve dediğim doğru doktoruma bu rahatsızlıktan nasıl ve ne zaman kurtulacağımı söylediğimde bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmanın olmadığını şimdiye kadar kimsenin tamamen iyileşemediğini belirtti. Sadece obsesyonları hafifletebileceğini söyledi. en çok bunu yapabilirmiş. tek tavsiyesi aklına geldiğinde düşünmemeye çalış demek oldu. çünkü düşünmezsem eğer o takıntılar zamanla küçülecekmiş. yıllar geçtikten sonra bu yaptığım şeylere gülüp geçecekmişim.
Doktorunuz size, hic bir zaman iyilesemiyceginizi soyluyor, fakat ardindanda" yillar gectikten sonra bu yaptigin seylere gulup geciceksin" diyor??
Bu iki cumle arasinda bir celiskimi var, benim algimdami sorun var?
izmirli
18-04-2012, 12:27 PM
hastalık tamamen kalkmıyor. sadece obsesyonlar hafiflicekmiş. gülüp geçme konusuna gelincede yaptığımız çoğu davranış saçma işte bunun farkına varıcağımızı söyledi. örneğin kapalı ocağı devamlı kontrol etmek gibi. Aslında bu yaptıklarımız çok saçma bizlerde bunları biliyoruz ama yapmaktan kendimizi alamıyoruz. Benim anlatmak istediğim şey buydu.
sevdalinka
03-05-2012, 06:48 PM
ben bu akşam başlayacağım önceden cipralex kullanıyordum doktorum bugğn değiştirdi deneyeceğim bakalım
nur67
13-05-2012, 12:20 AM
prozac bende iştah kapattı onu kullanırken çok zayıfladım.ve doktorum prozacı zayıflamak isteyene verirler sana neden vermişler ki diye kızmıştı.
Kimene
15-05-2012, 10:29 PM
prozac ilk başta iştah kapatır hatta 6o mg obezlere verirler ama 4-5 ay sönre süreç tersine dönüyor, obsesyonlarınız hafiflemeye başladığında bu sefer aşırı mutluluk veriyor ve kilo almaya başlıyorsunuz, sizinle konuşan doktor konu dışıdır, dikkate almayınız öyle bir doktor hayal edin ki bu ilaçları alıp kendi bedeninde etkilerini test etmi..ama onlardan hayatımda hiç görmedim, sadece literatür okur ve ahkam keserler, en iyisini ilaçları deneyen ve hastalığı yaşayan bilir, ben prozac ı denedim bana inanabilirsiniz, size geri dönüş olarak verdiği işe yararsa mutlu bir yaşam olur ama karşılığında "0" libido alırsınız..
Selam,
Yorumlariniza baktigimda;cok iddali soylemleriniz oldugunu gormekteyim..Doktorlara inanilmamasi gerektigini, size inanmamiz gerektigini belirtmi$siniz..
Bir diger yorumunuzda ise;Bitkisel bir kari$Im uzerinde denemeleriniz oldugu ve sonuc pozitif olursa.tum hastalara iyile$me vaddinde bulunmu$unuz..
Durum bu iken,size $oyle bir soru yoneltmek isterim;Aceba sizin uzmanlik daliniz ne?Farmokoloji hakkinda ne gibi bir egitim aldiniz?
Saygilar
atacannn
16-05-2012, 01:24 PM
Arkadaşlar her ilaç her bünyede farklı farklı etkiler yapar kiminde kilo kaybı kiminde kilo alımı yapar, kimine iyi kimine kötü gelir herkeste aynı yan etki yapacak die bir durum söz konusu değildir. Doktorunuzu dinleyin...
Kimene
16-05-2012, 02:05 PM
ben en azından kendimden bahsediyorum açık ve iyi niyetlilikle, çünkü yaşamadığım bir şey hakkında konuşamam, sizin uzmanlık alanınız nedir denyimlerinizi paylaşın dinleyeylim, psikoterapistlere yönlendirecekseniz eğer o yollardan geçtik belirteyim..işe yaramıyor..
Siz kalkip, doktorlar, ilaclar, psikoterapiler i$e yaramaz, onlar bi$ey anlamaz gibi bir soylem de bulunuyorsaniz,mecburen uzmanlik alaninizi belirticeksiniz..
Sorumu yineliyorum;
Uzmanlik dalIniz ne?
Farmokoloji hakkinda bir egitimiz varmi?
Dogru tahmin etmi$iniz, ben yine insanlara uzman destegi tavsiye edecegim..Hic kimseye utopik vadlerde bulunmayacagim..
reloaded
16-05-2012, 04:27 PM
bence uzman birine görünmeni tavsiye ederim o psikoloğun veya psikayristin psikolojisi bozukmuş. Bir hastaya bu şekilde davranmamasını öğrenmeli. Belki senin durumunda olmayanlar için basit ve aldırışsız bir şey fakat bunu keşke onun algıladığı gibi sende algılayabilsen malesef ki bu işler böyle yürümüyor. Beyin hemencecik etkileniyor ve sürekli etkilendiği kelimeyi tekrar edip edip ona bağlı kalıyor. Bu da bu durumu unutamamanı sağlıyor. Evet bir yandan kötü ama sen bu işte profesör olmuş durumdasın, aynı durumları tersine düşünerek yılmadan denersen belli bir zaman sonra ilaçla beraber kendi psikolojisini kendin tedavi etmiş olacaksın ;) Benzer durumları bende yaşadım diyebilrim fakat senin durumun biraz daha ağır sanırım prozac verilmiş. Çevrende ki tüm olumsuz düşüncelerden kurtul ve olumlu yönde ilerle, beyin inandığı ister. İnanmadığını hayal etmeden elde edemezsin. Hayal etmek başarının yarısıdır diye boşuna demiyorlar. Bu zorlu bir süreç olacak fakat bunu kolay olarak düşünürsen gerçekten üstesinden gelebilirsin.
