Orijinalini görmek için tıklayınız : kendimi kontrol edemiyorum.
spockes
10-03-2012, 11:13 AM
Arkadaslar 5 senedir tuhaf bir durum söz konusuydu ama su son 1 ayda acayıp baskın olmaya basladı cıldıracak gıbı dahi olabiliyorum .olay tam olarak su herkesın arkamdan ıs cevırdıgını herkesın benden nefre ettıgını kotuluk yapmak ıcın benden bılgı almaya calıstıklarını dusunuyorum koruma amaclı sureklı yalan soyluyorum bır bunları dusunurken bırden bu dusuncelerın sacma oldugunu oyle olmadıgını neden boyle dusundugumu dusunuyorum sonra tekrar gelıyorlar ve ben o an icin kendimi kontrol edemıyorum o yuzden ınsanlara kotuluk yapmayada basladım benım hakkımda kotü seyler dusunduklerını dusundugum kışilere kotü seyler yapıyorum fızıksel acıdan bır anda vurabılıyorum herhangı soyledıgı bir soze karsı asırı tepki gosterebılıyorum dıger arkadaslarıyla aralarını bozabılıyorum ama bunun gercekten farkında olmuyorum yani sonradan bir pişmanlık sarıyor ama o an yok gibi bedenim bilincim ele gecırılıyor gibi. sonra gecmişle ilgili bir olayı düşünüyoorum ben olayı dısardan ızlıyorum kendı bedenımı görebiliyorum ruyalarda boyle 2 haftadır gunluk aralıklarla toplam 4 -5 saat uyuyabılıyorum bazen konustugum normal zamanlarda hayalı oldugunu bıldıgım ama dıger zamanlarda ınanarak ozellıkle cok mutsuz ve hasta oldugumda ofkelı oldugum da konustgum bırı var bu 3 yasımdaan beri öyle bazı seyleeri beni mutsuz eden seyleri kafamda kurcalayıp yeni bir senaryo yazıyorum ve neyin dogru neyin yanlıs oldugunu karıstırıyorum soyledıgım yalanları ben bıle gercek sanıyorm içimde bir korku var ama ne oldgunuda bilmiyorum sizce herhangi bir stresten kaynaklı olabilir mi?
ekonomici
10-03-2012, 01:29 PM
Arkadaslar 5 senedir tuhaf bir durum söz konusuydu ama su son 1 ayda acayıp baskın olmaya basladı cıldıracak gıbı dahi olabiliyorum .olay tam olarak su herkesın arkamdan ıs cevırdıgını herkesın benden nefre ettıgını kotuluk yapmak ıcın benden bılgı almaya calıstıklarını dusunuyorum koruma amaclı sureklı yalan soyluyorum bır bunları dusunurken bırden bu dusuncelerın sacma oldugunu oyle olmadıgını neden boyle dusundugumu dusunuyorum sonra tekrar gelıyorlar ve ben o an icin kendimi kontrol edemıyorum o yuzden ınsanlara kotuluk yapmayada basladım benım hakkımda kotü seyler dusunduklerını dusundugum kışilere kotü seyler yapıyorum fızıksel acıdan bır anda vurabılıyorum herhangı soyledıgı bir soze karsı asırı tepki gosterebılıyorum dıger arkadaslarıyla aralarını bozabılıyorum ama bunun gercekten farkında olmuyorum yani sonradan bir pişmanlık sarıyor ama o an yok gibi bedenim bilincim ele gecırılıyor gibi. sonra gecmişle ilgili bir olayı düşünüyoorum ben olayı dısardan ızlıyorum kendı bedenımı görebiliyorum ruyalarda boyle 2 haftadır gunluk aralıklarla toplam 4 -5 saat uyuyabılıyorum bazen konustugum normal zamanlarda hayalı oldugunu bıldıgım ama dıger zamanlarda ınanarak ozellıkle cok mutsuz ve hasta oldugumda ofkelı oldugum da konustgum bırı var bu 3 yasımdaan beri öyle bazı seyleeri beni mutsuz eden seyleri kafamda kurcalayıp yeni bir senaryo yazıyorum ve neyin dogru neyin yanlıs oldugunu karıstırıyorum soyledıgım yalanları ben bıle gercek sanıyorm içimde bir korku var ama ne oldgunuda bilmiyorum sizce herhangi bir stresten kaynaklı olabilir mi?
