PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyonik Olabilirmiyim?

mkzk977
19-03-2012, 11:08 PM
Herkese iyi günler ben 16 yaşındayım.Genel olarak 7.sınıftan beri güldügüm şeylere durduk yere esneyince sen aglıyormusun deyince birileri sinirlenince aglıyorum durduk yerde nedensiz istem dışı ve de geceleri uyuyamıyorum bazen intihar etmeyi düşünüyorum günah oldugum için anında düşünmeyi kesiyorum çogu zaman halsizleşiyorum mesela okulda bir gün bu halsizlik gibi bir şey oldu fakat uyku geliyor bu oldugu zaman sık olmaz yani arkadaşlarım alkolmü içtin falan diyor öyle diyeyim bir garip oluyorum alkolik etkiler fiziksel bozuklukluk o anda ve de cıvıklaşıyorum gibi adanada oturuyorum ailem psikog a götürmezler ben nasıl nerde ne bilen varsa kendim giderim sorun degil bu arada adım melih en kısa zamanda cevap bekliyorum.bu arada formu cok beyendim emeginize sağlık.

Kimene
19-03-2012, 11:29 PM
Merhaba Melih, hosgeldin:)
Depresyonikten kastin depresyon sanirim.Yasamis oldugun sorunlarin bazilari (halsizlik, uyuma istegi) fiziksel nedenlerden kaynaklaniyor olabilir.Bu yuzden bir doktorla goru$up gerekli tetkiklerin yapilmasi dogru olur kanisindayim.
Ya$in itibariyle, bir takim duygu degisimleri yasiyor olman gayet normal.Ergenlik zorlu bir gecis surecidir.Fakat, intihari dusunucek boyuttaysan, bunlari mutlaka ailenle paylas ve birlikte bir cozum arayisina girin.Bunlari tek ba$ina yasiyor olmak sana agir gelicektir..
Sagliklar dilerim..

mkzk977
19-03-2012, 11:38 PM
Yorum için tesekkürler fiziksel olarak sorunum yok halsizlikten kastım anne tarafım bir çogu şeker hastası annemde sende olabilirsin diyor bu arada bi derginin formunda okumuştum cevapta; kendini beyenmeme halsizlik yorgunluk durduk yerde aglama intihar etmek istegi varsa depresyon olabilir yazılmıştı hepsi bende var ne yazıkki ailemle paylaşmak istemiyorum zaten durduk yerde agladıgımı görüyorlar senin bir sorunun var söyle diyorlar körler sanki her ne ise acil cevaplarınızı bekliyorum.

atacannn
19-03-2012, 11:41 PM
Ergenliktir o ergenlik :))

mkzk977
19-03-2012, 11:44 PM
diyosun ergenlikten öncede var ve cinsiyetim erkek ergen ergenlikte geçirmedim :(

Kimene
20-03-2012, 12:09 AM
Genc arkadasim, depresyon ciddi bir rahatsizliktir.Oyle dergi anketleri ile filan teshis olmaz.Bir psikiyatrla gorusmeniz ve buna onun karar vermesi gerekir..

040147
20-03-2012, 12:25 AM
Bir nesil depresyonu Göksel'den öğren(eme)di malesef.
Ergensin, ister kabul et ister etme. :)

melankolik_06
20-03-2012, 12:37 AM
040147 ohhh LiSeLi detected!

mkzk977
20-03-2012, 10:37 AM
Tamam her şeyi geçtim ya durduk yerde aglamam falan bu olay öncedende oluordu 6.7. sınıfta bile