PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lütfen yardım!

ayse nur
10-03-2012, 09:37 PM
4 aydır OKB teşhisi ile ilaç kullanıyorum lakin çevremdekiler başta annem ilaçları kullanmam istemiyorlar bırakmamı söylüyorlar.bense bırakmadım size sorum şu ilaçların OKB'ye faydası var mı gerçekten?

atacannn
10-03-2012, 09:50 PM
Annem diyor ilaç kullanma bırak artık oğlum, babam ne zaman bırakacaksın artık bunları, çevremdekiler bağımlılık yapar hiç kullanma diyor, kimisi var olan psikolojini iyice bozar diyor fakat biliyorlar mı ki senin nasıl bir sıkıntı içinde olduğunu ailenle konuş eğer maddi imkanları seni terapiye götürmeye yetiyorsa doktor kontrolünde ilacı bırak. Ama dediğim gibi doktor kontrölünde kendi kendine bırakma kaş yapayım derken göz çıkarma :)

Kimene
10-03-2012, 10:42 PM
4 aydır OKB teşhisi ile ilaç kullanıyorum lakin çevremdekiler başta annem ilaçları kullanmam istemiyorlar bırakmamı söylüyorlar.bense bırakmadım size sorum şu ilaçların OKB'ye faydası var mı gerçekten?
Gecmis olsun sevgili Ayse nur,
Henuz tedavininizin cok basindasiniz.Doktorunuz boyle uygun gormusse elbette ki kulanmalisiniz ilaclarinizi.Bu 4 ay zarfinda siz kendiniz de bir iyilesme hissetmedinizmi peki?

9 ŞUBAT
11-03-2012, 03:19 PM

Sevgili ayşe nur geçmiş olsun ,OKB ilaç ve terapiyle birlikte tedavi edilirse çok daha kolay yol alınır .İlaçlar beyinde meydana gelen kimyasal degişimleri normale çevirir .Terapiyse okb sebebini ortaya çıkarark ondan kurtulmana yardımcı olur ,sadece birini tercih edersen bu eksik tedavi olur .

Ayrıca psikolojik rahatsızlıklarda ilaçların etkisi uzun vadede ortaya çıkar ,acele etme derim .Ama yan etkileri varsa dr. una danış derim .

Ayrıca çevrendekilerin ve ailenin bu konularda biraz bilgi sahibi olmaları için gerek bizim sitemizi gerekse psikoloji sitelerini ziyaret ederek biraz bilinçlenmelerini tavsiye etmeni oneririm .

Böylece gereksiz yere bilinçsizce senide uzmemiş olurlar .

nevrotik80
26-03-2012, 10:47 PM
ben de fayda görmediğimi düşünürdüm ama gerçekten faydası oluyor. ben iyileşmeye başladım. önemli olan doğru teşhis doğru ilaç...