Kardeşim sen OKB sin .
Bu hastalık çok planlı ve zekice hareket ediyor , senin yapman gereken ucu iğneltili sorular soracaksın kendine ,
Şimdi sen önce haftada hergün en az 6 saat uyumalısın
Sonra aklına saçma düşünceler geldiğinde diyeceksin ki , YA ARKADAŞ , BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM EYVALLAH TA , BEN KİMSEYE ZARARIM OLMADI , KİMSENİN EŞŞEĞİNE DEH DEMEDİM , EEE OZAMAN NE HALT YEMEYE BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN LEN diyeceksin , Kardeşim böyle ucu iğneltili soru sor kendine , takma kafana . Valla kardeşim zamanında hepimize böyle okb takıntısı gelirdi , çok şükür atlattık , valla kardeşim ben nasıl atlattım söyleyim sana , Açtım hareketli müziği , bazen dj remix , bazen oyun havası açtım yorulana kadar oynuyordum , tek hayalim başarılı bir asker olmaktı , Üniv. öğrencisiyim zaten , ilerde başarılı bir subay olacağım diye 3 yıl mantıklı makül , aşırıya kaçmadan , güzel hayeller kurardım . Şarkı biter hayalde biterdi.
Çok şükür farkındaydım kurduğum hayalin :))
Şimdi ogünleri düşününce diyorumki kendime yeminle bak hocam ; Hahahah şu saçmalığa bakarmısın ya , ne boş hareketler , ne boş düşünceler ya , hatta kendimi o nalet şeyden kurtarmak için kurduğum güzel hayaller bile şimdi saçma gelio bana .
Demem o ki , OKB dert etmeyeceksin .
OKB nin yararıda vardır. Hoca soru sorardı bize en saçma düşünce getiren OKB en mantıklı düşüncelerde getiriyor. Hocanın çok takdirinide aldım.
Hatta bundan 4 yıl önce , Çatı altından geçemezdim korkardım , İnşaatın önünden geçerken yarım kremit düştü , adamın kafasına düşecekti , bende hemen müdahale ettim . Adamın dediği ALLAH RAZI OLSUN demesi 2 hafta içinde o takıntıdan kurtardı çok şükür :)
Dert etme abi , he he geç . Aklına gelince sor kendine niye korkuyon len , bişey olmaz kanka de , Dalga geç o düşünce ile , Baktın gene olmuyor üstüne birde felak nas ve ayetel kürsi oku ohh kebab :) ALLAH acil şifalatr versin cümlemize :)
spockes
10-03-2012, 01:56 PM
amin valla da ben işte o kötü birkaç seyi yaptim en yakın arkadaslarıma peki bunları nasıl telafı edecegım çok zor su psikoloji su beyin özür dileyim olayı acıklayayım desem hiç biri yüzüme bakmaz benim yüzümden ayrılan sevgılıler dahi oldu elimde olmuyor . ben şizofreniden bile süphelenmiştim ama sagolasın şu okb yi bir arastırayım
devhis
10-03-2012, 03:37 PM
En iyi doktor bilir.Yardım almalısınız.
atacannn
10-03-2012, 05:48 PM
Geçmiş olsun arkadaşım bence bir uzmana görülmesin internette arayıp yok şu hastalık bende var mı bu hastalık bende var mı? yada benim hastalığım ne gibi sorulara çok cevaplar alabilirsin kimisi, şizofren der kimisi panik atak kimisi depresyon ve sen bu araştırdıklarından sonra onları kendinde arayamaya çalışırsın acaba bu var mı şu var mı kafanı karıştırmadan en güzeli doktora görünmen...