İyi günler..
Kimene
16-05-2012, 07:03 PM
Deneyimli bir hastayım, tıp fakültesi okumadım, çok iyi gözlem yaparım ve hastalıkla yaşadığım 10 yıllık süre içerisinde deneme yanılma yöntemiyle birçok anti obsesif ilaç denedim ve varolan terapilerin hepsinden aldım buna emdr de dahildir...sizin de kati yargılarınız olduğunu görüyorum, siz isterseniz biraz kendinizden bahsedin, vasfınız nedir. obsesif misiniz, psikoterapilerin ütopya olmadığı konusunda nasıl emin olabiliyorsunuz...ayrıca sizin o bahsettiğiniz terapistlerin hemen hemen hepsi yazdıkları ilaçları ve etkileri hakkında literatür haricinde bilgilere sahip değiller...ben burda vurguluyorum daha önce yazdıklarımı takip ederseniz yaşadıklarım benim deneyimlerimdir...ama yine de okb mekanizmasının herkesde aynı çalıştığını biliyorum, insanların saf ve temiz duygularını kullanarak umut vaad eden ve cebini doldurmayan terapistler varsa sıralayınız...burada ütopya konuşmuyoruz realiteden bahsediyoruz, sigmund freud un iflas etmiş teoremlerini bugün hala savunup üzerine yeni şeyler ekleyerek işe yarayacağı konusunda ısrar eden insanlar asıl ütopyacılardır...psikiyatristlere gelince onlar sadece ilaç yazılar şimdiye kadar...kendi üzerlerinde denemedikleri ilaçları, o da dediğim gibi literatür bilgisine dayanıyor...dikkat et dsmı hastalık teşhisi koydukları kutsal kitaplarını değiştiriyorlar, artık obsesyonu anksiyete bozuklukları arasından çıkartacaklarmış...oysa ki ben bunu hep biliyordum...obsesyon anksiyete veya depresyon sonucu oluşmaz süreç tam tersi olur demek ki kutsal kitabın son versiyonu çıkmasa hala okbyi anksiyete bozukluğu olarak bilecekler neden mi? çünkü okbyi yaşayan bilir okuyan değil, deneyimleyen bilir ahkam kesen değil...
Bir uzman olmadiginiza gore, sizinle bu konulari tartismamizinda bir anlami yok..Muhatabim bir uzman olsa idi;kendisi ile bu konularda konusup tartisa bilirdik..
Siz bildiginizi okuyun..
Sagliklar dilerim
Kimene
16-05-2012, 07:28 PM
kendi adınıza cevap verin, başkaları adına değil, unutmayın başkaları siz değil ve sizin gibi düşünmek zorunda değil, ayrıca sorduğum soruya cevap vermediniz...sizin kim ve neci olduğunuzu ben nereden bileyim??nickinizin altında içinde bulunduğunuz buhranı tanımlamışsınız zaten...
Ben,zaten kendi adIma yanit verdim size.Yaziyi dikkatli okumus iseniz;cogul eki kulanmadim:)
Evet, sizin yazilarinizi okurken,buhran gecirme ihtimalim yuksek oluyor haklisiniz..
Ben,sizin o a$agilayip,para tuzagi olarak gordugunuz meslek dalinin mensuplugunu yaptim.Yurt di$inda ya$iyorum, bu yuzden rahat olunuz, hic kimseyi tuzaga dusurup paralarini almak gibi bir gayem yok:)
the guest
01-06-2012, 08:02 PM
doktorun tamamen haklı onun bu konuda yapabilecegi hiç birsey yok tamamiyle senle alakalı ve bence 1 yıl prozac cok tehlikeli
merverkan
12-03-2013, 02:20 PM
merhaba bende simdi katldım aranıza kardeşim 22 yasında ve şizofren babamız 10 sene evvel vefat etti kardeşimin hastalığı bu olaydan sonra kendini gösterdi 2 ay evvelde annemizi kaybettik bende cok kötüyüm ama kardeşim bu aralar çok sık atak geçirmeye başladı dün en son bana saldırdı cok zor durumdayım kendisi sabah invega 3mg akineton yarım akşam ise invega 9 mg akineton yarım ve rexapin kullanıyor cok zor durumdayım bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun nlp kardesime iyi gelirmi yada npistanbul ile ilgili bilgisi olan var mı
bozkar27
16-06-2013, 06:46 PM
ilaç artı vesvese risalesi inşallah