Orijinalini görmek için tıklayınız : Psikoz hangi konu başlığının içersinde ?
dontworrybehappy1
28-03-2012, 02:18 AM
Merhaba arkadaşlar,
2 gün önce hayatımın en kötü haberini aldım..Psikozmuşum..Forumda yarım saatten beri başlık aradım Psikozla alakalı ama bir şey bulamadım.O yüzden sorumu burda paylaşmak istiyorum :
2 aydan beri birlikte olduğum bir kız arkadaşım var.Psikoz olduğumu öğrenince doktora ilk sorum ilişkim konusunda ne yapmalıyım oldu.Doktor da 2-3 yıl bekle,sonra söylersin dedi.Ama bu şekilde yapamıyorum.Kendimi onun yanında değersiz hissediyorum.Paylaşmak istiyorum durumumu ama korkuyorum başkalarına da söyler diye..Çaresiz kaldım..
Siz olsanız ne yapardınız ? Ayrılmalı mıyım saçma bir nedenle ? Yoksa durumumu anlatmalı mıyım ?
Ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.
mustafakartal
28-03-2012, 07:34 AM
hemen psikotik olduğuna emin olma. halüsinasyon ve hezeyan var mı?
başka bir doktora daha git ve teşhisten emin ol.
psikiyatristler alelacele teşhis koyarlar ve çoğunlukla yanlış çıkar.
dontworrybehappy1
28-03-2012, 12:44 PM
Aslına bakarsanız ben de aynı şeyden şüphelendim.Bu tanı bana resimlerin anlamladırılması ve şikayetlerimden sonra koyuldu.
İstanbul'da önerebileceğiniz ve öğrenci bütçesine ve en önemlisi güvenilebilecek özel bir doktor biliyor musunuz ?
Teşekkürler..
dontworrybehappy1
28-03-2012, 12:45 PM
Ayrıca halüsinasyon yok ama hezeyan var..
mustafakartal
28-03-2012, 02:00 PM
nasıl bir hezeyan? takip edilme korkusu gibi mi?
ve bu hezeyan varsa senin günlük yaşamını sekteye uğratıyor mu?
maalesef ki öğrenci bütçesine uygun doktor tanımıyorum.
dontworrybehappy1
28-03-2012, 04:38 PM
Duygusal hezeyan var..Sabahları ve akşamları çok somurtkan oluyorum.Ama gün içersinde güleryüzlüyüm..Bir de paranoya olarak takip edilme olmasa da bir yerden geçerken insanlar bana bakınca çok kötü oluyorum..Özellikle güldükleri zaman.Sanki beni tanıyorlar da bana gülüyorlar..Yalnızken bu benim için sorun değil de,kız arkadaşımın yanındayken kendimi çok kötü hissediyorum..
dontworrybehappy1
28-03-2012, 04:39 PM
Ayrıca,bu benim günlük yaşantımı sekteye tam olarak uğratmıyor..Sadece biraz içime kapandım..Çok fazla dışarı çıkmaz oldum..
mustafakartal
28-03-2012, 05:30 PM
bunlar psikoz değil. teşhis yanlış.
ama depresyon olabilir.
somurtkanlık ve evden pek çıkmama depresyon belirtisi olabilir.
başkalarının sana bakıp güldüklerini düşünmek de sosyal fobi hastalarında çok görülür.
yani paranoya değil.
paranoid evde yalnızken bile takip edildiğini düşünür.
dontworrybehappy1
28-03-2012, 06:14 PM
Ben de hastalığı kabul etmiş gibiydim.Gerçi hala doktor haklı olabilir gibime geliyor..Ama kesinlikle başka bir doktora gideceğim.
Bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim..
Bir de size kişisel bir sorum olacak:Siz nasıl bu kadar emin oluyorsunuz ? Buna benzer bir hastalık mı geçirdiniz yoksa bu konuda profesyonel olarak çalışan birisi misiniz ?
Teşekkür ederim
mustafakartal
28-03-2012, 07:56 PM
ben profesyonel değilim. hastayım ve 49 yaşındayım. lise yıllarımdan beri psikoloji ve psikiyatri ile ilgilenirim. internetin sunduğu imkanlar ile bilgi dağarcığım çok genişledi.
bugüne kadar 30 kadar değişik psikiyatrist ve psikolog ile görüşmüşlüğüm var. hepsi ayrı telden çalıyor. bana da yanlış psikoz teşhisi konduğu oldu.
uzun bir süredir psikiyatri konusunda profesyonellerden daha iyi olduğumu düşünüyorum.
psikiyatristler elbette ki o kadar salak değil ama 5 dakika içinde teşhis koymaya kalkınca böyle oluyor.
bana yanlış psikoz teşhisi koyan ise özeline gittiğim bir psikiyatri profesörüydü.
güvenebileceğin birini bulana kadar değişik psikiyatristleri denemen gerekir.
benim güvendiğim biri var: Dr. Ufuk Taştan ama öğrenci bütçesine uygun olmayabilir. muayenehanesi caddebostanda. google dan bulunabilir.