Kimene
10-03-2012, 10:54 PM
amin valla da ben işte o kötü birkaç seyi yaptim en yakın arkadaslarıma peki bunları nasıl telafı edecegım çok zor su psikoloji su beyin özür dileyim olayı acıklayayım desem hiç biri yüzüme bakmaz benim yüzümden ayrılan sevgılıler dahi oldu elimde olmuyor . ben şizofreniden bile süphelenmiştim ama sagolasın şu okb yi bir arastırayım
Arkada$im OKB filan ara$tirma, git bir uzmana o senin icin en dogru te$hisi koyucaktir.Boyle netten, te$his koyup, tedavi olmaz!
spockes
11-03-2012, 01:19 PM
Okb oldugunu dusunmuyorum cunku takintilarim yok . Doktoro gittim uzun bir konusmadan sonra ilac verdi agir depresyon oldugunu soyledi verdigi ilaci duzenli kullanmama karsin hic bir degisiklik olmadi usttune ustluk bu sefer toplum icindeki davranislariimi da kontrol edememeye basladim sonra ilacsiz bir iki seyans yapti not aldirdi sorular sordu. Ise yaramayinca doktoru degistirdik diger doktor da depresyon dedi olmadigini diger doktorun dediklerini dedik yanlis ilac dedi ne olduguyla ilgili fikir yurutuyorum olmayan seyleri ayirt edebiliryorum
Kimene
11-03-2012, 02:59 PM
Okb oldugunu dusunmuyorum cunku takintilarim yok . Doktoro gittim uzun bir konusmadan sonra ilac verdi agir depresyon oldugunu soyledi verdigi ilaci duzenli kullanmama karsin hic bir degisiklik olmadi usttune ustluk bu sefer toplum icindeki davranislariimi da kontrol edememeye basladim sonra ilacsiz bir iki seyans yapti not aldirdi sorular sordu. Ise yaramayinca doktoru degistirdik diger doktor da depresyon dedi olmadigini diger doktorun dediklerini dedik yanlis ilac dedi ne olduguyla ilgili fikir yurutuyorum olmayan seyleri ayirt edebiliryorum
Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla, siz depresyonda oldugunuza inanmiyorsunuz..Fakat iki uzmanda ayni fikirdeyse, ben dinleyin onlari derim..Belki de gercekten ilk kulandiginiz ilaclar, dogru ilaclar degildi..
spockes
11-03-2012, 04:42 PM
ikisinide kullandım ancak sonuc aynı belkide ben kendimi ifade edemeyip yanlı yönlendiriyor olabilirim o an anlatırken kafam karısıyor son gittiğim doktora yazarak getirmemin olabilirliğini sordum ancak o bunun bazen belirti dahi olmaan seyleri belirti olarak anlatabilecegımı ve tasvırlerle abartacagımı dusundu bana bu sacma geldi ailemede söyleyemedim bu durumu artik insanların bilerek yaptıgımı dusundıklerini hissediorum belki şimdilik bunlara onu acıklasam hersey duzelecek ama onuda beceremıyorum sucsuz oldugumda suclu gıbı hiisedip kedimi savunamıyorum suclu konumuna kendi kendimi düşürüyorum belki sunlar gecse hersey duzelecek
040147
11-03-2012, 07:14 PM
http://youtu.be/GkdmZ8LDQAU
belgin
11-03-2012, 08:35 PM
Bu durum geçse herşey düzelcek diyorsunuz.ama yazdıklarınıza göre uzun süre devam ediyormuş.bence sağlıklı bir sonuç almak için doktor değişimi yapın.sözlü anlatım yapamıyorsanız,yazılı anlatımda uygun olur bence.sonuçda sağlıklı bir cözüm bulmak lazım.bana göre durum biraz paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi..
spockes
12-03-2012, 08:27 PM
040147 sarkı için tessekkurler :D :D güzellmiş . annemlere actım konuyu tekrardan götürecekler doktora bakalım umarım olumlu bir gelişme olur hrkese cok tesekkur ediyorum